bluescorpion
|
| Lider galerie |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 321 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Revista presei: 31 decembrie 2004
Gazeta Sporturilor
99% la Galata!
Miercuri seara, după ce Gigi Becali şi MM Stoica l-au acuzat că n-are caracter şi personalitate, închizîndu-i definitiv porţile la Steaua, Mihăiţă Pleşan l-a sunat pe agentul său, Gică Popescu, aflat în vacanţă la Seefeld (Austria). După ce Steaua a renunţat la Pleşan, jucătorul Ştiinţei a fost anunţat de Gică Popescu că aproape sigur va semna cu echipa lui Hagi
Miercuri seara, după ce Gigi Becali şi MM Stoica l-au acuzat că n-are caracter şi personalitate, închizîndu-i definitiv porţile la Steaua, Mihăiţă Pleşan l-a sunat pe agentul său, Gică Popescu, aflat în vacanţă la Seefeld (Austria). Fostul căpitan al echipei naţionale l-a liniştit pe "briliantul" lui Dinel şi i-a spus să nu-şi facă griji în privinţa viitorului său, pentru că transferul la Galatasaray Istanbul este ca şi rezolvat. Echipa turcă e dispusă să-i achite lui Staicu un milion de dolari, iar jucătorului îi oferă un contract anual de 600.000 de dolari.
"Gică mi-a transmis că din primăvară voi juca la Galata, deşi oferte pentru mine ar fi mai multe. Cel mai mult mă bucură că voi fi pregătit de Hagi, idolul copilăriei mele. Sper ca şi domnul Staicu să accepte termenii tranzacţiei, iar eu să-mi realizez visul de a evolua la o mare echipă a Europei", s-a confesat "Banderas" prietenilor săi din Bănie.
Pleşan, a declarat, că în maxim un an valoarea sa va ajunge la cîteva milioane de dolari.
"În vară valoram un sac şi jumătate de cartofi, dar în maxim un an de zile voi valora cîteva zeci de milioane de dolari", a declarat Pleşan.
Mihăiţă Pleşan i-a răspuns şi preşedintelui executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, după ce acesta afirmase că jucătorul craiovean nu s-ar fi integrat la gruparea din Bulevardul Ghencea. "Mihai Stoica nu ar trebui să vorbească, deoarece este un simplu preşedinte executiv. Eu am vorbit cu patronul Gigi Becali pe 18 decembrie şi i-am spus că în zece zile îi voi da un răspuns. Însă, pe 26 decembrie, am vorbit din nou cu dumnealui şi ne-am înţeles că acel răspuns să vină imediat după Revelion. Respect Steaua, respect patronul, respect jucătorii săi, dar nu sînt obligat să respect toţi angajaţii ei. Nu am fost sfătuit de nimeni pentru a nu merge la Steaua, dar cred că şi impresarii mei au un cuvînt de spus în ceea ce priveşte echipa unde voi merge. Nu trebuie să fac acest lucru de capul meu", a afirmat Pleşan.
Întrebat unde ar prefera să joace în Turcia, la Beşiktaş sau Galatasaray, Pleşan a răspuns: "Între Beşiktaş şi Galatasaray, aş alege Galatasaray, pentru că acolo este idolul meu din copilărie şi cel mai mare fotbalist al României".
De asemenea, Pleşan susţine că există şanse să rămînă şi la Universitatea Craiova. "Şansele de a continua la Craiova există şi îi asigur pe toţi cei care iubesc Universitatea că, dacă voi rămîne, în maxim o lună de la reluarea campionatului, Universitatea va ieşi din zona retrogradării", a spus Pleşan, care a precizat că va petrece sărbătorile de iarbă alături de familie.
Cotidianul
Ion Iliescu a decorat un fotbalist-proxenet
Printr-un decret prezidenţial, emis pe data de 10 decembrie a.c., fostul preşedinte Ion Iliescu l-a decorat cu „Medalia Meritul Sportiv“, „pentru contribuţia la promovarea imaginii ţării noastre în lume“, pe fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Dănuţ Bica. La începutul acestui an, fostul jucător a fost prins în flagrant de poliţiştii din Gorj, în timp ce încerca să racoleze o poliţistă sub acoperire pentru a o trimite să se prostitueze la Barcelona. Ancheta în acest caz fusese declanşată după ce două tinere expulzate din Spania au depus plîngeri împotriva lui Bica. Fetele au reclamat procurorilor Parchetului de pe lîngă Tribunalul Gorj faptul că fostul fotbalist le-a promis locuri de muncă în străinătate, însă, cînd au ajuns acolo, au fost obligate să se prostitueze.
Coleg cu Miron Cozma
În urma exploatării tinerelor, Bica a obţinut venituri de zeci de mii de euro. Deşi foştii săi colegi de la Universitatea, Eugen Neagoe şi Silvian Cristescu, au vrut să plătească o jumătate de miliard cauţiune pentru ca Bică să fie cercetat în stare de libertate, procurorii au respins cererea. În prezent, se judecă recursul înaintat de fostul fotbalist. Interesant este faptul că fostul jucător al Universităţii în perioada 1987-1993 se află sub arest în Penitenciarul de Maximă Securitate din Craiova, unde este coleg cu liderul „ortacilor“, Miron Cozma. Bica a fost găsit vinovat pentru trafic de persoane, fiind condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare.
Editie Speciala de Oltenia
Ortul şi Staicu, cadourile Universităţii
Emil Hossu-Longin
Paradoxul Diviziei A a ieşit la iveală în această iarnă. Dacă mai era nevoie să ne mirăm sau să ne distrăm pe seama campionatului lui Mitică, iată încă un motiv! Ultimele echipe din clasament sunt cele mai vânate, din punctul de vedere al jucătorilor. Poli AEK, Braşovul şi Universitatea Craiova stârnesc interesul colegelor de competiţie, chiar dacă în tur au fost sparring-partner pentru CFR Cluj, Bistriţa, Oţelul sau Bacău. Nimeni nu aleargă după Anca, Negrean, Coroian sau Cursaru, ţinte favorite ale bucureştenelor se numesc Pleşan, Mansour, Nicoliţă, Bundea, Guso, Buga sau Bălace. Aţi auzit de o ofertă făcută Farului pentru vreun “campion al provinciei”? E interesant un “taur furios” de la Bacău pentru lupta aprigă din retur? Surprinzător sau nu, înghesuiala e pe codaşii din Bănie! Chiar, câte oferte au jucătorii aduşi în mandatul Rednic-Badea, cei 11 magnifici cu care “Strâmbul” îşi făcea planuri să ia campionatul? Nu se înghesuie Steaua să dea un milion pe Jovanovici, Buhuş sau Mircea Ilie? Nu e Baştină o soluţie interesantă pentru Rapid, în lipsa lui Aliuţă? N-ar vrea Dinamo un atacant de nivelul brazilianului Rubenilson, cu care să bată iar la porţile Champions League? Dinele, de ce nu faci un mercato după Revelion, poate dai lovitura şi mai cumperi nişte izmene de-ale lui Ceaşcă, să-ţi ţină de cald pe banca tehnică în retur. Fraierii ăia care vor să ia jumătate de echipă a Craiovei spun prin gestul lor mai mult decât o mie de vorbe despre cum a fost condusă şi pregătită Universitatea în acest tur de campionat. Dacă pentru fiecare ofertă ar veni şi un cartonaş roşu pentru Dinel şi Badea, am avea în curtea clubului doi brazi plini de culoare. Până la urmă, ar fi bine să-ţi faci o poză cu clasamentul şi s-o înrămezi, pentru că e o amintire nepreţuită cu Universitatea la ultima prezenţă în Divizia A. Urmează o primăvară istorică pentru dumneata: îţi dezgropi conducătorii iubiţi şi tragi o lopată peste echipa care ţi-a făcut atâtea necazuri. Să nu uiţi să-i dai un ort de un euro preotului!
Pleşan, oferit lui Deportivo
După ce “pista” Steaua s-a închis definitiv pentru Mihăiţă Pleşan, impresarii jucătorului s-au orientat exclusiv spre piaţa externă. Astfel, Gică Popescu şi Victor Becali au trimis zilele trecute pe adresa mai multor cluburi de peste hotare CV-ul jucătorului, însoţit de câteva casete cu meciuri în care mijlocaşul Universităţii a evoluat atât pentru gruparea din Bănie, cât şi la echipa naţională. Printre formaţiile pe adresa cărora s-au trimis respectivele informaţii se numără Galatasaray Istanbul, Hannover 96 şi Deportivo la Coruna, ultima grupare evoluând în sezonul trecut în semifinalele Ligii Campionilor.
Un vârf autentic
Ovidiu Ionuţ Pătraşcu este unul dintre cei mai promiţători juniori ai Universităţii. Atacantul în vârstă de numai 16 ani are o statură impresionantă, care aminteşte încă de pe acum de Radion Cămătaru, fosta glorie a Universităţii. Mai mult, fotbalistul oltean este un jucător de ambele picioare şi ar putea deveni în scurt timp o certitudine pentru echipa mare.
Încă de la o vârstă fragedă, Ovidiu Pătraşcu se gândeşte la viitorul său, încercând să îmbine cartea cu sportul. El este elev în clasa a X-a la o instituţie cu pretenţii, Colegiul Naţional “Elena Cuza”, şi reuşeşte să facă faţă pe ambele fronturi: fotbalul şi şcoala, deşi programul său zilnic începe la 7.30 dimineaţa şi se încheie seara. “Cariera de fotbalist este scurtă şi imprevizibilă şi de aceea îţi trebuie şi o diplomă. Trebuie să te ţii şi de şcoală şi apoi să termini o facultate. Am norocul că diriginta mea mă înţelege, când vine vorba despre absenţe, pentru că, inevitabil, se întâmplă să am meciuri în acelaşi timp cu orele de curs”, a spus Ovidiu. Acest tânăr a fost aruncat în focul luptei tot de Ionel Luţă, la Universitatea II, “satelitul” suplinind cu brio lipsa unui campionat naţional al juniorilor. Fotbalistul a impresionat atât spectatorii, cât şi tehnicienii, încă de la prima sa apariţie pe gazon, primii exclamând chiar: “Ia uite-l, mă, pe băiatul lui Cămătaru!”. Această promisiune a fotbalului craiovean sperăm să devină în curând o certitudine şi să aibă parte de antrenori capabili să promoveze jucători de la o vârstă fragedă pe prima scenă a ţării, aşa cum s-a procedat cu mulţi dintre foştii componenţi ai “Craiovei Maxima”.
Carte de vizită
Ovidiu Pătrascu
Data naşterii: 8 decembrie 1988
Locul naşterii: Craiova
Antrenori: Gigi Mităchescu, Victor Niculescu, Aurică Beldeanu, Ionel Luţă
Performanţe:
- 2000-2001: golgeterul judeţului Dolj (30 de goluri)
- 2004: golgeterul echipei de juniori republicani (20 de goluri), locul trei cu grupa de juniori ’87-’88 la un turneu în Grecia, component al lotului Universităţii II
Idoli: Cămătaru, Vieri
Pasiuni: informatica, baschetul
Date fizice: 1,88 metri înălţime, 74 kg
Nu pot să concep fotbalul fără Universitatea în Divizia A.
“Nu vreau să aud de Bucureşti”
-Reporter: Ce înseamnă Universitatea pentru tine?
-Ovidiu Pătraşcu: Este echipa mea de suflet. De când am început fotbalul, am jucat numai pentru “Ştiinţa” şi în sufletul meu nu este loc pentru altceva.
-Altceva înseamnă…
-Altă echipă. În România nu există altă formaţie pentru mine decât Universitatea. Nici nu vreau să aud de Bucureşti. Au fost multe exemple de fotbalişti care au plecat să joace la rivalele din Capitală ale “Ştiinţei” şi care acum nu mai sunt doriţi chiar la ei acasă. Nu vreau să mi se întâmple şi mie la fel.
-Tinerii au şansa să se impună?
-Eu nu mă plâng. În urmă cu două luni am făcut pasul la echipa a doua a Universităţii şi de atunci muncesc mult mai mult, dar merită să munceşti, pentru că fotbalul îţi poate oferi mari satisfacţii. Când marchezi un gol important, ai o senzaţie minunată. Este un lucru foarte bun că există acest “satelit”, pentru că oricând poţi face pasul la prima echipă.
-Faci faţă la acest nivel?
-La început a fost mai greu, deoarece volumul de muncă este mult mai mare, dar m-am obişnuit. Dacă voi avea continuitate, pentru că asta este foarte important, cred că în doi ani pot face pasul la echipa mare.
-Cine ţi-a insuflat dragostea pentru “Ştiinţa”?
-Tatăl meu, care este mare fan al Universităţii. Este visul lui să mă vadă jucând pe “Ion Oblemenco” şi vreau să îi fac această bucurie pentru că şi el şi mama mea au investit mult în mine, mi-au oferit tot ceea ce am avut nevoie şi vreau să-i răsplătesc prin ceea ce voi face. Şi ar mai fi doi oameni pe care nu vreau să-i dezamăgesc, domnul Beldeanu, care a avut încredere fantastică în mine, şi domnul Luţă, pentru şansa pe care mi-a acordat-o, aceea de a juca la Universitatea II.
-Poţi să promovezi la echipa mare şi să nu joci în divizia A, Doamne fereşte...
-Vă daţi seama că mă doare, ca pe orice oltean, că echipa mare se află pe ultimul loc, dar ar fi imposibil să retrogradeze. Nu pot să concep fotbalul fără Universitatea în Divizia A. Jucătorii sunt conştienţi de situaţia în care se află şi o să se concentreze mai mult în retur.
-Ce îţi doreşti de la noul an?
-Să am prestaţii din ce în ce mai bune şi să evoluez şi eu măcar câteva minute la echipa mare.
Alexandria, punctul de cotitură
Ovidiu Pătraşcu îşi aduce aminte cu drag despre un turneu de juniori desfăşurat la Alexandria, pentru că acea competiţie a însemnat “saltul” său fotbalistic. “Până la acel turneu eram rezervă. În meciul cu Rapid am intrat pe parcurs, când eram conduşi cu 0-1, am marcat de trei ori şi de atunci nu prea mi s-a mai întâmplat să fiu rezervă”, povesteşte cu plăcere Ovidiu.
“Seamănă cu Ibrahimovici”
La vârsta sa, Pătraşcu are un fizic impresionant, ceea ce reprezintă un avantaj enorm, dacă ne gândim la postul pe care evoluează. Antrenorul său, Aurică Beldeanu, îl compară chiar cu suedezul Ibrahimovici: “I se aseamănă lui Ibrahimovici atât din punct de vedere fizic, cât şi prin jocul său. Ovidiu este o mare speranţă a fotbalului craiovean”. Juniorul a dezvăluit unul dintre motivele pentru care are un fizic impresionant: “Îmi place foarte mult baschetul şi poate şi din această cauză am crescut. Cred că nu mă voi opri aici, câţiva centimetri tot mai cresc”. |
|