.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 8 decembrie - Ziua Z
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Wed Aug 20, 2008 9:11 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
8 decembrie - Ziua Z
MesajMesaj postat: Wed Dec 08, 2004 1:10 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 8 decembrie 2004

Gazeta Sporturilor

Piatra de moară

Ovidiu Ioanitoaia

Între atîtea oferte pe care, vezi Doamne, le-a refuzat, întorcînd spatele cînd lui Dinamo, cînd Rapidului, Rednic îl consideră pe Badea responsabil de moartea clinică a Craiovei. Deşi a cîştigat doar un meci din opt, lăsînd-o pe Universitatea cu minus 5 la "adevăr", nici usturoi n-a mîncat şi nici gura nu-i miroase. Comic, dacă n-ar cădea în ridicol, fostul antrenor al alb-albaştrilor mai acuză că Badea "îmi zicea mereu ceva şi făcea altceva", declaraţie ce dă senzaţia că, analizîndu-l pe cel care a insistat pentru venirea lui în Bănie, Rednic se referă, de fapt, la el însuşi. Uitînd însă intenţionat că porecla Strîmbul i se trage de la meteahna de a purta vorba, de a asmuţi jucătorii unul împotriva altuia şi pe toţi împotriva conducerii, dar şi invers. Pe lîngă Puriul, i se mai spune şi Strîmbul tocmai în ideea că s-a obişnuit să bage strîmbe. Scuzaţi expresia, să îmbîrlige.

Altfel, nu-i trebuie pusă la îndoială priceperea. Învăţînd meserie de la Mircea Lucescu, e bun antrenor. Îl împovărează însă, precum o piatră de moară, exact ceea ce, refren fals, îi impută el lui Badea, caracterul duplicitar. Ce-i alb azi pentru el devine negru mîine, iar istoria se repetă şi crează tensiune, confuzie şi chiar dihonie. Pretinzînd că n-are nici o vină în derapajul Craiovei, tehnicianul în discuţie demonstrează încă o dată că se iubeşte pe sine dincolo de limitele decenţei. De aici şi încercarea de a convinge, fără şansă însă, că toţi sînt vinovaţi de prăbuşirea Universităţii, numai el nu. Iată de ce s-ar cuveni, pînă nu-i prea tîrziu, ca Rednic să-şi schimbe felul de a fi. Implicit, şi repertoriul.

Banane

Cătălin Tolontan

Primarul Solomon vrea să ajute Universitatea Craiova, dar aceasta nu se lasă ajutată. Ca să dea un aer de legitimitate, Solomon a făcut un sondaj de opinie printre locuitorii Băniei, după o regulă de la începuturile astronauticii.

Rachetele cosmice erau încă nesigure şi americanii ezitau să urce în ele echipaje umane. Spre deosebire de ruşi, care au trimis în spaţiu o căţea, yankeii au ales o maimuţă. Dar organizaţiile de protecţie a animalelor au făcut scandal. "Maimuţa e trimisă în spaţiu fără acordul ei", au acuzat activiştii.

Într-o zi, unul dintre directorii NASA a adus maimuţa în faţa camerelor de luat vederi. Mai în glumă, mai în serios, oficialul a pus în dreapta micului animal o legătură de banane, iar în stînga un radio. "Dacă alege ceea ce e în dreapta, atunci e de acord să meargă în spaţiu", a spus directorul, în hohotele asistenţei.

Vreţi să ajutaţi Universitatea Craiova? Ce să răspundă oltenii? Evident că vor! Dar le-a explicat cineva cît costă, unde se duc banii, cum vor fi folosiţi şi care sînt variantele? Dar de ce să se chinuie cineva cu atîtea întrebări cînd sînt pieţele pline de banane!

Ziua Z

Primarul Antonie Solomon şi Dinel Staicu trebuie să decidă azi soarta Ştiinţei.

În mod normal, în această după-amiază, Universitatea ar trebui să-şi cunoască noul proprietar. Cum Dinel Staicu a declarat în nenumărate rînduri că nu vrea să mai finanţeze clubul din Bănie, singura soluţie o reprezintă implicarea municipalităţii craiovene. Totuşi, se anunţă negocieri foarte dure între primarul Antonie Solomon şi Dinel, mai ales că părţile nu par să fi ajuns la un numitor comun.

"Luăm echipa, dar în condiţiile dorite de noi, nu de Staicu! Nici nu vreau să aud să-i cedăm drepturile de televizare pe nu ştiu cîţi ani, pînă ajungem la suma de 6 milioane de dolari! O să-i propunem să plece cu cîţiva jucători, pe care să-i vîndă şi să bage banii în buzunarul propriu, însă nimic mai mult. Dacă nu-i convine, o să redeschidem tratativele cu Gino Iorgulescu pentru aducerea Naţionalului în Bănie", a spus Solomon. Dinel a fost mai laconic: "În caz că nu vor s-o ia cei de la Primărie, s-or găsi alţii cărora să le-o dau. Mai vorbim".

Balaci: "Îşi merită soarta!"
Invitat telefonic, luni seara, la televiziunea Oltenia TV, să-şi spună părerea despre actuala situaţie a Universităţii, Ilie Balaci a atacat extrem de virulent lotul de jucători. "Dacă Ştiinţa a ajuns să stea în jucători precum Njock, îşi merită soarta! Un impresar chiar mi l-a propus pe camerunez să-l iau aici, la Al Ahli, dar ce să fac cu el?! Mai bine îl pun pe Cămătaru să dea jos 15-20 de kilograme şi ar fi mai bun. Njock nu are valoare nici de Unirea Băileşti, darămite de Craiova! La ora asta, Universitatea are doar 2-3 fotbalişti adevăraţi", a spus Balaci, care a exclus o eventuală implicare financiară la Universitatea.

Fraza Zilei

Nu am bani să finanţez Universitatea pentru că am copii. În loc să le dau copiilor mei, ce-ar trebui? Să le dau copiilor lui Njock?"
Ilie Balaci, implicîndu-se sentimental în criza grupării din Bănie

Pro Sport

Gică Popescu doreşte să salveze Ştiinţa

Actualul impresar i-a promis lui Pavel Badea că va încerca să-i readucă în Bănie pe Gabi Popescu, Eugen Trică şi Corneliu Papură. Îngrijorat de soarta Ştiinţei, echipă la care s-a afirmat ca fotbalist, Gică Popescu a decis să se implice în redresarea acesteia. “Baciul” a declarat că va aduce în Bănie cîţiva jucători în această iarnă. “I-am promis lui Pavel Badea că o să aduc la Ştiinţa cîţiva fotbalişti de valoare, care au mai evoluat în Bănie”, a spus Popescu. Principalii vizaţi sînt Gabi Popescu (FC Naţional), Eugen Trică (Litex Loveci) şi Corneliu Papură (AEL Limassol). Fostul internaţional a spus că exclude varianta implicării financiare la clubul oltean: “O echipă precum Universitatea are nevoie de minim trei milioane de dolari pe an, iar eu nu pot asigura această sumă”.

“Baciul” aduce fotbalişti

Impresarul Gheorghe Popescu i-a promis lui Pavel Badea că va pune umărul în această iarnă la redresarea Ştiinţei. Managerul general al Universităţii, Pavel Badea, l-a sunat pe bunul său prieten Gheorghe Popescu, propunîndu-i impresarului să ajute gruparea alb-albastră, aflată pe ultima poziţie a clasamentului după 15 etape. Baciul a recunoscut discuţiile purtate cu Bădiţă, luni seară, în cadrul emisiunii “Sport Plus”, difuzată pe Oltenia TV, anunţînd că va încerca să aducă fotbalişti de valoare la Universitatea. “Deocamdată nu mă pot implica financiar la Craiova, pentru că acolo e nevoie de o investiţie de trei milioane de dolari anual, şi eu nu am banii aceştia. Sînt surprins că lumea mă vrea, după tratamentul dur de care am avut parte în urmă cu doi ani. Bădiţă m-a sunat zilele trecute şi mi-a cerut sprijinul. Eu voi face tot posibilul să aduc la Universitatea jucători valoroşi, care se află sub contract cu firma de impresariat Becali & Popescu. Sînt jucători buni, care au mai trecut pe la Ştiinţa, şi cred că vor putea ajuta echipa să scape de retrogradare”, a declarat Gheorghe Popescu. Surse din cadrul clubului oltean au confirmat că fotbaliştii la care face referire fostul căpitan al Barcelonei sînt Eugen Trică (Litex Loveci), Ionuţ Rada, Ionuţ Stancu (ambii Rapid) şi Gabriel Popescu (FC Naţional), toţi patru începîndu-şi cariera la Universitatea Craiova. Managerul Pavel Badea speră ca în această iarnă Universitatea să aibă parte de o campanie de transferuri mult mai bună decît în anii trecuţi: “Sînt sigur că Gică Popescu ne va ajuta, pentru că inima lui bate pentru Universitatea Craiova. Eu l-am contactat telefonic şi mă bucur că s-a oferit să ne întindă o mînă”.

Njock, refuzat de Balaci
Tot în cadrul emisiunii “Sport Plus”, antrenorul echipei Al Ahly, din Emiratele Arabe Unite, Ilie Balaci, a declarat că un impresar i l-a oferit pe atacantul Universităţii, Jeremie Njock. “A venit un tip să mi-l dea pe Njock. Decît să-l iau pe Jeremie, mai bine îi fac o ofertă lui Cămătaru, că ar da randament mai bun. La Craiova doar trei pot fi numiţi fotbalişti. În vară am spus pe chat-ul ProSport că echipa trebuie să se gîndească la evitarea retrogradării, nu la titlu”, a declarat Balaci. Fostul component al Craiovei Maxima a mai precizat că nu se va mai întoarce la Ştiinţa nici ca antrenor, nici ca preşedinte, ci poate ca finanţator.

Discuţii pentru Papură
Conducerea grupării alb-albastre a anunţat că va face tot posibilul să-l aducă pe Corneliu Papură înapoi, fundaşul central fiind deja contactat de oficialii Ştiinţei. “Eu mă întorc, dar vreau să mai vină patru-cinci fotbalişti de valoare, pentru că nu am chef să fiu părtaş la retrogradarea Craiovei. Unde e Mircea Rednic acum? De ce nu i se mai strigă numele?”, a declarat Papură, care este împrumutat pînă în vară la AEL Limassol, în Cipru.

“Craiova Maxima”, împotriva leucemiei

În Sala Sporturilor din Tîrgu Jiu a avut loc ieri un meci de caritate între naţionala anilor ’70-’80 şi “Craiova Maxima”. Fondurile au intrat în contul unei fete de 18 ani, Aurora Gheorghievici, bolnavă de leucemie. Scorul final a fost 3-3, asistenţa fiind încîntată de prestaţiile lui Cămătaru, Beldeanu, Lung, Domide sau Bumbescu.

Lunga vacanţă fierbinte

Gyuri Pascu

Fotbalul românesc aşteaptă prima de porc, Sărbătorile şi pregătirea acumulatoare de aer rarefiat.

[...]Să vedem ce ne aduce tîrgul de iarnă şi cît de fierbinte va fi vacanţa la Craiova. Deocamdată, în Bănie se joacă faimosul joc de-a aruncatul cu pisica, luminat discret de lanterna roşie. O fi roşie din cauza culorii politice sau doar din cauza scurtcircuitelor pricinuite de nemăsurabilele orgolii locale?
Îmi pare foarte rău de situaţia creată deja de ani buni la Craiova, mai ales că am fost un înfocat suporter al echipei în anii ‘80-’83 şi chiar şi după aceea. M-aş bucura însă ca Mihăiţă Pleşan să ajungă în Ghencea pentru a întări mijlocul Stelei în vederea unei frumoase primăveri europene.[...]

Caricatura zilei

P(ur)inocchio

INVESTITOR STRATEGIC. Oriunde apare vreo ofertă de vînzare în Divizia A, Mircea Rednic, poreclit “Puriul”, afirmă că vrea să se implice financiar. Aşa cum şi-a luat şi casă în Craiova.

Intrebarea zilei

Avind in vedere cele intimplate in ultimele luni, credeti ca Universitatea isi merita soarta? DA/NU

Ziua

Conu' da umbra

Cea de pe urma olteniada

Constantin Dinu

Ca tot se vaita cei de la Universitatea Craiova ca n-au suficienti bani pentru a construi o echipa competitiva le-am sugera noi o posibila sursa de venituri care sa le mai sotoiasca amarul. Concret, sa comercializeze drepturile de televizare ale negocierilor dintre prima-rul Antonica Solomon, Consi-liul Local si patronul Dinel Staicu. Suntem convinsi ca televiziunea care va izbuti sa aconteze respectivele drepturi va inregistra un rating superior decat cel pe care l-ar fi avut redifuzarea momentelor vesele cu Amza Pellea sau chiar reluarea filmului "Nea Marin miliardar". Pai ce ar putea fi mai nostim, mai haios decat sa-i vedem incrancenandu-se in sfada, jongland imprudent cu sofisme gainaresti ori exersand de la inaltimea rogojinei oratoria de ulita pe cunoscutul paremiolog Solomon, un sol-dat Svejk al politicii, care strecoara mereu cu abilitate de caloriferist cate un proverb ori vreo pilda frusta, pe celebrul teoretician al logicii inverse, Dinel Staicu, un fel de copil din flori al Suzanei Gadea conceput impreuna cu Faur Isaia, ori pe acei membri ai Consiliului Local pe care nu-i cunoastem nici macar din auzite, dar care n-au cum sa fie prea diferiti de cei suspomeniti.

In mod sigur acele sedinte ale CPUN de la inceputul lui 1990 n-ar mai constitui prin comparatie decat o biata pagina ilizibila din epoca pionieratului umorului involun-tar din Romania. Parca ni-i si inchipuim pe edilul Suca stand de cealalta parte a mesei unde zace cu o privire capie patronul Sache al lu' Zapacitu', ambii flancati de consilieri locali cu morgi de ciocli reciclati, ce ascund cu greu in dosul unei mine vag sobre o vocatie maladiva catre raca si balacareala. Primul, absolut neaparat, trebuie sa se inscrie la cuvant Dinel, care obligatoriu va purcede la o succinta enumerare a dificultatilor prin care a trecut de cand l-a indemnat uciga-l toaca sa preia aceasta echipa satanista, ce eforturi finan-ciare a trebuit sa suporte, basca uzura psihica, mai vizibila ca niciodata pe chipul sau. Dupa vreo jumatate de ora de batut campii, Staicu va ajunge in sfarsit la ceea ce-l doare cel mai mult, la pretul tranzactiei, asa ca-l va aduna pe Plesan cu Moti, Njock, Guso si Borbely, ii va scadea pe Rednic si Badea, va imparti catul la IQ-ul sau, apoi va inmulti rezultatul cu PIB-ul Bahreinului, la care va mai cumula TVA-ul de la notele de plata ale lui Lutu, pentru a ajunge in cele din urma la suma finala de 6.345.876 de dolari. La auzul acesteia, Antonica Solomon nu va mai recurge la rezerva sa de proverbe, ci se va orienta subit catre cativa dintre termenii de baza ai crestinismului de rit pravoslavnic, cum ar fi "Pastele, Dumnezeii, Cristosii, grijania, evanghelia, inchinaciunea, bomboanele de pe coliva, crucea, mortii si ranitii cui ...".

Cam asta ar trebui sa fie startul catre purcederea la o sedinta in cel mai pur stil al locului, astfel ca din sala vor razbate glasuri gatuite de adrenalina: "Ai sictir, Antonica", "Mai da-te-n sange, Solomoane", "Huo cealampadiul de Staicu", "Cas de-aicea, Dinele, lovi-te-ar branca si sa te opereze doctorul Ciomu de diaree, urdurosule" s.a.m.d.. In tot acest vacarm juvetian se aude deodata vocea tunatoare si autoritara a edilului care cere un moment de liniste pentru a putea vorbi la telefon, dupa care inchide tacticos mobilul si comunica onorabilei adunari ca a fost sunat de Gino Iorgulescu, presedintele celor de la FC National informandu-l ca este dispus sa-i vanda echipa, asa ca sedinta se sisteaza, urmand ca peste cateva zile sa aiba loc alta, mult mai apriga. Cam asta ar fi ciclul oltenesc.

Cartu: "Retrogradarea Universitatii ar fi o mare rusine"

Sorin Cartu, antrenorul Otelului Galati, a declarat ieri ca o eventuala retrogradare in Divizia B a Universitatii ar fi o mare rusine pentru Craiova. "Pericolul de a retrograda este foarte mare, pentru ca, oricum am lua-o, Universitatea Craiova se afla pe ultimul loc la finalul turului. Pentru oras ar fi o mare rusine ca aceasta echipa sa retrogradeze. La ce potential fotbalistic este acolo, ar fi pacat. Dar eu spun ca exista destule sanse de a se salva. In subsolul clasamentului sunt mai multe echipe la o diferenta mica de puncte si totul este posibil. Acum depinde si de ce strategie va adopta Universitatea in retur", a afirmat Cartu. Acesta a precizat ca vina situatiei in care se afla clubul oltean nu apartine unei singure persoane: "Toti cei care s-au aflat la Universitatea in tur sunt vinovati. De la jucatori si masori pana la presedinte si patron". Intrebat daca ar dori sa antreneze Universitatea din retur, Cartu a raspuns: "Deocamdata, Craiova trebuie sa-si rezolve problemele interne. Sa se stabi-leasca cine e patron, cine e presedinte, sa se mai linisteasca lucrurile si dupa aceea vom vedea. Oricum, sa nu se inteleaga ca eu astept Universitatea. Eu nu astept pe nimeni, spun doar ca, in ceea ce ma priveste, totul este posibil. S-a mai spus ca as fi ofertat si de FC Arges, dar pe mine nu m-a contactat nimeni de la Pitesti. Vom vedea ce va fi pana la urma".

Balaci: "Craiova isi merita soarta"

Fosta glorie a Olteniei spune ca actualii fotbalisti ai Universitatii nu merita sa imbrace tricoul echipei si crede ca Njock este un atacant de Divizia D
Ilie Balaci, antrenorul gruparii Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a spus luni seara ca Universitatea Craiova, echipa aflata pe ultimul loc la jumatatea campionatului Diviziei A, isi merita soarta. "In afara de 2-3 jucatori, nici unul nu merita sa imbrace tricoul Universitatii. Craiova isi merita soarta. Trebuie investiti foarte multi bani, trebuie bagata mana adanc in buzunar pentru a se scoate echipa din aceasta situatie. Chiar azi (n.r. - luni), un impresar din Siria mi l-a propus pentru echipa mea pe atacantul Jeremie Njock. Ce sa fac eu cu acest fotbalist care nu are nici o taina cu fotbalul? Daca ar fi sa aleg un atacant, l-as lua mai bine pe Rodion Camataru, pe care l-as pune sa dea jos 15-20 kg, si sigur ar juca mai bine la cei 47 de ani pe care ii are. L-am refuzat pe impresar din prima, deoarece Njock nu este nici de Unirea Bailesti din Divizia D, cu atat mai putin de Universitatea Craiova", a afirmat Balaci in cadrul unei emisiuni a postului Oltenia TV. Balaci a adaugat ca nu doreste sa devina nici antrenor, nici presedinte si nici investitor la Craiova. "Nu o sa revin la Craiova ca antrenor sau presedinte. Deoarece antrenor am fost de doua ori si am fost ajutat sa gresesc de fiecare data, iar ca presedinte nu mi-ar sta bine in costum. Poate alta functie voi accepta. Nu am bani sa finantez Universitatea pentru ca am copii. In loc sa le dau copiilor mei, ce-ar trebui? Sa le dau copiilor lui Njock?", a spus Balaci, care a mentionat ca n-ar propune Universitatii jucatori de la Al Ahli pentru ca "cel mai mic salariu la echipa mea este de 800.000 de dolari".

Gica Popescu: "Ajut cu scoala si cu sfaturi"
In cadrul aceleiasi emisiuni, impresarul Gica Popescu a declarat ca va pune la dispozitie Universitatii lotul de jucatori si baza de pregatire a scolii de fotbal pe care o patroneaza. "Voi face tot posibilul sa ajut Universitatea sa iasa din aceasta criza. Am avut o discutie cu Pavel Badea, caruia i-am spus ca-l pot ajuta sa gaseasca jucatori pentru posturile deficitare. Chiar i-am spus sa faca o lista cu ce jucatori are nevoie, dar pana nu se va clarifica situatia, adica cine va lua echipa, nu putem da nume. I-am spus lui Badita ca se poate folosi daca doreste atat de baza de pregatire, cat si de tot lotul de jucatori de la scoala mea de fotbal. Prima prioritate pentru jucatorii de la scoala mea este Universitatea", a spus impresarul. Popescu a mai afirmat ca nu are bani sa investeasca in clubul la care s-a format ca jucator: "Financiar, in acest moment nu ma pot implica. Deoarece nu am suficienti bani sa sustin o echipa cu pretentiile Universitatii. Cred ca ar fi nevoie de 4-5 milioane de euro pentru a se face performanta. Oricum, sunt dispus sa ajut Craiova, cum am spus, cu jucatori, dar si cu sfaturi".

Camataru: "Fostii conducatori sunt de vina"
Rodion Camataru, creditat cu cele mai mari sanse pentru functia de presedinte in cazul in care clubul va fi preluat de Primarie, a afirmat in cadrul emisiunii postului Oltenia TV ca vinovati pentru situatia echipei sunt cei care s-au ocupat pana acum de Universitatea.

"Vinovati de situatia echipei sunt oamenii care s-au invartit in jurul acestei formatii. Oameni care n-au avut nici o treaba cu acest fenomen. Speram ca de acum inainte clubul sa devina al Primariei si sa nu se mai intampine dificultatile din trecut", a spus Camataru, care este in prezent membru in Consiliul Local Craiova.

Ziarul

PRIMARUL SOLOMON NU MAI E INTERESAT DE UNIVERSITATEA DECAT GRATIS
„NU DAU BANI PE CAI MORTI!“

Primarul Baniei, Antonie Solomon, a declarat ca nu e dispus sa accepte pretentiile financiare ale patronului Universitatii Craiova, in ceea ce priveste preluarea echipei din portofoliul lui Dinel.
Solomon a spus ca nu mai e dispus sa scoata nici un ban din bugetul local pentru preluarea echipei, singura varianta pe care o mai accepta fiind ca actualul patron, Dinel Staicu, sa-i dea echipa gratis, fara conditii suplimentare si fara pretentii privind drepturile de televizare.
„Maine (astazi, n. r.) voi avea o discutie cu domnul Dinel Staicu, dar vreau sa-i transmit ca in nici un caz n-am sa ingenunchez nici orasul, nici institutia, nici persoana mea pentru echipa. Nu pot sa arunc cu 6 milioane de euro ca sa iau o echipa privata. Cand iti canta lautarii platesti. Lui Dinel i-au jucat jucatorii si a platit. Daca vrea sa ne-o dea gratis, o luam si vedem noi ce facem cu ea. Sa-si ia doi trei jucatori si sa ne lase, dar drepturile de televizare n-o sa i le las“, a declarat ieri Antonie Solomon.
Suparat ca marfa lui Dinel miroase puternic a matineu, Solomon a adaugat ca mai bine cumpara o echipa de Divizia C. „Eu nu dau bani pe cai morti. Nu dau bani pe o echipa care ne-a adus numai deservicii. Ne-a facut o imagine extraordinar de proasta. Am ajuns sa ne stie toata tara de «ciuca batailor, a scandalurilor si a declaratiilor tampite de presa» Mai bine iau o echipa de Divizia C, iau «Armata». Asta nu e echipa Universitatii, e echipa lui Dinel. Uitati-va la jucatori si spuneti-mi care e craiovean?!“, a izbucnit Solomon, presat de ziaristi sa dezvaluie in ce stadiu au ajuns negocierile cu finantatorul Universitatii.

FARA AUDIT
Pe de alta parte, reprezentantii firmei BDO Conti Audit SA, care trebuia sa soseasca luni la Craiova pentru a incepe controlul in actele clubului, s-au dat la fund de tot.
Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, reprezentantul acesteia, Sorin Caian, nu mai are de gand sa se ocupe de evaluarea Universitatii, renuntand la ideea de a semna vreun contract cu Primaria.
„Am vorbit cu directorul economic (n.r. - al Primariei), Nicolae Pascu, si mi-a spus ca n-a mai putut sa vorbeasca deloc cu el (n.r. - cu Sorin Caian). Cica nici la telefon nu-i mai raspunde“, a incheiat Antonie Solomon.

CARTU CREDE IN SALVAREA CRAIOVEI
Antrenorul Otelului si fosta glorie a „Craiovei maxima“, Sorin Cartu, a declarat ieri ca pentru capitala Olteniei ar fi o mare rusine ca Universitatea sa retrogradeze in acest sezon, dar spune ca totusi crede in salvarea „leilor“.
„Pericolul de a retrograda este foarte mare, pentru ca oricum am lua-o, Universitatea Craiova se afla pe ultimul loc la finalul turului. Pentru orasul Craiova ar fi o mare rusine ca aceasta echipa sa retrogradeze. La ce potential fotbalistic este acolo, ar fi pacat. Dar eu spun ca exista destule sanse de a se salva. In subsolul clasamentului sunt mai multe echipe la o diferenta mica de puncte si totul este posibil. Acum depinde si de ce strategie va adopta Universitatea in retur“, a afirmat Cartu.

VINOVATI
Tehnicianul a precizat ca vina situatiei in care se afla clubul oltean nu apartine unei singure persoane: „Toti cei care s-au aflat la Universitatea in tur sunt vinovati. De la jucatori si masori pana la presedinte si patron“. Intrebat daca ar dori sa antreneze Universitatea din retur, Cartu a raspuns:
„Deocamdata, Craiova sa-si rezolve problemele interne. Sa se stabileasca cine e patron, cine e presedinte, sa se mai linisteasca lucrurile si dupa aceea vom vedea. Oricum, sa nu se inteleaga ca eu astept Universitatea. Eu nu astept pe nimeni, spun doar ca in ceea ce ma priveste totul este posibil. S-a scris ca as fi ofertat si de FC Arges, dar pe mine nu m-a contactat nimeni de la Pitesti. Vom vedea ce va fi pana la urma“.

TRADAREA PRIETENULUI

In numarul sau de ieri, saptamanalul Fanatik scrie ca antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, si unul dintre prietenii sai cei mai buni, Mircea Rednic, nu isi mai vorbesc de aproape trei luni.
Potrivit Fanatik, cei doi, care sunt prieteni foarte buni, inca de pe vremea cand jucau fotbal la echipele de copii de la Corvinul Hunedoara, nu isi mai vorbesc inca din luna septembrie. Publicatia citata scrie ca, inaintea meciului FCM Bacau - Dinamo, Mircea Rednic - pe vremea aceea antrenor la Universitatea Craiova - semnase deja un contract de antrenor cu echipa din Soseaua Stefan cel Mare. Dinamo venea dupa cinci infrangeri consecutive in doar 31 de zile - trei in campionat (0-1 acasa cu Steaua, 2-4 la Cluj, cu CFR, si 0-1, tot in „Groapa“, cu FC National) si doua in preliminariile Ligii Campionilor (1-2 si 0-3 cu Manchester United - iar conducatorii din Stefan cel Mare se decisesera ca, in cazul in care „cainii“ nu ar fi castigat la Bacau, sa il dea afara pe Andone. A fost, insa, un 2-0 pentru Dinamo pe malurile Bistritei, iar apoi au urmat inca trei succese (3-1 cu Brasovul, 3-2 la Timisoara si 4-1 cu Bistrita). Astfel, Badea, Borcea, Netoiu si compania nu au mai putut face mutarea (fara a-si pune in cap toti suporterii dinamovisti, care il iubesc mult pe Andone). Antrenorul dinamovist a aflat, insa, de aceasta „tradare“ a prietenului Rednic, si, dupa cum scrie Fanatik, a evitat sa mai vorbeasca sau sa il intalneasca de atunci. Iar astea cu toate ca doamnele Andone si Rednic sunt in continuare foarte bune prietene.

ANDO NU DEZMINTE
Tehnicianul echipei din Soseaua Stefan cel Mare nici nu a negat faptul ca s-ar fi certat cu Rednic, dar nici nu a recunoscut acest lucru. Ioan Andone s-a limitat doar la a ne declara urmatoarele: „Nu vreau sa comentez nimic. Doresc sa las loc la interpretari. In plus, nu stiu de unde a aparut aceasta idee“.

Adevarul

Gloriile "Stiintei", despre lanterna rosie

Ilie Balaci: "Craiova isi merita soarta"
Fostul idol al Baniei spune ca nu are nici un gand sa mai revina la o echipa care l-a dezamagit de fiecare data

Ilie Balaci, antrenorul formatiei Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a declarat, luni seara, ca Universitatea Craiova, echipa aflata pe ultimul loc la jumatatea campionatului Diviziei A, isi merita soarta. "In afara de 2-3 jucatori, nici unul nu merita sa imbrace tricoul Universitatii. Craiova isi merita soarta. Trebuie investiti foarte multi bani, trebuie bagata mana adanc in buzunar pentru a se scoate echipa din aceasta situatie. Chiar azi (n.r. - luni), un impresar din Siria mi l-a propus pentru echipa mea pe atacantul Jeremie Njock. Ce sa face eu cu acest fotbalist care nu are nici o taina cu fotbalul? Daca ar fi sa aleg un atacant, l-as lua mai bine pe Rodion Camataru, pe care l-as pune sa dea jos 15-20 kg si sigur ar juca mai bine la cei 47 de ani pe care ii are. L-am refuzat pe impresar din prima, deoarece Njock nu este nici de Unirea Bailesti din Divizia D, cu atat mai putin de Universitatea Craiova", a afirmat fostul mare jucator al gruparii oltene, in cadrul unei emisiuni a postului Oltenia TV. Balaci a adaugat ca nu doreste sa devina nici antrenor, nici presedinte si nici investitor la Craiova. "Nu o sa revin la Craiova ca antrenor sau presedinte. Deoarece antrenor am fost de doua ori si am fost ajutat sa gresesc de fiecare data, iar ca presedinte nu mi-ar sta bine in costum. Poate alta functie voi accepta. Nu am bani sa finantez Universitatea pentru ca am copii. In loc sa le dau copiilor mei, ce ar trebui? Sa le dau copiilor lui Njock?", a spus Balaci. Tehnicianul a mentionat ca n-ar propune Universitatii jucatori de la Al Ahli pentru ca "cel mai mic salariu la echipa mea este de 800.000 de dolari". In cadrul aceleiasi emisiuni, impresarul Gica Popescu a declarat ca va pune la dispozitie clubului Universitatea lotul de jucatori si baza de pregatire a scolii de fotbal pe care o patroneaza. "Voi face tot posibilul sa ajut Universitatea sa iasa din aceasta criza. Am avut o discutie cu Badita (n.r. - Pavel Badea), caruia i-am spus ca-l pot ajuta sa gaseasca jucatori pentru posturile deficitare. Chiar i-am spus sa faca o lista cu ce jucatori are nevoie, dar pana nu se va clarifica situatia, adica cine va lua echipa, nu putem da nume. I-am spus lui Badita ca se poate folosi daca doreste atat de baza de pregatire, cat si de tot lotul de jucatori de la scoala mea de fotbal. Prima prioritate pentru jucatorii de la scoala mea este Universitatea", a spus impresarul. Gica Popescu a mai afirmat ca nu are bani sa investeasca in clubul la care s-a format ca jucator: "Financiar, in acest moment nu ma pot implica. Deoarece nu am suficienti bani sa sustin o echipa cu pretentiile Universitatii. Cred ca ar fi nevoie de 4-5 milioane de euro pentru a se face performanta. Oricum, sunt dispus sa ajut Craiova, cum am spus cu jucatori, dar si cu sfaturi". Rodion Camataru, creditat cu cele mai mari sanse pentru functia de presedinte in cazul in care clubul va fi preluat de primarie, a afirmat in cadrul emisiunii postului Oltenia TV ca vinovati pentru situatia echipei sunt cei care s-au ocupat pana acum de Universitatea. "Vinovati de situatia echipei sunt oamenii care s-au invartit in jurul acestei formatii", a spus Camataru, care este in prezent membru in Consiliul Local Craiova.

Cartu: "Ar fi o mare rusine sa retrogradeze Universitatea Craiova"
Tehnicianul echipei Otelul Galati, Sorin Cartu, a declarat, ieri, ca pentru orasul Craiova ar fi o mare rusine ca Universitatea sa retrogradeze in acest sezon in Divizia B. "Pericoul de a retrograda este foarte mare, pentru ca, oricum am lua-o, Universitatea Craiova se afla pe ultimul loc in finalul turului. Pentru orasul Craiova ar fi o mare rusine ca aceasta echipa sa retrogradeze. La ce potential fotbalistic este acolo, ar fi pacat. Dar eu spun ca exista destule sanse de a se salva. In subsolul clasamentului sunt mai multe echipe la o diferenta mica de puncte si totul este posibil. Acum depinde si de ce strategie va adopta Universitatea in retur", a afirmat Sorin Cartu. Tehnicianul a precizat ca vina situatiei in care se afla clubul oltean nu apartine unei singure persoane: "Toti cei care s-au aflat la Universitatea in tur sunt vinovati. De la jucatori si masori pana la presedinte si patron". Intrebat daca ar dori sa antreneze Universitatea din retur, Cartu a raspuns: "Deocamdata, Craiova sa-si rezolve problemele interne. Sa se stabileasca cine e patron, cine e presedinte, sa se mai linisteasca lucrurile si dupa aceea vom vedea. Oricum, sa nu se inteleaga ca eu astept Universitatea. Eu nu astept pe nimeni, spun doar ca, in ceea ce ma priveste, totul este posibil. S-a scris ca as fi ofertat si de FC Arges, dar pe mine nu m-a contactat nimeni de la Pitesti. Vom vedea ce va fi pana la urma".

Romania Libera

Plesan, cea mai mare oferta
Campionatul s-a incheiat, incep transferurile

La numai cateva zile de la incheierea campionatului febra transferurilor a cuprins, asa cum era de asteptat, marile cluburi Steaua si Dinamo.
[...] Cel mai scump transfer ar fi Mihaita Plesan, pentru care patronul Stelei este dispus sa scoata din buzunar 1.500.000 de dolari - Dinel Staicu pretinde ca nu-l vinde fara 3.000.000 de dolari.
[...]La Craiova situatia este in continuare neclara. Daca Plesan este scos la licitatie, cine ofera mai mult de 1,5 milioane de dolari, cam tot la fel ar sta lucrurile si cu portarul Guso, bosniacul fiind dorit de Rapid. Giulestenii au pregatit 150.000 de dolari si asteapta. Universitatea nu are la aceasta ora nici antrenor. S-a mers pe mana lui Sorin Cartu, dar acesta sustine ca pana acum nu l-a contactat nimeni din Banie. Cartu a pus insa pe jar Otelul. Contractul antrenorului cu gruparea galateana a expirat la incheierea sezonului, dar Cartu nu a acceptat prima oferta facuta de club si intarzie raspunsul.

Libertatea

Solomon nu-i da bani lui Staicu

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu intentioneaza sa-i dea lui Dinel Staicu nici macar un leu pentru preluarea Universitatii. Edilul-sef al Baniei se va intalni, azi, cu patronul SC stiinta, pentru a stabili cu exactitate conditiile in care municipalitatea va prelua echipa fanion. "Echipa actuala a Universitatii nu reprezinta nici pe departe orasul... din contra, ne-au facut numai deservicii. Nu ii voi da nici un ban lui Staicu si cred ca oferta de a prelua echipa in faza in care se afla acum, pe ultimul loc in clasament si la un pas de retrogradare, e un serviciu", ne-a declarat Solomon.

Balaci: "Craiova isi merita soarta"

Ilie Balaci, antrenorul formatiei Al Ahli, a declarat, luni seara, ca Universitatea Craiova isi merita soarta si locul in clasament, ultimul. "in afara de 2-3 jucatori, nici unul nu merita sa imbrace tricoul Universitatii. Craiova isi merita soarta", a spus "Minunea Blonda" in cadrul unei emisiuni a postului Oltenia TV.

Gazeta de Sud

Mai rau ca oricind

Ion Jianu

Suporterii olteni se uita in calendar si constata ca zilele trec, iar Universitatea este inca in ceata, adica nimeni nu se grabeste pentru a se limpezi situatia de la club. Si asta in timp ce restul echipelor din Divizia A au demarat campania de achizitii, chiar si-au stabilit programul pregatirii de iarna samd.
Craiova? Asteptam un audit, asteptam negocieri, asteptam decizia consiliului local, asteptam nu mai stiu ce.... Printre achizitiile unor formatii, ca probabilitate, figureaza si citiva jucatori ai Universitatii: Plesan la Steaua sau in strainatate, Guso si Bundea la Rapid, Njock in liga a doua din Anglia sa. Jucatorii Stiintei sint destul de bulversati de incertitudinea de pe Unirii 86 si tentati chiar sa intre in negocieri cu alte cluburi, desi multi dintre ei ar continua cu Universitatea, daca ar avea siguranta unei stabilitati. Mai rau ca acum nici ca se putea!
Sintem pe ultimul loc, returul nu este usor, iar pregatirea salvarii de la retrogradare se face acum in Banie doar prin declaratii... Toti conducatorii de club fac si desfac liste cu posibile achizitii, negociaza cu jucatori, iar noi ne „luptam“ in declaratii care de care mai belicoase. Cu cine mai intram in negocieri, ce mai cumparam la spartul tirgului? Universitatea va avea viata grea in retur daca nu isi va lua masuri de redresare, deoarece lupta pentru evitarea retrogradarii va fi apriga, oltenii avind opt meciuri acasa (cu precizarea ca prima partida se va desfasura probabil la Tirgu Jiu, „Ion Oblemenco“ fiind suspendat o etapa) si sapte in deplasare. Cu - 7 la „adevar“, oltenii trebuie sa cistige multe partide pentru a se salva, mai multe decit in tur.
Cu cine? Daca nimeni nu pune piciorul in prag acum, riscam sa ne trezim cind va fi, probabil, prea tirziu...

„Mandatati“, probabil, de primar si de consilieri
Pavel Badea si Gica Popescu au intocmit lista de transferuri

Desi negocierile privind preluarea clubului Universitatea de consiliul local sint inca in plina desfasurare (desi se constata mai degraba o stagnare), mai mult ca sigur ca noii proprietari nu vor lua o decizie privind schimbarea antrenorului echipei. Ca urmare, Pavel Badea va conduce Universitatea si in returul campionatului, urmind sa-si mosteneasca averea de puncte, 14, obtinuta impreuna cu Mircea Rednic, Dinel Staicu si cu jucatorii.
Pentru postul de presedinte al clubului este aproape sigura numirea lui Rodion Camataru, in locul nimanui, deoarece la LPF nu figureaza nici o persoana desemnata sa ocupe respectiva functie in actuala structura organizatorica a clubului. Pina ca fostul detinator al Ghetei de Aur sa-si intre in atributii, de problemele legate de lotul de jucatori si transferuri se ocupa cuplul Pavel Badea - Gica Popescu. Impresarul a specificat, intr-o emisiune la postul Oltenia TV, ca s-a consultat cu managerul general al Universitatii si au stabilit impreuna o lista cu jucatorii care ar putea fi adusi in Banie. De asemenea, agentul FIFA a adaugat ca este gata sa puna la dispozitie Universitatii produsele scolii sale de fotbal.
Primul pe aceasta lista este Ionut Rada, fundasul transferat cu mare scandal de la Universitatea la Rapid, in iarna trecuta. Jucatorul de 22 de ani a fost ocolit de privirile antrenorilor Dan Petrescu, Viorel Hizo si Razvan Lucescu, lustruind cam de multisor banca de rezerve a giulestenilor. In acelasi timp, postul de stoper stinga a ramas descoperit la Universitatea, chiar de la plecarea „Radarului“, tentativele de a-i plasa acolo pe M. Iordache, Jovanovic, Murgan, Mutica sau Feleaga neavind succes. Singura problema in calea revenirii in Banie a celui pe care Ilie Balaci l-a poreclit „Pallister“ este teama acestuia de fanii din Banie, care, la confruntarile Universitatea - Rapid, ulterioare plecarii sale in Giulesti, au avut aproape aceeasi atitudine ca in cazul lui Claudiu Niculescu, nici macar Ionut Stancu nebeneficiind de un tratament asemanator.
Alt jucator care se afla in proprietatea lui Gica Popescu si ar putea ajunge la Universitatea in iarna aceasta este Robert Ghindeanu, care nu mai prinde prima echipa la FC National, pe postul sau fiind folositi Olah si Abiodun.
O tentativa de a negocia transferul unor jucatori (Caramarin, Coman, Mitrovici) de la gruparea din Parcul cu Platani a avut si primarul Antonie Solomon, iar o noua discutie ar putea avea loc la Tirgu Jiu, cu prilejul turneului de sala la care participa Universitatea si FC National.

Gică Popescu are un sfat pentru Mihăiţă
„Pleşan ar trebui să rămină la Universitatea“

Chestionat asupra viitorului lui Pleşan, Gică Popescu a evitat să facă precizări despre ofertele lui Mihăiţă, dar a admis că jucătorul Craiovei ar avea unele solicitări de transfer. Gică Popescu: „Nu pot vorbi acum despre ofertele lui Pleşan. Perioada de transferuri este pină la 31 ianuarie. Să aşteptăm să se concretizeze, dacă se va intimpla aşa ceva... Iar dacă ar fi să plece, varianta oportună pentru el ar fi să joace in străinătate.Totuşi, dacă rămine in ţară, cel mai bine ar fi ca Pleşan să continue la Universitatea Craiova, ca să ajute echipa in acest moment critic“.
Varianta plecării lui Pleşan la Steaua a fost dezminţită de Gică Popescu: „Nu ştiu nimic! N-am vorbit cu nimeni de la Steaua despre Pleşan. Am discutat cu Mihăiţă, iar sfatul meu este ca el să plece doar in străinătate. Dacă nu va exista o situaţie bună pentru el in afară, ar trebui să rămină la Craiova pină la vară.“
Nici despre posibilitatea ca Rada să revină la Universitatea n-am primit un răspuns tranşant. Gică Popescu: „Nu pot să spun nimic. Totul este posibil!“

Dupa ce a jucat in tur cu un surub in picior
Claudiu Tudor a mers la „depanat“

Fotbalistul Universitatii Craiova Claudiu Tudor se afla zilele acestea in Bucuresti, pentru o operatie la picior prin care i se va indeparta un surub „montat“ la o interventie chirurgicala anterioara. Mijlocasul de 19 ani a fost operat in urma cu un an la menisc, fiind indisponibil timp de sase luni.
Fost component al nationalei de juniori nascuti in 1985, Claudiu Tudor era considerat mai talentat decit colegii sai de generatie, Mitea si Marica. Viitorul le-a rezervat fostilor dinamovisti transferuri peste hotare, in timp ce Claudiu Tudor a evoluat in turul acestui campionat la echipa-satelit a Universitatii, fiind nevoit sa suporte si un surub „instalat“ in picior. Ca urmare, nici prestatiile sale nu au fost dintre cele mai reusite, avind o anumita teama de a se implica in dueluri mai tari.
O soarta la fel de aspra a avut anul acesta si cel mai bun prieten de la Universitatea al lui Claudiu Tudor, Ovidiu Stoianof, si el fost jucator al nationalei de juniori '85. Din cauza unei rupturi la muschii inghinali, Stoianof a apucat sa joace doar citeva meciuri la Universitatea II, fiind indisponibil in ultimele luni ale acestui an.
Claudiu Tudor si Ovidiu Stoianof vor fi prezenti la reunirea lotului Universitatii, pe 10 ianuarie.

Editie Speciala de Oltenia

Între eliminarea lui Bordeaux şi ultimul loc în Divizia A

8 decembrie 1982 a fost ziua în care Universitatea i-a eliminat din Cupa UEFA pe francezii de la Bordeaux, calificându-se în primăvara europeană. 8 decembrie 2004 înseamnă pentru mulţi dintre actualii fotbalişti ai “Ştiinţei” o zi de vacanţă, în care se gândesc de la cine vor lua “mălaiul” începând din retur, deşi au făcut de râs culorile clubului, terminând prima parte a campionatului pe ultimul loc în clasamentul primei divizii.

Formaţia de start în partida cu Bordeaux:
Lung, Irimescu, Tilihoi, Cămătaru, Ştefănescu, Balaci, Negrilă, Crişan, Ţicleanu, Ungureanu, Donose

“Golul cu Bordeaux a fost una dintre cele mai importante reuşite ale carierei mele”.
Gheorghiţă Geolgău

Acest articol le este “dedicat” actualilor componenţi ai Universităţii, în mare parte nulităţi sau diletanţi în ale fotbalului, care măcar trebuie să conştientizeze ce reprezintă tricoul alb-albastru şi care au reuşit, prin evoluţiile lor penibile, să-i mâhnească pe toţi cei care poartă în suflet ca pe o icoană echipa fanion a Olteniei. În ‘82, fotbaliştii “Ştiinţei” îşi bucurau fanii, la sfârşitul anului, cu o clasare fruntaşă în Divizia A şi cu o accedere în primăvara europeană. Aşa s-a întâmplat acum mai bine de două decenii, când Universitatea întâlnea pe Girondins de Bordeaux. “Studenţii din Bănie”, cum erau numiţi fotbaliştii de atunci ai “Ştiinţei” (pentru că în rândurile lor mai existau şi jucători cu studii, în comparaţie cu unii din actualul lot, care nu au “luat” nici “Capacitatea”), au remontat în partida retur, de pe stadionul “Central”, prin golul lui Ţicleanu, avantajul de un gol luat de francezi la Bordeaux. A fost nevoie de prelungiri pentru a se decide echipa care se va califica în sferturile Cupei UEFA. Inspiraţia din minutul 101 a lui Geolgău a trimis România în primăvara europeană. Regretatul Constantin Oţet a folosit în partida retur următoarea formaţie: Lung – Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu – Ţicleanu, Donose (’58 Geolgău), Irimescu – Crişan (’83 Cîrţu), Cămătaru, Balaci. Nu a fost o victorie oarecare, ţinând cont că echipa franceză era antrenată de Aime Jacquet (cel care avea să câştige Cupa Mondială cu reprezentativa Franţei în 1998) şi îi avea în componenţă, printre alţii, pe Giresse, Tigana, Tresor şi Lacombe. Dacă le povesteşti jucătorilor de acum despre performanţele “Craiovei Maxima”, îţi dau o replică hilară: “Astea sunt poveşti de adormit copiii, lăsaţi-ne în pace cu echipa voastră de aur!” Din partea noastră aveţi toată liniştea din lume, dar de ce suntem noi vinovaţi că Universitatea este pe ultimul loc? Am fost răsfăţaţi cu performanţe, din această cauză cerem rezultate!

S.O.S. : “Ştiinţa” este în pericol de a deveni “satelit” al unei echipe necunoscute

Primarul Băniei, Antonie Solomon, a început să strângă baierele pungii în privinţa preluării Universităţii Craiova, spunând că nu e dispus să accepte pretenţiile financiare ale lui Dinel Staicu şi aruncând pisica în curtea fostei administraţii. În acest timp, reprezentantul firmei de audit care trebuia să evalueze clubul e “dispărut în misiune”, edilii din Bănie nemaiputând lua legătura cu el nici măcar telefonic.

Solomon spune că nu mai e dispus să aloce nici un ban din bugetul local pentru preluarea echipei, singura variantă pe care o mai acceptă fiind ca actualul patron, Dinel Staicu, să-i dea formaţia gratis, fără condiţii suplimentare şi fără pretenţii privind drepturile de televizare. Acesta este mesajul cu care primarul Craiovei îl aşteaptă la negocieri pe Staicu, tratativele urmând să aibă loc astăzi, la sediul Primăriei Craiovei. “Mâine (n. r., azi) voi avea o discuţie cu domnul Dinel Staicu, dar vreau să-i transmit că în nici un caz n-am să îngenunchez nici oraşul, nici instituţia, nici persoana mea pentru echipă. Nu pot să arunc cu şase milioane de euro ca să iau o formaţie privată. Când îţi cântă lăutarii, plăteşti. Lui Dinel i-au jucat fotbaliştii şi a plătit. Dacă vrea să ne-o dea gratis, o luăm şi vedem noi ce facem cu ea. Să-şi ia doi-trei jucători şi să ne lase, dar drepturile de televizare n-o să i le las”, a spus Solomon. Acesta îl îndrumă pe Staicu către trei “foşti” - fostul prefect Cornel Mondea, fostul preşedinte al CJ Dolj, Ion Voiculescu, şi fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea, care i-ar fi promis susţinerea financiară a echipei. “Să se ducă la cei care l-au înşelat, să-i dea bani. Acum doi ani şi jumătate, Mondea, Voiculescu şi Bulucea i-au promis 15-20 de miliarde anual pentru finanţarea echipei şi până la urmă primăria a cumpărat acţiuni doar de patru miliarde”, a afirmat edilul. Primarul mai spune că patronul Universităţii nici nu prea are argumente la negociere, având în vedere situaţia actuală a echipei: “Eu nu dau bani pe cai morţi. Nu dau bani pe o echipă care ne-a adus numai deservicii. Ne-a făcut o imagine extraordinar de proastă. Am ajuns să ne ştie toată ţara de ciuca bătăilor, de echipa scandalurilor şi a declaraţiilor tâmpite de presă. Mai bine iau o formaţie de divizia C, iau Armata. Asta nu e echipa Craiovei, e echipa lui Dinel”. În timp ce primarul îşi perfecţionează declaraţiile războinice, auditul care trebuia să stabilească situaţia exactă de la club a rămas “în aer”. Deşi specialiştii firmei BDO Conti Audit SA erau aşteptaţi să sosească luni la Craiova pentru a-şi începe munca la sediul clubului, ei nu au mai sosit în Bănie. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, reprezentantul firmei, Sorin Caian, nu mai are de gând să se ocupe de evaluarea Universităţii, renunţând la ideea de a semna vreun contract cu primăria.

“Ce vrea, să-l iau de nevastă?”
Nici nu s-au aşezat bine la masa negocierilor Solomon şi Staicu, că războiul declaraţiilor dintre ei a şi început. Auzind despre afirmaţiile lui Solomon, Staicu a replicat: “Eu nu am făcut partipriuri cu anumite persoane, cu Bulucea sau Voiculescu, ci m-am înţeles cu instituţiile publice pe care aceştia le reprezentau. E normal ca primarii şi prefecţii să se schimbe, dar eu nu am negociat cu persoanele, ci cu ceea ce reprezentau ele. Cât despre drepturile de televizare, să-i mai explic o dată lui Solomon: ele au fost cesionate de către Universitatea şi eu le deţin. El, dacă ia echipa, o să o ia fără aceste drepturi”. Staicu a ţinut să precizeze încă o dată în ce condiţii este dispus să trateze cedarea “Ştiinţei”: “Nu mai vreau nici un jucător, nici pe Pleşan. Cer suma de trei milioane şi jumătate de euro pe loc sau şase milioane într-o anumită perioadă de timp. Le las şi numele, şi sigla, şi autocarul, mai mult nu pot să fac. Ce vrea, să-l iau de nevastă?” Întrebat dacă are şi alte oferte pentru echipă, Staicu a răspuns afirmativ: “Să ştiţi că am mai multe propuneri şi chiar am discutat în aceste zile cu doi avocaţi care reprezintă anumite persoane pe care eu nu le cunosc. Aceştia sunt dispuşi să-mi satisfacă toate pretenţiile financiare, dar vă spun cinstit că nu ştiu cine se află în spatele lor şi nici nu mă interesează. Tot ce pot să vă spun este că nu sunt persoane din Craiova. Oferte de a muta echipa am primit de la Brăila şi de la Zalău. Pentru primărie, cea mai bună variantă este cea cu FC Naţional, dar vă spun eu că Solomon va prelungi discuţiile până după alegeri, în scop electoral”. Dinel a adăugat că a dispus să se facă o expertiză în ce priveşte situaţia clubului, rezultatul urmând să îl pună astăzi pe masă celor de la consiliul local.

Vin oltenii la putere

Victor Piţurcă şi alţi doi olteni, Gabi Boldici şi Ştefan Iovan, vor pregăti naţionala României

Normal că sunt bucuros că oltenii sunt la putere şi conduc destinele echipei naţionale. Îi vom acorda tot sprijinul lui «Piţi» şi sper ca şi el să ajute pe cât se poate fotbalul craiovean, aflat în aceste momente în mare suferinţă.
Gabi Blondu’, şeful galeriei Universităţii

Aşa cum era normal, la timona echipei naţionale va fi numit, astăzi, Victor Piţurcă, împreună cu staff-ul său, din care nu lipsesc “secunzii” Ştefan Iovan şi Gabi Boldici. În acest fel, naţionala “tricoloră” va fi condusă numai de olteni, lucru care nu poate decât să-i bucure pe suporterii “alb-albaştrilor”. Numirea se va oficializa astăzi, la ora 12, la sediul FRF.

Nu ar trebui să mire pe nimeni numirea lui Victor Piţurcă şi a staff-ului său tehnic la cârma naţionalei României, antrenorul oltean fiind cel care, nu cu mult timp în urmă, reuşise să realizeze cu brio schimbul de generaţii la nivelul primei reprezentative. În acest fel i s-a făcut dreptate omului care a calificat România la ultimul turneu final la care “tricolorii” au participat, Campionatul European desfăşurat în Belgia şi Olanda în urmă cu patru ani.
Nimeni nu era mai potrivit să preia naţionala într-un moment atât de greu, când, practic, şansele României de a se califica la Campionatul Mondial din Germania 2006 sunt extrem de mici. Pentru a veni în acest moment la conducerea naţionalei trebuie să ai tărie de caracter, de care “Piţi” şi colaboratorii săi au dat dovadă în nenumărate rânduri, ei fiind efectiv şi creatorii Stelei care a reuşit să prindă o primăvară europeană. Toată Oltenia se va bucura de numirea celor trei, care va avea loc oficial astăzi, la ora 12, la sediul FRF, pentru că, iată, chiar dacă echipa lor de suflet, Universitatea, se află pe ultimul loc, tot oltenii sunt la putere. Nu mai punem la socoteală jucătorii proveniţi din Bănie cu care s-au întărit puternicele grupări din Bucureşti. Ştim că lui Piţurcă şi colaboratorilor săi nu le va fi uşor, dar avem convingerea că ei vor avea succes acolo unde alţii au dat greş. Îi urăm lui “Piţi” să reuşească imposibilul şi să obţină o calificare la CM şi îi dorim să rămână cât mai mult timp la conducerea “tricolorilor”. ESO este alături de oltenii care conduc, în acest moment, destinele reprezentativei României, echipă care, cu siguranţă, va beneficia, începând de astăzi, de sprijinul ultraşilor olteni, adică de aportul celei mai frumoase şi mai fierbinţi galerii autohtone. În scurtă vreme, Victor Piţurcă va alege şi tehnicianul care va conduce echipa de tineret. Succes, “Piţi”, şi să ai cât mai multe victorii!
8 decembrie - Ziua Z
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO