.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 19 decembrie - Gane: "Prea multa debandada!"
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 29, 2008 9:31 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
19 decembrie - Gane: "Prea multa debandada!"
MesajMesaj postat: Sun Dec 19, 2004 2:56 pm
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 19 decembrie 2004

Gazeta Sporturilor

"Prea multă debandadă!"

Deşi în ianuarie ar trebui să revină la Ştiinţa, Jerry Gane e tentat de încă o aventură în străinătate. Jerry nu e încîntat să joace iar în alb-albastru: "Nu vreau să se supere nimeni pe mine, dar aici e prea multă debandadă. Azi clubul e al lui Staicu, mîine al lui Mititelu, poimîine din nou al lui Staicu, apoi al Primăriei, şi tot aşa. Am o vîrstă la care nu-mi permit să-mi risc viitorul". Revenit în Craiova de aproape două săptămîni, Jerry Gane a discutat zilele trecute şi cu Pavel Badea, însă n-a fost convins să rămînă să joace la Universitatea.

În vară, cînd s-a lăsat convins de Rednic să dea Elveţia pe Craiova, Ionel Tersinio Gane a fost considerat cea mai tare achiziţie a Universităţii. "Sînt convins că va fi golgeterul campionatului", pronostica preşedintele de atunci al juveţilor, Pavel Badea. Dar aventura lui Gane în Bănie s-a sfîrşit după numai 5 etape, răstimp în care el n-a izbutit nici măcar un gol.

Criticat pentru randamentul său inclusiv de oamenii care insistaseră să revină acasă, atacantul în vîrstă de 33 de ani a decis să-şi încerce iarăşi norocul în străinătate. A plecat în China, la Tianjin Taida, unde a făcut cuplu în ofensivă cu Mara şi a punctat de 7 ori în 12 meciuri. Conducătorii Ştiinţei nu s-au împăcat însă cu gîndul că l-au pierdut gratis, mai ales că-i plătiseră în avans suma de 40.000 de dolari. Au făcut memoriu şi, după numeroase termene, Comisia de Recurs Federală a hotărît că fotbalistul trebuie să revină din retur la Craiova.

Cu toate acestea, Jerry nu e încîntat să joace iar în alb-albastru: "Nu vreau să se supere nimeni pe mine, dar aici e prea multă debandadă. Azi clubul e al lui Staicu, mîine al lui Mititelu, poimîine din nou al lui Staicu, apoi al Primăriei, şi tot aşa. Am o vîrstă la care nu-mi permit să-mi risc viitorul. Chinezii de la Tianjin mi-au făcut o ofertă de prelungire a contractului, dar mai am şi niscaiva propuneri din Elveţia. Să treacă Sărbătorile, după care o să văd încotro o apuc".

Dezlegat de Mititelu
În încercarea de a-l recîştiga pe Gane, Dinel Staicu şi ceilalţi oficiali ai Universităţii s-au bazat în demersul lor la comisiile federale pe faptul că dezlegarea i-a fost dată lui Gane de Adrian Mititelu, în cele doar două zile în care a patronat clubul! "Mititelu n-avea drept de semnătură, nu înţeleg de ce Federaţia a fost de acord cu transferul", şi-a arătat Dinel nedumerirea.

"Gane e jucătorul nostru şi, dacă va fi să plece altundeva, suma de transfer va fi negociată cu noi. În nici un caz nu e liber de contract!"
Dinel Staicu, patron U Craiova

"Nu ştiu dacă decizia de a mă întoarce la Craiova e definitivă, dar eu nu vreau scandal. Sper să ajungem la o înţelegere convenabilă tuturor părţilor"
Jerry Gane

McBreen a marcat într-un meci cît într-un an şi jumătate la Ştiinţa!

Alungat în vară din Bănie, unde s-a remarcat doar prin ratări monumentale, Daniel McBreen (foto) s-a transferat în luna septembrie la divizionara secundă scoţiană FC Falkirk. După un început poticnit, australianul a avut o lună noiembrie foarte bună, înscriind de 5 ori în 7 întîlniri. Cea mai eficientă evoluţie a avut-o însă ieri, în partida cu Queen of the South (4-2), în care atacantul de 27 de ani a reuşit nu mai puţin de 3 goluri. Adică exact cîte marcase pentru Universitatea într-un an şi jumătate!

Spartak oferă 1,5 milioane de euro pe Pleşan

Despre interesul celor de la Spartak Moscova pentru Mihăiţă Pleşan se ştie din vară. Atunci, ruşii au abandonat ideea întrucît Dinel Staicu solicita minimum 3 milioane de euro pentru un transfer. Aflînd că patronul oltean s-ar mulţumi şi cu 1,5 milioane, oficialii lui Spartak au trecut din nou la atac, propunîndu-i lui Staicu exact banii ceruţi. "Sper să mă întîlnesc cu Mihăiţă pînă de Revelion, să-l conving să rămînă la noi pînă la vară, deşi e tare greu, la cîte oferte are", a spus Dinel, în vreme ce Pleşan a declarat că o decizie în privinţa viitorului săi va lua după Sărbători.

Pro Sport

“Baciul” negociază pentru Ionuţ Rada

Gică Popescu s-a întîlnit cu Pavel Badea, cei doi discutînd despre transferul rapidistului. Prezent în Craiova, Gică Popescu a vizitat ieri-dimineaţă şcoala de fotbal care-i poartă numele. Fostul căpitan al echipei naţionale, actualmente impresar la firma Becali & Popescu, a discutat şi cu managerul general al Universităţii, Pavel Badea, vineri seară, despre transferul unor jucători pe care gruparea alb-albastră doreşte să-i achiziţioneze în această iarnă. “Este adevărat că m-am întîlnit cu Pavel Badea şi mi-a spus că Ionuţ Rada este un jucător pe care şi-l doreşte, dar eu le-am explicat că este imposibil să faci transferuri fără bani. Ionuţ are contract cu Rapid şi o să mă interesez dacă este de vînzare”, a declarat Gheorghe Popescu. Aflat în vacanţă în Cetatea Băniei, Ionuţ Rada şi-a manifestat dorinţa de a reveni la gruparea la care a debutat în Divizia A: “Am avut un an greu, în care am jucat prea puţin. Ştiu că mă doreşte Universitatea Craiova, pentru că am discutat cu domnul Badea şi vreau să mă întorc să ajut această echipă. Nu se pune problema de bani cînd e în joc numele Ştiinţei, dar acum rămîne doar să se înţeleagă cluburile”.

Ştiinţa l-a lansat
Ionuţ Rada a debutat în Divizia A la Universitatea Craiova în urmă cu patru sezoane, iar anul acesta, în februarie, a fost transferat la pachet cu Ionuţ Stancu la Rapid. Dinel Staicu a încasat suma de 600.000 de dolari pentru cei doi jucători, pe care i-a deţinut în coproprietate cu Gică Popescu. În cazul în care ar pleca din Giuleşti, fundaşul în vîrstă de 22 de ani ar urma să revină la Universitatea sub formă de împrumut pînă în vară.

Nu are bani pentru Pleşan
Gică Popescu a vorbit şi despre vedeta Universităţii, Mihăiţă Pleşan, susţinînd că este un jucător valoros, care poate face faţă cu brio la cluburile din Europa. “Preţul lui Pleşan îl stabileşte echipa care îl cumpără. Are valoare de Europa şi cred că va ajunge un fotbalist celebru, dacă va munci, bineînţeles”, a mai afirmat “Baciul”.

Deranjat de situaţia de la Ştiinţa
Referitor la locul ocupat în clasament de Ştiinţa, Gheorghe Popescu a precizat: “Este pentru prima dată cînd Universitatea se află în această situaţie, dar e bine că s-a întîmplat acum, şi nu la finalul campionatului. Totul pleacă de la neliniştea de la club, care influenţează enorm rezultatele echipei. Divizia A ar fi mult mai săracă fără Universitatea”.

Om bun

Pavel Badea

După ce a hotărît să rămînă la Universitatea Craiova, Pavel Badea a obţinut o sponsorizare de peste 400 de milioane de lei pentru ca Moş Crăciun să ajungă şi în casele juniorilor nevoiaşi de la clubul alb-albastru. În plus, Bădiţă doreşte ca pînă în Ajunul Crăciunului să ofere cadouri şi la un Centru de plasament din Cetatea Banilor, demonstrînd că nu a uitat niciodată de unde a plecat.

Editie Speciala de Oltenia

Juniorii, ultima speranţă

În sfârşit, conducătorii “Ştiinţei” au înţeles că viitorul grupării-fanion din Bănie depinde, în mare măsură, de atenţia acordată juniorilor. Ionel Luţă şi-a asumat responsabilitatea de a introduce în partidele “satelitului” jucători foarte tineri, care reprezintă schimbul de mâine al Universităţii. Tinerii “mânji” ai Craiovei constituie o rază de speranţă în marea disperare care i-a cuprins pe toţi suporterii “alb-albaştri” în această iarnă.

Este adevărat, Universitatea este pe ultimul loc, dar nu este totul pierdut. În Cetatea Băniei şi, în general, în Oltenia există suficiente talente, care nu aşteaptă decât să fie descoperite şi crescute cum se cuvine, în spiritul culorilor alb-albastre. După ani de jaf, în care vârfurile generaţiilor de juniori din Craiova au ajuns mercenari la echipe din Bucureşti, sfătuite de trădătorii de aici şi momite de samsarii unşi cu toate alifiile din capitală, conducătorii Universităţii au început să-şi îndrepte privirile spre propriii “mânji”. Cel care a avut curajul să arunce în focul luptei, în divizia C, la Universitatea II, copii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, a fost Ionel Luţă, antrenorul “satelitului”, un om cu o voinţă de fier, un adevărat pit-bull, care, atunci când îşi propune ceva, este greu de oprit. Fără falsă modestie, şi campania începută de ESO pentru a-i prezenta opiniei publice pe cei mai valoroşi juniori de la Centrul de Copii şi Juniori al “Ştiinţei” a avut un efect peste aşteptări. La această oră, 12 juniori, talente certe, au semnat cu Universitatea, într-un moment în care nu mai puţin de jumătate dintre ei intraseră deja în vizorul “prietenilor” din capitală. Ionel Luţă a găsit înţelegere şi la ceilalţi tehnicieni ai Universităţii şi astfel, după ani buni de uitare, de tristeţe şi plafonare, printre juniori se simte o emulaţie, o dorinţă de afirmare, cum de mult nu s-a mai văzut. Intenţia declarată a antrenorului Ionel Luţă este de a forma, în scurtă vreme, o formaţie care să fie un fel de tineret al echipei mari.

INTERVIU

“Voi creşte jucători pentru Universitatea”

-Cum aţi ales juniorii care să joace pentru “satelit”?
-De la început am avut intenţia să promovez juniorii Universităţii. Ei sunt speranţa acestei echipe, care nu trebuie să ajungă niciodată pe mâna unor mercenari. Am urmărit timp de două luni, cu carneţelul în mână, meciurile grupelor de la centrul de copii şi juniori, iar pe cei care au avut continuitate i-am chemat la Universitatea II.

-Nu s-au supărat rezervele trimise de la echipa mare?
-Au jucat şi rezervele, atât cât au putut. Când am văzut că nu prea au chef de joc, am preferat să arunc în luptă tineri dornici de afirmare.

-Ce rezultate aţi obţinut?
-Eu spun că excelente. Am găsit jucători tineri, adevărate talente, cu o dorinţă extraordinară de a juca pentru Universitatea. Cel mai important este că, după mulţi ani, sunt şi ei băgaţi în seamă, ceea ce a creat o emulaţie deosebită. Un mare merit îl au şi antrenorii acestor copii, este vorba de Mogoşeanu, Ustabacieff, Beldeanu, Călin şi Niculescu.

-Vor mai fi furate talente juvenile din Bănie?
-Eu cred că nu. Deja 12 juniori au semnat cu Universitatea, într-un moment în care pe jumătate dintre ei puseseră ochii echipe din Bucureşti.

-Veţi mai continua selecţia?
-Bineînţeles. Sunt cu ochii pe aceşti tineri, cum se spune, ca pe butelie. Prefer să îi selecţionez, dar sunt dispus să ascult sfaturi şi de la oameni care se pricep în creşterea unor astfel de talente. Iar celor care ne fac pe noi, oltenii, ultranaţionalişti îi asigur că nu este aşa. Voi primi juniori de valoare din toată Oltenia şi din toată ţara.

-Ce calităţi trebuie să aibă un jucător pentru a evolua la Universitatea?
-Trebuie să ştie ce înseamnă culorile alb-albastre, să aibă determinare, agresivitate şi spirit combativ. Niciodată Universitatea nu trebuie să ajungă în situaţia de a sta la mâna unor mercenari, fără să aibă în spate un schimb-doi, pregătit oricând să lupte în divizia A.

“Satelitul”, o echipă de tineret
Intenţia declarată a antrenorului Ionel Luţă este ca în scurtă vreme să formeze din “satelitul” Universităţii o echipă de tineret, care să evolueze în eşalonul doi al fotbalului românesc: “Eu văd «satelitul» ca pe tineretul Universităţii. Trebuie să creştem juniori de valoare, pentru ca oricând să putem da echipei mari trei-patru jucători care să poată face faţă diviziei A. Când fac selecţia, colaborez şi cu antrenorii de la echipa mare, pentru a ne orienta şi asupra posturilor deficitare. De aceea, chiar dacă nu avem obiectiv promovarea, în acest sezon eu mi-aş dori să putem ajunge în divizia B”.

“Se strică la naţională”
Şi Ionel Luţă a declarat, asemenea juniorilor Universităţii care au fost selecţionaţi la loturile naţionale, că vin de la aşa-zisele stagii de pregătire total ieşiţi din formă. “Nu vreau să-i acuz pe acei antrenori, dar ori programul de pregătire nu este bine alcătuit, ori se organizează acolo doar nişte miuţe, menite să fie observaţi de cei din Bucureşti jucătorii de valoare din ţară, pentru a fi racolaţi. Oricum, mulţi dintre juniorii pe care i-am trimis acolo s-au cam stricat, adică au venit mai prost pregătiţi decât au plecat”.

“Îi mai şi altoiesc”
Fire dintr-o bucată, antrenorul “satelitului” Ionel Luţă a recunoscut că nu ţine cont de ce sunt părinţii juniorilor pe care îi antrenează şi, atunci când este cazul, îi mai şi altoieşte: “Când lucrez cu tinerii, trebuie să fii un bun pedagog, iar în lumea sportului mulţi se pierd din cauza unor tentaţii. Recunosc, dacă este nevoie, îi mai şi altoiesc, indiferent ai cui sunt”. La această oră au fost rulaţi de Luţă juniorii: Stăvaru, Gîngioveanu, Roman, Mirea, Vîrlan, Iancu, Neagoe, Pătraşcu, Ion Marin, Guţă, Boiangiu, Neacşu, Nica şi Firţulescu, dar, după cum a declarat tehnicianul, lista rămâne deschisă. În continuare, ESO va prezenta tinerele talente ale Craiovei, care nu au voie să fie lăsate să părăsească Bănia.
19 decembrie - Gane: "Prea multa debandada!"
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO