.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 13 decembrie-Fane Stoica a adus un suflu nou
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Aug 30, 2008 1:08 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
13 decembrie-Fane Stoica a adus un suflu nou
MesajMesaj postat: Wed Dec 13, 2006 4:42 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

EDITIE SPECIALA
Fane Stoica a adus un suflu nou»
de Mario MORCOV

Aparut in ziua de Miercuri 13 Decembrie 2006
• Ovidiu Stângă apreciază ca necesară schimbarea sa după nouă etape şi crede că echipa va avea o continuă creştere

Fostul antrenor al Universităţii Ovidiu Stângă s-a aflat în Bănie săptămâna trecută. El a plecat apoi în Olanda, de unde va reveni pentru a petrece sărbătorile de iarnă. După ce s-a despărţit de formaţia alb-albastră, imediat după jocul cu Oţelul, scor 0-2, Stângă s-a retras în sânul familiei, în Ţara Lalelelor, departe de fotbal. Cu ocazia prezenţei sale în Craiova, fostul tehnician al Ştiinţei a acordat un interviu pentru “Ediţie Specială”.

Reporter: Ovidiu, ai avut vreo ofertă după ce te-ai despărţit de Universitatea?
Ovidiu Stângă: Concret, nimic, şi chiar dacă ar fi fost ceva, nu aş fi acceptat. Voiam să mă detaşez de fenomen pentru o perioadă, ca să mă liniştesc după stresul acumulat la Craiova.
Spui stres?
Da, fiindcă nu a fost uşor să începi de la zero cu o formaţie şi să obţii, zic eu, nişte rezultate foarte bune, mai puţin în Liga I, unde era normal să existe o cădere, din lipsă de experienţă. Băieţii sunt tineri, majoritatea se aflau la debut şi, în plus, ne-au lipsit foarte mulţi titulari, din pricina accidentărilor.
Acesta este şi motivul pentru care nu au fost rezultate?
Eu cred că da. Apoi, odată cu trecerea timpului, de la meci la meci, s-au văzut roadele. Jucătorii au valoare şi, odată cu suflul nou dat de Fane Stoica, au apărut şi rezultatele. Consider că era necesară o schimbare în acel moment şi mă bucur pentru Universitatea. Cu mine sau fără mine, echipa trebuia să meargă înainte şi cred că va creşte în continuare.
Vorbind despre tine, ce doreşti să faci?
Deocamdată, aştept să văd. Doresc să nu mă grăbesc în a face o alegere, poate de la vară voi reveni în fotbal.
Antrenor-jucător ori numai antrenor?
Numai antrenor. Fotbalul s-a terminat pentru jucătorul Ovidiu Stângă, odată cu ultimul meci jucat la Universitatea, 3-3 cu Poli Iaşi. Nu mai pot, accidentările suferite în timp nu-mi mai permit să evoluez.
Aştepţi vreo partidă de retragere atunci?
Nu, niciodată nu m-am gândit la aşa ceva. Nu vreau un meci de retragere, pentru că nu îi văd rostul. Mie nu îmi plac apariţiile în exces şi atâta reclamă.
Te faci impresar sau scouter?
Nu mă atrage niciuna dintre aceste variante. Eu vreau să stau în iarbă. M-ar tenta o funcţie de manager, numai să alcătuiesc eu echipa cu care lucrez, altfel nu mă interesează, fiindcă eu am nişte standarde ale mele şi, dacă nu îmi convine ceva, nu are rost să încurc lumea.
Atunci, ce vei face?
Aştept să văd. Până una - alta mă odihnesc şi analizez totul în amănunt.
Intri în afaceri alături de fraţii tăi?
Nici asta nu o să fac, pentru că nu mă atrage. Şi, oricum, nu mă pricep la afaceri. În plus, nici nu ştiu legile din România. Mă gândesc să mai fac ceva, dar pentru soţie, abia la vară.
Ovidiu Stângă:

Jucătorii au valoare şi, cu suflul nou dat de Fane Stoica, normal la orice schimbare de antrenor, au apărut şi rezultatele. Consider că era necesară o schimbare în acel moment şi mă bucur pentru Universitatea.

-Golgheteri cu trei goluri
de Cosmin STAICU
• Dina, Pârvu şi Săceanu sunt cei mai buni marcatori ai Ştiinţei după 19 etape
5 alb-albaştri au marcat câte două goluri: Bornescu, Rose, Velcovici, Costea şi Baird

Ofensiva Universităţii Craiova a urmat, şi în această parte a sezonului din Liga I, acelaşi parcurs ca în Divizia B, reuşitele venind, mai degrabă, din linia a doua sau chiar din partea fundaşilor. Unul dintre cei mai prolifici jucători a fost totuşi un om de atac: Lucian Pârvu (foto), care a înscris trei goluri în campionat şi unul în Cupa României. Colegul său din ofensivă, Baird, are o productivitate şi mai scăzută, doar două goluri în cele 17 meciuri în care a fost folosit, australianul recunoscând, săptămâna trecută, pe chat-ul “Ediţiei Speciale”, că a fost cel mai slab sezon din cariera sa. Tot două reuşite are şi compatriotul său Joshua Rose, care a fost utilizat însă mai retras, în banda stângă sau chiar la marcaj, dar şi portarul Bornescu, acesta transformând ambele penaltiuri de care a avut parte Ştiinţa până acum. Astfel, alături de Pârvu, golgheterii echipei din Bănie în campionat sunt doi mijlocaşi, Dina şi Săceanu. Dacă Dinel a evoluat, în anumite partide, pe o poziţie mai avansată, eficienţa lui “Gattuso” este cu atât mai apreciabilă cu cât el ocupă postul clasic de închizător. Al treilea australian, Mitchell, a spart şi el gheaţa, marcând, în premieră, pentru alb-albaştri în tur, contra Bistriţei. Am beneficiat şi de două autogoluri, Buta, de la Poli Iaşi, şi Forminte, de la Ceahlăul, ultimul în confruntarea din Cupa României, înscriind în propria poartă.

ŞTIRI UNIVERSITATEA
• Cadouri pentru juniori
• Conducerea Universităţii Craiova nu-i va uita nici de această dată pe tinerii fotbalişti ai grupării. Păstrând tradiţia începută anul trecut, clubul va organiza pe 22 decembrie, chiar în curtea casei finanţatorului Adrian Mititelu, o petrecere la care vor participa jucătorii echipei mari şi juniorii alb-albaştri. Aceştia vor primi cadouri constând în diverse materiale promoţionale cu însemnele formaţiei din Bănie şi dulciuri. Şi cum Crăciunul este din ce în ce mai aproape, nu va lipsi nici tradiţionala “pomană a porcului”. (A. I.)

Crişan, în formă maximă
Cu toate că partida cu Steaua a fost ultima din acest an, alb-albaştrii s-au pregătit şi ieri-dimineaţă, timp de o oră, la cantonamentul din Lunca Jiului, sub supravegherea lui Daniel Mogoşanu şi a lui Ştefan Crişan, principalul Ştefan Stoica aflându-se la Bucureşti, pentru a asista la cursurile PRO. Remarcatul antrenamentului a fost chiar antrenorul cu portarii al Universităţii, Ştefan Crişan, acesta dovedind că se află într-o formă de invidiat. Obligat să apere poarta uneia dintre echipe, Bornescu fiind învoit, Crişan le-a dat mare bătaie de cap adversarilor, reuşind să blocheze mai multe acţiuni periculoase. Astăzi, jucătorii vor susţine o nouă şedinţă de pregătire, cu începere de la ora 11. (A. I.)

Costea se operează astăzi
Atacantul Universităţii Florin Costea nu a mai apucat să evolueze după accidentarea suferită în partida cu Farul, ratând ultima parte a sezonului de toamnă. Problema este destul de serioasă, vârful oltean urmând să se opereze astăzi la genunchiul drept, pentru ruptură de menisc, necaz apărut la acelaşi picior la care a fost lovit grav la începutul lui 2006. Intervenţia va fi efectuată de doctorul Filipescu, acela care l-a operat pe Costea şi în primăvară. “Dacă este vorba doar de ruptură de menisc, va sta o lună - o lună şi jumătate. Sperăm să nu mai descoperim ceva în timpul operaţiei”, a declarat medicul Universităţii, Claudiu Stamatescu. (A. I.)

Cantonamente la Herculane şi în Cipru
Mâine, alb-albaştrii vor lua vacanţă, până pe 8 ianuarie, dată când se vor reuni pentru reluarea pregătirilor. Fane Stoica îşi va duce elevii la Băile Herculane, pentru un cantonament de două săptămâni, unde se va pune accentul pe antrenamentele fizice, apoi alte două săptămâni alb-albaştrii le vor petrece în Cipru, locul în care juveţii au fost şi în urmă cu un an. “Pe băieţi îi aşteaptă o pregătire spartană, dar nu au încotro, trebuie să reziste, pentru că mai avem 15 etape în care trebuie să menţinem ritmul bun”, a afirmat tehnicianul oltean. (C. S.)

GAZETA DE SUD
Cei doi jucatori-surpriza au fost identificati
Njock si Frasineanu, spre Universitatea
Alexandru VIRTOSU

Njock (stânga) e gata sa sara in ajutorul Stiintei
Adrian Mititelu a obtinut acordul verbal al fostilor jucatori ai Stiintei, iar „afacerea“ este rezolvata in proportie de 90 la suta.

„Avem in vizor doi jucatori de mare valoare, dar nu va pot spune despre cine este vorba pâna nu semneaza“, sustinea Adrian Mititelu in urma cu câteva zile. S-au vehiculat destule nume in urma acestei afirmatii a patronului craiovean si, in cele din urma, s-a aflat si identitatea celor doi fotbalisti adevarati aflati pe lista de „cumparaturi“ a Stiintei. Nedorind sa arunce banii pe niste jucatori necunoscuti, „suspecti“ din punct de vedere valoric, conducerea Stiintei si-a orientat privirile spre fotbalisti deja cunoscuti, care au mai fost la Universitatea si au confirmat, iar „afacerea“ nu prezinta nici un risc.

Neavând un atacant de „gura portii“ veritabil, Adrian Mititelu, desi nu recunoaste, l-a contactat pe Jeremie Njock, tratativele decurgând nesperat de bine. Conducatorii echipei Brest (liga a doua din Franta) si-au dat acordul verbal in privinta intreruperii contractului, iar jucatorul a fost incântat de ideea revenirii la Universitatea, fiind convins ca se va evidentia in campionatul românesc. Atacantul camerunez va ateriza, in curând, in Banie pentru a semna o noua intelegere cu gruparea alb-albastra, valabila pe o perioada de doi ani.

Njock nu a avut un tur de campionat prea bun, a fost titular doar in sapte meciuri din cele 17 in care a evoluat, reusind sa marcheze o singura data. Atacantul de 26 de ani, 1,96 metri si 93 de kilograme a incântat insa in cele doua sezoane jucate la Craiova, in 2003 - 2004, când a bifat 25 de meciuri, a marcat de 11 ori, in timp ce in 2004 - 2005 a jucat in opt partide si a marcat de patru ori.

„Frasi“ vrea, turcii nu se lasa

Cel de-al doilea transfer aproape realizat de olteni este Cornel Frasineanu, un mijlocas care a facut pasul in fotbalul mare chiar la Universitatea. Partea buna a lucrurilor este ca mijlocasul originar din Caracal ar deveni liber de contract in aceasta iarna, in plus, este incântat de propunerea primita. Din pacate, oficialii clubului Bursaspor nu imbratiseaza ideea despartirii si i-au propus prelungirea intelegerii, oferta fiind ceva mai buna decât a Universitatii. Turcii mai au un atu in fata Stiintei, o clauza contractuala, care il obliga pe „Frasi“ sa trateze prima data cu oficialii alb-verzilor, apoi cu celelalte formatii interesate de serviciile sale. Cu toate ca vrea sa vina la Craiova inca din aceasta iarna, mijlocasul de 30 de ani nu a exclus posibilitatea sa ramâna si in retur in Turcia, dar a promis oltenilor ca in vara nu va exista nici un dubiu in privinta revenirii sale la Universitatea.

Cornel Frasineanu a debutat in Divizia A la Universitatea intr-un meci contra Otelului Galati (scor 2-1), in editia 1994 - 1995, dar a fost imediat imprumutat la Minerul Motru. A revenit la Stiinta in sezonul urmator si a bifat 25 de partide, inscriind doua goluri. Frasineanu a continuat in Banie inca trei sezoane, a evoluat in 79 de partide in tot acest timp si a numarat cinci reusite, apoi s-a transferat la Rapid. Dupa o jumatate de an petrecut in Giulesti, mijlocasul a incheiat sezonul 2000 - 2001 la Hapoel Tsafririm, apoi s-a intors la Craiova, plecând o data cu Gigi Netoiu la Dinamo (2002 - 2003). Din 2004 si pâna in prezent, Cornel Frasineanu a aparat culorile gruparii Bursaspor din Turcia.

Fane Stoica se gândeste deja la perioada de pregatire din iarna
-Cantonament la Herculane si in Cipru
Alexandru VIRTOSU
Nici nu a venit vacanta la Universitatea si oficialii oltenii au inceput sa se gândeasca unde vor fi efectuate stagiile de pregatire din perioada precompetitionala, pentru ca vor ca alb-albastrii sa „arate bine“ in retur. In planurile conducerii figureaza doua cantonamente, unul montan, destinat numai acumularilor fizice, care ar urma sa aiba loc in ianuarie, la Herculane, iar celalalt alocat pregatirii tehnico-tactice. Cel de-al doilea turneu este programat in luna februarie, juvetii urmând sa mearga, la fel ca anul trecut, in Cipru, unde vremea si terenurile sunt propice fotbalului in acea perioada. Decizia finala va fi luata in cursul saptamânii viitoare, dupa ce va reveni Fane Stoica in Banie.

Scurte stiri
Alexandru VIRTOSU
Bornescu, din nou in top

Nici dupa partida cu Steaua, portarul Mircea Bornescu nu a fost devansat in sondajul lansat pe site-ul oficial al clubului, cu privire la cel mai bun jucator al Stiintei, desi aproape toti componentii au primit destule voturi din partea publicului craiovean. „Jose“ a izbutit din nou sa câstige „competitia“, strângând voturile a 24 la suta din „electorat“, fiind urmat in „clasament“ de Andrei Ionescu, cu 14 procente, si Dorel Stoica - 13 la suta.

Antrenamentele Stiintei vor continua pâna mâine, dar fara cinci titulari, fiind vorba despre Andrei Ionescu, care se afla deja in Olanda, australienii Rose, Mitchell si Baird, care au plecat spre Antipozi, si Bornescu.

Oficialii oltenii, din nou in boxa acuzatilor

In cadrul sedintei de astazi, Comisia de Disciplina va incepe sa analizeze incidentele care au avut loc in timpul si dupa partida de la Vaslui. Forul FRF va lua in discutie injuriile „pasate“ intre oficialii celor doua echipe, conflictul dintre jucatori in tunel, dar si devastarea vestiarului. „Procesul“ ar fi trebuit sa inceapa inca de saptamâna trecuta, dar a fost amânat din pricina evenimentelor de la Arad, care au vizat tot conducerea Stiintei, in urma carora Silvian Cristescu s-a ales cu sase etape suspendare si o amenda de 40 de milioane de lei vechi, in timp ce Ovidiu Costesin a scapat doar cu un avertisment. Nu este exclus ca Universitatea sa fie partasa unui nou val de amenzi si suspendari, tinând cont de prietenia si influenta lui Adrian Porumboiu, patronul celor de la FC Vaslui.
MesajMesaj postat: Wed Dec 13, 2006 12:19 pm
Raspunde cu citat
BigBrother
Moderator
Moderator

Vârsta: 20

24520 Lei grei
Items

Aderat04 Mar 2005
Mesaje1329
LocatieSTREHAIA / CRAIOVA

Iar Njock ?????????
Pai avem deja cativa ca Njock!! Ce ne mai trebuie??
13 decembrie-Fane Stoica a adus un suflu nou
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO