.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 14 noiembrie - Cîndva lei si tineri
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Aug 30, 2008 12:41 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
14 noiembrie - Cîndva lei si tineri
MesajMesaj postat: Sun Nov 14, 2004 4:37 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 14 noiembrie 2004

Pro Sport

Cîndva lei şi tineri

În urmă cu 15 ani, în faţa a 50.000 de spectatori, alb-albaştrii obţineau o victorie istorică împotriva rivalei Dinamo, adversara Ştiinţei de duminica viitoare. Pe 5 noiembrie 1989, Universitatea Craiova, considerată atunci o echipă care lupta împotriva sistemului, a primit vizita lui Dinamo. Neînvinsă după zece etape şi cu punctaj maxim, gruparea din “Ştefan cel Mare” nu era numai lider de valoare în Divizia A, dar beneficia şi de suportul necondiţionat al Securităţii, cea mai de temut instituţie de atunci. “Dinamo a evoluat «într-un vulcan» pe «Centralul» din Bănie, iar Sorin Cîrţu, tehnicianul Ştiinţei, l-a învins tactic pe rivalul său Mircea Lucescu”, cum titra singurul ziar de sport din ţară de atunci, “Sportul”. 50.000 de fani alb-albaştri, sosiţi pe stadionul din Craiova cu patru -cinci ore înainte de partidă, i-au condus pe “juveţi” spre o victorie istorică, Craiova impunîndu-se în acel joc la limită, cu 1-0, prin reuşita lui Gigi Ciurea, din minutul 34. Deşi învinşi atunci, Lucescu şi echipa sa aveau să cîştige titlul în acel sezon, în timp ce Craiova se mulţumea cu ultima treaptă a podiumului, după ce mai obţinuse dublă victorie cu Steaua (2-1 în Ghencea şi 2-0 la Craiova) şi cîştigase pe terenul unei alte forţe din acel an, Victoria Bucureşti. Anul viitor, pentru olteni a urmat eventul.

Prime de 10.000 de lei
Gigi Ciurea a anunţat că la partida din noiembrie 1989, cînd Ştiinţa s-a impus în faţa lui Dinamo, juveţii au încasat o primă în valoare de 10.000 de lei fiecare. “Nu conta pe vremea aceea cu cine jucai, primele erau cam aceleaşi. Se mai dădea o maşină, un televizor şi primeai felicitări multe. Atunci fotbalul era jucat de fotbalişti mai mult din plăcere”, a precizat “Piticul”.

“Mi-au dat lacrimile”

Autorul golului din ’89, Gigi Ciurea, rememorează pentru ProSport povestea acelei partide de referinţă. 156 de meciuri pentru Ştiinţa şi 44 de goluri. Acesta este palmaresul “Piticului”, aşa cum era Ciurea poreclit de colegi şi de fani. Actualmente fără angajament, antrenorul în vîrstă de 42 de ani susţine că a fost un naş mai mic de-al lui Dinamo.

-Ce vă mai amintiţi de acel meci cu Dinamo, din noiembrie 1989?
-Gigi Ciurea: Cînd am venit la cantonament, cu două ore înainte de startul partidei, îmi venea să plîng de emoţie cînd am văzut stadionul arhiplin. Craiova a trăit şi va trăi datorită acestor suporteri fantastici.

-V-a fost teamă de Dinamo Bucureşti la acea partidă?
-Nu, chiar dacă era cea mai bună echipă din România. Nu ştiu dacă a avut vreodată Dinamo trupă mai bună ca atunci. Au fost peste noi tot meciul, iar eu aveam probleme cu marcajul regretatului Michael Klein.

-Aţi înscris atunci golul carierei?
-A fost o reuşită importantă. Îmi amintesc că Bica, aflat la centrul terenului, i-a pasat lui Adrian Popescu pe stînga, acesta a centrat, iar eu am înscris din 6 metri cu genunchiul, după ce traiectoria mingii îl păcălise pe Klein. Dar nu acesta a fost cel mai important gol, ci altul, marcat tot în poarta lui Dinamo. În 1990 am jucat tot pe “Central”, în faţa a 40.000 de spectatori şi, cu cinci minute înainte de final, Craiova a cîştigat prin golul meu, scor 1-0. Pot spune că am fost naşul “cîinilor roşii”.

-Ce credeţi că va fi la derby-ul de peste o săptămînă?
-Sper ca suporterii să fie aşa cum au fost la fiecare meci disputat împotriva lui Dinamo, iar eu, personal, transmit baftă multă jucătorilor.

Atac la patron

Suporterii “juveţilor” au lansat o contraofensivă la adresa lui Dinel Staicu după ce acesta i-a numit aurolaci. Patronul Universităţii, Dinel Staicu, pare să aibă soarta fostului conducător, Gigi Neţoiu, mai ales că galeria echipei din Bănie îl aseamănă pe acesta cu vicele lui Dinamo. După ce i-a făcut proşti şi aurolaci într-un interviu, suporterii Ştiinţei i-au declarat război principalului finanţator. “Dinel Staicu urmează paşii lui Gigi Neţoiu şi nu face absolut nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei la Universitatea. A închis peluza, i-a jignit pe suporteri, a vîndut jucători la o echipă rivală din Capitală şi în curînd va pleca cu un regiment de fotbalişti din actualul lot. Oricum, pe lîngă Neţoiu, Dinel este şi un academician în fotbal. El doreşte ca atacanţii să facă schimb de locuri cu fundaşii, în momentul în care primii obosesc, şi să construiască vestiare în aer liber. Atunci cînd a luat echipa de la Neţoiu ne-a anunţat că ne cumpără oglinzi uriaşe, să reflectăm lumina cu ele în ochii portarilor adverşi. Asta spune totul despre acest patron. Să plece mai repede de la echipă”, au declarat liderii galeriei din Peluza Sud. Suporterii au precizat că la meciul de duminica viitoare, contra lui Dinamo, îl vor contesta pe actualul patron, însă vor încuraja Universitatea în număr foarte mare: “Vom avea nevoie de un stadion plin pentru a ne face coregrafia. O să lipim afişe de luni prin tot oraşul, prin care-i chemăm pe oameni la stadion”.

Gazeta Sporturilor

"Al doilea Neţoiu"

Patronul Dinel Staicu a fost atacat de unul dintre liderii galeriei, Gabi Blondu'. Deşi a cerut linişte pentru echipă înaintea partidei cu Dinamo, Dinel Staicu a agitat atmosfera numindu-i "aurolaci" pe suporteri.

Prins între liste negre şi anunţuri fanteziste privind cedarea echipei către Primărie, Dinel Staicu a intrat în conflict şi cu suporterii "Ştiinţei", pe care, într-o apariţie televizată, i-a numit "aurolaci". Liderul galeriei craiovene, Gabi Blondu', a reacţionat dur: "Cine vorbeşte? Unul care a revoluţionat fotbalul, a pus fundaşii să joace atacanţi şi pe mijlocaşi i-a făcut apărători!? Să fim serioşi! El este al doilea Neţoiu pentru noi. Acum am văzut că vrea şi el să ne fure jucătorii".

Reprezentantul fanilor a ameninţat cu manifestaţii anti-Staicu chiar la meciul cu Dinamo, programat duminica viitoare, în Bănie. "Nu va avea viaţă uşoară cu noi. Sîntem mulţi împotriva lui, o să vedeţi. Nu este posibil aşa ceva. Diferenţa dintre noi şi Staicu este că noi iubim echipa asta, iar pentru el este doar o afacere", a încheiat Blondu'.

Papură dorit la Brest
Chiar dacă managerul Pavel Badea a anunţat că l-ar dori înapoi, Corneliu Papură, jucător împrumutat în Cipru, la AEL Limassol, a declarat că ar prefera un transfer la Brest, în liga a doua franceză, echipă care îl curtează de mai multe săptămîni. "Craiova trece printr-un moment delicat, nu vreau să mai pun eu paie pe foc. Totuşi, nu înţeleg nici acum de ce s-au despărţit aşa uşor de mine în vară, cînd s-au uitat în gura lui Rednic", a spus Papură.

Last edited by bluescorpion on Sat Nov 20, 2004 8:23 am
MesajMesaj postat: Sun Nov 14, 2004 4:54 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Am fost la meciul din '89.... cand ma gandesc....imi vine sa plang si acum..... frown
MesajMesaj postat: Sun Nov 14, 2004 6:39 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

..sa plangi de bucurie, nu?
MesajMesaj postat: Sun Nov 14, 2004 6:51 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

...mai curand pentru ceea ce a fost ( nu ma refer la rezultate) si pare sa nu se mai repete niciodata... :cry:
MesajMesaj postat: Sun Nov 14, 2004 6:57 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

pare..speranta moare utima...fara speranta..am fi tot timpul Furious
14 noiembrie - Cîndva lei si tineri
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO