.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 21 decembrie - Planul lui Dinel
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 22, 2008 12:29 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
21 decembrie - Planul lui Dinel
MesajMesaj postat: Tue Dec 21, 2004 12:05 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 21 decembrie 2004

Gazeta Sporturilor

Turculeanu, părintele abuzului

Ovidiu Ioanitoaia

Sînt numeroase semne că FRF se pregăteşte, prin Comisia pentru Contracte, Statute şi Regulamente, să dea dreptate Universităţii Craiova în litigiul acesteia cu FC Vaslui privindu-l pe fotbalistul Frunză. Aşa se şi explică, prin presiuni şi influenţe, de ce s-au dictat atîtea amînări într-un caz foarte simplu, în care nu era practic nimic de judecat. CCSR trebuia doar să constate dacă gruparea olteană a achitat sau nu pînă la 30 noiembrie ultima tranşă, 50.000 de dolari, din acordul convenit cu clubul moldav. Întrucît la dosar nu există nici o dovadă că Universitatea a efectuat plata respectivă, concluzia se impunea de la sine: conform aceleiaşi înţelegeri, Frunză revenea de a doua zi în proprietatea Vasluiului şi, ca atare, n-avea drept de joc pentru echipa alb-albastră în returul sferturilor de finală ale Cupei, pe 1 decembrie.

Rezolvarea speţei s-a tergiversat, ba s-a şi împins pe o pistă falsă, deoarece în fruntea CCSR se află avocatul craiovean Ion Turculeanu, care a apărat interesele patronului Universităţii în cîteva procese. Între altele, l-a însoţit recent pe Dinel Staicu în timpul audierii fostului subofiţer de către Parchetul Naţional Anticorupţie. De fapt, uns peste noapte şef de comisie şi, altă anomalie, chiar observator la Divizia A, Turculeanu reprezintă cheia întregii afaceri, el găsindu-se în spatele încercării de a complica inutil şi mincinos o situaţie limpede. Socotind că Mircea Sandu nu-i amestecat în această poveste, ci unul dintre subalternii săi, e de presupus că preşedintele FRF nu va îngădui şi, implicit, nu va favoriza săvîrşirea unui asemenea abuz. În măsura în care ţine să demonstreze că la Federaţie s-a schimbat ceva în bine, cum pare, Sandu are acum cel mai nimerit prilej s-o facă.

Tragere la sorţi pe genunchi

Ceremonia nu a fost anunţată şi s-a efectuat în grabă şi pe ascuns, la Adunarea Generală a Ligii. "Tot eram strînşi, aşa că am tras la sorţi şi Cupa!", a explicat Mircea Sandu gestul de a decide semifinalele Cupei României, competiţie patronată de FRF, în sediul Ligii lui Mitică Dragomir.

Deşi returul "sferturilor" Cupei s-a disputat pe 1 decembrie, data tragerii la sorţi a semifinalelor nu fusese comunicată. Surprinzător, "festivitatea" a avut loc ieri, la Adunarea Generală a LPF. "Tot eram strînşi, aşa că am tras la sorţi şi Cupa!", a explicat Mircea Sandu gestul de a decide semifinalele Cupei României, competiţie patronată de FRF, în sediul Ligii lui Mitică Dragomir.

Ceremonia ad-hoc a fost dusă la bun sfîrşit de un neutru, şeful CCA, Ion Crăciunescu. Acesta a introdus numele cele 4 echipe, Dinamo, U Craiova, Farul şi FC Naţional în două urne, campioana şi Ştiinţa fiind capi de serie. Perechile formate au fost FC Naţional - Dinamo şi Farul - U Craiova. Pe 9 martie 2005, ultimele două vor disputa turul semifinalei, iar după numai trei zile va avea loc meciul direct din campionat, programat tot la Constanţa. "Bine că facem economie la motorină",a comentat patronul Universităţii, Dinel Staicu.

Programul semifinalelor
FC Naţional - Dinamo
Farul - U Craiova
Partidele se vor disputa tur - retur, pe 9 martie şi, respectiv, 13 aprilie 2005. Finala va avea loc pe 18 mai 2005.

"În urma evoluţiei excelente din turul campionatului, Farul o să plece cu prima şansă, dar să nu uite că noi sîntem Universitatea Craiova şi nu ne vom preda"
Pavel Badea, antrenor U Craiova

"Statistic, sîntem favoriţi fiindcă jucăm împotriva echipei de pe ultimul loc din Divizia A. Practic, nu este aşa. Oricare dintre cele două formaţii poate obţine calificarea în finală"
Petre Grigoraş, antrenor Farul Constanţa

Culise

De ce-ai plecat, Comisare?

Şi dacă atît demult dezbătutul caz Frunză va da pînă la urmă cîştig de cauză Vasluiului, deşi Craiova e susţinută din toate puterile de preşedintele Comisiei, Ion Turculeanu? Ei, bine, atunci oltenii vor pierde semifinala de Cupă cu Argeşul, în care înseamnă că l-au folosit ilegal pe vasluian. Ei, bine, atunci Argeşul va înlocui Craiova în semifinalele care deja s-au tras la sorţi. Ei, bine, atunci Ion Moldovan se va căi că a părăsit echipa piteşteană, aflată foarte aproape de un obiectiv incredibil, o cupă europeană!

Pro Sport

Papură, primul transfer

Aşa cum a anunţat ProSport în urmă cu şase zile, Universitatea a perfectat ieri de dimineaţă primul transfer, de fapt l-a rechemat pe Corneliu Papură, care era împrumutat pînă în vara lui 2005 la formaţia cipriotă AEL Limassol. Întors duminică seară în ţară, fundaşul în vîrstă de 31 de ani a fost chemat ieri la club de către Dinel Staicu şi Pavel Badea. Cei doi l-au convins pe “Papi” să-şi continue contractul pe care-l avea cu Ştiinţa, pînă în vara lui 2007, urmînd ca oltenii să achite suma de 40.000 de dolari celor de la AEL Limassol, bani pe care clubul cipriot i-a cheltuit cu jucătorul. “Revin pentru că este numele Universităţii în joc şi pentru că am o relaţie specială cu domnul Staicu. Văd că s-a ajuns la vorba mea, cînd am spus că antrenorul Rednic a distrus echipa. Mai trebuie aduse întăriri, în special în linia de atac”, a declarat Papură. În Cipru, fundaşul craiovean a fost integralist în 11 partide, înscriind şi un gol.

Îl aduce pe Torma Gabor
Papură a evoluat la AEL Limassol alături de atacantul olandez de origine maghiară, Torma Gabor. În vîrstă de 27 de ani, Gabor a mai jucat pînă acum la Cercle Brugge, Roda JC, FC Groningen, ADO den Haag, RKC Waalwijk şi AEL Limassol. În prezent negociază cu Ferencvaros şi Zalaegerszeg, din Ungaria, însă i-a promis lui Papură că dacă nu se va înţelege cu cele două cluburi va sosi în probe la Ştiinţa. “Este un atacant care are simţul porţii şi Craiova ar avea nevoie de el. A spus că mă va suna la începutul anului”, a mai afirmat Corneliu Papură.

Urmează Gane, Şerban şi Rada
Managerul general al Ştiinţei, Pavel Badea, a declarat ieri că transferul lui Papură a fost primordial, urmînd ca pînă la sfîrşitul anului să-l convingă pe Jerry Gane să revină. Oltenii au luat deja legătura cu Dennis Şerban şi Ionuţ Rada, urmînd să poarte negocieri după sărbători. “În afara acestor jucători m-ar interesa un atacant pe profilul lui Jeremie Njock. Avem opt variante de atacanţi, acum totul depinde de negocieri şi condiţii”, a spus Badea.

Vine provincia!
Al doilea an consecutiv în care finala nu va mai fi o afacere a Capitalei.

Doar Farul n-a cîştigat trofeul!
Ieri la sediul Ligii a fost efectuată tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României. Farul se va confrunta cu Universitatea Craiova, în timp ce Dinamo dă piept cu FC Naţional. Dintre cele patru semifinaliste, doar Farul n-a cîştigat vreodată Cupa României, cele mai mari performanţe ale echipei dobrogene fiind atingerea a încă trei semifinale, în afara cele de faţă: în 1965/66 (cînd a fost eliminată de UTA, 2-3), 1968/69 (cînd a fost eliminată de Steaua 3-2 şi 2-5), 1991/92 (cînd a fost eliminată de “Poli” Timişoara, 0-1 şi 0-1). Farul şi Universitatea Craiova s-au mai întîlnit de trei ori în Cupă, numai în “optimi”, oltenii impunîndu-se de fiecare dată: în 1986/87, după loviturile de departajare, pe teren fiind 2-2; în 1993/94 cu 5-0; în 1997/98 cu 5-2.

Farul Constanţa - Universitatea Craiova
Petre Grigoraş a primit foarte bine vestea că adversara Farului din semifinale este Universitatea Craiova: “Fiecare echipă are şansa ei, şi depinde de noi dacă vom şti să ne valorificăm la maxim culoarul spre finală”. De partea cealaltă, managerul general al Universităţii, Pavel Badea, consideră că pauza competiţională şi publicul de pe “Ion Oblemenco” pot înclina balanţa în favoarea oltenilor. “Craiova trebuie să-şi respecte palmaresul şi să meargă în finală. Pînă la ora meciului cu Farul, gruparea noastră va avea o altă faţă decît cea arătată în tur. Al doilea meci se va juca în Bănie, iar atmosfera creată de suporterii noştri va fi un calvar pentru constănţeni”.

"M-a surprins ce-au hărăzit sorţii, pentru că eram aproape sigur că vom înfrunta Dinamo"
Petre Grigoraş, antrenor Farul

Tragerea la soartă

Marius Mitran

Farul-Craiova şi Naţional-Dinamo. Trei premiante fără coroniţă şi coada cozii ocupă spaţiul unor vise care ar putea să conteze. Încă două pariuri de pus şi, discutînd omeneşte, totul e de cîştigat în aceeaşi măsură în care totul e de pierdut. N-am mai scris niciodată despre o tragere la sorţi şi o fac azi cu gîndul straniu şi stresant că ar putea fi vorba de o tragere la soartă.
Evident, am în primul rînd în minte Craiova, ultima frontieră a performanţei. Pentru ea, confruntarea cu Farul înseamnă mai mult decît un sezon de salvat, înseamnă viaţă. Fie şi doar pentru faptul că acest meci există. Acelaşi lucru e valabil şi pentru Constanţa, dar acolo lumea e privită de sus, echipa respiră larg, are valoare şi impune respect, nu milă. Şi pentru Farul (de trei ori în semifinalele Cupei României pînă acum), şi pentru Craiova, pătrunderea în finală ar echivala cu ştergerea tuturor datoriilor, pentru olteni, respectiv cu intrarea în istorie pentru “marinari”. Istoria însă e plină de trădări, datoriile nu se şterg, ci de regulă se cumulează. Ideea este că e greu de crezut într-un spirit creştin şi samaritean în fotbalul românesc, acolo unde totul e pe bani, pe interese şi pe noroc. Va fi, oricum, o semifinală frumoasă, măcar şi pentru simplul fapt că Provincia merită să-şi treacă în cont şi pasul următor.
Naţional-Dinamo, adică echipa cea mai năstruşnică a campionatului, capabilă să bată pe oricine, oriunde şi oricum, faţă în faţă cu citadela celor mai grei şi influenţi oameni de fotbal ai acestor ani, fraţii Becali, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea şi nu în ultimul rînd Nicolae Badea. Eliminată, Dinamo ar pierde absolut tot. Trecînd mai departe în finală, Naţionalul n-ar cîştiga absolut nimic. Echipa aceasta frumoasă va fi tot fără bani, fără anvergură şi fără suporteri. Ce fotbal interesant avem! Pentru cine contează e imposibil, pentru cine poate e inutil. S-aveţi cu toţii o iarnă frumoasă. Se poate visa.

Jurnalul National

Planul lui Dinel

In cazul in care formatia din Banie va retrograda, Universitatea va fuziona cu FC National si va ramane in Divizia A, beneficiind de propriul palmares

Recunoscut ca un adevarat maestru al strategiilor de tot felul, Dinel Staicu se pregateste sa mai dea o lovitura. Cum Universitatea este pe ultima pozitie a clasamentului, patronul formatiei din Banie intentioneaza sa se asigure ca echipa sa nu va retrograda sub nici o forma de pe scena primului esalon.

SECRET
In cursul saptamanii trecute, Dinel Staicu a avut mai multe discutii cu presedintele lui FC National, Gino Iorgulescu, legate initial de trecerea unor "bancari" in lotul oltenilor. Paradoxal, oficialul formatiei din Cotroceni a avut ideea fuzionarii celor doua cluburi, in cazul in care "Stiinta" nu va reusi sa evite caderea in Divizia B. Initial, oficialul bancar negociase respectiva tranzactie cu primarul Craiovei, dar, cum Consiliul Local a renuntat la ideea de a mai prelua Universitatea, acesta i s-a adresat apoi lui Staicu.

CONDITII
Principalul lucru impus de Dinel este acela ca viitoarea echipa sa pastreze numele, sigla si palmaresul Universitatii. De asemenea, echipa va continua sa evolueze pe stadionul "Ion Oblemenco". De partea cealalta, aflat intr-o situatie mai mult decat delicata din punct de vedere financiar, Gino va reusi sa le gaseasca jucatorilor sai noi angajamente, fostul international urmand sa ocupe o functie de conducere in viitoarea organigrama. In ceea ce priveste baza din Cotroceni, aceasta va ramane in proprietatea Bancii Nationale.

VARIANTA
Discutia dintre Staicu si Iorgulescu a cuprins si posibilitatea ca Universitatea sa nu retrogradeze. De fapt, planul pus la cale de cei doi oficiali ar fi mult mai rentabil intr-o astfel de situatie. Toti termenii intelegerii ar ramane neschimbati, cu deosebire ca locul lui FC National din prima divizie ar urma sa fie scos la mezat, ceea ce ar aduce un supliment de aproximativ un milion de dolari in bugetul viitoarei societati.

LOT COMUN
Daca Staicu si Iorgulescu vor bate palma in actuala pauza competitionala, oltenii se vor desparti cu siguranta de Adnan Guso, de Mariko Daouda si de Mihaita Plesan, in locul lor urmand sa apara Marius Popa, Gigel Coman, Gabi Popescu. Din vara, noul antrenor, care ar putea fi Cosmin Olaroiu, isi va face lotul din ambele efective, din care vor lipsi insa actualii "stranieri" ai lui FC National, care urmeaza sa fie vanduti de Gino Iorgulescu.

Gazeta de Sud

Strategia perioadei de mercato la Universitatea
Disponibilizari in functie de achizitii

Desi nu s-a facut nici o achizitie pina la aceasta ora, s-ar parea ca oficialii olteni au intocmit o lista „neagra“, adica a jucatorilor la care se va renunta in aceasta iarna, cel mai probabil urmind a fi imprumutati altor echipe, inclusiv din Divizia B. Pe aceasta lista, neconfirmata, figureaza vreo opt jucatori aflati sub contract cu Universitatea: Tataru si Ungureanu (cei doi nu au evoluat nici un minut in prima echipa), Hoban, Preda, Jovanovic, Mircea Ilie, Borbely si Vigariu.
Chestionat asupra acestei probabile liste, antrenorul Pavel Badea a zimbit: „Probabil ca cei care i-au nominalizat pe acesti jucatori stiu mai bine decit mine. Nu imi dau seama de unde au aparut numele acestea, eu nu cunosc asa-zisa lista, nu am vorbit si nu am comunicat nimanui ca voi renunta la unii jucatori. Ca sa fie clar, o asemenea lista nu exista... deocamdata. Lotul pentru retur inca nu a fost stabilit“. Conform patronului Staicu, Universitatea s-ar putea desparti doar de Hoban si Tataru, dar totul se va stabili dupa ce lista de achizitii va prinde contur. O alta informatie, neconfirmata oficial, este ca, la plecarea in vacanta, Jovanovic ar fi solicitat rezilierea contractului.
Badea, insotit de antrenorul secund George Bita si de preparatorul fizic Adrian Tudor, s-a aflat ieri la Baile Govora, pentru a definitiva locatia cantonamentului din aceasta iarna. Pina la urma, dupa inspectarea conditiilor de pregatire, staff-ul craiovean a preferat Predealul pentru stagiul montan, oltenii alegind ca loc de cazare hotelul „Azuga“.

S-a intors Papura
Desi se vorbeste de doua reveniri, Papura si Gane, date ca si sigure, cei doi jucatori nu au inca rezolvate toate problemele legate de aceasta posibila reintoarcere acasa. Astfel, pentru Papura, clubul din Banie trebuie sa achite cipriotilor de la AEL Limassol 40.000 de dolari, bani care trebuie virati pina pe 15 ianuarie, Dinel Staicu fiind de acord cu aceasta suma. Fostul capitan al oltenilor a sosit duminica in Craiova, iar ieri-dimineata s-a prezentat pe Unirii 86, in vederea clarificarii situatiei lui, purtind o discutie in acest sens cu oficiali ai gruparii oltene.
Purtatorul de cuvint, Nicu Dolea, a afirmat: „Din cite mi
s-a spus de managerul Pavel Badea, Papura este al Craiovei in proportie de 99,9 la suta. El vrea sa vina acasa, iar clubul cipriot si-a dat acordul pentru rezilierea intelegerii. Ramin acum de perfectat actele.“ La rindul sau, Staicu a confirmat ieri ca cele doua parti, club si jucator, s-au inteles si asupra contractului lui Papura pina la vara.

Gane are oferte din Elvetia, Germania si Romania
Cazul lui Jerry Gane este destul de confuz. Ieri, Jerry a spus: „Nu am luat nici o decizie in privinta viitoarei echipe la care voi juca in acest retur. Am vorbit zilele trecute cu Badea, dar inca nu i-am dat raspunsul final. Eu nu am nimic de impartit cu Universitatea, mai ales ca in Craiova m-am consacrat. Conform insa actelor pe care le detin, sint acum liber de contract, chiar daca cei de la club nu sint de acord cu aceasta situatie. Cu alte cuvinte, chiar daca apartin trup si suflet Universitatii, din punct de vedere juridic sint liber. Si am, in acest moment, citeva oferte din Elevetia si Germania, dar si din Romania. Sper ca pina la urma sa gasim, clubul Universitatea si cu mine, o cale amiabila. Doar sintem olteni, ce naiba!“ Finantatorul Universitatii a spus insa ca Gane este al Universitatii, contractul lui legal - pina in vara lui 2005 - fiind la Liga.
In ce priveste campania de achizitii, oficialii olteni au precizat ca sint interesati doar de jucatori romani, evitind „piata externa“.

Cupa Romaniei
Jucam cu Farul in semifinale

Tragerea la sorti a meciurilor din semifinalele Cupei Romaniei s-a efectuat ieri, in timpul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal. In penultimul act al „competitiei KO“, Universitatea Craiova va intilni Farul Constanta, in timp ce FC National va juca in compania formatiei Dinamo Bucuresti. Meciurile tur ale semifinalelor vor avea loc pe 9 martie 2005, in timp ce returul se va disputa pe 13 aprilie 2005. Universitatea va juca prima mansa la Constanta, pe stadionul „Gheorghe Hagi“. Finala Cupei Romaniei este programata pe 18 mai 2005. Tragerea la sorti a fost efectuata de presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu.

Editie Speciala de Oltenia

REMEMBER

"Ştiinţa", la limita dintre comunism şi democraţie

Aflat în vârtejul evenimentelor din Decembrie ’89, Corneliu Stroe vorbeşte despre Revoluţie şi despre implicarea regimului ceauşist în fotbalul românesc. Universitatea a fost un fel de precursoare a Revoluţiei, învingând în ’89 atât pe Dinamo, cât şi pe Steaua. Mai mult, “alb-albaştrii” s-au aflat pe 21 decembrie în Timişoara, când Revoluţia era în toi, ei plecând într-un turneu în Italia.

Într-o perioadă în care bucuriile erau puţine, iar spectrul înfricoşător al comunismului sufocase orice ideal, Universitatea Craiova a întreţinut flacăra speranţei, pentru că a arătat că se poate chiar şi în cele mai vitrege condiţii. Poate nu întâmplător, în 1989, anul Revoluţiei, echipa craioveană, cu Corneliu Andrei Stroe preşedinte şi Sorin Cîrţu antrenor, învingea Dinamo, formaţia Securităţii, şi pe Steaua lui Valentin Ceauşescu, fiul dictatorului. În acel sezon “Ştiinţa” a încheiat pe locul trei, obiectiv care în acest moment pare o utopie. În luna noiembrie a anului 1989, Universitatea îngenunchea la Craiova, cu 1-0, printr-un gol marcat de Ciurea, o echipă Dinamo sprijinită de securişti, dar care era antrenată atunci de Mircea Lucescu şi avea în componenţă jucători extrem de valoroşi, ca Lupescu, Răducioiu, Andone sau Lupu. Lucescu hotărâse ca dinamoviştii să vină la Craiova cu avionul, în ziua jocului. “La noi însă era o ceaţă încât cu greu am ajuns la aeroport. Securiştii au crezut că îi minţim pe dinamovişti, fiindcă în Bucureşti era soare, şi au venit să verifice vizibilitatea pe aeroport. După ce s-au convins că avem dreptate, i-au comunicat lui Lucescu să vină cu autocarul la stadion. Era cât pe-aici să piardă meciul prin neprezentare, dar i-am bătut oricum”, îşi aminteşte Corneliu Stroe.

Supărarea lui Valentin Ceauşescu
Cu puţin timp înainte de Revoluţie, Universitatea învingea Steaua chiar pe terenul ei, cu scorul de 2-1, întrerupând un şir de cinci ani fără înfrângere al “militarilor”. Despre acel meci istoric, preşedintele de atunci al “alb-albaştrilor” îşi aminteşte: “Îmi lăsasem o geantă înainte de meci în biroul preşedintelui stelist, Ion Alexandrescu. După partidă m-am dus să o recuperez, dar am dat peste Valentin Ceauşescu, care îi făcea cu ou şi cu oţet pe cinci-şase membri din conducerea «militarilor», printre care şi Cristian Ţopescu. Când m-a văzut, s-a calmat brusc şi m-a lăsat să îmi recuperez traista”.

Speriaţi de Universitatea
La finele turului sezonului 1989-1990, pentru că naţionala se calificase la Mondialul din Italia, federaţia gândise pentru retur un sistem nou. Primele patru formaţii urmau să formeze o grupă separată, în care să se joace în sistem tur-retur, luându-se în considerare şi punctele din întâlnirile directe. Astfel, urmau să se stabilească echipa campioană şi participantele în cupele europene. Universitatea învinsese pe Dinamo la Craiova, a câştigat şi la Bucureşti în faţa Stelei, speriindu-i pe conducătorii respectivelor grupări. Aceştia au intervenit la federaţie, care a hotărât ca pentru retur să rămână vechiul sistem.

Universitatea Craiova, precursoarea Revoluţiei

Fostul preşedinte al Universităţii vede Revoluţia din Decembrie ‘89 ca pe un rău necesar
Corneliu Andrei Stroe este omul de care se leagă marile realizări ale “Ştiinţei” din anii ’80. După Revoluţie, el a ales postura de spectator al acestui fenomen. Chiar dacă, la un moment dat, s-a vorbit despre o revenire a sa la Universitatea, în cele din urmă acest lucru nu s-a mai întâmplat. “Nu vreau să mă mai implic. Am stat destul în lumea fotbalului. Astăzi pot să ajut cu un sfat, dar nimic mai mult. N-aş mai putea să stau într-un birou şi să conduc, mai ales că vremurile şi obiceiurile s-au schimbat”, spune fostul preşedinte al “Ştiinţei”. Acesta are afaceri care îl scutesc de grija zilei de mâine şi în paralel este şi decan la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, ale cărei baze le-a pus împreună cu Ion Rinderiu, pe atunci preşedintele CJEFS. “Acum, după 15 ani de la Revoluţie, cred că toată această poveste a fost ca un rău necesar. Nu se mai putea continua, lucrurile o luaseră razna în societate, dar nu credeam că regimul comunist totalitarist va putea fi dărâmat”, este de părere Corneliu Andrei Stroe.

“Ştiinţa” sub gloanţe
Printr-un joc al destinului, în sângeroasele zile premergătoare răsturnării de pe 22 decembrie a dictatorului, Universitatea se afla chiar în mijlocul “focului”. Oltenii se găseau în Timişoara, cu intenţia de a pleca în cantonament în Italia. Preşedintele Corneliu Andrei Stroe era la Bucureşti, când l-a sunat, pe 20 decembrie, antrenorul Universităţii, Sorin Cîrţu. Acesta era speriat şi i-a spus că se trăgea în Hotelul “Timişoara”, unde era cazată echipa. “M-am întâlnit cu Ion Bocioacă, iar acesta a tras nişte sfori pentru ca echipa să poată pleca peste hotare, lucru aproape imposibil în acele zile. Imposibilul s-a realizat. Pe 21 decembrie «Ştiinţa» a trecut graniţa în Iugoslavia”, îşi aminteşte preşedintele de atunci al Universităţii.

Martor ocular la fuga lui Ceauşescu
În ziua în care a căzut regimul comunist, Corneliu Stroe se afla în Bucureşti, alături de bunul său prieten Dumitru Graur. Corneliu Stroe povesteşte: “Vedeam cu ochii mei ce se întâmpla şi parcă nu-mi venea să cred. Când m-a văzut aşa, Dumitru Graur a pus pariu cu mine pe un cartuş de Kent că dictatorul va fugi. Pe 22 decembrie, plecam cu maşina spre Craiova şi am văzut «pe viu» scena plecării soţilor Ceauşescu de pe acoperişul CC-ului. A fost un pariu pe care l-am pierdut cu plăcere”.

“Lanterna” versus Farul

Sorţii au decis ca Universitatea, “lanterna roşie” a campionatului, să întâlnească în semifinalele Cupei României pe Farul Constanţa, o formaţie care a avut un parcurs excelent în acest tur de campionat.

Singura rază de speranţă care a venit dinspre Universitatea spre suporteri în acest sezon a fost calificarea în semifinalele Cupei României, performanţă care nu a fost atinsă în ultimii ani. Sorţii au decis ieri ca “Ştiinţa” să întâlnească în semifinalele competiţiei pe Farul Constanţa, una dintre cele mai în formă grupări din divizia A în acest tur de campionat. În întrecerea internă, cele două formaţii s-au întâlnit în cadrul etapei a doua, pe stadionul “Ion Oblemenco”, partida încheindu-se nedecis, scor 0 – 0. De remarcat că cele două echipe se vor întâlni din nou în campionat, pe stadionul “Gheorghe Hagi”, la trei zile după manşa tur a semifinalei. Tragerea la sorţi s-a efectuat în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, iar “responsabilul” pentru stabilirea semifinalelor a fost preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu.

Aşa cum şi-a dorit Paşcovici
Fundaşul grupării de la malul mării, Cosmin Paşcovici, a declarat încă de când Farul a reuşit să se califice în semifinale că prefera ca formaţia constănţeană să întâlnească pe “Ştiinţa”. “Mi-aş dori să jucăm cu Universitatea pentru că, după părerea mea, este cel mai accesibil adversar”, a spus Paşcovici. Jucătorul a iscat un imens scandal în vară, atunci când se spunea că se va transfera la gruparea din Bănie şi a sosit în Craiova fără acordul conducerii clubului constănţean.

Papură a revenit la "Ştiinţa"

Ca de obicei, la greu, tot oltenii sunt cei care revin pentru a salva Universitatea. Papură este în proporţie de sută la sută al “Ştiinţei”, urmând ca şi Ionel Gane să spună “Da” echipei care l-a format.

Singura certitudine, la această oră, referitoare la achiziţiile Universităţii din această iarnă este Corneliu Papură, care a revenit acasă, după ce fusese alungat fără motiv de Mircea Rednic. Într-un moment în care “Ediţie Specială de Oltenia” trăgea un semnal de alarmă în ceea ce-l priveşte pe blatistul “Puriu”, emblematicul jucător al grupării “alb-albastre” a avut curajul să spună adevărul în cadrul unei emisiuni televizate la RTV. El a fost atunci blamat de o parte dintre suporteri, orbiţi de şarmul malefic al fostului antrenor. Încă o dată, fotbalistul dă dovadă de caracter, revenind în Bănie în cel mai greu moment din istoria clubului. Vizavi de acest subiect, Dinel Staicu a declarat: “Am semnat contractul cu Papură, care a redevenit al Universităţii, şi am plătit 40 de mii de dolari fostei sale echipe din Cipru”. Referitor la posibile plecări şi la alte achiziţii, patronul “Ştiinţei” a afirmat: “Nu am primit nici o ofertă pentru nici un jucător şi nici nu mă mai gândesc să cedez în această iarnă vreunul. De achiziţii vom vorbi după 10 ianuarie, până atunci vreau să fie linişte la echipă, pentru ca să am sărbători liniştite. O spun clar că toate numele care se vor vehicula prin presă vor fi pure speculaţii”. În proporţie de 70 la sută va reveni la Universitatea şi Ionel Gane, care a înţeles că echipa are nevoie de el. Cum sângele apă nu se face, ca de obicei, la greu, tot oltenii vin să-şi salveze echipa de suflet.

Interviu

“Rednic, mai rău decât Neţoiu”

-Reporter: De ce ai acceptat să te întorci la Universitatea într-un moment atât de dificil?
-Corneliu Papură: Eu sunt sub contract cu gruparea-fanion a Băniei. M-a sunat Dinel Staicu şi nu puteam să-l refuz, mai ales că echipa se află într-o situaţie dramatică.

-Se poate salva Universitatea de la retrogradare?
-Să fiu sincer, la valoarea actualului lot, îmi este foarte teamă că suntem una dintre pretendentele la evitarea retrogradării. Pentru a nu se produce acest dezastru sunt imperios necesare câteva achiziţii de marcă în această iarnă.

-Cum te simţi când ştii că ai avut dreptate în disputa cu Rednic?
-Îmi pare rău pentru “Ştiinţa” că am avut eu dreptate şi că s-a adeverit tot ce am spus. În opinia mea, Rednic a fost pentru Universitatea mai rău decât Neţoiu. Măcar ultimul avea asigurat un loc pe prima scenă, indiferent de mijloacele pe care le folosea, în comparaţie cu “Puriul”, care a lăsat în urma lui un haos care a generat cea mai umilitoare ipostază a grupării-fanion a Olteniei din întreaga sa istorie, ultimul loc la finele turului.

-Despre campania de transferuri a fostului antrenor ce poţi să ne spui?
-A fost una catastrofală. Să vă dau un exemplu: în loc să se fi dat 150 de mii de dolari pe Frunză şi Jovanovic, mai bine ar fi fost cumpărat, cu aceeaşi sumă, Aliuţă.

-Consideri că eşti un jucător incomod pentru antrenori?
-Sunt un jucător profesionist şi încerc să dau totul pentru echipa la care joc, dar sunt şi genul de om care nu se teme să spună lucrurilor pe nume. Eu nu sunt acceptat de acei oameni cărora nu le place adevărul. Din acest punct de vedere, sunt incomod pentru anumiţi antrenori.

-Ce părere ai de adversara “Ştiinţei” din Cupa României?
-În această competiţie orice se poate întâmpla. Cine ştie, poate reuşim, la fel ca în anul 2000, să evităm retrogradarea şi să prindem o cupă europeană.

-Revenirea la Universitatea poate fi considerată un cadou de Crăciun?
-Da. Pentru mine întotdeauna când mă întorc la echipa de suflet este o mare bucurie. Prin intermediul cotidianului “Ediţie Specială de Oltenia”, ţin să le urez tuturor simpatizanţilor Universităţii un sincer “La mulţi ani!”.
21 decembrie - Planul lui Dinel
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO