.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 17 februarie
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Aug 30, 2008 1:33 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
17 februarie
MesajMesaj postat: Sat Feb 17, 2007 5:56 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

EDITIE SPECIALA
S-a decis: cinci jucători extracomunitari în teren
de Răzvan PURCEA

Aparut in ziua de Sambata 17 Februarie 2007
• Comitetul Executiv al FRF a revenit asupra hotărârii luate în urmă cu o lună şi a stabilit că echipele din Liga I pot să folosească cinci extracomunitari până în 2008
După ce mai multe grupări din Liga I şi-au anunţat nemulţumirea pentru formula iniţială de trei extracomunitari pe teren, plus doi pe banca de rezerve, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât să schimbe decizia în beneficiul cluburilor.

Conducătorii FRF au hotărât că, până în vara lui 2008, echipele din Liga I pot folosi cinci extracomunitari în acelaşi timp pe teren şi pot trece un număr nelimitat de extracomunitari pe foaia de joc. “Nu este exact ce ne doream, dar este o hotărâre mult mai bună decât cea care a fost luată în urmă cu o lună de zile. Avem cinci jucători extracomunitari care au semnat cu noi înainte de a se lua prima decizie şi am fi vrut ca ei să fie consideraţi ca şi comunitari. În orice caz, astăzi s-a făcut dreptate, într-un fel”, a afirmat, ieri, Ovidiu Costeşin, directorul executiv al Universităţii Craiova. De asemenea, şi antrenorul alb-albaştrilor, Ştefan Stoica, s-a declarat mulţumit de decizia luată adoptată de Comitetul Executiv al FRF şi a precizat că, pentru echipa pe care o conduce, este un lucru care o avantajează. “Este o alegere corectă, este mult mai bine aşa pentru noi. În ultimul timp, chiar începusem să-mi fac griji, eram supărat, dar e bine şi, într-un fel, era şi normal să se revină asupra primei decizii, care era chiar injustă”, a mărturisit tehnicianul Ştiinţei. Altfel, Comitetul Executiv al FRF a stabilit ieri că sezonul 2007 - 2008 al Ligii I va debuta pe 28 iulie 2007, în timp ce pauza de iarnă va începe pe 22 decembrie şi se va încheia pe 23 februarie 2008.

Stoica e supărat

Antrenorul Universităţii, Ştefan Stoica, s-a arătat afectat de modul în care i-au fost interpretate declaraţiile, după meciul amical de la Vâlcea, de o anumită parte a presei. “Nu mai înţeleg nimic. M-am săturat de atâtea răutăţi. Cum se mai poate gândi cineva că un patron care investeşte milioane de dolari pentru a face performanţă şi un antrenor tânăr ar putea să nu-şi apere corect şansele? Păi, atunci cum ar mai putea visa să facă o formaţie competitivă? M-am săturat de toţi cei care încearcă, prin orice mijloace, să strice atmosfera de la echipă”, a precizat ieri tehnicianul alb-albaştrilor.
Fane Stoica, antrenorul Universităţii
Este o alegere corectă, este mult mai bine aşa pentru noi. În ultimul timp, chiar începusem să-mi fac griji, eram supărat, dar e bine şi, într-un fel, era şi normal să se revină asupra primei decizii, care era chiar injustă.

GAZETA DE SUD
FRF a marit la cinci numarul jucatorilor extracomunitari
Stiinta nu va mai avea probleme cu strainii
Marian APIPIE
Comitetul Executiv al FRF, intrunit ieri la Casa Fotbalului, a hotarât sa se revina asupra deciziei din 15 ianuarie privind jucatorii extracomunitari si, cu zece voturi pentru si unul impotriva, a decis ca in teren pot evolua in acelasi timp maximum cinci jucatori extracomunitari, in timp ce pe banca tehnica numarul acestora nu este limitat. Initial, se stabilise ca echipele din Liga I sa poata folosi doar trei jucatori extracomunitari in acelasi timp pe teren si doi pe banca de rezerve, una dintre formatiile afectate de aceasta prima decizie fiind si Universitatea Craiova. In lotul alb-albastru se afla deja cinci jucatori din afara UE, Njock, Wobay, Mitchell, Rose si Baird, primii trei fiind titulari in angrenajul gândit de Fane Stoica. Modificarea este valabila pâna in 31 mai 2008, insa pe baza recomandarilor de la UE, UEFA sau FIFA pot interveni unele schimbari.

Decizia de modificare a articolului 16.7 din Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice (ROAF) a fost luata la presiunile facute de mai multe formatii din Liga I, care au in lot mai multi jucatori extracomunitari ale caror contracte sunt in derulare. In urma acestor noi schimbari, in Liga a II-a pot evolua in acelasi timp trei fotbalisti din afara Uniunii Europene, iar la nivelul Ligii a III-a si a celorlalte campionate regionale pot fi folositi doi jucatori extracomunitari.

La aflarea vestii privind modificarea numarului de jucatori extracomunitari, antrenorul Stiintei, Stefan Stoica, a precizat ca hotarârea este una justa, decizia fiind in avantajul cluburilor. „Este o decizie corecta, este mult mai bine asa pentru noi. In ultimul timp chiar incepusem sa-mi fac griji, eram suparat, dar este bine si, intr-un fel, era si normal sa se revina asupra primei decizii care era chiar injusta“, a declarat Stoica pentru NewsIn.

La rândul sau, directorul executiv al Universitatii, Ovidiu Costesin, a spus ca hotarârea luata de Comitetul Executiv al FRF nu este tot ce isi dorea clubul oltean: „Este totusi o decizie mult mai buna decât cea care a fost luata in urma cu o luna. Avem cinci jucatori extracomunitari buni, care au semnat cu noi inainte de a se lua prima decizie, si am fi vrut ca ei sa fie considerati ca fiind comunitari. In orice caz, astazi (vineri n.r.) s-a facut pe jumatate dreptate“. Totodata, Comitetul Executiv al FRF a luat si o decizie finala in cazul meciului Rapid - Poli Timisoara, Mircea Sandu precizând ca hotarârea directorului Departamentului Competitii, Mircea Cezar Ionescu, ramâne in picioare, in ciuda numeroaselor proteste ale giulestenilor, care ar fi dorit ca partida sa aiba loc la Brasov.
17 februarie
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO