bluescorpion
|
| Lider galerie |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 321 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Revista presei: 15 noiembrie 2004
Gazeta Sporturilor
Solomon: „Luăm echipa”
Primarul Craiovei confirmă că municipalitatea va prelua Universitatea. Antonie Solomon nu poate uita că însuşi şeful PSD, partid din care face şi el parte, Adrian Năstase, i-a spus "să aibă grijă de echipa de fotbal''.
- Domnule primar, un sondaj de stradă a dezvăluit că marea majoritate a craiovenilor sînt de acord cu preluarea Universităţii de către Consiliul Local.
- Mă bucur! Atunci o să luăm clubul! Dacă primarul de la Galaţi dă bani, noi de ce să nu dăm? În plus, eu iubesc această echipă, este ca o icoană pentru mine şi aşa ar trebui să fie pentru toţi oltenii.
- Cu Dinel Staicu aţi vorbit?
- Sigur. Am avut o discuţie de principiu cu el. Oricum, ne vom înţelege, asta e clar. Staicu spune multe chestii trăsnite, dar este băiat bun. Dacă ne dă el echipa gratis, vă daţi seama că nu e om rău!
- Totuşi, care este preţul? Domnul Staicu zice că vrea drepturile de televizare şi, în plus, ar mai rămîne cu 15 la sută din acţiuni.
- Eu vreau să luăm echipa sută la sută. Să ia drepturile TV dacă vrea, pentru că oricum ne va lăsa restul, jucătorii, cantonamentul şi autocarul. În plus, ne rămîn sponsorii SIF şi Golden Brau, dar şi Dinel ne va mai ajuta cu cîte ceva.
- Nu vă e teamă că vă păcăleşte, cum se laudă că a făcut şi cu Adrian Mititelu?
- Vedeţi-vă de treabă! Facem acte, nu pe vorbe. Ce, eu sînt de pe stradă!?
- Cînd veţi lua echipa?
- Cînd ne-o va da domnul Staicu. Am înţeles că pe 18 noiembrie se retrage din Consiliul de Administraţie, deci bănuiesc că aceea este data exactă. Oricum, noi putem să o susţinem financiar abia din ianuarie, după rectificarea bugetului. Pentru 2004 nu putem da nici un leu. Să vedeţi însă că vom face o treabă excelentă.
- Din Consiliul de Administraţie al clubului cine va face parte?
- Oameni de fotbal din Craiova, Curtea de Conturi, pentru că sînt bani publici, şi cei din Consiliul Local.
SONDAJ
Nouă din zece craioveni ar da bani publici la club
Iniţial anunţată drept referendum, consultarea cetăţenilor în privinţa alocării de bani publici pentru Universitatea Craiova s-a transformat apoi într-un sondaj de opinie. Cum şi acesta s-a amînat pînă după meciul cu Dinamo, echipa unui cotidian locat a efectuat ieri un minisondaj de stradă printre locuitorii Craiovei. Dintre cei 10 bărbaţi şi femei, de diferite vîrste şi ocupaţii, 9 au fost hotărîţi şi au spus că sînt de acord ca Primăria să susţină financiar echipa de fotbal.
Pro Sport
“Nu-mi bat joc de fotbal”
După ce l-a înfruntat pe managerul Pavel Badea, fundaşul Lucian Dobre a devenit titular de drept la Ştiinţa. Sosit în urmă cu trei luni în Bănie, ex-ploieşteanul este printre puţinii supravieţuitori dintre jucătorii aduşi de Rednic. Dobre nu este afectat de tensiunile de la club şi doreşte să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea olteană
-După acea discuţie aprinsă cu Pavel Badea ţi-ai cîştigat locul de titular în echipă. Ce s-a întîmplat?
-Lucian Dobre: Nu am încercat să mă impun, ci doar să-i explic domnului Badea că sînt mai în formă decît Buhuş. Şi-a dat şi dînsul seama că nu-mi bat joc de cariera mea şi că sînt serios.
-Ţi-ai cerut iertare?
-Nu, nu a fost cazul. Probabil lui Bădiţă i-a plăcut cum m-am descurcat la jocul cu Dinamo II, în Cupa României, şi de atunci contează pe mine. Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, mai ales pe antrenor.
-De ce a ajuns echipa să joace atît de slab?
-Dacă ar exista stabilitate, ne-am bate de la egal la egal cu echipele din Bucureşti, în special cu Steaua, pentru că Rapid şi Dinamo, nu sînt peste noi. Dacă era linişte, în ultimele trei luni, altfel arăta Universitatea.
-Vă afectează pe voi, jucătorii, această instabilitate?
-Pe mine nu mă afectează, am experienţă în fotbal. Sînt sigur însă că jucătorii tineri sînt speriaţi şi nu se pot exprima la adevărata valoare.
-Ce vei face în cazul în care Staicu părăseşte echipa?
-Cînd am venit la Universitatea, nu am discutat cu Dinel Staicu, ci cu Pavel Badea. Dacă voi mai fi dorit, eu rămîn. Doresc să cîştigăm cu Dinamo, să facem o figură bună la Galaţi şi să ne calificăm în semifinalele Cupei. Am contract pînă în vară şi vreau să-l prelungesc. E singura echipă care a fost corectă cu mine.
În curînd va fi tătic
În timpul liber, Lucian Dobre stă alături de soţia sa, Loredana, care este însărcinată în luna a şaptea. “Acum mă uit la o emisiune despre copii, pentru că vreau să-mi iau în serios rolul de tată. Nu mă interesează dacă va fi băiat sau fetiţă, îmi doresc să fie surpriză în ianuarie. Mă simt excelent gîndindu-mă că voi avea propriul copil”, a spus fotbalistul în vîrstă de 26 de ani.
Varianta Sorin Cîrţu
Din iarnă, în cazul în care Dinel Staicu nu revine asupra deciziei de a ieşi din fotbal, Consiliul Local îl va aduce pe Sorin Cîrţu în funcţia de antrenor principal. Actualul tehnician, Pavel Badea, care este finul lui Cîrţu, a spus în mai multe rînduri că, după jocul cu Dinamo, va pleca de la Ştiinţa. Dacă va reveni în Bănie, cel supranumit Sorinaccio ar putea aduce cu el şi trei fotbalişti de la Galaţi, Ştefan Nanu, Augustin Călin şi Gheorghe Rohat. Contractul lui Cîrţu cu Oţelul expiră la finalul turului.
Editie Speciala de Oltenia
“A fost harababură”
Lucian Dobre susţine că un profesionist trebuie să îşi facă datoria şi atunci când nu este plătit
-Reporter: Care este atmosfera înaintea partidei cu Dinamo?
-Lucian Dobre: Meciul este greu, dar eu sunt foarte optimist. Cred că este cel mai important joc al sezonului şi, chiar dacă nu sunt din această zonă, m-am conectat şi eu la modul de gândire al suporterilor noştri şi ştiu că o partidă cu Dinamo are o însemnătate deosebită pentru toţi susţinătorii echipei.
-Veţi da mai mult pe teren, decât până acum?
-Vă daţi seama că vom încerca acest lucru. Dacă vom avea şi publicul de partea noastră, sigur vom juca mai bine, pentru că, dacă stadionul va fi plin, şi noi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a câştiga. Aşa s-a întâmplat la meciul cu Rapid, am avut un public minunat de partea noastră şi am reuşit să câştigăm. Sper să se repete atmosfera din partida cu giuleştenii.
-Totuşi, e o perioadă dificilă. Dinel Staicu a spus că nu va mai fi patron…
-Eu nu mă gândesc la acest lucru când intru în teren. Chiar dacă nu ţi-ai primit banii, când păşeşti pe gazon te gândeşti să ai o evoluţie cât mai bună şi uiţi de alte probleme. Doar nu se pune problema ca un jucător să dea o pasă greşită pentru că nu e plătit sau deoarece nu ştie cine e patronul, ci pur şi simplu mai greşeşte. Adevăratele caractere se văd în momentele grele. Eu unul mă concentrez numai la joc şi nu mă interesează cine mă plăteşte.
-Bundea afirma că a fost cel mai stresant tur de când joacă fotbal…
-A fost harababură şi din această cauză a fost un tur stresant. Sperăm să îl încheiem în picioare şi să trecem peste aceste momente dificile. Universitatea are puterea să-şi revină, pentru că are un lot valoros, cu jucători tineri şi dornici de afirmare.
“Îmi doresc să rămân la Universitatea”
-Se spune că se va renunţa din iarnă la mai mulţi jucători…
-Nu ştiu eu asta. Cred că sunt doar zvonuri, care nu au acoperire până în acest moment.
-Crezi că te vei număra printre ei?
-Eu îmi doresc să rămân la Universitatea. Chiar dacă am avut unele momente mai dificile la început, acestea au trecut şi nu mai are rost să-mi amintesc de ele. Îmi place aici, m-am acomodat foarte bine şi vreau să rămân la Craiova. Cred că rămânerea mea în lotul “alb-albastru” depinde în mare măsură de evoluţiile mele din ultimele jocuri din acest an.
PASTILA ESO
Adevăratul referendum
Valentin Pribeanu
Nici un studiu şi nici o teorie nu sunt mai bune decât practica. Dincolo de orgoliile imense pe care le naşte, meciul cu Dinamo, de duminică, reprezintă în primul rând adevăratul referendum, care va arăta dacă oltenii mai poartă în suflete culorile alb-albastre. Atunci vom vedea cu toţii dacă anii grei care au trecut peste gruparea-fanion a Băniei i-a obosit pe oameni, dacă starea de spirit care este “Ştiinţa” se mai află în rezonanţă cu cea a sutelor de mii de susţinători. Acum, când războaiele fratricide par a fi atins cu aripa lor diabolică chiar şi galeria, care pare împărţită în mai multe grupuri, rămâne de văzut dacă oltenii mai ştiu să-şi strângă rândurile atunci când vântul năpastei este mai puternic, pentru a nu se risipi ce s-a clădit cu trudă. Da, meciul cu duşmana de-o viaţă va arăta dacă ura a reuşit să pătrundă şi în cel mai tainic ungher al sufletului “alb-albastru”, acolo unde se află dragostea faţă de Universitatea. Dacă duminică stadionul “Ion Oblemenco” va fi din nou un vulcan, un cor care cântă aceeaşi partitură, în ciuda greşelilor făcute de actualii conducători ai grupării craiovene, nu va mai fi nevoie de nici un referendum. Echipa poate fi preluată în mod firesc de primărie şi redată oamenilor din a căror dragoste s-a născut. Dacă nu, putem, în această iarnă, să începem să le povestim la gura sobei celor mai tineri despre trecutul legendar al “Craiovei Maxima”, pentru a putea înghiţi mai uşor amărăciunea unui viitor dureros.
ZVON
… Chiar dacă a declarat că nu este întocmită nici o listă cu viitorii disponibilizaţi de la Universitatea, Dinel Staicu se sfătuieŞte cu apropiaţii lui în legătură cu ce jucători să-Şi oprească.
Gazeta de Sud
Daouda va celebra cu Njock intr-un mod original golurile contra „ciinilor“
„Pregatim un dans special pentru Dinamo“
- La multi ani, Mariko! Sarbatoare mare la aniversarea celor 23 de ani?
- Nu, am preferat sa merg cu sotia si cu fiica mea la un restaurant, unde am sarbatorit in familie ziua mea de nastere.
- Care ar fi cel mai frumos cadou o victorie cu Dinamo?
- Intr-adevar, as fi foarte bucuros daca vom invinge duminica pe Dinamo. Este un meci important pentru noi si trebuie neaparat sa cistigam. Sintem intr-o situatie grea si nu avem voie sa facem inca un pas gresit.
- Ati mai invins pe Dinamo anul acesta. Veti reusi „dubla“ impotriva „ciinilor“?
- Am mai cistigat cu Dinamo II, dar era totusi o echipa de divizie inferioara, chiar daca scria pe ei tot Dinamo. Acum sint convins ca va fi mult mai greu.
- Pai nu joaca Fl. Petre si Danciulescu...
- Am auzit, dar nu sta Dinamo, campioana Romaniei, doar in Petre si Danciulescu. Au multi jucatori buni si trebuie sa facem un meci foarte bun, poate cel mai bun, ca sa ii batem.
- Cu Dinamo a fost primul tau joc in deplasare in Divizia A, in decembrie 2002. Atunci te-a surprins frigul patrunzator. Te-ai obisnuit intre timp?
- Imi aduc aminte acel meci, pe care l-am pierdut cu 1-0. A fost terenul inghetat si o temperatura foarte scazuta. Acum m-am obisnuit cu iarna din Romania, fiind aici de doi ani si jumatate si nu mai am nici o problema.
- Jeremy Njock a plecat pentru citeva zile din tara. Te temi ca va intirzia la meciul cu Dinamo?
- Nu ma tem, mi-a promis ca revine in seara aceasta (aseara - n.r.).
- Iti va face cadou un gol la meciul cu Dinamo?
- El spera sa marcheze si la meciul din Cupa Romaniei, cind i-am centrat chiar eu, dar n-a fost sa fie. De data aceasta, la meciul cu Dinamo, daca va inscrie unul dintre noi vom sarbatori golul cu un dans nou, pregatim ceva special, asa ca pentru Dinamo.
Invoit pentru un week-end in Germania
Njock este asteptat sa revina astazi in Banie
Oficialii Universitatii il asteapta cu infrigurare pe Jeremy Njock, dupa ce camerunezul a primit trei zile libere, pentru a pleca in Germania, de unde se va intoarce alaturi de sotia sa, Betina. Njock a avut regim preferential fata de restul colegilor, el fiind scutit de antrenamentele de vineri si de simbata.
De altfel, Njock este cel mai capricios jucator al Universitatii, absentele sale fiind caracteristice jucatorilor brazilieni. In sezonul trecut, Njock a fost invoit pentru a participa la un turneu al nationalei olimpice a Camerunului, pierzind astfel citeva partide ale Universitatii din turul campionatului. In vara aceasta, Njock intirziat o luna si jumatate, pretextind ca nu a facut rost de viza, in timp ce dadea probe de joc la echipe din Franta si Portugalia. Inaintea meciului cu „Poli“ Timisoara, Njock s-a taiat la miini pe holul cantonamentului din Lunca Jiului, pierzind alte doua meciuri.
Jeremy Njock a marcat 16 goluri pentru Universitatea, dintre care cinci in acest sezon, patru in campionat si unul in Cupa Romaniei.
Desi nu va mai juca anul acesta
Stoianof isi reia pregatirile pentru returul campionatului
Ovidiu Stoianof, tinarul jucator al Universitatii Craiova, isi va relua incepind de astazi pregatirile alaturi de lotul Universitatii, dupa o accidentare care l-a tinut pe tusa citeva luni. Stoianof, titular in sezonul trecut la citeva partide ale Stiintei, s-a antrenat in ultimele zile la sala de forta, alaturi de Eugen Bastina. Atacantul de 19 ani nu va mai fi insa in vederile lui Pavel Badea pentru ultimele trei meciuri oficiale din acest an, reintrarea sa fiind prevazuta pentru returul campionatului.
Dupa ce ieri a fost zi libera pentru jucatorii Universitatii, astazi, de la ora 14.00, Pavel Badea va conduce primul antrenament al saptaminii premergatoare partidei cu Dinamo.
Pentru jocul cu „ciinii rosii“, clubul Universitatea va scoate la vinzare bilete la pretul de 50.000 de lei (intrare generala). Partida urmeaza sa se dispute duminica, de la ora 20.15, desi cele doua cluburi, impreuna cu LPF, cazusera de acord ca, din cauza vremii nefavorabile, jocul sa fie devansat la ora 14.00, postul TVR refuzind insa propunerea.
Ziua
"Tineretul" vrea sa spele la Erevan rusinea din Cehia
Plesan: "Mergem sa castigam!"
[...] Mihaita Plesan a declarat ca echipa nationala de tineret merge in Armenia cu scopul de a castiga. "Nu imi este teama de starea gazonului din Armenia. Nu imi este teama de nimeni. Ne ducem la Erevan sa castigam, si noi si echipa mare", a spus Plesan, care a mentionat ca se astepta sa fie convocat la prima reprezentativa, tinand cont de numarul mare de accidentari. |
|