calin_emilian
|
| Lider galerie |

|
9172 Lei grei
Items |
| Aderat | 15 Apr 2005 | | Mesaje | 323 | | Locatie | bucuresti |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ştefan Stoica despre decizia FRF privind extracomunitarii: "Ciudată şi luată în pripă"
Antrenorul Universităţii Craiova, Ştefan Stoica, este supărat pe decizia pe care a luat-o luni CEx al FRF în privinţa jucătorilor străini şi spune că ar fi trebuit să se facă o excepţie pentru jucătorii care aveau deja semnate contracte pentru mai mulţi ani.
Tehnicianul a dat exemplul campionatului din Cipru, unde a evoluat ultima dată ca secund al lui Ioan Andone, la Omonia Nicosia. "În Cipru, jucătorii extracomunitari care aveau contracte semnate pe mai mulţi ani înainte au fost consideraţi în continuare ca fiind comunitari. La noi nu s-a întâmplat acest lucru, dar acum decizia a fost luată şi trebuie să ne conformăm", a declarat Ştefan Stoica, luni, pentru NewsIn.
Stoica a mai spus că echipele româneşti ar fi trebuit anunţate din timp despre această intenţie a FRF şi a adăugat că, dacă ar fi ştiut despre această decizie, ar fi achiziţionat mai puţini fotbalişti străini în această iarnă. "Dacă am fi ştiut, n-am fi adus atâţia jucători străini în această perioadă. Acum avem cinci jucători foarte valoroşi, iar doi dintre ei vor fi obligaţi să stea pe bancă. Acest lucru nu îmi convine", a mai declarat Ştefan Stoica, apreciind hotărârea Comitetului Executiv al FRF drept "ciudată şi luată în pripă".
Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, consideră că echipa sa este dezavantajată de decizia Comitetului Executiv al FRF care limitează numărul jucătorilor extracomunitari din Liga I la trei pe teren şi cinci pe foaia de arbitraj.
"Această decizie ne dezavantajează pe moment, pentru că avem un lot de cinci extracomunitari pe care îi vedeam titulari", a declarat Adrian Mititelu, luni, pentru NewsIn. Jucătorii la care se referă patronul Universităţii sunt australienii Baird, Mitchell şi Rose, camerunezul Njock şi jucătorul din Sierra Leone, Wobay.
Comitetul executiv al FRF a decis, luni, ca începând de la 1 februarie 2007, echipele din Liga I pot avea maxim 5 jucători extracomunitari pe foaia de arbitraj şi 3 în teren pe toată durata partidei.
sursa gsp |
|