.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 19 noiembrie 2004 - Dinel Staicu: "Adio, Craiova!"
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 22, 2008 6:12 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
19 noiembrie 2004 - Dinel Staicu: "Adio, Craiova!"
MesajMesaj postat: Thu Nov 18, 2004 11:27 pm
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 19 noiembrie 2004

Gazeta Sporturilor

„Nu face banii”

Ruud Krol spune că e exclus ca Ajax să dea 3 milioane de euro pentru Pleşan. Viitoarea destinaţie a lui Pleşan se va decide în iarnă. "Atunci îl voi vinde sau îl voi împrumuta. Poate juca şi la Craiova dacă Primăria îi va plăti contractul de 100.000 de dolari", a spus Dinel Staicu

După meciul Armenia - România, în cursa Erevan - Viena, reporterii Gazetei au călătorit alături de Ruud Krol, şeful scouterilor lui Ajax. Discuţia a curs către subiectul Pleşan, iar fostul mare libero al olandezilor a rămas perplex auzind preţul de 3 milioane de euro fixat de Dinel Staicu pentru mijlocaşul de 21 de ani: "Cît? Păi, ştiţi pe cine am dat noi 3 milioane? Pe Marco Rosales, un internaţional argentinian. Pleşan nu face banii ăştia sau, cel puţin, noi nu sîntem dispuşi să dăm atît".

Krol a enumerat şi cîteva defecte ale olteanului, pe care l-a urmărit în partida de tineret, de marţi, cîştigată de "tricolori" cu 5-0. "Am văzut că nu face faza de apărare. Am înţeles că s-a scris despre interesul lui Ajax pentru el, ceea ce de obicei stimulează un jucător. La el e invers". Batavul crede că Pleşan e şi încrezut. "Impresia mea e că el este puţin...", a spus Krol şi s-a oprit ridicîndu-şi vîrful nasului cu arătătorul.

Dinel a predat clubul
Ieri a avut loc şedinţa Adunării Generale prin care s-a oficializat retragerea patronului Dinel Staicu. Primăria Craiovei va prelua Ştiinţa în jurul datei de 10 ianuarie, pînă atunci Dinel urmînd să finanţeze echipa, deoarece Consiliul nu mai poate aloca fonduri pentru anul 2004. După 10 ianuarie, el îşi va recupera banii investiţi, în următoarele două luni, fără nici o dobîndă. Staicu va încasa 6 milioane de dolari, în care intră Pleşan plus drepturile TV pînă la atingerea acestei sume.

Pro Sport

Tot Dinel pînă la anul

Deşi a cedat ieri echipa Consiliului Local, Staicu va mai da bani pînă pe 10 ianuarie, cînd îi va recupera de la noul proprietar al clubului. Staicu s-a ţinut de promisiune, a lăsat Universitatea Craiova, dar rămîne în fotbal. Îşi ia o echipă de Divizia B, şi speră să ajute astfel noul proprietar al Ştiinţei, Consiliul Local. Ieri, Staicu a diminuat capitalul social al firmei care finanţează clubul de la 109 miliarde la 4 miliarde de lei şi a convocat Adunarea Generală, unde a participat şi Petre Gongu, din partea Consiliului Local. Chiar dacă a devenit acţionar majoritar, Consiliul Local nu poate finanţa legal Universitatea, deoarece nu sînt prevăzuţi bani pentru fotbal în bugetul municipalităţii pe 2004. “Eu nu mai am nici o funcţie, dar voi da bani pînă pe 10 ianuarie, contractele jucătorilor nu vor fi diminuate, ei le vor avea plătite la zi, urmînd ca după data mai sus stabilită să-mi încasez banii investiţi în această perioadă. Le-am dat echipa în braţe şi am făcut-o cu cap, pentru că dacă nu alegeam perioada electorală, nu mai scăpam de ea. Mi s-a impus politic echipa, tot în împrejurări politice o dau şi eu. Voi păstra drepturile TV în valoare de şase milioane de euro, adică vreo 12 sezoane. Dacă echipa retrogradează, voi pierde aceşti bani”, a declarat Staicu.
Acesta va sponsoriza Universitatea anual cu suma de 400.000 de dolari, iar contractele cu actualii sponsori rămîn valabile.

Din ianuarie, echipa e luată de Primărie
Conform reprezentantului Consiliului Local, Petre Gongu, în şedinţa din 25 noiembrie se va vota dacă municipalitatea va rămîne acţionar majoritar. Pentru ca Ştiinţa să fie susţinută financiar de municipalitate, este nevoie de minim 18 voturi din partea celor 27 de consilieri, iar dacă totul merge bine, în ultima zi lucrătoare a anului va fi anunţat managementul clubului. Pe 10 ianuarie va avea loc transferul efectiv între Dinel Staicu şi Consiliul Local. Dacă nu se votează pentru Universitatea, jucătorii devin liberi de contract, iar gruparea “alb-albastră” se desfiinţează.

