Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | 5 noiembrie - Mititelu: ''Da, vreau Stiinta!'' |  |
|
bluescorpion
|
| Lider galerie |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 321 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Pro Sport
Nimeni nu vrea Ştiinţa
RĂBDARE
Dinel Staicu mai aşteaptă pînă la sfîrşitul lunii eventuali investitori pentru Ştiinţa. Dinel Staicu nu a primit nici o ofertă de cumpărare a clubului, singura variantă rămînînd cedarea acestuia Consiliului Local. Patronul Universităţii Craiova, Dinel Staicu, a anunţat ieri că va face echipa cadou primăriei, cu ocazia zilei de naştere a edilului-şef Aurică Solomon, care va avea loc pe 18 noiembrie. Staicu doreşte să recurgă la această măsură întrucît nimeni nu a venit pînă acum cu o ofertă de cumpărare, deşi echipa a fost scoasă la vînzare de mai bine de o lună pentru suma de şase milioane de euro. “Eu încerc să stau cît mai departe de fotbal şi am venit astăzi (n.r. - ieri) la cantonament doar să iau masa cu băieţii. Le-am achitat toate primele şi contractele şi pînă în decembrie nu mai trebuie să dau bani. Atunci nu am să mai fiu eu patron şi de contractele jucătorilor se va ocupa viitorul proprietar al Universităţii. Mă gîndesc să-i fac cadou domnului Solomon echipa de fotbal, că este ziua lui pe 18 noiembrie. Am fost cu el la nunta lui Costi Răducănoiu (fiul fostului prefect - n.r.), am discutat acolo, dar acum el se află în Italia şi nu putem face nimic. Săptămîna viitoare ne vom aşeza la masa tratativelor”, a declarat Dinel Staicu. Actualul finanţator al grupării alb-albastre a mai precizat că nu a vorbit cu Adrian Mititelu pentru preluarea echipei şi momentan nu se pune problema ca fostul preşedinte să devină patron la Universitatea: “Eu tot aştept investitori, dar nu mai e mult timp. La sfîrşitul lui noiembrie eu plec de la echipă”. În încheiere, Dinel a ţinut să precizeze că se simte mult mai bine atunci cînd se gîndeşte că a scăpat de o povară, în speţă Universitatea: “Dădusem liniştea pe gîlceavă. Ţin să le mulţumesc contestatarilor mei şi să-i anunţ că mă simt eliberat de o cocoaşă”.
Ajută echipa cu “satelitul”
Dinel Staicu nu va ieşi definitiv din fotbal, urmînd să susţină financiar “satelitul” Universităţii, echipă care activează în Divizia C. “Eu voi ajuta Universitatea cu juniorii de la echipa a doua. Vreau să fac cea mai puternică pepinieră din ţară şi voi plăti cît va fi nevoie pentru aducerea tinerilor valoroşi”, a afirmat Dinel. În altă ordine de idei, acesta va rămîne şi cu 12.000 de acţiuni din totalul de 120.000 la Universitatea.
Badea pune condiţii
Pavel Badea susţine că se va despărţi de echipa din Bănie doar în cazul în care cei mai buni fotbalişti vor pleca la iarnă. “Nu sînt un laş. Am venit într-un moment greu şi am promis că voi face tot posibilul să trecem peste această perioadă. Din iarnă, dacă cinci-şase fotbalişti reprezentativi vor pleca, o voi face şi eu. Trag un semnal de alarmă şi spun că Ştiinţa este un simbol al acestui oraş şi nu trebuie să fie lăsată de izbelişte”, a afirmat Badea.
Contestaţie pe rol
După meciul cu FC Naţional, Universitatea a depus o contestaţie, prin care solicita cîştigarea partidei la masa verde, deoarece trupa lui Olăroiu folosise şase jucători străini. Cazul a fost respins, însă conducerea Ştiinţei a mers cu contestaţia la Comisia Federală. “Cred că scăparea regulamentului trebuie rectificată de cei care au făcut-o”, a încheiat Badea.
Sondaj, da, referendum, sigur nu
Aflat într-o vizită de lucru în Italia, primarul oraşului Craiova, Aurică Solomon, a declarat ieri că nu va face un referendum pentru viitorul Universităţii Craiova. “Va fi un sondaj de opinie pe un eşantion de cîteva mii de cetăţeni, pentru a afla dacă aceştia doresc să alocăm bani echipei de fotbal. Eu voi angaja o firmă de specialitate care să facă acest sondaj şi apoi vom vedea rezultatul”, a anunţat edilul-şef al oraşului. Solomon s-a declarat măgulit de intenţia lui Dinel Staicu de a-i da echipa cadou de ziua lui.
Gazeta Sporturilor
Mititelu:"Da, vreau Ştiinţa!"
Adrian Mititelu a recunoscut că, la iarnă, ar putea prelua clubul din Bănie. Ieri, cel care a mai condus Universitatea pentru numai două zile la mijlocul lui septembrie a recunoscut că doreşte să preia clubul din Bănie: "Da, vreau să devin patron, dar nu acum, ci după terminarea acestui sezon. Nu are rost să mă mai implic în timpul campionatului, asta a fost eroarea mea data trecută". În urmă cu două luni, Adrian Mititelu şi Dinel Staicu păreau cei mai mari duşmani. Acum, cei doi pun la cale o nouă acţiune de vînzare-cumpărare a Universităţii.
Craiova e foarte aproape de a reintra în zodia schimbărilor cu iz de nebunie. Deşi în urmă cu două luni Dinel Staicu a declarat foarte decis că "am făcut cea mai mare greşeală dîndu-i echipa lui Mititelu, le cer scuze tuturor pentru situaţia penibilă creată", actualul finanţator se pare că s-a înţeles cu Adrian Mititelu să-i cedeze Ştiinţa la sfîrşitul turului!
Ieri, cel care a mai condus Universitatea pentru numai două zile la mijlocul lui septembrie a recunoscut că doreşte să preia clubul din Bănie: "Da, vreau să devin patron, dar nu acum, ci după terminarea acestui sezon. Nu are rost să mă mai implic în timpul campionatului, asta a fost eroarea mea data trecută".
Totuşi, Mititelu a adăugat că va investi în gruparea alb-albastră doar în situaţia în care municipalitatea craioveană îşi va declina responsabilitatea: "Am văzut că primăria a anunţat că va face un referendum, să vadă ce vrea poporul. În caz că echipa va rămîne fără stăpîn, normal că n-o să stau deoparte. În privinţa resurselor financiare, staţi liniştiţi că am cu ce ţine clubul!".
Precedentele mandate ale lui Mititelu
Perioada şi funcţia deţinută, ce scandaluri a provocat
-august 2002 - octombrie 2002, vicepreşedinte s-a certat cu Emil Săndoi; a adus la Craiova jucători de valoare îndoielnică, precum Leandro, McBreen sau Clitnovich
-noiembrie 2003 - februarie 2004, preşedinte l-a demis pe Pavel Badea şi l-a instalat pe Nicolo Napoli; i-a transferat pe anonimii Bieme, Bengondo sau Randjelovici; s-a opus plecării la Rapid a lui Rada şi Stancu, motiv pentru care a fost debarcat de Staicu
-septembrie 2004, patron l-a demis pe Mircea Rednic, l-a instalat pe Ştefan Iovan, obţinînd de la Victor Piţurcă acordul de a-i pregăti pe juveţi din iarnă; după o domnie de doar două zile, Staicu i-a luat clubul şi a anunţat că l-a "ţepuit" cu 3 milioane de dolari
REPERCUSIUNI
Şase jucători pleacă gratis!
O dată cu retragerea lui Dinel Staicu, 6 fotbalişti din actualul lot vor putea părăsi Craiova fără ca Ştiinţa să încaseze vreun euro pe ei. Adnan Guso, Mariko Daouda, Cosmin Moţi, Zeno Bundea, Mihăiţă Pleşan şi Jeremie Njock au în contractele lor clauze conform cărora sumele de transfer nu vor intra în contul clubului, ci în cel al lui Dinel, care vrea astfel să-şi amortizeze investiţia, aproximată de el la 5 milioane de euro, făcută în Universitatea. Cel mai curtat jucător rămîne Pleşan, pentru vînzarea căruia Staicu s-ar mulţumi acum şi cu două milioane de dolari, după ce astă-vară a solicitat minimum trei milioane de euro.
S-au dat banii
Ieri şi alaltăieri fotbaliştii Ştiinţei au intrat în posesia primelor după victoria cu Rapid (2-0) şi a ratelor contractuale pe luna octombrie, patronul Dinel Staicu ajungînd astfel să nu mai aibă nici o datorie faţă de alb-albaştri. Titularii din partida cu giuleştenii s-au ales cu cîte 35 de milioane de lei, în vreme ce jucătorii intraţi pe parcurs au încasat 24 de milioane fiecare. Rezervele neutilizate s-au ales cu cîte 8 milioane de lei.
"Nu mă mai interesează Craiova şi n-o să mai investesc niciodată în fotbal"
Adrian Mititelu, septembrie 2004
Maftei: "Moţi a simulat ca o muiere"
Aflat printre eliminaţii din meciul U Craiova - Rapid, Vasile Maftei era la fel de nervos şi ieri, la trei zile după partidă. "Am înţeles că Moţi vrea să mă sune să-şi ceară scuze. Mai bine să n-o facă. L-am împins, dar nu aşa cum a simulat. Am crezut că e bărbat, nu muiere! Eu eram căpitanul echipei şi era normal să discut cu Salomir. Cînd am văzut că Pleşan, Guso şi nu mai ştiu care erau singuri cu arbitrii, am vrut să ajung cît mai repede acolo şi l-am împins, iar el a început să se tăvălească", a povestit Maftei. Rugat să rememoreze faza, Vasile a zîmbit amar: "Arbitrul a fluierat, noi am crezut că a dat fault pentru noi şi îi ziceam să-l şi elimine pe fundaş. El spunea: Da, da, roşu, după care l-a eliminat pe Bădoi! Apoi fugeam toţi de colo-colo, de mă şi pufnise rîsul la un moment dat".
Oltenii pun votul
Nu numai americanii sînt chemaţi la urne în aceste zile, ci şi oltenii. Primarul Antonie Solomon a decis să-i consulte pe locuitorii Craiovei cu privire la soarta echipei de fotbal. Ori proprietate de stat, ori particulară, ori interlopă. Dacă în SUA sperietoarea electorală se numeşte Osama, în Bănie se cheamă Adrian Mititelu
Culise
Buteseacă seacă tot
Aflînd că a intrat în atenţia Craiovei, după cele două goluri prin care a ajutat Brăila să elimine Rapid şi Apulum din Cupă, Romeo Buteseacă s-a bucurat nevoie mare. Şi atît de mult s-a bucurat atacantul de 26 de ani, încît weekend-ul trecut a dat o petrecere pe cinste. Şi atît de mult a petrecut, încît a avut nevoie de vreo două zile să se dezmeticească după zecile de pahare date pe gît. Şi atît de bine s-a dezmeticit, încît abia aşteaptă s-o ia de la capăt. Petrecăreţii din Bănie ar fi auzit că "Bute" e băiat valabil şi deja îi pregătesc o primire pe cinste.
Jurnalul National
"Am renuntat pentru ca am cedat nervos"
Adrian Mititelu a fost, pe rand, sef de galerie, director sportiv, presedintele Ligii Suporterilor, vicepresedinte, presedinte si patron. Ultima functie a detinut-o doar 48 de ore, dar se pare ca va reveni in curand. El explica acum motivele care l-au determinat sa renunte asa usor, dupa ce cumparase Universitatea de la Dinel Staicu.
OPTIMIST
Adrian Mititelu sustine ca la Craiova se va naste o alta mare echipa in 4-5 ani si numai cu jucatori olteni
Ultima aparitie oficiala a lui Mititelu in cadrul gruparii din Banie a fost cu doua luni in urma, atunci cand, pentru doua zile, a fost patronul Universitatii, dupa ce a cumparat-o de la Dinel Staicu.
VANZARE
Numai ca socoteala a fost gresita, Staicu redevenind proprietar dupa doar 48 de ore. Staicu a spus ca tranzactia a fost evaluata la pretul de 5 milioane de euro si a constat, printre altele, in actiuni de la un centru farmaceutic de la Sibiu, un complex hotelier din Targu-Jiu si uzinele miniere UPSROM – Petrosani. In plus, exista in contract o clauza in care Staicu urma sa primeasca doua milioane de euro din vanzarea de jucatori in urmatorii doi ani si jumatate, dar si drepturile de televiziune si de publicitate pana in vara lui 2005, precum si asupra lui Plesan, care era evaluat de Staicu la doua milioane de euro.
CLIPE GRELE
"Nu m-am gandit niciodata ca acest moment sa vina asa curand. Am facut eforturi foarte mari, atat financiare, cat si pe plan sentimental", declara Mititelu, care, peste doua zile, anunta, printr-un comunicat, ca renunta la "marea iubire" din cauza "marsaviilor celor din Craiova". "Au fost cele mai grele zile din viata mea! Am renuntat pentru ca am cedat nervos, dupa ce am primit mai multe amenintari, care mi-au speriat nevasta si copiii", a completat olteanul, care anunta ca va face din echipa olteana Ajaxul Romaniei.
INSELAT
Mai mult, Staicu avea sa spuna ca a iesit si in castig pe plan financiar din amintita tranzactie, avand un plus in conturi de 3 milioane de dolari. "Nu conteaza ce a spus Staicu de cele 3 milioane. Eu spun ca nu am pierdut nici un ban. Am pierdut imaginea, iar asta inseamna uneori mai mult decat ai pierde bani", a declarat Mititelu. Cu toate acestea, se pare ca el ar putea redeveni patronul Universitatii in scurt timp!
EROARE POLITICA
Referitor la acea schimbare fortata, Mititelu a continuat: "Sunt un tip orgolios si vreau ca lucrurile sa fie asa cum le doresc eu. Eu venisem la club pentru a-l ajuta si nu pentru a intra in corul condus de cineva pentru a canta asa cum doreste el". Dupa plecarea furtunoasa din fruntea gruparii oltene, Mititelu n-a mai calcat pe arena "Ion Oblemenco", fiind convins ca orgoliul sau este prea mare pentru a se aseza din nou alaturi de Dinel Staicu. "Asa sunt eu, dintr-o bucata. Stiu ca ce se intampla la Craiova este o mare eroare politica, de management si de marketing si venind chiar ca un simplu spectator, m-as fi simtit partas la aceasta stare", a completat olteanul.
ASCENSIUNE
Viata lui Adrian Mititelu nu se rezuma doar la iubirea pentru Craiova. De 15 ani e casatorit si are doi copii "de la gura carora am luat pentru echipa". A inceput afacerile de la zero, ajungand acum unul dintre cei mai puternici oameni din Banie. "Sunt un om care a realizat totul in viata. Nu mi-a dat nimeni nici un leu, iar tot ce am facut, am facut dupa mintea mea", spune cu mandrie fostul patron al "Stiintei", grupare despre care afirma: "Dupa familie, renasterea Craiovei a fost visul meu. Afirm cu tarie ca stiu ce trebuie facut la acest club si sunt convins ca, pana la urma, voi reusi". Talentul nativ e o mare valoare a oltenilor si din el se va naste o alta mare echipa a Craiovei. Poate ca Dumnezeu ne-a lasat atat de mult sa asteptam pentru a realiza si mai mult ce-am avut si ce vom avea.
RIVALITATE
In acest moment, Primaria din Craiova este dispusa sa preia controlul asupra Universitatii, anuntand chiar si un referendum. "Daca oamenii nostri vor vota sa sprijinim echipa, asa vom face. Primaria are destule resurse, nu putem lasa oricum fotbalul fara stapan", a declarat edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a mai precizat, referitor la iminenta revenire a lui Adrian Mititelu, ca nu crede sa se intample, surse din cadrul clubului sustinand ca Solomon nu-l agreeaza pe Mititelu. Motivul il reprezinta faptul ca primarul urbei din Banie il doreste neaparat la echipa pe Pavel Badea, cei doi fiind rude, iar Mititelu, daca se intoarce, il va demite pe actualul manager general. De altfel, "Badita" pare a fi anticipat deznodamantul, la finele meciului cu Rapid: "Oricum, o sa plec din iarna, pentru ca nu am cum sa lucrez cu viitorul patron". Aluzia este evidenta la Adrian Mititelu, care, in plus, este preferat de patimasa galerie olteana, fanii considerandu-l unul de-al lor.
"Nu am pierdut 3 milioane de dolari"
EXPLOZIV
Cat a fost oficial, Mititelu a trait fiecare meci al "Stiintei" la intensitate maxima
-Jurnalul National: Se zvoneste ca veti prelua din nou echipa. E adevarat?
-Adrian Mititelu: E o intrebare la care nu pot raspunde decat peste doua sau trei saptamani.
-De ce tocmai atunci?
-Veti vedea!
-Ce s-a intamplat in acele zile nebune?
-Nici nu vreau sa-mi amintesc de chinurile prin care am trecut. S-a zvonit ca mi-am scris singur pe gard injurii. Nimic mai fals! Cert e ca am primit foarte multe telefoane prin care lumea ma discredita si mi se spunea ca nu pot duce in spinare echipa. Pe cat de bucuros am fost cand am semnat actele de preluare a echipei, atat de dezamagit am fost cand am emis comunicatul de renuntare.
-Si pana la urma de ce ati renuntat?
-Am cedat psihic. Am avut o cadere de tensiune si mi-am dat seama ca nu pot face fata presiunii. Am doi copii de crescut si familia trebuie sa fie pe primul loc.
-Cat ati pierdut din aceasta afacere?
-Ceea ce au spus mai multi, in frunte cu Dinel, ca am pierdut 3 milioane de dolari, nu este adevarat. Va veni si momentul in care toata lumea va afla culisele acestei tranzactii.
-In cazul in care veti reveni la Craiova, ce veti schimba?
-Sa va spun ceva. Toata lumea apreciaza jucatorii care au facut legenda cu "Craiova Maxima". Problema este ca nici unul dintre ei nu este dispus sa se implice, fiecare avand alte preocupari, lucru pe care il inteleg. Sa nu uitam insa ca acea mare echipa a Universitatii a ajuns la acel nivel numai datorita unor oameni puternici din conducere, precum Corneliu Stroe sau oameni "grei" din acea vreme, Stefan Andrei si Adrian Paunescu. De aceea, consider ca apropierea unor asemenea persoane de club ar fi un mare pas inainte.
-Cine este Adrian Mititelu pentru Universitatea?
-Toate starile prin care trec le tratez intr-o maniera calma, punand mult accent pe orgoliu. Sunt un fanatic incurabil si cred ca, daca n-ar fi existat Universitatea Craiova, viata mea ar fi avut un alt curs. Unul mai linistit. Mult prea linistit!
-Ce reprezinta echipa aceasta pentru dumneavoastra?
-Este pariul unui fanatic cu un om cumpatat. Pana acum, nici unul nu a castigat. Fanaticul a pus prea mult suflet, iar cumpatatul prea multi bani. Iar atunci cand pui suflet undeva, nu cred ca poti castiga bani.
-In cat timp ati putea face performanta de mult asteptata?
-Nu intr-o luna sau doua. Asta se poate face in 4-5 ani, cu jucatori crescuti in propria ograda, nu cumparand de la o echipa sau alta.
-Este curios faptul ca dumneavoastra, care i-ati adus pe Leandro si McBreen, spuneti ca performanta se face cu propriile talente...
-Tocmai de aceea spun asta. Eu am gresit atunci cand i-am adus pe acei jucatori sau pe Nicolo Napoli pe banca. In acest moment, n-as mai face-o, fiindca am invatat din propriile greseli.
-Daca, prin absurd, o grupare din Bucuresti v-ar propune o functie, cum ati reactiona?
-Am avut o asemenea propunere de la o echipa din Capitala. Eu nu duc lipsa de activitate, iar implicarea mea in fotbal se leaga numai de un singur tel: renasterea Universitatii Craiova!
-Cum vedeti Craiova in acest moment?
-De multe ori, noaptea, nu reusesc sa adorm ore intregi gandindu-ma la faptul ca si eu stau cu mainile in san si nu pot face nimic pentru aceasta echipa, aflata in stare de soc si care traieste din amintirile glorioase. Astfel de momente trebuie sa reapara in Banie. E o datorie a celor de la club fata de cei mai infocati suporteri din Romania.
-Credeti ca puteti avea in viata tot ce va doriti?
-Niciodata nu poti spune asa ceva. Cat de mult ai avea, iti doresti mai mult, stiind ca exista un mit al "Coloanei Infinitului". Or, infinitul absolut nu exista, exista doar minus infinit.
Gazeta de Sud
Pavel Badea acuza noua „cooperativa“ din fotbalul romanesc
„Echipele bucurestene sint favorizate“
Clubul Universitatea, prin vocea managerului general, Pavel Badea, acuza tratamentul preferential de care beneficiaza cluburile bucurestene fata de cele din provincie, in cadrul forurilor fotbalistice. Gruparea olteana a scos in evidenta cazul recent al arbitrului Marian Salomir, „rastignit“ de rapidisti dupa greseala de la Craiova, dar si cazul „strainilor“ de la FC National. Oficialii craioveni nu isi pot explica tratamentul la care a fost supus Marian Salomir dupa ce a gresit in favoarea Universitatii.
„Nu-i tin partea lui Salomir, dar Badoi l-a faultat primul pe Moti, iar apoi a reactionat si jucatorul nostru. Oricum, golurile au fost valabile. Ce i-a impiedicat pe rapidisti sa cistige in situatia de zece la zece? Cind am jucat in campionatul trecut cu Dinamo, in deplasare, si s-a gresit grav in defavoarea noastra nu s-a mai facut atita tam-tam“, si-a exprimat nemultumirea managerul Universitatii.
„Noi sintem la 250 de kilometri de Bucuresti, iar cei care sint mai aproape sint mai bine priviti. Nu este normal ca echipele din Capitala sa aiba mai multa trecere, dar se pare ca in Romania este posibil orice“, a spus managerul craiovean despre modul in care LPF si FRF obisnuiesc sa judece anumite litigii din teren sau din afara lui.
In discutie a fost adus si memoriul Universitatii impotriva lui FC National, care a folosit in meciul direct mai multi straini decit prevede regulamentul, dar cistig de cauza au avut tot bucurestenii. „Asteptam raspunsul ultimei comisii la care am facut memoriu. A fost o scapare a regulamentului care nu a fost rectificata inca. Timpul ne va da dreptate“, a precizat oficialul Universitatii.
Tehnicianul echipei din Banie considera ca Plesan nu ar trebui sa fie suspendat mai multe etape dupa cartonasul rosu primit in meciul cu Rapid, deoarece fapta sa nu a fost una foarte grava: „Daca va fi privita inregistrarea meciului, se va observa ca Plesan l-a impins pe Ilies, nu l-a scuipat, iar asemenea faze se intilnesc cu sutele pe parcursul unei partide“.
Comisiile de Disciplina reunite ale LPF si FRF au aminat pentru astazi sedinta in care va fi comunicata pedeapsa lui Mihaita Plesan, ca si a rapidistului Vasile Maftei, eliminati in minutul 65 al partidei Universitatea - Rapid.
Chiar daca se schimba patronul
Badea nu demisioneaza
Managerul Universitatii a tinut sa dezminta stirile conform carora ar demisiona de pe banca tehnica a Universitatii Craiova in cazul in care s-ar schimba patronul. In schimb, Badea ar renunta sa mai antreneze echipa daca aceasta nu va mai avea in componenta, incepind din iarna, cinci sau sase jucatori din actualul lot.
„Nu am spus ca plec daca vine Ilinca, Mititelu sau orice alt patron, dar, daca echipa se va desparti de cinci sau sase jucatori, cred ca este normal sa plec si eu“, a precizat managerul oltean, care a mai amenintat in doua rinduri cu demisia, in cazul in care ar fi pierdut partidele cu Dinamo II, din Cupa Romaniei, si cu Rapid.
Moti asteapta protectie de la oficiali
„Ar trebui sa avem si noi oameni la LPF“
Fundasul Universitatii Craiova, Cosmin Moti, considera ca Universitatea Craiova ar trebui sa aiba oameni care sa-i reprezinte mai bine interesele la LPF si FRF. „Sint convins ca nu s-ar mai fi vorbit atit daca Salomir gresea impotriva noastra. A fost o greseala in 11 etape pentru noi si se face mare caz din asta. In schimb, nu s-au discutat fazele in care Universitatea a fost dezavantajata si au fost mai multe in acest tur. Ar trebuie sa avem si noi oameni la LPF“, a comentat Moti.
„Floarea-soarelui“ si-a asumat greseala de la faza din minutul 62, desi in prima instanta eroarea i-a apartinut lui Iordache: „Badoi m-a tinut usor, dar nu trebuia se se dicteze fault. In schimb, eu am gresit ca nu am dat din prima in minge“.
La referendumul organizat de primar
Suporterii sint indemnati sa vina la vot
Managerul Universitatii crede ca este necesar ca toti suporterii Universitatii Craiova sa vina la vot daca se va organiza un referendum privind preluarea clubului-fanion al Olteniei de consiliul local. „Oamenii care iubesc echipa trebuie sa participe la referendum si sa voteze in favoarea Universitatii. Au disparut in ultimii ani destule simboluri ale Olteniei si nu trebuie sa dispara definitiv si fotbalul“, a fost indemnul managerului catre fanii Stiintei.
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat ca, in cel mai scurt timp, se va organiza un referendum prin care locuitorii orasului vor decide daca este cazul ca echipa sa fie preluata de consiliul local.
Dupa ce cistiga in campionat
Alb-albastrii au „dezlegare“ la discoteci
Pavel Badea a dezmintit faptul ca doi dintre jucatorii Universitatii s-ar fi batut intr-o discoteca din Craiova si a afirmat ca jucatorii au avut permisiunea sa de a petrece noaptea intr-un astfel de stabiliment dupa meciul cu Rapid.
„I-am invitat la masa cu familiile, iar apoi au avut voie la discoteca. A fost un fel de recompensa dupa o saptamina destul de grea in care
s-au descurcat bine“, a spus managerul.
Lotul primei echipe a Universitatii a intrat ieri intr-un regim de semicantonament, cu doua antrenamente si servirea prinzului in incinta bazei din Lunca Jiului. Prima sedinta de paregatire s-a desfasurat de dimineata, pe pista stadionului „Ion Oblemenco“, iar cea de-a doua pe arena „Tineretului“, de la ora 15.00. Astazi, de la ora 15.00, se va desfasura singurul antrenament al zilei. Pentru meciul cu Apulum, programat duminica, de la ora 14.00, indisponibilitatile sint cele devenite traditionale: Plesan, suspendat, si Bastina, accidentat.
„Apulum este o echipa buna, care insa traverseaza o criza de rezultate, dar sint sigur ca ne va opune o rezistenta puternica, asa cum s-a intimplat cu toate formatiile mari care au jucat acolo“, a spus managerul general al Universitatii despre partida din etapa a 13-a.
Profitind de faptul ca vineri vor sta, din cauza retragerii anumitor echipe din seria C5, Universitatea II Craiova si Stiinta CFR Craiova vor disputa un joc amical pe stadionul din Valea Rosie, incepind cu ora 11.00.
Editie Speciala de Oltenia
CADOUL
Emil Hossu-Longin
Dinel Staicu s-a îmbrăcat mai repede în Moş Gerilă şi a deşertat sacul cu Universitatea în curtea Primăriei. Povara pe care declara că a avut-o timp de doi ani şi ceva l-a gârbovit şi stresat la culme, aşa că, pentru a se menţine în formă şi a-şi putea gestiona averea, şi-a luat piatra de pe inimă. Înainte de această mişcare înţeleaptă, Dinel a mai şters puţin pe jos cu blazonul Universităţii, anunţând că o dă pe un euro. Despre drepturile de televizare pe care le păstrează şi despre cei câţiva jucători care-i rămân în portofel n-a spus nimic. Exact ca în reclamele cu super-oferte la cumpărarea de autoturisme: ia, neamule, maşina X, cu doar 6.500 de euroi! De fapt, preţ fără taxe, pentru o maşină CIP, doar cu volan, roţi şi portiere şi fără asigurare. Ia, olteanule, Universitatea! Preţ incredibil, puţin peste 40.000 de lei. În banii ăştia intră şi locul 15 şi mingea de pe stemă. Dacă e cumpărătorul serios, plusăm şi cu o bancnotă de 100 de lei, o cravată de pionier, o şapcă de miliţian şi o barză de ipsos de la Podari. Cadoul pregătit de Staicu a stârnit interesul primarului Antonie Solomon, care, coincidenţă, îşi aniversează pe 18 noiembrie ziua de naştere. “Depinde de cei 300.000 de craioveni”, a spus Solomon când a aflat ce-i oferă Staicu. Are dreptate. Dacă se ţine de cuvânt Dinel şi dă echipa celui care îl înjură cel mai tare, avem o problemă. Cum împărţim o biată echipă la 300.000 de oameni?
“Plec dacă pleacă jucătorii valoroşi!”
Iritat de anumite zvonuri din presă, care în opinia sa sunt tendenţioase, Pavel Badea a ţinut să le infirme
Pentru a lămuri situaţia cel puţin în ceea ce-l priveşte şi a detensiona o nouă stare de iritare care ar putea să strice atmosfera în sânul echipei, managerul general al Universităţii, Pavel Badea, a ţinut ieri să explice cum stă povestea cu eventuala sa demisie. “Faptul că am avut după partida cu Dinamo II un moment de slăbiciune omenească, normală în condiţiile de tensiune în care am lucrat la Universitatea, şi am afirmat că demisionez le-a aprins unora, care, evident, nu doresc să fie linişte la echipă, imaginaţia. Ei practic trăiesc şi se hrănesc cu scandaluri. Este adevărat, am făcut greşeala să discut cu doi ziarişti într-un local din Craiova şi le-am spus ce declar şi acum. Voi părăsi echipa numai dacă vor pleca jucătorii valoroşi, adică dacă domnul Staicu se va retrage de la conducerea echipei şi va lua cu el şi o parte dintre jucători. Nu ştiu când şi dacă se va întâmpla aşa, deci nu aveam cum să afirm cu exactitate când voi părăsi echipa. Asta este, unii din presa locală nu ştiu decât să răstălmăcească vorbele şi îi înţeleg pe cei care nu mai doreau să acorde interviuri. Acum, la greu, mi-am dat şi eu seama cine este cu adevărat alături de echipă”, a declarat managerul general. Acesta a mai explicat că decizia sa se leagă strict de dorinţa de a face performanţă la clubul care l-a consacrat: “Am o mentalitate de învingător şi nu îmi pot permite să fac performanţă dacă la echipă nu vor mai fi jucători valoroşi. Sper din tot sufletul să nu se ajungă până acolo. Ne aşteaptă partide dificile şi trebuie să ne concentrăm pe cea de la Alba-Iulia, unde dacă vom obţine un rezultat pozitiv putem să ne gândim la o iarnă liniştită din punct de vedere al poziţiei în clasament”.
“Nu am nimic cu nimeni”
S-a mai afirmat că hotărârea lui Badea de a părăsi Universitatea se leagă de zvonul că ar exista posibilitatea ca patron să devină Adrian Mititelu, lucru infirmat de managerul “Ştiinţei”. “Păi, pe mine Adrian Mititelu m-a adus de două ori la Universitatea, o dată ca jucător, apoi ca antrenor. Cei care au afirmat că am ceva cu el nu spun adevărul şi vor probabil doar să inventeze un alt scandal. Nu am nimic nici cu el, nici cu George Ilinca, nici cu primăria sau cu cine o să preia formaţia. Important este să nu părăsească echipa cinci-şase jucători care sunt indispensabili în acest moment Universităţii”, a afirmat Badea.
“Îmi place să-i mai deranjăm pe bucureşteni”
Fundaşul Universităţii, Cosmin Moţi, consideră ca fiind corectă sancţiunea primită de la Marian Salomir, în partida cu Rapid
Comentariile referitoare la faza din repriza a doua a partidei dintre Universitatea şi Rapid continuă, chiar dacă jocul s-a disputat sâmbătă. Fundaşul Universităţii care a fost implicat direct în acţiunea care a produs meleul din întâlnirea amintită, Cosmin Moţi, consideră că Marian Salomir nu trebuia să-l elimine, dar că a primit pe merit cartonaşul galben: “La acea fază a fost o greşeală a mea că nu am dat din prima în minge, s-o resping, apoi Bădoi m-a tras puţin de tricou, dar în astfel de faze nu se poate da fault în atac. Am primit cartonaşul galben pe merit, fiindcă mai putea interveni şi Daouda, care se afla în apropiere”. Moţi a recunoscut că Salomir a greşit când i-a dat “roşu” lui Bădoi, dar a afirmat şi că “în favoarea noastră s-a greşit o dată neintenţionat în 11 etape şi s-a făcut atâta tam-tam, iar împotriva noastră s-au comis erori de nenumărate ori. Vă reamintesc că eu am dat un gol perfect valabil în partida cu Poli Iaşi, am fost sancţionaţi cu o lovitură de la 11 metri în Ghencea pe nedrept, iar de la acea fază jocul s-a rupt în favoarea «militarilor». A mai fost un penalty în partida cu Bistriţa, dar nu are rost să mai enumăr de câte ori am fost defavorizaţi de arbitraje. S-au supărat cei din Bucureşti? Nu-i nimic. Sper să-i mai deranjăm în continuare prin rezultatele noastre bune”.
“Bădoi a faultat”
Mult mai tranşant a fost managerul general Pavel Badea, care consideră că atacantul rapidist Bădoi a faultat în primă fază: “Referitor la mult comentata fază, părerea mea este că Bădoi a fost cel care l-a faultat în primă fază pe Moţi. Nu ştiu de ce se face atâta tevatură pe acea fază. Până la urmă am jucat zece contra zece şi golurile pe care le-am înscris noi au fost regulamentare. Cei din Bucureşti sunt mai aproape de Ligă şi Federaţie, noi suntem la 250 de kilometri şi suntem mai rar văzuţi de cei din Capitală. Reprezentanţii cluburilor din Bucureşti au avut mai multă trecere decât noi, cei din provincie”.
Apţi pentru jocul cu Apullum
“Alb-albaştrii” au avut ieri programate două şedinţe de pregătire
Universitatea a avut ieri un program încărcat, managerul Pavel Badea stabilind două şedinţe de pregătire. Prima dintre ele, care s-a desfăşurat pe pista de atletism a stadionului “Ion Oblemenco”, de la ora 10.00, a fost una foarte solicitantă pentru jucători, având caracter fizic. Badea i-a avut la dispoziţie pe Jovanovic, M. Iordache, Moţi, Daouda, Dobre, Murgan, Preda, Feleagă, Dănănae, Bundea, Pleşan, Cl. Tudor, Vigariu, Hoban, Buhuş, I. Iordache, Luţu, Frunză, M. Ilie, Borbely şi Njock. “Alb-albaştrii” au fost alergaţi de Badea aproximativ o oră pe pista de atletism, cei 11 jucători cu care Universitatea a început partida cu Rapid având un ritm de alergare mai scăzut decât cei care nu au evoluat în acest joc sau au intrat pe parcurs. Portarii Guso şi Bănică s-au pregătit separat, pe “Ion Oblemenco II”. Pe lângă victoria obţinută sâmbătă, un alt aspect îmbucurător este acela că nici un jucător nu a suferit vreo accidentare serioasă, la acea oră componenţii lotului pregătindu-se normal. Astfel, dacă nu intervin evenimente neprevăzute, Pavel Badea va putea alinia cel mai bun “unsprezece” în partida cu Apullum, cu excepţia lui Pleşan, care va fi suspendat pentru cartonaşul roşu primit în jocul cu giuleştenii.
Buhuş s-a antrenat separat
La cel de-al doilea antrenament al zilei de ieri, desfăşurat pe stadionul “Tineretului”, de la ora 15, au participat aceiaşi jucători care s-au pregătit de dimineaţă pe pista stadionului “Ion Oblemenco”, singura modificare fiind apariţia portarului Vulpescu, care s-a antrenat sub comanda lui Silviu Lung. La cea de-a doua şedinţă de pregătire, băieţii lui Pavel Badea au lucrat cu mingea, exersând posesia balonului şi şuturile la poartă. Singurul “alb-albastru” cu un program separat de restul coechipierilor a fost Bogdan Buhuş, care s-a ales cu o contuzie la piciorul drept, după partida cu giuleştenii. Astăzi Buhuş se va pregăti normal, alături de fotbaliştii din lotul Universităţii.
Pleşan, plecat la judecată
Mijlocaşul Universităţii a luat, în partida de sâmbătă, cu Rapidul, al treilea cartonaş roşu din acest tur de campionat, într-un moment total nepotrivit. Mihăiţă Pleşan a avut în ultimele partide evoluţii bune şi se părea că a depăşit pasa proastă din debutul sezonului. El va pleca astăzi spre Capitală, însoţit de directorul sportiv Ovidiu Costeşin, pentru a fi judecat de Comisia de Disciplină. Cum este recidivist şi se apropie partida cu Dinamo, internaţionalul de tineret al “alb-albaştrilor” riscă o suspendare de trei etape, deşi managerul Badea este optimist: “Pe casetă nu se vede că Pleşan ar fi lovit. Şi-a împins doar adversarul. Sper într-o pedeapsă mai blândă”.
Din zece au rămas şase
Atunci când a anunţat că renunţă la a mai finanţa Universitatea, Dinel Staicu a mai afirmat că deţinea dezlegările a zece jucători din lotul “alb-albastru”, pe care îi va vinde în momentul când nu va mai fi patronul grupării din Bănie. Dacă momentan nu se ştie când Staicu va renunţa la echipă, în schimb s-a aflat că din cei zece au mai rămas doar şase, şi anume: Guso, Bundea, Pleşan, Daouda, Moţi şi Njock.
Au început reparaţiile
Suporterii Rapidului au lăsat urme pe stadionul “Ion Oblemenco”, în sectorul de tribună rezervat oaspeţilor sute de scaune fiind efectiv distruse. Acestea au fost cele mai mari pagube produse în ultimul timp pe arena din Bănie de o galerie. Începând de ieri, au demarat lucrările de înlocuire a scaunelor rupte, deşi clubul giuleştean nu a achitat încă suma necesară reparaţiei. În acest sens, o parte din scaune vor fi înlocuite cu unele din stocul de rezervă.
Amical pentru “satelit”
Liderul seriei a cincea a Diviziei C, Universitatea II, nu va evolua în campionat la finalul acestei săptămâni. În această situaţie, oficialii clubului au hotărât ca “satelitul” grupării “alb-albastre” să dispute un amical vineri, pe stadionul din Valea Roşie, în compania colegei de serie, Ştiinţa CFR, formaţie care va “sta” şi ea în etapa a zecea. Jocul se va disputa cu începere de la ora 11.00.
DE RĂU
Ovidiu Ioaniţoaia
De la o vreme, cunoscutul om de presă, care se dă tot timpul suporter al Universităţii, a început să “vadă” numai fazele care îi incriminează pe “alb-albaştri”.
ZVON
...Dacă îi vor mai fi răstălmăcite declaraţiile, nu ar fi exclus ca managerul Pavel Badea să hotărască în curând ca echipa să intre din nou în “silenzio stampa”. |
|
Last edited by bluescorpion on Sat Nov 20, 2004 8:36 am |
|
|
|
 | |  |
|
flipper
|
| Presedinte de club |

Vrsta: 30 |
17694 Lei grei
Items |
| Aderat | 01 Nov 2004 | | Mesaje | 840 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
pai sa ne gandim la faza cu primaria. sunt 2 ipoteze:
1. primaria preia echipa de la staicu(pe 1 euro).
mai degraba se inverseaza polii pamantului decat sa dea dinel echipa pe 1 euro.
deci e clar ca vinde jumatate din echipa + drepturi TV, ceea ce va pune primaria intr-o situatie destul de delicata.
se vor infiinta comisii si comitete , se vor rezolva operativ probleme
2. primaria se implica alaturi de dinel.
asta de fapt cred ca urmareste dinel, ca doar nu i-ar strica niste bani in plus.
in fond cand spunem primarie spunem populatia craiovei, ca doar nu da solomon bani de la ma-sa.
deci asta inseamna ca eu sa-i dau bani lui dinel . si cine imi garanteaza mie ca dinel face performanta? ca poate f. bine sa o tina cu scandalurile, sa vanda jucatori si sa-si umple buzunarele. poate gresesc, dar nu cred ca are ce cauta primaria ca intermediar intre dinel si banii populatiei.
daca vrea bani de la oameni sa faca biletele 100 000. problema e ca pentru pretul asta trebuie sa ofere o contraprestatie, echipa sa joace fotbal si sa apara si rezultatele.
ramane de vazut |
|
|
|
|
 | |  |
|
flipper
|
| Presedinte de club |

Vrsta: 30 |
17694 Lei grei
Items |
| Aderat | 01 Nov 2004 | | Mesaje | 840 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
da cu mititelu ce-o mai fi in toata afacerea asta?  |
|
|
|
|
|
Gonzo
|
| Suporter |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 03 Nov 2004 | | Mesaje | 27 | | Locatie | Cluj |
|
|
|
 |
 |
 |
|
iti spun eu in toata povestea asta el e pacaliciul ca de obicei  |
|
|
|
|
|
JUVETE
|
| Suporter |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 03 Nov 2004 | | Mesaje | 3 | | Locatie | REGHIN |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Bani si imagine , ca de obicei !!! |
|
|
|
|
 | |  |
|
Gonzo
|
| Suporter |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 03 Nov 2004 | | Mesaje | 27 | | Locatie | Cluj |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Eveniment
Adrian Mititelu:
Aparut in ziua de Joi 04 Noiembrie 2004
• “Consiliul Local şi Primăria Craiova reprezintă cea mai bună variantă pentru preluarea Universităţii”
“În ultimele zile au circulat o serie de zvonuri privind implicarea mea la Universitatea Craiova. Ţin să precizez faptul că, în acest moment, Universitatea nu reprezintă o prioritate pentru mine. Recunosc că îmi este imposibil să-mi menţin hotărârea luată în septembrie, aceea de a nu mai avea nici o legătură cu fotbalul. «Ştiinţa» a fost, este şi va fi pentru totdeauna marea mea iubire. Oricând va trece prin momente grele voi fi alături de ea şi o voi ajuta cu tot ceea ce pot. În momentul de faţă, la Primăria Craiova circulă un curent favorabil implicării în viaţa acestei echipe emblematice nu numai pentru oraş, dar chiar pentru întreaga Oltenie. Cred că soluţia cea mai bună pentru preluarea Universităţii o constituie Consiliul Local şi Primăria Craiova. Au resursele necesare pentru a se angaja la o asemenea acţiune de amploare. De asemenea, vreau să precizez faptul că am afirmat public că aş dori să preiau echipa, însă numai în situaţia în care cele două instituţii ar fi refuzat să se implice, iar Universitatea ar fi redevenit ţinta unor interese bucureştene”, ne-a precizat, ieri, Adrian Mititelu.
Eso |
|
|
|
|
|