bluescorpion
|
| Lider galerie |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 321 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Revista presei: 18 decembrie 2004
Gazeta Sporturilor
"Dinel e un tablagiu cretin!"
Deranjat de acuzele lui Staicu, Porumboiu îl desfiinţează pe patronul Universităţii. "Am intrat în mizeria asta fără să vreau şi precizez că e ultimul răspuns pe care i-l dau acestui tablagiu cretin! Faptul că Dinel invocă politicul demonstrează că nu e decît un lingău", a spus Porumboiu. Porumboiu afirmă că nu s-ar fi ajuns la acest război al declaraţiilor, dacă instanţele FRF ar fi judecat corect cazul lui Sorin Frunză. Comisia pentru Statutul Jucătorului, prezidată de Ion Turculeanu, a amînat pentru marţi luarea unei hotărîri.
Totul a plecat de la Sorin Frunză, jucător disputat de U Craiova şi de FC Vaslui. Deşi miza e relativ mică, orgoliile între oamenii ce finanţează celor două grupări sînt imense. Nemulţumit că instanţele fotbalului amînă la nesfîrşit luarea unei decizii, Adrian Porumboiu a deschis primul focul, acuzîndu-l pe Dinel Staicu că e "un individ care umblă cu mizerii, un doctor în pulane". După ce patronul juveţilor a replicat dur, fostul mare arbitru internaţional a declanşat un atac fără precedent la adresa adversarului său.
"Am intrat în mizeria asta fără să vreau şi precizez că e ultimul răspuns pe care i-l dau acestui tablagiu cretin! Faptul că Dinel invocă politicul demonstrează că nu e decît un lingău, care se gudură pe lîngă cei ce cîştigă puterea. Nu am făcut şi nu fac parte din nici un partid politic, iar numele meu nu poate fi asociat cu nimeni în acest sens. Indiferent cine va fi la putere, activitatea nu-mi va fi afectată în vreun fel", a spus Porumboiu.
În privinţa blaturilor la care ar fi participat, actualul observator UEFA a declarat: "Numai o minte a unui om zdruncinat rău de tot la cap poate afirma că am făcut vreodată un blat. Vreau să fie clar: aranjamentele mele sînt egale cu numărul lui de neuroni. Adică zero! Din păcate, e greu să dai replică unui descreierat, unei minţi bolnave care delirează".
Porumboiu a dezminţit şi eventuala evaziune fiscală de care-l acuză Staicu: "Să nu vorbească de funie în casa spînzuratului! Din cîte ştiu, el e cercetat de PNA, nu eu. Se dă pe lîngă noua putere, doar-doar o scăpa de escrocheriile pe care le-a săvîrşit. Se dă doctor în economie, însă e numai un dement care a făcut prea uşor pasul de la miliţian-tablagiu la doctor!".
Ce spusese Staicu despre Porumboiu
"Aşa se întîmplă mereu, hoţul strigă hoţii!"
"El era cu PSD-ul, mă ameninţa cu PNA-ul, că mă arestează. A intrat în vrie"
"Ar putea fi încadrat la evaziune fiscală pentru ce a făcut"
"A făcut numai blaturi şi aranjamente, continuă să facă presiuni peste tot şi să se compromită"
Pro Sport
Despărţirea de Craiova
Ionut Vulpescu
Craiova a ajuns ultima, şi asta nu mai miră pe nimeni. Retrogradarea e mai aproape ca oricînd, iar poveştile din alt secol sînt tot mai rare şi mai neştiute. Un suporter adevărat, cel care nu ascultă de nici un şef de galerie, ci de propriile instincte şi iluzii, ridică în jurul lui o lume. Săptămînă de săptămînă, zi de zi îşi construieşte un univers aproape perfect, pe care eşecurile îl consolidează, iar victoriile îl fac trufaş. Împlinirea profesională sau fericirea conjugală sînt anexe opţionale ale acestui delir asumat. Fotbalul îndreptat împotriva realităţii.
Nimic nu e mai trist în fotbal cînd un stadion altădată arhiplin şi-a pierdut adepţii. Craiova lui Pleşan, Bundea şi Guso a jucat mai tot timpul cu stadionul gol, şi asta e de fapt cea mai tristă realitate a sezo-nului pentru olteni, mai tristă chiar decît această umilitoare clasare pe primul loc din coada clasamentului. Între preţurile prohibitiv-resentimentare din era Neţoiu, care goleau stadionul, şi pustiul intrării libere din perioada Staicu, nu e nici o diferenţă. Şi într-un caz şi în celălalt mediocritatea n-a mai fost salvată de dăruire şi de credinţa absurdă că totul este posibil, inclusiv revenirea performanţelor de ieri.
Ca în orice despărţire, fie ea de Goethe, de Noica, de România sau de fiinţa iubită, despărţirea de o echipă doare şi ucide. Ea nu e efectul unor idiosincrazii, ca în celelalte situaţii, ci al incapacităţii de răspuns a jucătorilor favoriţi la iubirea naivă a suporterilor.
Cum scriam nu cu suficient timp în urmă, pentru un neutru, nebunia Craiovei e iritantă. Şi, mai ales, repetitivă. Cam aceleaşi personaje, care îşi inversează generos rolurile, şi cam aceleaşi drame neconvingătoare. Un talk-show perpetuu şi o primă pagină gata de tipar oricînd nu vor rezolva niciodată problemele Universităţii. S-a vorbit delirant de mult despre Craiova, încît echipa a ajuns să creadă că poate cîştiga din inerţia comentariului prietenos şi din recursul permanent la istorie.
Craiova anilor 80 era mai mult decît o echipă de fotbal. Era o stare de spirit, un paliativ la vidul exterior, un drog la limita legii, o sectă încă în libertate de manifestare. Pretutindeni unde mergea prin ţară era admirată şi iubită, chiar şi atunci cînd pierdea. Avea, într-un fel, caracteristicile Cenaclului Flacăra, cu diferenţa enormă că, spre deosebire de acesta, nu urmărea un scop propagandistic şi subversiv, ci unul terapeutic şi transparent.
Acum, cu cît se scrie mai mult, cu atît admiraţia se îndepărtează. “Craiova maxima” a fost un ideal. La realizarea lui au contribuit, deopotrivă, jucătorii şi suporterii, îmbrăţişaţi într-un autism izbăvitor. Craiova tuturor diminutivelor e o iluzie amarnică. Povestea a depăşit de mult performanţa, deşi amintirea primăverilor europene ţine încă de cald în iernile lungi ale vrajbei şi emoţiilor de retrogradare.
Ultimele episoade ale agoniei Craiovei s-au consumat mediocru şi previzibil. Staicu nu s-a înţeles cu Solomon pentru că seamănă prea mult cu el. N-au reuşit să se păcălească unul pe celălalt şi au sistat înţelegerea. Oricum, clauza aceea conform căreia Dinel ceda echipa pînă în 2007 fără nici un fel de pretenţie financiară, după care redevenea co-proprietar, fie era o glumă, fie expresia unei afaceri cu Primăria, în care suporterii deveneau, fără să ştie, acţionari, adică banii publici erau deturnaţi, pe muzică de Tudor Gheorghe, eventual. Înţelepciunea lui Solomon şi şmecheria lui Dinel reprezintă exact combinaţia de incompetenţă şi nenoroc care a pulverizat Universitatea, împingînd Craiova către B şi golind stadionul care poartă numele fostului tunar al echipei.
700.000 USD de la Gino Iorgulescu
În cadrul emisiunii “Fotbal ca noi n-are nimeni”, de joi seară, moderată de redactorul-şef al cotidianului ProSport, Dorin Chioţea, primarul Craiovei Antonie Solomon, a declarat că Gino Iorgulescu îi oferise întregul lot al echipei FC Naţional la jumătate din preţul la care este evaluat Mihăiţă Pleşan. “Iorgulescu solicita 700.000 de dolari pentru toţi fotbaliştii săi. Mi-a spus că s-a săturat să ţină echipa fără bani şi că mi-o dă cu totul. Oferta a căzut doarece nu ne-am înţeles cu domnul Staicu, de la care trebuia să luăm măcar numele şi sigla. Acum ne gîndim să înfiinţăm noi o echipă de fotbal, care să îi reprezinte pe olteni”, a afirmat Solomon. La emisiune a participat şi Dinel Staicu, care s-a contrazis de fiecare dată cu Antonie Solomon. Cu toate eforturile moderatorului şi ale lui Florin Călinescu, cei doi n-au ajuns la nici o soluţie pentru salvarea echipei, doar şi-au strîns mîinile prieteneşte la final.
Moş Crăciunul săracilor
Conducerea Universităţii a oferit ieri cadouri la toate grupele de juniori ale clubului, managerul general Pavel Badea reuşind să obţină o sponsorizare de 400 de milioane de lei din partea unor firme de echipament sportiv. Dacă la alte cluburi jucătorii emblematici fac pe Moş Crăciun, ieri Universitatea a angajat un actor de la Teatrul Naţional, conducerea neputînd lua legătura cu vreunul dintre fotbalişti, plecaţi în ţările sau oraşele lor de reşedinţă.
Promisiune pentru locul şapte
De altfel, varietatea locaţiilor din care provin actualii “juveţi” l-a făcut pe primarul Solomon să-i numească pe aceştia “bananieri”. Dinel Staicu a anunţat că Moş Crăciun i-a promis locul şapte Universităţii plus cîţiva jucători valoroşi în perioada de mercato. “Nu avem nici un jucător reprezentativ din Craiova şi nici nu puteam să-i chemăm din vacanţă. Doar Marius Iordache este de aici, dar probabil nu se află în oraş. Vom efectua cîteva transferuri în această iarnă, iar eu nu voi fi Moş Crăciun pentru alte echipe, în sensul că nu vom da fotbalişti. O să discut cu toţi cei care au oferte să rămînă şi să scoată echipa la liman”, a declarat Staicu.
Semnal de alarmă de la Dinel
Patronul “juveţilor” a tras un semnal de alarmă pentru Consiliul Local, solicitînd să fie construite vestiare pentru juniori: “La anul, dacă nu o să construiască vestiarele pentru copii, o să le împart juniorilor cadouri pe gunoaiele de acolo”.
Cadouri şi pentru orfani
Managerul general al Ştiinţei, Pavel Badea, a anunţat ieri că nu doar juniorii Universităţii se vor bucura de cadouri cu ocazia Crăciunului. Înainte de Ajunul Crăciunului, Pavel Badea se va deplasa la un centru de plasament din Craiova pentru a le împărţi daruri copiilor neajutoraţi. “Aceste acţiuni cred că ar trebui făcute destul de des şi nu doar de clubul Universitatea Craiova”, a afirmat Pavel Badea.
Ţeapa, cadoul lui Dinel
Finanţatorul alb-albaştrilor, Dinel Staicu, a anunţat că deşi a fost cuminte, Moş Crăciun i-a făcut cadou cea mai mare ţeapă a anului. “Moşul mi-a adus cea mai mare ţeapă, dar nu una, ci mai multe. Melodia aia dedicată lui Copos prin primăvară, aia cu “Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă”, era pentru noi, nu pentru dînsul. Sîntem pe ultimul loc, sîntem în scandal cu Porumboiu, cadouri frumoase. Dacă ar fi să-mi doresc ceva de Crăciun, ar fi încă doi-trei fraieri cu bani care să mă ajute să finanţăm Universitatea. Oamenii care dau bani la fotbal aşa se numesc, fraieri”, a mai afirmat Dinel.
Mitralieră pentru Frunză
Scandalul provocat de transferurile jucătorilor Sorin Frunză şi Milan Jovanovici la Craiova a atins cote maxime. Adrian Porumboiu a ţinut să-i răspundă pentru ultima dată patronului Ştiinţei, Dinel Staicu: “Pe Frunză poate să-l ia la Craiova doar cu mitraliera sau cu ajutorul unui comando. În încheiere aş reaminti acestui dement, pentru că Staicu sigur are probleme cu capul, că nu l-am văzut niciodată la faţă ori de cîte ori am arbitrat la Craiova pentru că stătea cu spatele la teren şi păzea tribunele”, a spus ironic Porumboiu.
Adevarul
Antonie Solomon, primarul Craiovei:
"Sa dau milioane de dolari pe niste gloabe de jucatori?"
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca nu va mai lua echipa de fotbal de la Dinel Staicu: "Sa dau milioane de dolari pe niste gloabe de jucatori care nu sunt in stare sa se mentina in Divizia A si o sa cada in B? Poate in visele lui Dinel...", a declarat primarul Craiovei. Acesta a luat decizia dupa ce patronul Universitatii Craiova a cerut in schimbul echipei de fotbal o suma de bani care nu a fost dezvaluita. Staicu si Solomon batusera palma in urma cu aproximativ 10 zile: urma ca doctorul in economia subterana sa cedeze gratuit echipa catre Primarie pentru urmatorii 2 ani si jumatate, dar, la redactarea contractului, Dinel a venit cu alte conditii, strecurate fara sa-si anunte partenerul, in speta Primaria. Dinel dorea astfel, printre altele, drept de semnatura in banca si suma de 500.000 de dolari, bani care ar urma sa vina de la AS Roma pentru transferul lui Cristi Chivu.
Gazeta de Sud
Dobre, Moti, Lutu, Bastina, Tudor si Stoianof au probleme medicale
Ce se intimpla doctore?
Accidentarile n-au ocolit lotul Universitatii nici in finalul sezonului 2004, iar unii jucatori olteni se confrunta si in aceasta vacanta cu probleme medicale. Cel mai afectat este Lucian Dobre, accidentat chiar in startul meciului retur din sferturile Cupei Romaniei de la Pitesti. Dobre a fost lovit puternic de un pitestean si astfel i s-a fortat ligamentul colateral intern de la genunchi, fiind in imposibilitatea de a continua meciul din Trivale.
Medicul Universitatii, Claudiu Stamatescu, a vorbit despre accidentul fundasului dreapta craiovean: „De la acel meci fericit, care ne-a adus calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, ne-am ales cu un jucator accidentat, Dobre. L-am diagnosticat cu entorsa, desi ne-am gindit la un moment dat si la o posibila leziune a meniscului. Din cite se pare, a fost doar o entorsa, deoarece evolutia ulterioara a fost favorabila“.
Imediat dupa meciul din Trivale, din 1 decembrie, lui Dobre i-a fost imobilizat genunchiul, iar astazi isi va scoate atela si va incepe un program special de recuperare (fizioterapie, exercitii la sala de forta). Lucian se afla acasa, la Resita, iar medicul Universitatii i-a stabilit un program de recuperare. El se va prezenta pe 10 ianuarie la pregatirile oltenilor.
„In mod normal, pina pe 10 ianuarie, cind este prevazuta reunirea lotului, ar trebui ca Dobre sa fie apt de pregatirile de iarna, adica sa-i dispara toate problemele create de acea lovitura primita in meciul din Trivale“, a adaugat Claudiu Stamatescu.
La turneul de sala de la Tirgu Jiu, Lutu si Moti au suferit intinderi musculare la aductori, motiv pentru care nu au putut juca in ultimul meci, cel cu FC National. Conform celor afirmate de medicul oltenilor, cei doi nu vor avea o recuperare de lunga durata.
Si alti doi fotbalisti, Bastina si Stoianof, urmeaza in aceasta vacanta un program stabilit de medic in functie de problemele vechi pe care le-au avut in acest tur de campionat. Stamatescu a afirmat: „Ei se simt bine acum, ramine de vazut cum se vor comporta la antrenamentele cu ceilalti coechipieri, deoarece Bastina si Stoianof au facut in ultima perioada doar program de recuperare, nu si cu mingea“.
Un caz aparte este cel al lui Claudiu Tudor care, reamintim, a fost operat anul trecut, la Bucuresti, la ligamente incrucisate anterior la genunchi. Dupa o perioada de refacere, a evoluat in echipa a doua a Universitatii. Recent, Claudiu Tudor si-a scos suruburile de la ligamentul incrucisat si in aproape doua saptamini ar putea fi apt.
Desi managerul general Pavel Badea a spus ca in aceasta iarna vizita medicala se va efectua la Centrul de medicina Sportiva din Bucuresti, Claudiu Stamatescu a precizat ieri ca oltenii vor fi controlati in Banie, la Policlinica pentru Sportivi, in zilele de 12 si 14 ianuarie.
Accidentarile n-au ocolit lotul Universitatii nici in finalul sezonului 2004, iar unii jucatori olteni se confrunta si in aceasta vacanta cu probleme medicale. Cel mai afectat este Lucian Dobre, accidentat chiar in startul meciului retur din sferturile Cupei Romaniei de la Pitesti. Dobre a fost lovit puternic de un pitestean si astfel i s-a fortat ligamentul colateral intern de la genunchi, fiind in imposibilitatea de a continua meciul din Trivale.
Medicul Universitatii, Claudiu Stamatescu, a vorbit despre accidentul fundasului dreapta craiovean: „De la acel meci fericit, care ne-a adus calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, ne-am ales cu un jucator accidentat, Dobre. L-am diagnosticat cu entorsa, desi ne-am gindit la un moment dat si la o posibila leziune a meniscului. Din cite se pare, a fost doar o entorsa, deoarece evolutia ulterioara a fost favorabila“.
Imediat dupa meciul din Trivale, din 1 decembrie, lui Dobre i-a fost imobilizat genunchiul, iar astazi isi va scoate atela si va incepe un program special de recuperare (fizioterapie, exercitii la sala de forta). Lucian se afla acasa, la Resita, iar medicul Universitatii i-a stabilit un program de recuperare. El se va prezenta pe 10 ianuarie la pregatirile oltenilor.
„In mod normal, pina pe 10 ianuarie, cind este prevazuta reunirea lotului, ar trebui ca Dobre sa fie apt de pregatirile de iarna, adica sa-i dispara toate problemele create de acea lovitura primita in meciul din Trivale“, a adaugat Claudiu Stamatescu.
La turneul de sala de la Tirgu Jiu, Lutu si Moti au suferit intinderi musculare la aductori, motiv pentru care nu au putut juca in ultimul meci, cel cu FC National. Conform celor afirmate de medicul oltenilor, cei doi nu vor avea o recuperare de lunga durata.
Si alti doi fotbalisti, Bastina si Stoianof, urmeaza in aceasta vacanta un program stabilit de medic in functie de problemele vechi pe care le-au avut in acest tur de campionat. Stamatescu a afirmat: „Ei se simt bine acum, ramine de vazut cum se vor comporta la antrenamentele cu ceilalti coechipieri, deoarece Bastina si Stoianof au facut in ultima perioada doar program de recuperare, nu si cu mingea“.
Un caz aparte este cel al lui Claudiu Tudor care, reamintim, a fost operat anul trecut, la Bucuresti, la ligamente incrucisate anterior la genunchi. Dupa o perioada de refacere, a evoluat in echipa a doua a Universitatii. Recent, Claudiu Tudor si-a scos suruburile de la ligamentul incrucisat si in aproape doua saptamini ar putea fi apt.
Desi managerul general Pavel Badea a spus ca in aceasta iarna vizita medicala se va efectua la Centrul de medicina Sportiva din Bucuresti, Claudiu Stamatescu a precizat ieri ca oltenii vor fi controlati in Banie, la Policlinica pentru Sportivi, in zilele de 12 si 14 ianuarie.
Desi nu le-a adus terenuri de antrenament
Mos Craciun a venit la copiii Stiintei
Grupele de copii ale Universitatii Craiova au fost premiate ieri-dimineata, cu ocazia Sarbatorilor de iarna, clubul craiovean „inchiriind“ si un Mos Craciun de la Teatrul National Craiova, actorul Tudorel Petrescu.
Micii alb-albastri a trebuit sa se multumeasca deocamdata cu cite o plasa cu dulciuri si articole sportive, dar si cu postere cu actuala echipa (probabil ca exemplu negativ), abia peste citiva ani unii dintre ei putind pretinde contracte barosane.
Finantatorul Universitatii, Dinel Staicu, nu a scapat prilejul de a „intepa“ consiliul judetean, care are in subordine centrul de copii si juniori al clubului: „Cei de la consiliul judetean au spus ca nu au posibilitati de premiere, dar la fel au spus si anul trecut. Eu cred insa ca e rea vointa sau nepasare din partea lor“. Staicu are incredere ca premierea de anul viitor se va face la cantonamentul care se va construi in folosul copiilor si juniorilor Universitatii, locul destinat acestuia fiind ocupat in prezent de gunoaie.
Oficialii Universitatii vor merge cu cadouri si la un centru de plasament din oras, luind exemplul echipelor bucurestene.
Dinel ii „linisteste“ pe fanii Universitatii
„Sint cel mai bun rau!“
Dinel Staicu a confirmat ieri ca sansele ca municipalitatea sa preia echipa sint aproape nule, dar a promis un viitor mai bun pentru echipa pe care o detine.
Staicu e convins ca nu va duce Universitatea in Divizia B, un argument in sprijinul acestei afirmatii fiind prezenta sa alaturi de jucatori in deplasarile din returul campionatului, dar si pastrarea lotului actual, inclusiv Mihaita Plesan.
„Sper ca suporterii au inteles ca eu sint cel mai bun rau la ora actuala si pina va veni cineva cu intentii serioase de a investi la Craiova, eu voi avea grija in continuare de aceasta echipa. Oricum, lumea sa stea linistita, ca nu vom retrograda“, a fost promisiunea lui Dinel inainte de Craciun.
In privinta anului care se va incheia in curind, Staicu are un regret legat de rezultatele lui Mircea Rednic la Universitatea: „Cred ca teapa pe care i-a dedicat-o el lui Copos era de fapt pentru noi.“
Editie Speciala de Oltenia
Organizarea e mama performanţei
Emil Hossu-Longin
Conducerea “alb-albaştrilor” a pregătit în cele mai mici amănunte programul de pregătire pentru 2005. Reunirea – pe 10 ianuarie. Sunt aşteptaţi la stadion Papură şi Miclea, băieţii pe care Rednic şi Badea i-au trimis în pribegie. “Papi” vine din Cipru după un tur de campionat în care s-a bronzat mai puţin decât foştii săi coechipieri. Te prinde repede soarele când defilezi pe stadioanele patriei sau aţipeşti pe banca de rezerve. La stadion se găteşte pui Shanghai pentru a nu-i deregla organismul lui “Jerry” Gane, revenit la prima dragoste din a doua patrie a lui Neţoiu. Cu puţin noroc va reveni şi Njock pe 20 martie, dacă managerul e aspru şi-l ameninţă cu rezilierea contractului. Urmează vizita medicală, în urma căreia toţi cei şapte jucători rămaşi după campania de transferări din pauză sunt declaraţi apţi. Lotul urcă la Govora, pentru ozonificare. Pe 23 ianuarie Universitatea revine în Craiova şi ia în primire noile achiziţii: doi atacanţi de la Ambianţa Valea Ciorii, trei mijlocaşi de pe pagina de internet nofootballplayers şi un portar de la Banca Internaţională a Religiilor. Trei zile mai târziu, Dinel Staicu organizează un banchet de pomenire la Podari, în memoria ilustrului său conducător, tată grijuliu, şi a savantei sale soţii. Dinel se reculege în altar şi jură credinţă veşnică idealurilor sfinte ale regulamentelor MI. De la Podari se pleacă în Antalya, via Istanbul. Turneu riguros organizat, în care băieţii vor da piept cu echipe recunoscute pe plan internaţional: Kakaolu Kremali, Belek Hotels Boys, Biskrem Warriors şi lotul divizionar al liceului de blugi din Bazar. După patru victorii detaşate, Staicu va organiza o conferinţă de presă în sala de festivităţi a hotelului şi va anunţa obiectivele pentru retur: 17 victorii, nici un egal, câştigarea Cupei şi lansarea noului sistem tactic: 1-2-3-4-1 sau 1-3-2-1-4, cu permanent schimb de locuri între jucători. La revenirea în patrie, patronul echipei inaugurează noul cantonament, localizat în Scorniceşti. O locaţie modernă, P+2, cu garsoniera lui Luţu la mansardă, păzită 24 de ore de trupe DIAS, gard modern cu ornamente de sârmă ghimpată şi camere de refacere şi meditaţie, stil neo-jilavian timpuriu. Cu trei zile înainte de începerea returului, se va organiza, obligatoriu, un turneu prin Muntenia şi Oltenia, cu vizite de acomodare pe stadioanele din Caracal, Glina, Mioveni, Fieni şi Tg. Jiu.
“Cea mai mare ţeapă”
Chiar dacă s-a aflat la serbarea pomului de Crăciun, patronul Universităţii, Dinel Staicu, nu a uitat să comenteze situaţia formaţiei din Bănie într-un stil caracteristic. Acesta a aruncat “săgeţi” către Consiliul Local, dar şi către fostul antrenor al “Ştiinţei”, Mircea Rednic, pe care îl consideră principalul vinovat pentru situaţia actuală a echipei.
Patronul grupării “alb-albastre”, Dinel Staicu, a vorbit ieri despre situaţia Universităţii şi despre viitor, dar nu a uitat nici să “înţepe” Consiliul Local. “Ziua aceasta le este dedicată celor mici şi încercăm să-i mulţumim. Promit Consiliului Local că, dacă până la anul nu va reface cantonamentul pentru cei mici, aşa cum am făcut noi la echipa mare, vom ţine serbarea acolo, în gunoaie”, a spus Staicu. Întrebat ce i-a adus anul care se încheie, Staicu a fost tranşant: “Sincer să fiu, mi-a adus cea mai mare ţeapă. Cântecul acela care a fost fredonat în vară pentru George Copos, de către Rednic, cred că până la urmă mi-a fost dedicat mie şi Universităţii. Deocamdată echipa rămâne la mine şi din vară mai vedem. Aş vrea acum să mai găsesc doi-trei fraieri, aşa, ca mine, care să investească”. Chiar dacă în urmă cu câteva zile Staicu spunea că orice jucător este de vânzare, dacă i se oferă preţul cerut, acesta s-a răzgândit şi a declarat că va avea discuţii cu toţi fotbaliştii, pentru a-i convinge să rămână la “Ştiinţa” şi că se va implica în managementul echipei: “După ce se termină sărbătorile, o să ne aducă şi nouă Moş Crăciun nişte jucători. Asta nu înseamnă că vor pleca alţii. Chiar îmi doresc să am discuţii cu fiecare fotbalist pentru a-i convinge pe toţi să rămână la echipă. Voi discuta chiar şi cu Pleşan, să vedem dacă îl conving să rămână. De acum încolo, mă voi implica în managementul clubului”.
Urări şi promisiuni
Dinel Staicu a ţinut să le promită susţinătorilor “Ştiinţei” că Universitatea nu va retrograda la finalul acestui sezon: “Doresc să le urez tuturor suporterilor un călduros «La mulţi ani!» şi un an nou fericit. Cred că până acum au văzut şi ei că Dinel Staicu este cel mai mic rău pentru Universitatea. Le promit că echipa nu va retrograda”.
Nu din cauza fanilor pleacă Pleşan!
Suporterii consideră că Mihăiţă Pleşan îşi asigură un alibi în cazul părăsirii Universităţii şi că în decizia jucătorului vor prima interesele financiare.
În urma articolului apărut joi în cotidianul “Ediţie Specială de Oltenia”, referitor la eventuala plecare a lui Pleşan în această iarnă şi ca urmare a modului în care suporterii l-au tratat în tur, fanii Universităţii au ţinut să-şi exprime punctele de vedere în legătură cu acuzele aduse. Foarte multe e-mailuri au “curs” pe adresa redacţiei noastre, alţi susţinători ai “Ştiinţei” ţinând să vină personal pentru a lua atitudine. În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante puncte de vedere exprimate de suporterii echipei din Bănie.
Cristi Paliu, 26 de ani, consultant de vânzări: “Nici nu concep echipa Universităţii fără Pleşan. Ar trebui să se transfere Staicu în locul lui. Pleşan nu poate acuza suporterii de nimic, noi l-am huiduit fiindcă voiam mai mult de la el, nu l-am huiduit ca să plece, dar asta cred că o ştie şi el.”
Sorin Buzatu, 24 de ani, manager: “E normal să plece Pleşan, a trecut perioada romantică a fotbalului. Nu-l putem ţine la o echipă care este la un pas de retrogradare, dar să nu uite că a fost huiduit fiindcă suporterii au simţit că nu dădea totul pe teren, ci juca la doar 50 la sută din capacitatea sa. Asta se întâmplă cu toţi fotbaliştii mari, suporterii se aşteaptă ca ei să ducă echipa spre victorie. Într-un fel, ar trebui să se simtă mândru că a fost fluierat, nu să dea dovadă de ipocrizie.”
Aurică Popa, 42 de ani, profesor: “Sunt de acord cu plecarea lui Pleşan la orice echipă din ţară sau străinătate, dar cu o singură condiţie, Dinel Staicu să reinvestească banii proveniţi din transfer în achiziţionarea câtorva jucători de valoare. E posibil să fie supărat şi pe atitudinea suporterilor, dar şi fotbalistul a greşit când s-a dus la galerie şi a rupt steagul de pe gard.”
Cornel Dănilă, 26 de ani, membru al facţiunii “Sezione”: “Nu sunt de acord cu plecarea lui Pleşan la Steaua, poate însă să plece în străinătate dacă doreşte. Cred că noi nu avem nimic de-a face cu plecarea sa, dar, ca de obicei, se încearcă să se dea vina pe suporteri, mai ales atunci când la mijloc sunt interese exclusiv materiale.”
Răzvan Ciobanu, 24 de ani, patron: “Plecarea lui Pleşan era de aşteptat, în condiţiile actuale. Echipa asta nu mai reprezintă Craiova. Despre o eventuală plecare a sa şi ca un efect al tratamentului administrat în vară de suporteri, Pleşan nu trebuie să uite că, în loc să dea dovadă de modestie şi de spirit de echipă, s-a crezut prea devreme vedetă, în timp ce «Ştiinţa» merge din ce în ce mai prost.”
Cristi Nefiru, 23 de ani, membru al facţiunii “Ultras”: “Consider că motivul pueril găsit de Pleşan nu este altceva decât un pretext prin care încearcă să-şi acopere vina unei eventuale părăsiri a echipei, evitând să-şi asume responsabilitatea luării unei decizii dificile, venită într-un moment total nepotrivit pentru Universitatea, dar şi pentru ultraşii pe care îi acuză, în ochii cărora riscând să devină, încet-încet, «persona non-grata»”.
Moş Crăciun a împărţit cadouri viitorilor fotbalişti ai Universităţii
Bucurie pentru juniori
Oficialii Universităţii Craiova au organizat ieri, la sediul clubului, serbarea pomului de Crăciun, prilej cu care juniorii echipei au primit cadouri din partea moşului. Tinerii fotbalişti i-au mulţumit acestuia şi i-au promis că vor ajunge în echipa mare a Universităţii.
Gălăgie mare şi copii mulţi, ieri-dimineaţă, în faţa clubului Universitatea, de pe strada Unirii nr. 86. Motivul a fost acela că oficialii grupării “alb-albastre” au organizat obişnuita serbare a pomului de Crăciun, prilej cu care cei mai mici fotbalişti ai “Ştiinţei” au primit cadouri. La manifestare a participat toată conducerea echipei, unii oficiali avându-i alături şi pe copii, dar şi un mic cor format din aproximativ 15 prichindei, care au cântat colinde. Agitaţia din curtea clubului a atins cote maxime atunci când şi-a făcut apariţia Moş Crăciun, interpretat de actorul Teatrului Naţional din Craiova, Tudorel Petrescu. Timp de aproximativ 20 de minute, acesta a împărţit daruri la mai multe grupe de juniori, plasele conţinând postere cu jucătorii Universităţii, încălţăminte sport, apărători şi dulciuri.
“Sunt cele mai triste sărbători”
Prezent la eveniment, managerul Universităţii, Pavel Badea, a dezvăluit că anul acesta va avea parte de cele mai triste sărbători de iarnă din punct de vedere profesional: “Eu consider că am fost cuminte, dar deocamdată Moş Crăciun nu mi-a adus nimic. Acum a venit la juniorii Universităţii şi luni sau marţi vom întreprinde o acţiune similară şi la un centru de plasament. Sunt cele mai triste sărbători de iarnă pe care le-am avut. Îmi doresc sănătate şi un an nou mai bun pentru «Ştiinţa»”.
Gafă sau intenţie?
Iniţiativa conducătorilor clubului Universitatea de a oferi daruri de Crăciun juniorilor şi mass-media este una admirabilă, mai ales în ceea ce-i priveşte pe cei care mâine trebuie să devină apărătorii prestigiului grupării “alb-albastre”. Cu intenţie sau nu, carneţelul oferit “Ediţiei Speciale de Oltenia” avea o mică defecţiune. Pe copertă, stema era pusă bine, cu leul în picioare, dar, când îl deschideai, surpriză: trebuia să scrii pe dos! În acest fel, poate că oamenii în cauză vor să ne obişnuiască să ne uităm, de sărbători, invers şi la clasament, ca să ne mai treacă din amărăciune. |
|