Ameninţare cu boicot
Dinel Staicu a discutat miercuri după-amiază cu fotbaliştii Universităţii referitor la viitorul echipei. Juveţii au anunţat că mai bine pleacă de la Ştiinţa şi nu se prezintă la meciul cu Dinamo, dacă Consiliul Local le va micşora contractele de joc. “Nu se pot micşora contractele din punct de vedere legal. Ele vor fi duse la bun sfîrşit şi nimeni nu pleacă din iarnă. Rămîn toţi jucătorii, iar de pe 10 ianuarie noul antrenor va stabili ce e de făcut în privinţa lotului”, a declarat preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Local, Petre Gongu.

“Craiova nu merită efortul”

Suporterii dinamovişti spun că nu se vor mobiliza pentru un meci uşor, aşa cum este considerat jocul din Bănie. În ciuda declaraţiilor războinice venite dinspre ultraşii craioveni, fanii dinamovişti nu se atacă, încercînd prin atitudinea lor să-i înţepe pe omologii lor olteni. Pentru susţinătorii dinamovişti partida din Bănie reprezintă un simplu meci de campionat, care nu merită pregătirile necesare unui derby. “Noi nu mai trebuie să ne pregătim, totul e s-o facă echipa. N-avem nevoie de bannere, deoarece ne ducem la un meci cîştigat dinainte. Îi batem şi pregătiţi, şi nepregătiţi. Jucăm cu o formaţie aflată la retrogradare, care nu merită efortul să ne mobilizăm”, sună declaraţia maliţioasă a liderului Nuova Guardia, Elias Bucurică. Mai mult, în rîndul ultraşilor roş-albilor se comentează declaraţiile războinice date de Gabi Blondu astfel: “E posibil ca stadionul să fie plin, deoarece în Craiova sînt 40.000 de şomeri care vin la meci că n-au ce face. Dar e o diferenţă de atitudine între cele două galerii, iar partida sperăm s-o tranşăm şi de această dată în favoarea noastră”. Suporterii cîinilor roşii se vor întîlni duminică la ora 12:00 în faţa stadionului din Ştefan cel Mare, în Cetatea Băniei urmînd să ajungă cel mai probabil 500 de fani.

Epava de lîngă “Oblemenco”

Astăzi se împlinesc exact 10 ani de cînd Sala Polivalentă din Craiova a fost mistuită de flăcări. Craiova nu mai are o sală a sporturilor de exact un deceniu. Pe 19 noiembrie 1994, un incendiu a mistuit Sala Polivalentă, lăsînd din clădirea cu o capacitate de 2.200 de locuri doar o parte din structura de beton şi un morman de fiare contorsionate. La doi ani după această catastrofă, pe 11 noiembrie 1996, Ministerul Tineretului şi Sportului, proprietarul construcţiei, a aprobat proiectul noii săli. Cu o suprafaţă de joc de 1.400 de metri pătraţi, o înălţime de 18 metri, două piste de atletism la subsol cu o lungime de 60 de metri fiecare şi o capacitate a tribunelor de 4.000 de locuri, Sala Polivalentă din Craiova depăşea cu mult orice altă construcţie cu aceeaşi destinaţie din sud-estul Europei. Lucrările au demarat la doi ani de la incendiu, pe 1 decembrie 1997, şi aveau ca termen de finalizare sfîrşitul anului 2000. Calculată la nivelul anului 1997, suma necesară era de 44 de miliarde de lei, bani care urmau să fie asiguraţi de către MTS. Au trecut însă şapte ani de la începerea lucrărilor, timp în care s-au alocat peste 110 miliarde de lei, însă construcţia este departe de a fi terminată. După o reevaluare a costurilor şi a termenelor, Sala Polivalentă, trecută între timp sub autoritatea Consiliului Naţional de Investiţii, ar trebui să fie inaugurată în decembrie 2005, însă numai dacă va fi alocată suma de 180 de miliarde de lei necesară pentru acoperiş şi interior.

Inflaţia şi MTS, principalii vinovaţi
Conform antreprenorului general care s-a ocupat de sală pînă la începutul anului 2004, firma SC Coremi SA, întreaga lucrare se putea efectua mult mai ieftin dacă banii necesari erau primiţi la timp. “Sala era gata de mult dacă finanţarea se efectua conform planului. Poate nu costa 44 de miliarde, fiindcă inflaţia a fost mare în perioada 1998 - 2000, dar în mod sigur nu depăşea 100 de miliarde”, a declarat directorul Coremi, Emil Ţugui.

Filmul unei catastrofe
Sîmbătă, 19 noiembrie 1994. O zi de toamnă tîrzie, în care soarele şi temperatura de peste 15 grade au scos la joacă majoritatea copiilor din Craiova. Printre ei, patru puştani din cartierul 1 Mai: Cristian Jugănaru, Sergiu Paţa, Alin Golea şi Florentin Jugănaru, primii trei avînd, pe atunci, vîrsta de 15 ani iar ultimul numai 12. Au mers la Sala Polivalentă (foto 1), unde obişnuiau să-şi petreacă timpul liber. Cei patru copii îşi construiseră un fel de nişă în incinta sălii, la nivelul acoperişului casei scărilor, adică la trei metri înălţime. Ascunzătoarea, la care accesul se făcea pe o scăriţă improvizată, apoi printr-o spărtură în zid, fusese depistată cu cîteva săptămîni înainte de un angajat al sălii care zidise intrarea, însă copiii au spart din nou peretele. Era ora 12:00. Conform raportului Poliţiei, la ora 16:30 copiii au dat foc la un sul de carton cu ajutorul a trei lumînări, dar au ieşit din nişă după cîteva minute din cauza fumului. La ora 17:45, cînd acoperişul sălii a început şi el să fumege, cei patru s-au speriat şi au luat-o la fugă, nu înainte de a auzi ameninţarea unui “martor” al cărui nume nu apare în raportul Poliţiei: “O să daţi de dracu’!”.

Trei ore de flăcări
La ora 18:00 au început să apară primele echipaje de pompieri. S-au strîns, în cîteva minute, 19 maşini de intervenţie, fără însă a putea domoli focul puternic, întreţinut de materialele inflamabile din care era construită clădirea (foto 2). O oră mai tîrziu, acoperişul de metal s-a prăbuşit cu un zgomot asurzitor (foto 3), dar flăcările au fost stinse abia la ora 21:00.

Vinovaţi sau ţapi ispăşitori?
La 48 de ore de la incendiul care a transformat Sala Polivalentă într-o ruină, comisia de anchetă i-a găsit vinovaţi pe Cristian Jugănaru, Sergiu Paţa, Alin Golea, şi, după ce au făcut o reconstituire a incidentului, i-a arestat pe cei trei. Speriaţi, elevii şi-au recunoscut vina, însă au fost mulţi care au bănuit că focul a fost pus de o mînă criminală, argumentele lor fiind absenţa unui paznic al clădirii şi graba cu care Poliţia a efectuat cercetările.

Despăgubiri de 965.777.888 de lei
Dosarul penal 1685/1995 “Sala Polivalentă” are peste 800 de pagini şi am intrat în posesia lui cu ajutorul Judecătoriei Craiova. Recursuri peste recursuri, achete, expertize şi contraexpertize, pentru ca în final să descoperim următoarea concluzie: “S-a reţinut că în ziua de 19.11.1994, din culpă, cei trei inculpaţi au incendiat Sala Polivalentă din municipiul Craiova, bun imobil aflat în patrimoniul DTS Dolj. Prejudiciul cauzat prin distrugerea în totalitate a obiectivului public amintit a fost evaluat la data săvîrşirii infracţiunii la 965.777.888 de lei”. Alin Golea, Sergiu Paţa şi Cristian Jugănaru au fost obligaţi să achite suma de aproape un miliard, însă nici pînă în ziua de azi DTS Dolj nu a recuperat prejudiciul, chiar dacă apartamentele celor trei inculpaţi au fost sechestrate. “Familiile inculpaţilor trăiesc în continuare acolo. Ce să facem cu un miliard de lei? Respectivii copii nici nu se mai află în ţară”, a declarat directoarea DTS Dolj, Daniela Popa.

Agonia sporturilor de sală
La începuturile anilor 90, Craiova era o forţă în sporturile pe echipe. În afară de fotbal, Bănia se lăuda cu titlul de campioană la handbal masculin, volei feminin şi o supremaţie totală la tenis de masă. În baschet, unde oltenii nu excelaseră pînă atunci, s-a înfiinţat primul club privat din ţară, Ivex, care în sezonul precedent incendiului ocupase a doua poziţie pe podium la masculin. În plus, scrimerii şi atleţii aduceau, an de an, medalii la competiţiile interne şi la cele internaţionale. Toate aceste sporturi îşi duceau traiul în Sala Polivalentă. După dezastrul din 1994 a început o luptă de supravieţuire căreia puţine echipe i-au rezistat. Toate sporturile au avut un regres care a culminat, în unele cazuri, cu desfiinţarea. Asta pentru că meciurile de acasă trebuiau disputate la Tîrgu Jiu, Severin sau Slatina, iar costurile depăşeau cu mult posibilităţile cluburilor.

“Nu se vrea această sală”
În ziua catastrofei, directorul adjunct al DTS Dolj la acea vreme, dar şi în prezent, Nicu Braun, a fost prezent în Sală, împreună cu şeful complexului Polivalentei, Marian Vasilcoiu. “Trebuia să aibă loc un spectacol de Miss, dar s-au vîndut doar 26 de bilete şi s-a amînat. Pe seară, am fost sunat că Sala Polivalentă e în flăcări. Am intrat împreună cu Vasilcoiu în sală ca să decuplăm curentul electric. Doar atît am reuşit, pentru că focul cuprinsese întreaga clădire”, îşi aminteşte Braun. Acesta susţine că în ultimii zece ani a făcut aproape 500 de drumuri pînă la Bucureşti pentru a rezolva situaţia. “Cred că nu se vrea această sală. În 1995, cînd am făcut proiectul, sala costa opt milioane de dolari. Atît costă şi astăzi. Pînă acum s-au investit 110 miliarde de lei şi ar mai fi nevoie de 180 de miliarde de lei pentru a se finaliza lucrarea. Ce înseamnă suma aceasta pentru bugetul ţării? Eu cred că nu se vrea construcţia acestei săli în Craiova”, a încheiat Braun.

În zece luni ar fi gata
Directoarea DTS Dolj, Daniela Popa, a precizat că instituţia pe care o conduce şi-a făcut datoria pentru reconstrucţia sălii. “Nu am înţeles indiferenţa unor oameni faţă de această Polivalentă. Parcă nu s-a dorit ca oraşul să aibă sală de sport”, a afirmat Daniela Popa. “Se pot face şase şantiere fără probleme şi în cel mult zece luni ar termina lucrarea”, a încheiat directoarea DTS.

Ziarul

Dinel a cedat Craiova

Ieri dimineata, patronul Universitatii, Dinel Staicu, a prezidat la sediul clubului craiovean o sedinta a Consiliului de Administratie al SC Stiinta „U“ Craiova SA, dupa care a anuntat ca echipa a intrat in proprietatea Consiliului Local al Municipiului Craiova.
La conferinta de presa, Dinel Staicu a aparut brat la brat cu consilierul local al PSD, Petre Gongu. Staicu a anuntat ca si-a retras cota de participare la capitalul social al societatii, astfel ca de la 109 miliarde lei, capitalul social a ajuns la patru miliarde de lei, exact valoarea actiunilor detinute pana acum la club de C L al Municipiului Craiova. Dinel a anuntat totodata ca s-a retras din toate functiile detinute la club, inclusiv din cea de presedinte al Consiliului de Administratie.

DOAR PLESAN
Fireste, Staicu nu putea rata ocazia de a da declaratii „golanesti“. „Am ales golaneste aceasta data pentru transferul de proprietate, pentru ca era jumatatea campaniei electorale. Daca pana acum strigatele mele nu au avut ecou, eram sigur ca acum se vor rezolva. Nici unul dintre consilieri, indiferent de culoarea politica, nu aveau curaj sa se opuna acum. (...) Le-am bagat-o pe gat! Am facut in asa fel incat sa accepte conditiile mele. In ce priveste drepturile de televiziune s-a inteles gresit. Voi lua banii din aceste drepturi pana cand voi recupera echivalentul sumei de 6 milioane de euro. In plus, doar Plesan este jucatorul meu, restul va ramane la Universitatea. I-am trecut de pe o societate pe alta nu pentru a-i lua eu, ci pentru ca am fost obligat. SC Stiinta „U“ Craiova este succesoare a SC Universitatea FC SA“, a spus Staicu.
Reprezentantul Primariei, Petre Gongu, a recunoscut ca e vorba de un transfer teoretic de proprietate: „Deocamdata, nu am preluat Universitatea. Cheltuielile pentru echipa trebuie prinse in buget. Astazi, am luat doar la cunostinta cele spuse de domnul Staicu, eu urmand apoi sa prezint situatia domnului primar si consilierilor. Am stabilit cu domnul Staicu o intalnire pentru data de 25 noiembrie, la care sa ne intalnim si sa stabilim cum vom face. Exista intentia Consiliului Local sa preia echipa, dar poate abia din data de 10 ianuarie cel mai tarziu. Atunci, vom putea spune cine va conduce Universitatea si cine o va antrena. Pana atunci putem afirma ca vrem sa luam Universitatea si o vom lua cu totul, adica jucatori si angajati“.

IMPRUMUT FARA DOBANDA
Pana in ianuarie 2005, cand vom afla daca Universitatea si-a schimbat intr-adevar patronatul, Staicu va continua sa finanteze echipa. „Consiliul Local va desemna un om care sa calculeze cheltuielile, iar eu, prin firma mea FPP Oltenia, voi da banii. In 10 ianuarie, imi voi recupera banii de la Consiliul Local, cel putin asa sper. Ii voi imprumuta, de fapt“, a spus Staicu, care a completat: „Fara dobanda!“ Bine-nteles, Staicu nu a pierdut prilejul de a trimite si jurnalistilor un glont: „Abia astept sa vad cum plangeti dupa mine! Sa va rugati sa ma intorc!“

Evenimentul Zilei

“Stiinta” este a Primariei

PRELUARE. Consiliul Local Craiova a ajuns ieri la un acord cu Dinel Staicu pentru preluarea echipei de fotbal Universitatea. Staicu va incasa banii din drepturile de televiziune ale echipei si il va pastra in proprietate pe internationalul Mihaita Plesan. “Asa cum putem da bani la Ansamblul Maria Tanase, vom investi si in fotbal”, a spus Petre Gongu, reprezentantul autoritatilor la tratativele cu fostul patron.

Adevarul

Dupa ce a vandut si recumparat de cateva ori echipa
Dinel Staicu a pasat Universitatea Craiova Primariei
Fostul patron si-a pastrat dreptul de a incasa banii de pe televizarea meciurilor pana isi va recupera investitia de sase milioane de dolari

Dinel Staicu si-a retras sprijinul acordat clubului Universitatea Craiova, in urma Adunarii Generale a actionarilor, care a avut loc ieri. in aceste conditii, actionar majoritar a ramas Consiliul Local al Primariei Craiova, care detine actiuni in valoare de patru miliarde de lei. insa, pana pe 25 noiembrie, cand Consiliul Local va decide eventualitatea acordarii unui sprijin pentru Universitatea Craiova, tot Dinel Staicu se va ocupa de echipa. Pentru ca Universitatea sa primeasca sustinerea Consiliului Local este necesar votul favorabil a 18 din cei 27 de consilieri. Dinel Staicu s-a intilnit, ieri, cu reprezentantul primarului Antonie Solomon, consilierul Petre Gongu. "Am ajuns la concluzia ca nu mai sunt dorit de nimeni la Universitatea Craiova. Poate este mai bine asa, oricum voiam de mult sa ma retrag. Am ales aceasta data, de 18 noiembrie, deoarece este la jumatatea campaniei electorale si am vrut sa le fortez mana celor care conduc Craiova. Am conditionat sa aleg aceasta data, altfel nu se putea. M-am inteles in a ceda echipa cu tot ce apartine - autocar, sediul clubului, jucatori - municipalitatii, iar eu am preluat drepturile de televizare pe un termen nelimitat, pana cand imi voi amortiza investitia de sase milioane de dolari. Am discutat cu jucatorii, le-am dat asigurari ca nu vor avea probleme. in caz contrar, ei vor fi liberi sa plece oriunde vor. M-am inteles si cu cei de la Primarie pentru a nu le micsora salariile", a spus Staicu, care a mentionat ca, daca Primaria nu se implica, ar fi fost nevoit sa nu introduca echipa pe teren la meciul de simbata cu Dinamo.

Cartu ar fi dispus sa antreneze Universitatea Craiova

Antrenorul echipei Otelul, Sorin Cartu, s-a aratat dispus sa antreneze formatia Universitatea Craiova, dar spune ca, pana in prezent, nu au existat decat discutii amicale si ca nu are nici o intelegere cu oficialii craioveni. Sorin Cartu considera ca este normal sa vrea sa plece la o alta formatie, avand in vedere ca mandatul sau la Galati expira in curand. "Contractul meu la Galati se termina in iarna. Profesional, ma intereseaza sa imi continuu munca. Daca se poate, bine, daca nu, asta este o alta problema. Nu am nici o intelegere cu Craiova", a declarat tehnicianul Otelului. Cartu a precizat ca, pana in prezent, a purtat doar o discutie amicala, nimic oficial. "Sunt multe de discutat si de pus la punct. Deocamdata, nu se stie nimic sigur la Craiova, cine decide, cine semneaza si asa mai departe. A fost o discutie amicala. Am spus ca in principiu sunt de acord, un raspuns normal atunci cand esti la final de contract", a mai spus tehnicianul formatiei galatene.

Ziua

Dinel Staicu: "Adio, Craiova!"

Desi ieri a redus capitalul social al Universitatii cu peste o suta de miliarde de lei, patronul din Banie va continua sa-i finanteze pe olteni pana pe 10 ianuarie, cand echipa va trece oficial sub comanda Primariei

Epopeea lui Dinel Staicu in postura de patron al Universitatii Craiova isi consuma in aceste zile ultimele clipe. Patron al oltenilor din vara lui 2002, acesta este pe punctul de a-si lichida toate legaturile cu echipa de fotbal, un prim pas fiind reprezentat ieri de reducerea cu peste o suta de miliarde de lei a capitalului social al societatii care finanteaza clubul. Practic, de la 109 miliarde, oltenii mai conteaza acum doar pe patru miliarde. Cu toate acestea, Staicu a tinut ieri sa-i asigure pe fotbalisti ca-si vor primi banii pana la ultimul cent: "Ei trebuie sa stea linistiti si sa bata pe Dinamo. De fapt, chiar sunt hotarat sa maresc prima de victorie de la 15.000 de dolari la 20.000 de dolari". Asa cum s-a vehiculat tot mai insistent in ultimul timp, "alb-albastrii" vor trece sub comanda Primariei, care insa nu va putea baga nici un ban pana pe data de 10 ianuarie, cand edilii vor putea umba la bugetul pe anul viitor. "Nu este nici un fel de problema. O sa ma ocup tot eu de cheltuielile necesare pana atunci si-mi voi recupera banii dupa aceea. Este un fel de imprumut pe care-l acord, fara dobanda, autoritatilor", a mai declarat ieri Staicu. Referitor la faptul ca a reusit sa convinga institutiile municipale sa preia echipa, Staicu a explicat: "Le-am bagat echipa pe gat! Am procedat golaneste cand am ales aceasta perioada, pentru ca era mijlocul campaniei electorale si stiam ca nici un consilier nu va indrazni sa se opuna preluarii echipei de catre Primarie!". La randul sau, consilierul Petre Gongu, care a fost delegat ieri oficial de Primarie sa poarte o discutie cu Staicu, a afirmat: "Deocamdata, Primaria nu a preluat echipa. Ne vom intalni din nou pe 25 noiembrie si vom stabili impreuna cum vom proceda in vederea trecerii Universitatii in subordinea noastra. Oricum, cel tarziu pe 10 ianuarie, vom anunta numele noului conducator, antrenorul si lotul de jucatori. Nu vor fi insa probleme, deoarece, asa cum dam bani la filarmonica si la ansamblul Maria Tanase, vom putea da si la fotbal". De asemenea, Staicu a dezvaluit ca, in cazul in care autoritatile nu ar fi fost de acord sa preia echipa, nu i-ar mai fi introdus pe teren craioveni la meciul cu Dinamo. Acesta a mai adaugat ca nu va iesi total din fotbal si ca intentioneaza sa cumpere un loc in Divizia B, unde sa formeze o noua echipa cu jucatori tineri. "O sa vedeti ca voi fi regretat la Universitatea, mai ales de catre cei care m-au tot contestat in ultima perioada. Eu am fost bine-intentionat. Poate ca nu am realizat tot ceea ce mi-am propus, dar am tinut aceasta echipa in viata dupa ce am preluat-o intr-un moment in care existenta sa era in mare cumpana", a mai afirmat Staicu.

Romania Libera

Prima optiune a lui Cartu: Otelul

- Se vorbeste tot mai mult de iminenta plecare a antrenorului Sorin Cartu de la Otelul Galati o data cu incheierea primei parti a campionatului.
- Se vorbeste. Se ia in calcul probabil contractul meu cu clubul galatean care se incheie in decembrie. Ca sa fiu sincer, nu as vrea sa parasesc Otelul. Am inceput o treaba, pe care eu consider ca am facut-o bine, si vreau sa o continuu. Pentru a o face trebuie insa sa renegociem contractul. Daca ne vom intelege, mergem impreuna mai departe. Nu e vorba numai de niste pretentii personale, ci de un ansamblu de masuri care sa faca din gruparea Otelul un club puternic. Conditii exista, totul e sa se doreasca acest lucru.

- Ai alte variante?
- Da. Un club insista sa preiau conducerea tehnica a echipei.

- E vorba de Universitatea Craiova?
- Nu, desi nu exclud nici aceasta varianta. Pozitiile aici sunt inca divergente. Nimeni nu stie exact ce se doreste la Universitatea. Nu exista inca nici realismul, nici echilibrul necesar pentru a scoate echipa din situatia de criza. Banii necesari sustinerii unei echipe cu pretentii constituie una din principala problema. Ei vin dupa cum au chef cei din conducere. Azi se vorbeste de schimbarea intregului lot de jucatori, maine de intinerirea suta la suta a echipei. Peste doua zile se schimba total strategia, se fac noi liste de transferuri, ca nu mai stie nimeni nimic. Sunt situatii cand strategia se stabileste in functie de rezultatul unui meci. O situatie de acest gen nu am sa o accept. Stiti foarte bine ca sunt unul din antrenorii care au mai patit-o cu Universitatea si doresc ca istoria sa nu se mai repete.

- Vorbeai de un club care insista sa stai pe banca tehnica.
- Repet, eu doresc sa raman la Galati cel putin pana in vara. Daca nu o sa se vrea, atunci mai vorbim. Despre o alta mutare nu e cazul sa discutam acum.

Jurnalul National

Discutii ca la olteni!

Ieri s-a intrunit Consiliul de Administratie al Societatii "FC Stiinta Universitatea Craiova", la care Dinel Staicu (foto) era actionar majoritar, principala tema de discutie fiind diminuarea capitalului de la 109 miliarde de lei la 4 miliarde.

RETRAGERE
Cu aceasta ocazie, Staicu s-a retras din orice functie administrativa si a lasat echipa pe mana autoritatilor locale. In schimb, s-a ajuns la un acord prin care Dinel Staicu va beneficia de banii proveniti din drepturile de televizare si, in plus, de dreptul de proprietate asupra jucatorului Mihaita Plesan. "Am ales data de 18 noiembrie pentru ca este la jumatatea campaniei electorale si nici un consilier nu are curaj sa spuna ca nu vrea echipa. M-am folosit de o golanie pentru a le ceda clubul. Daca nu ajungeam la nici un consens, eram hotarat sa nu las echipa sa intre pe teren la meciul cu Dinamo", a declarat omul de afaceri, in final adaugand ironic: "Ce o sa mai plangeti voi dupa Dinel Staicu!".

IMPRUMUT
La negocieri, din partea municipalitatii a fost prezent Petre Gongu, consilier la Primaria Craiova. "Am avut imputernicire din partea primarului Antonie Solomon sa discut preluarea echipei de la domnul Staicu. Momentan, nu avem resursele financiare necesare pentru a sustine Universitatea, insa am ajuns la un acord", a precizat Gongu. Este vorba despre un imprumut din partea lui Dinel Staicu, pana pe data de 10 ianuarie, atunci cand se va vota bugetul pe anul 2005. In acest rastimp, Primaria va numi o persoana care va contabiliza toti banii pe care Staicu ii va mai investi pana la data amintita.

Gazeta de Sud

Pe 25 noiembrie se va decide viitorul Universitatii Craiova
Daca nu vor vota consilierii,echipa se va desfiinta
• Dinel Staicu s-a despartit ieri de clubul craiovean de pe urma caruia va mai incasa sase milioane de dolari, la care se va adauga si suma de transfer a lui Plesan • Dinel Staicu: „Am actionat golaneste“

Ieri-dimineata a avut loc adunarea generala a actionarilor clubului Universitatea Craiova, in urma careia Dinel Staicu a decis diminuarea capitalului social al societatii, adica s-a consfiintit despartirea sa de clubul din Banie. Reprezentantii consiliului local au fost informati in privinta acestui lucru, iar in sedinta de pe 25 noiembrie cei 27 de consilieri vor decide daca municipalitatea va prelua clubul Universitatea. „In cazul in care cel putin 18 dintre cei 27 de consilieri nu vor fi de acord cu acest lucru, echipa se va desfiinta“, a spus ieri Petre Gongu, consilier imputernicit sa ia la cunostinta despre conditiile predarii clubului de catre Dinel Staicu.

Staicu a ramas cu Plesan si drepturile TV
Dinel Staicu a afirmat ca SC Stiinta este succesoarea SC Universitatea, dar jucatorii nu au fost transferati cu restul activelor si pasivelor, deoarece trebuiau semnate noi contracte, iar „jucatorii puteau avea alte pretentii la noile negocieri“.
In urma retragerii de la cirma clubului, Dinel Staicu va incasa in urmatorii ani sase milioane de euro din drepturile de televizare, pe care le-a concesionat unei societati proprii, noii actionari neavind nici un cuvint de spus in acest sens. Universitatea va mai beneficia de sume din drepturile TV, adica de pe urma propriei imagini, abia dupa ce Dinel Staicu va primi sase milioane de dolari. De exemplu, daca echipa va avea de luat in fiecare sezon 550.000 de dolari, asa cum s-a intimplat anul acesta, dupa ce a incheiat campionatul pe locul patru, datoria fata de Staicu se va stinge in 11 ani. In cel mai rau caz, daca Universitatea va retrograda, Dinel Staicu nu va putea incasa nici un ban.
De asemenea, viitorii actionari vor prelua lotul de jucatori, dar fara Mihaita Plesan, pe care Dinel Staicu il va vinde cui va dori si va incasa banii pe transfer.

A profitat de campania electorala
Staicu a explicat modul in care a pus echipa in bratele autoritatilor locale: „Degeaba s-a spus ca echipa este a orasului, a suporterilor sau a nu mai stiu cui, echipa a fost a mea pina acum. Am fost putin jidan si am actionat golaneste. Stiam ca orice consilier, indiferent de partidul din care provine, nu va putea fi impotriva preluarii echipei, cind ne aflam in plina campanie electorala. Daca nu acceptau, intentionam sa nu trimit echipa in teren la meciul cu Dinamo“.
Fostul patron a dezvaluit ca a mai avut si alte oferte pentru a vinde echipa, venite din partea unor persoane din afara Craiovei, dar a preferat sa discute in primul rind cu reprezentantii consiliului local. Staicu a adaugat ca nu va sta departe de fotbal si va cumpara un loc in Divizia B, unde va activa o echipa la care vor fi adusi cei mai buni tineri jucatori din tara.
„Mi-am dat seama ca nu poti face performanta cu doua-trei valori in lot. Impreuna cu Badea si Rednic am gresit strategia din vara aceasta, pentru ca am crezut ca un singur om va face totul (Rednic - n.r.). Ma asteptam sa am rezultate mai bune in cel de-al treilea an la cirma Universitatii, dar schimbarile din lot petrecute in vara ne-au impiedicat“, a fost explicatia ex-finantatorului pentru situatia actuala a echipei in campionat.
Staicu a dat de inteles ca jucatorii straini, care aveau clauze in contract prin care pot deveni liberi in cazul in care se schimba patronul, nu vor parasi echipa, salariile urmind sa fie preluate de viitorii actionari.

„Vom baga bani pentru linistea echipei“
Consilierul Petre Gongu a afirmat ca pe 25 noiembrie, in sedinta consiliului local, se va decide preluarea echipei, iar in cazul in care votul va fi pozitiv, pe 10 ianuarie 2005 va avea loc o sedinta extraordinara in care se va intocmi o comisie responsabila de noua organizare a clubului Universitatea si se va stabili bugetul acordat echipei.
„Consiliul local va baga bani asa incit acest club sa functioneze in liniste, sa terminam cu bilciurile din ultima vreme. Vrem disciplina si seriozitate la acest club. Asa cum se gasesc 40 de miliarde pentru Teatrul Liric, se vor gasi si 50 de miliarde pentru echipa de fotbal. Pentru acest sezon, scopul este sa nu picam din prima divizie, iar apoi vom vedea. Vrem sa preluam echipa, chiar si fara drepturile de televizare, daca acestea sint conditiile“, a spus Petre Gongu.
Pina la sfirsitul acestui an, echipa va trai din bani imprumutati de consiliul local de la Dinel Staicu, care vor fi rambursati in ianuarie 2005.
De echipa se va ocupa managerul general Pavel Badea, care va avea putere de decizie in cadrul clubului pina la numirea unei noi conduceri administrative, aceasta urmind la rindul ei sa aleaga un nou antrenor.

Eugen Neagoe crede in mobilizarea alb-albastrilor
„Putem sa-i batem pe «ciini»!“

Eugen Neagoe a jucat si s-a consacrat la Universitatea, in prezent fiind antrenor principal. Dupa citeva sezoane petrecute in alte campionate (Ungaria, Cipru), el a revenit acasa, dar nu a mai fost dorit de Stiinta, motiv pentru care s-a „refugiat“ in „Stefan cel Mare“, unde a evoluat un sezon. L-am abordat ieri despre meciul cu Dinamo, care se va disputa duminica, pe „Ion Oblemenco“.

- Este meciul cu Dinamo cel mai important examen al sezonului pentru Universitatea?
- Sa spunem si asa, dar toate partidele care au ramas de disputat in acest an sint foarte importante pentru Universitatea. Ma refer la ultimele doua meciuri din campionat, cit si la returul cu FC Arges, din sferturile Cupei Romaniei. Intilnirile cu Dinamo (a) si Otelul (d) ne-ar putea aduce o alta linie de clasament in campionat, iar eliminarea pitestenilor ar califica Stiinta in semifinalele Cupei Romaniei. De aceea, sustin ca toate aceste trei meciuri, ultimele din acest an, sint la fel de importante. In consecinta, trebuie sa le tratam cu toata responsabilitatea. Este vorba si de viitorul echipei, nu?
- Dar meciul cu Dinamo, indiferent de locul ocupat de noi, este un derbi aparte, incrincenat, cu conotatii speciale...
- Meciurile cu Dinamo au fost intotdeauna incrincenate, speciale, cum ziceti. As putea spune ca au fost chiar mai incrincenate decit unele disputate in Cupele Europene! De ce? Toata lumea fotbalistica cunoaste rivalitatea traditionala dintre Universitatea si Dinamo, asa incit n-are sens sa mai dezvolt si eu subiectul.
- Ce facem duminica?
- Noi speram sa-i batem pe „ciini“!
- Nu va este frica de Dinamo?
- De ce? Nu poate fi vorba de nici o frica. Este campioana en titre, dar acum nu mai este ceea ce a fost. Avem o sansa mare si eu afirm, cu argumente, ca putem sa-i batem pe dinamovisti. Daca jucatorii vor fi constienti de importanta meciului, asa cum s-a intimplat si la intilnirea cu Rapid, nu cred ca Dinamo ar putea sa ne puna mari probleme. Cred ca jucatorii Stiintei vor intelege momentul... Ii simt montati pentru victorie. In plus, noi vom beneficia si de sprijinul suporterilor. Sint sigur ca acestia vor uita, intr-un fel, evolutiile modeste din unele partide ale noastre daca duminica invingem pe Dinamo. Si pentru suporteri va fi un meci special.
- Ai jucat si la Dinamo...
- Asa a fost conjunctura atunci, dar pentru mine Universitatea reprezinta totul. Alta discutie nici nu are rost sa facem.
19 noiembrie 2004 - Dinel Staicu: "Adio, Craiova!"
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO