.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 8 ianuarie - Jeremie Njock a dezertat
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Aug 30, 2008 4:54 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
8 ianuarie - Jeremie Njock a dezertat
MesajMesaj postat: Sat Jan 08, 2005 4:04 am
Raspunde cu citat
bluescorpion
Lider galerie
Lider galerie

0 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje321

Revista presei: 8 ianuarie 2005

Pro Sport

Jeremie Njock a dezertat

Ştire-bombă pentru fanii Universităţii Craiova, nu şi pentru Dinel Staicu. Ieri, site-ul oficial al ultimei echipe clasate în prima ligă belgiană, RAEC Mons, a anunţat două transferuri, camerunezul Jeremie Njock şi croatul Ivan Milas.
Camerunezul s-a înţeles cu Mons pentru un angajament pe doi ani şi jumătate. Chiar dacă mai are contract cu Universitatea pînă în vara lui 2007, atacantul african a semnat pentru Mons, fiind încîntat de condiţiile oferite de “lanterna roşie” din Belgia.

“Jucătorul este netransferabil”
Fotbalistul l-a sunat joi seară pe patronul Dinel Staicu, anunţîndu-l că Mons Bergen este dispusă să achite suma cheltuită de Ştiinţa cu Njock în cei doi ani de contract, adică 150.000 de dolari. “Njock este netransferabil, le-am trimis şi un fax celor din Belgia, să-i anunţ ca pînă în vară să-şi ia gîndul. Are contract cu noi, iar dacă se încăpăţînează o să avem grijă să nu-i trimitem cartea verde. Dacă face gură, o să-i anunţăm pe cei de la UEFA. Jeremie nu are preţ de transfer pînă în vară, pe urmă poate să plece, dar să pună umărul să ne salveze de la retrogradare. Mi-a zis că vrea să-i ajute pe ăia din Belgia de pe ultimul loc, dar noi pe ce dracului de loc sîntem?”, a declarat Dinel Staicu.

Valorează cinci milioane de euro!
Managerul general, Pavel Badea, îl aşteaptă pe vîrful camerunez la pregătire pe 10 ianuarie şi crede că el nu are nici o şansă să plece pînă în iunie: “O să-i anunţăm pe cei de la Mons că preţul lui Jeremie este de cinci milioane de euro. Are contract cu noi şi-l aşteptăm la pregătire, iar dacă întîrzie o să primească amendă. În cazul în care nu mai apare pe la Craiova, va fi suspendat pînă în 2007”. Njock ar primi 150.000 de dolari pe an de la Mons, în vreme ce la Universitatea cîştigă 85.000 de dolari.

Oltenii, atacaţi de Marcel Popescu
Fostul preşedinte al Universităţii şi actualul impresar, Marcel Popescu, a atacat poziţia oficialilor olteni faţă de plecarea lui Njock la Mons. “Nici un club din Europa nu l-ar primi în probe pe camerunez dacă acesta nu ar avea la mînă o hîrtie prin care Ştiinţa i-ar permite acest lucru. Deci, fie oficialii olteni mint şi i-au dat voie lui Njock să se antreneze cu Mons, fie clubul belgian a greşit şi poate fi suspendat din campionat de către UEFA”, a declarat Popescu.

Pleşan, gata de Galata
Mihăiţă Pleşan se antrenează în Craiova, la Şcoala de Fotbal “Gică Popescu”, la sugestia antrenorului lui Galatasaray, Gică Hagi. Pleşan ar putea pleca astăzi în Turcia, transferul său fiind doar o chestiune de zile. “Ştiu despre interesul lor, dar deocamdată eu sînt în Craiova”, a declarat Pleşan. Surse apropiate firmei de impresariat “Becali & Popescu” au anunţat aseară că Galata a bătut palma cu Ştiinţa pentru Pleşan, mijlocaşul oltean urmînd să semneze cu Cim Bom Bom un contract pe doi ani şi jumătate. Jucătorul va avea un salariu de 600.000 de euro pe an.

Dinel Staicu, dictator
După ce a aflat că în cantonamente se obişnuieşte să se mai tragă chiulul, patronul Universităţii, Dinel Staicu, a hotărît să fie mai aproape de echipă. Astfel, patronul “juveţilor” va fi prezent în cantonamentele echipei de la Sinaia şi din Turcia. “Am auzit că unii obişnuiesc să mai plece pe la şpriţuri noaptea şi se întorc dimineaţa. De acum înainte eu o să fiu peste tot ca un dictator şi cer să existe seriozitate”, a declarat Dinel. Se pare că patronul Ştiinţei, mare admirator al lui Nicolae Ceauşescu, a împrumutat spiritul şi atitudinea acestuia.

Claudiu Tudor, la Petrolul
Adus ca un jucător de perspectivă de la Petrolul Ploieşti, mijlocaşul Claudiu Tudor nu a avut prea mare noroc în cele două sezoane petrecute la Universitatea. Dinel Staicu a hotărît să-l împrumute pentru două sezoane pe jucătorul în vîrstă de 19 ani la echipa pentru care a debutat în Divizia A, Petrolul Ploieşti. “Nu am avut noroc la Universitatea, dar sper să reuşesc la Petrolul. Regret că nu am putut ajuta o echipă de calibrul Ştiinţei, care traversează un moment dificil, şi sper ca într-o zi să mă întorc”, a spus Tudor. Fotbalistul ploieştean este al Universităţii pînă în vara lui 2007.

S-a perfectat schimbul Ionuţ Rada-Cosmin Moţi
Dinel Staicu, patronul Universităţii Craiova, a ajuns aseară la un acord cu oficialii Rapidului privind cedarea lui Cosmin Moţi în Giuleşti. Oltenii îl vor primi, la schimb, pe Ionuţ Rada, plus 200.000 de dolari sau alţi doi jucători din lotul lui Răzvan Lucescu. De asemenea, Staicu va încasa 50 de procente dintr-un viitor transfer al lui Moţi, iar Rapidul rămîne cu 50 de procente dintr-o eventuală vînzare a lui Rada. Schimbul se va oficializa astăzi, cînd cele două cluburi vor semna actele de transfer.

Gazeta Sporturilor

Njock a semnat cu Mons!

Camerunezul a fost ajutat să ajungă în Belgia de Rubinelson, care a devenit între timp impresar. Oltenii spun că Jeremie e netransferabil pînă la vară, dar atacantul de 24 de ani are o hîrtie din partea clubului conform căreia poate pleca în schimbul a 100.000 de euro. Aflînd că Jeremie a devenit jucătorul ultimei clasate în Belgia, oficialii olteni au luat foc. "Nu putea să semneze cu nimeni, pentru că e al nostru pînă în 2007. Preţul său este de două milioane de euro, dar noi nu vrem să-l vindem", a spus antrenorul Pavel Badea.

Timp de 3 săptămîni, Jeremie Njock a dat probe la Bolton Wanderers, locul 11 în prima ligă engleză. A jucat inclusiv într-un amical, miercuri, dar nu l-a convins îndeajuns pe antrenorul Sam Allardyce, care dorea să-l împrumute pînă la finalul acestui campionat în liga secundă, la Gillingham.

Nemulţumit, camerunezul a plecat joi la Bruxelles, unde şefii clubului Mons îl aşteptau cu un contract pe doi ani şi jumătate. A semnat imediat, noul angajament urmînd a-i asigura un salariu de 150.000 de euro pe sezon, mai mult decît dublul celui de la Craiova. Seara, s-a dus la Munchen, pentru a mai petrece cîteva zile alături de soţia sa, Bettina. "Fiind plecat în Anglia, nici măcar Sărbătorile nu ne-au priit anul acesta", a declarat Njock.

Aflînd că Jeremie a devenit jucătorul ultimei clasate în Belgia, oficialii olteni au luat foc. "Nu putea să semneze cu nimeni, pentru că e al nostru pînă în 2007. Preţul său este de două milioane de euro, dar noi nu vrem să-l vindem", a spus antrenorul Pavel Badea. Răspunsul lui Njock a venit ferm: "Nu ştiu ce zice Badea, dar eu am o hîrtie de la domnul Staicu, conform căreia mă pot transfera în schimbul a 100.000 de euro".

La rîndul său, Dinel a precizat: "Da, i-am dat o asemenea hîrtie, însă a fost valabilă numai vara trecută, cînd nu-l mai dorea Rednic la echipă. Acum mi s-a solicitat , dar n-am de gînd să i-o dau pînă la vară".

10 mii de euro a plătit Universitatea pe Njock în iunie 2003, cînd l-a cumpărat de la UTA

"Dacă nu mă lasă, ne judecăm la FIFA!"

- Cum e, Jeremie, chiar ai semnat cu Mons?
- Da, joi s-a rezolvat treaba. Am fost aproape şi de Bolton, însă nu-mi convenea că pînă la vară mă trimiteau să joc în liga a doua.

- Ştii că ai stîrnit un imens scandal la Craiova, club cu care mai aveai contract pînă în 2007?
- Am auzit, dar nu e treaba mea ce zic ei. Eu am o hîrtie de la domnul Dinel Staicu, în care scrie clar că mă pot transfera pentru 100.000 de euro. Există semnătura dînsului, ştampila clubului, e un document oficial.

- Da, numai că Staicu afirmă că respectivul act era valabil doar vara trecută şi că n-a fost înregistrat oficial la Ligă sau la FRF.
- Credeam că Dinel e prietenul meu şi nu apelează la chestii dintr-astea. Hîrtia nu are termen de valabilitate, astea sînt şmecherii. Să mă lase în pace, că şi aşa spuneau că-s slab. Cu banii luaţi pe mine pot cumpăra fotbalişti mai buni decît mine.

- Şi dacă, totuşi, nu-ţi eliberează cartea verde?
- Atunci, o să ne judecăm la FIFA! La Craiova nu mă mai întorc sub nici o formă. E prea mult stres, prea multă nebunie. Sper să ne înţelegem, pentru că în România am mulţi prieteni şi nu vreau să ne despărţim cu scandal. Pe 15 ianuarie începe returul în Belgia şi vreau să joc din prima etapă.

- Mons e ultima în clasament.
- Şi ce dacă?! O s-o ajut eu să scape de retrogradare, aşa cum le urez şi celor de la Ştiinţa!

O nouă ofertă pentru Pleşan
Întrucît Dinel Staicu n-a acceptat condiţiile Galatei, care ar fi dorit doar să-l împrumute pe Pleşan pînă la vară pe 250.000 $, impresarul Gică Popescu a venit cu o nouă ofertă: un milion de dolari pe loc, plus transferul definitiv al lui Rada de la Rapid la Ştiinţa! Patronul juveţilor n-a fost de acord nici de această dată, declarînd că-i aşteaptă pe başkanii turci în România. "Dacă au cu adevărat nevoie de Mihăiţă, să vină aici, să discutăm", a spus Dinel.

600.000 $ pentru transferuri
Dinel Staicu a declarat ieri că Universitatea va cumpăra în această iarnă 4 fotbalişti pe care va plăti 600.000 de dolari. "Această sumă o voi aloca, indiferent dacă Pleşan va fi sau nu vîndut. Pînă pe 15 ianuarie voi debloca banii", a afirmat finanţatorul alb-albaştrilor. Pe lista de achiziţii se află Papură (AEL Limassol), Gane (Tianjin Teda), Narcis Răducan (FCM Bacău), Schumacher şi Sergiu Radu (ambii liberi de contract).

Rocadă cu fundaşi

Rapid şi Universitatea sînt la un pas de finalizarea schimbului Rada - Moţi. Deşi pe vremea lui Iordănescu era fotbalist de lot naţional, Rada, 22 de ani, nu a reuşit să se impună în Grant nici pe vremea lui Dan Petrescu, nici cu Răzvan Lucescu ca "principal". De cîte ori a vorbit despre Moţi, 20 de ani, Staicu a afirmat că "este al doilea Chivu al României"

Dinel Staicu, patronul Universităţii Craiova, a confirmat, ieri, că este aproape de realizarea transferului lui Ionuţ Rada la Universitatea Craiova. În schimbul rapidistului, în Giuleşti ar ajunge internaţionalul de tineret Cosmin Moţi. Spre deosebire de Rada, acesta din urmă evoluează atît pe postul de libero cît şi pe cel de fundaş la marcaj, iar Răzvan Lucescu este interesat să aibă o altă variantă în afara lui Maftei pentru zona din centrul apărării. Ca să se producă schimbul, Rapidului i s-au cerut şi aproximativ 100.000 de dolari. În acest moment, giuleştenii deţin doar 50 la sută din drepturile federative asupra lui Rada, iar cealaltă jumătate îi aparţine lui Gică Popescu.

La meciul direct dintre Universitatea şi Rapid, scor 2-0, Moţi a avut un conflict cu Vasile Maftei. Atunci, olteanul a simulat primirea unei lovituri în figură, cauză pentru care căpitanul giuleştenilor a fost eliminat. "S-a comportat ca o femeie. Să nu mă sune că nu e loc de împăcare", spunea la vremea respectivă vişiniul. "Ce a fost a fost şi a trecut. E adevărat că am vrut să-l caut atunci pe Maftei dar am renunţat pînă la urmă. Sper că nu ţine ranchiună, căci mi-aş dori, normal, să joc la Rapid", a afirmat Moţi. "Era altceva dacă ne întîlneam adversari. Aşa, dacă într-adevăr ajungem să tragem împreună pentru titlu, este binevenit la echipa noastră. La noi nici un jucător nu s-a plîns că a fost primit prost", a răspuns Maftei.

Gazeta de Sud

„Jerry“ a preferat „lanterna rosie“ din Belgia
Njock a semnat cu Mons Bergen

Atacantul Universitatii Craiova, Jeremie Njock, de 24 de ani, a semnat ieri dupa-amiaza un contract cu echipa din prima divizie belgiana Mons Bergen. Site-ul oficial al formatiei aflate pe ultimul loc in prima divizie belgiana, cu sase puncte, confirma faptul ca Njock a semnat o intelegere pe doi ani si jumatate.
Njock mai avea contract cu „lanterna rosie“ din Romania pentru inca un an si jumatate, fara clauza de reziliere. Desi a promis la plecarea in vacanta ca va reveni in Banie pentru a ajuta echipa sa se salveze de la retrogradare si sa cistige Cupa Romaniei, camerunezul a semnat cu belgienii fara acordul Universitatii si a mai „comis-o“ o data, dupa ce in vara s-a distrat cu oficialii olteni, intirziind doua luni la pregatiri.
Mons, echipa al carei capitan a fost, in urma cu un an, dinamovistul Liviu Ciubotariu, a obtinut o singura victorie in turul campionatului si se afla la zece puncte de primul loc, care asigura evitarea retrogradarii. Alaturi de Njock, Mons a semnat ieri o intelegere si cu fundasul croat Ivan Milas, de 29 de ani, de la clubul bosniac Zrinski Mostar.
In ultimul timp s-a zvonit ca Njock se afla in probe la echipa engleza Bolton Wanderers, dar oficialii formatiei aflate pe locul 11 in Premiership nu au confirmat interesul pentru camerunez, care oricum nu putea fi transferat, el neevoluind, asa cum prevede regulamentul din Anglia, nici un minut in nationala „leilor neimblinziti“.
„Njock nu va fi lasat sa plece de la Universitatea, el are contract pina in 2007, iar in cazul in care nu va veni la pregatire (reunirea este programata luni - n.r.), avind in vedere ca nu este la prima abatere, ar putea fi chiar suspendat. Am vorbit cu patronul Dinel Staicu si am decis ca singurul jucator care va pleca este Plesan“, a spus Badea.
Antrenorul a mai afirmat ca asteapta pina miine un raspuns de la mijlocasul Constantin Schumacher, in vederea alaturarii la echipa olteana, si sustine ca ar fi de acord cu un schimb de jucatori Cosmin Moti - Ionut Rada.

Plesan este aproape de Galatasaray

Patronul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a spus ieri ca Mihaita Plesan ) este aproape de a semna cu echipa pregatita de Gica Hagi, Galatasaray Istanbul. Staicu a afirmat ca mijlocasul oltean va semna cu gruparea turca dupa ce in contul clubului Universitatea va fi virata prima transa de transfer, care este in valoare de aproximativ 600.000 de euro.
Gica Popescu, impresarul lui Mihaita Plesan, a spus ca transferul jucatorului Universitatii la Galatasaray va avea loc doar dupa ce clubul din Istanbul se va desparti de unul dintre fotbalistii straini pe care ii are in lot.

Marian Bondrea vorbeste despre Universitatea
„Sintem propriii nostri dusmani!“

Universitatea pare a fi interesata si de citiva jucatori din Divizia B, printre care Apetrei (Jiul) si Daniel Stan (FC Oradea). Daca Apetrei este jucator al patronului Staicu, pentru Daniel Stan s-a recurs la o stratagema cunoscuta in lumea fotbalului. Un reprezentant al Universitatii, Biju, numit ironic „hardul problemelor de juniori“, l-a contactat marti pe antrenorul bihorenilor, Marian Bondrea, si i-a comunicat acestuia ca FC Oradea risca sa nu mai fie programata din acest retur! Motivul? Bondrea a explicat: „Acest domn Biju (pe numele lui adevarat, Neatu - n.r.), de pe telefonul fix al clubului, mi-a spus ca FC Oradea ar avea datorii de 30.000-31.000 de euro rezultate din transferul jucatorilor Vrajitoarea si Dianu si ca, daca acesti bani nu vor fi achitati, s-ar putea ca echipa pe care o antrenez in acest moment sa nu mai fie programata in retur, clubul oltean detinind o adresa oficiala cuprinzind asazisele datorii. Atunci, a continuat el, il vom lua la Universitatea pe Daniel Stan ca jucator liber de contract. I-am spus lui Biju ca aceste probleme ma depasesc si i-am precizat ca eu, ca antrenor, ma opun ca atacantul echipei sa plece acum la Universitatea sau la orice alta formatie, deoarece FC Oradea se afla inca in cartile promovarii. Imediat i-am sunat pe conducatorii clubului FC Oradea, iar acestia mi-au spus ca pretinsele datorii sint inventii. Am fost iarasi sunat de Biju, de pe un mobil, care mi-a oferit doi jucatori liberi de contract, unul numindu-se Mihaiu. L-am refuzat. Atit am discutat cu cel care a spus ca reprezinta clubul Universitatea, nimic mai mult.“
Evenimentele au luat apoi o intorsatura destul de ciudata. Pavel Badea l-a aparat pe Biju, spunind ca Universitatea nu este interesata de nici un jucator de la FC Oradea, iar Dolea, purtatorul de cuvint, a fost insarcinat de Badea sa completeze declaratia initiala. Astfel, prin vocea lui Dolea, am aflat ca Pavel Badea s-ar fi aratat deranjat de modul in care antrenorul Bondrea a incercat sa implementeze jucatori la Universitatea.
Chestionat de presa asupra acestei afirmatii atribuite lui Badea, antrenorul Bondrea a fost surprins de rastalmacirea adevarului : „Eu am fost contactat de un individ, Neatu, care a pretins ca vorbeste in numele clubului, fapt adevarat deoarece, repet, m-a sunat initial de pe telefonul fix al Universitatii. Spunindu-mi-se de catre reprezentantii mass media ca Badea ar fi foarte suparat pe mine pentru ca as vrea sa-mi fac imagine pe spatele Universitatii, ca as vrea sa stric imaginea Stiintei etc., m-am suparat foarte mult, deoarece nu era nimic adevarat. Normal, la un moment dat am izbucnit si am zis ca numai un dobitoc ar putea sa creada ca eu as dori raul Universitatii. Eu as fi ultimul care ar putea, ipotetic, dori raul acestei echipe. Intimplator sau nu, dupa ce am dus pe Electro din C in Cupele Europene, am obtinut cu Universitatea un titlu de vicecampioana nationala in campionatul 93-94 si o calificare in finala Cupei Romaniei a acelui sezon... Cred ca, foarte suparat, probabil am mai zis si ca aceia care fac asemenea afirmatii cum vorbesc asa si conduc! Si poate ca rezultatele Universitatii sint, pina la urma urmei, explicabile. Am fost - si sint in continuare - foarte intrigat de aceasta poveste inventata. Daca acest domn Neatu, zis Biju, are caracter, ar putea sa recunoasca adevarul, adica faptul ca el m-a contactat pe mine, nu eu pe el! Apoi, m-as mira ca Badea sa faca asemenea afirmatii gratuite despre mine, mai ales ca am avut cu „Badita“ o relatie de amicitie, l-am apreciat. Inainte ca Badea sa fie numit in functii la Universitatea, la un post de televiziune local chiar am anticipat venirea lui la Universitatea, urindu-i succes. Altfel, din motive de suspiciune, care exista din belsug aici, in Banie, m-am tinut foarte departe de fenomenul Universitatea, am urmarit doar citeva partide ale echipei din peluza suporterilor. De ce? In urma cu citiva ani, am parcat masina in fata prefecturii, deoarece acolo am gasit un loc si a doua zi s-a scris ca as fi fost la prefectul de atunci, Mondea, ca sa revin la Universitatea! Comentariile sint de prisos, asta-i Craiova… De ce nu i-am sunat pe domnii Staicu si Badea? Nu am nici o vina, de ce sa ma apar aiurea.“
Vorbind despre situatia actuala de la Universitatea, Bondrea a opinat ca echipa are jucatori valorosi, care sint in stare sa salveze oltenii de la retrogradare. „De multe ori, in Craiova - asa cum s-a intimplat si cu acest caz Daniel Stan - se fac jocurile altora. Este pacat ca sintem, cum se spune, propriii nostri dusmani. Capitala fotbalului romanesc ar trebui sa se mute iarasi la Craiova, asa cum a fost pe timpuri“, a incheiat Bondrea.

Editie Speciala de Oltenia

Njock s-a înţeles cu Mons

Jeremie Njock vrea să scape de Universitatea, acesta ajungând deja la un acord cu gruparea belgiană Mons.

De ceea ce le era frică suporterilor Universităţii se pare că nu au scăpat. Cel mai în formă atacant al grupării “alb-albastre”, dar şi cel mai capricios, Jeremie Njock, se pare că nu va mai apărea la reunirea lotului, aşa cum a făcut şi în vara anului trecut, atunci când a lipsit aproape două luni, din cauza încercărilor sale de a-şi căuta un angajament la altă formaţie.
Cu toate acestea, în mod ciudat, Njock a fost iertat, oficialii clubului neluând nici o măsură în ceea ce îl priveşte. Poate şi din acest motiv, camerunezul este de părere că a trata pe ascuns cu altă echipă este ceva normal şi, drept urmare, a făcut-o din nou. Uitând de promisiunea făcută suporterilor, la finalul turului, atunci când a spus că se va întoarce la timp la reunirea lotului, Jeremie dovedeşte încă o dată că, după părerea sa, promisiunile nu trebuie respectate întotdeauna. Astfel, conform site-ului formaţiei belgiene RAEC Mons, Jeremie Njock s-ar fi înţeles ieri cu conducerea clubului pentru un contract valabil până în vara anului 2007. Mai mult decât atât, informaţia este confirmată şi de site-ul oficial al forului fotbalistic european, care mai spune că, pe lângă înţelegerea cu atacantul camerunez, formaţia belgiană a mai achiziţionat doi jucători.

De la ultima la... ultima
Se pare că Jeremie Njock a dorit cu tot dinadinsul să părăsească gruparea din Bănie şi nu neapărat pentru că Universitatea se află pe ultimul loc. Echipa cu care el s-a înţeles se află tot pe ultimul loc în clasament, la fel ca “Ştiinţa”. La Mons situaţia este însă mai dramatică, formaţia belgiană adunând doar 6 puncte în 16 meciuri şi având “şanse” mari să retrogradeze.

Dinel nu vrea să se despartă de Jeremie
Contactat telefonic pentru a comenta ştirea apărută pe site-ul lui Mons în legătură cu transferul lui Njock, finanţatorul Universităţii, Dinel Staicu, a spus: “Sunt şi eu la curent cu oferta belgienilor, ei mi-au cerut «cartea verde» a lui Njock, dar i-am refuzat amabil. Dacă mă despart şi de Njock, cine o mai bagă în aţe? Pe Jeremie îl aştept luni la reunirea lotului, nu va părăsi Universitatea”.

Se caută un înlocuitor pentru Pleşan

Mijlocaşul Universităţii a dispărut în ceaţă, el având telefonul închis. Surse apropiate jucătorului spun că acesta s-ar afla deja la Istanbul, pentru a negocia un contract cu Galata. Între timp, la Craiova se caută de zor un fotbalist care să-i ia locul în echipa lui Pavel Badea.

Deşi nimeni din cadrul clubului nu vrea să recunoască faptul că Mihăiţă Pleşan va semna cu Galatasaray Istanbul, mijlocaşul Universităţii este de câteva zile de negăsit. Surse apropiate jucătorului spun că Pleşan a părăsit deja România cu destinaţia Istanbul, teorie susţinută chiar de site-ul oficial al clubului de pe Bosfor, unde se anunţă că fotbalistul Craiovei este aşteptat pentru a fi supus unor teste amănunţite. Oficialii Universităţii, chiar dacă nu au alocat nici un ban pentru transferuri din partea lui Dinel Staicu, caută un înlocuitor pentru golul lăsat de eventuala plecare a lui Pleşan. Doar aşa putem înţelege de ce Pavel Badea, deşi nu dispune de bani, i-a contactat pe Constantin Schumacher, Narcis Răducan şi Gabi Popescu. Cu suma primită pentru Pleşan – Dinel Staicu cere 1,5 milioane de euro – şi scăzând cheltuielile pentru achiziţionarea unui alt mijlocaş, finanţatorul Universităţii s-ar putea alege cu un profit baban.

Achiziţii la bani mărunţi

Constantin Schumacher – Fostul mijlocaş al Rapidului, în vârstă de 28 de ani, şi-a reziliat contractul cu gruparea chineză de primă ligă Chongqing Qiche şi este dispus să îmbrace tricoul alb-albastru, singura condiţie ca “Şumi” să vină în Bănie fiind ca acesta să nu primească vreo ofertă din străinătate. “«Ştiinţa» este o variantă pentru mine. Deja m-a sunat Pavel Badea şi recunosc că sunt şanse să vin la Craiova, dacă nu cumva plec «afară»”, a declarat Schumacher.

Narcis Răducan – Deşi se află sub contract cu FCM Bacău, Narcis Răducan este dorit în Bănie. De altfel, ideea achiziţionării fotbalistului moldovean nu este nouă la Universitatea Craiova, oficialii olteni încercând încă de anul trecut “încorporarea” lui Răducan. Posibilitatea de a juca la “Ştiinţa” îl încântă pe jucător, care a declarat: “Nu am primit o ofertă concretă, încă mai aştept. Sunt interesat de un posibil transfer la Universitatea, chiar dacă echipa se află pe ultimul loc. Cu atmosfera care este la Craiova, cred că oricine îşi doreşte să joace acolo. Eu mai am încă şase luni de contract cu FCM Bacău, dar sunt dispus să tratez cu oficialii din Bănie”. Dacă îl vor pe moldovean, conducătorii Universităţii trebuie să negocieze cu omologiilor moldavi, iar fotbalistului să-i plătească un salariu anual de 30.000 de euro.

Gabi Popescu – Un alt fotbalist care ar putea să-i ia locul lui Pleşan este fostul “alb-albastru” Gabi Popescu. Deşi nu a avut un tur de campionat reuşit, el fiind împrumutat de formaţia coreeană Suwon la FC Naţional, Gabi Popescu ar putea reprezenta soluţia perfectă în linia mediană a Universităţii. Cum împrumutul acestuia la formaţia “bancară” a expirat, Gabi Popescu nu ar vrea să revină în Orientul Îndepărtat, fiind tentat să-şi ajute echipa de suflet alături de fostul lui coleg Corneliu Papură. “Am vorbit cu cineva din interiorul clubului, când eram în vacanţă la Craiova, dar au fost doar discuţii pur prieteneşti. Nu pot trânti uşa în nas nimănui, pentru că în viaţă ţi se poate întâmpla orice. E bine să laşi tot timpul uşile deschise”, ne-a spus Gabi Popescu.

Combinaţii peste combinaţii

-Reporter: Luni este reunirea lotului, ce noutăţi aveţi?
-Dinel Staicu: În aceste zile sunt în discuţii cu Rapidul pentru aducerea lui Rada înapoi la Universitatea. Cosmin Moţi va pleca sub Grant, iar eu mai trebuie să primesc nişte bani la afacerea asta. Pe postul lui Moţi avem jucători care pot evolua, dar suntem descoperiţi pe stânga şi din această cauză ni-l dorim pe Ionuţ Rada. L-am împrumutat şi pe Claudiu Tudor la Petrolul Ploieşti, pentru a avea meciuri în picioare.

-Sare din schemă Jovanovic, dacă vine Rada?
-Da. Pentru Milan Jovanovic am o combinaţie cu cei de la Poli Timişoara, dar deocamdată nu s-a materializat.

-Guso are un nou coleg?
-Lui Andrei Urai i-a expirat împrumutul în Germania, iar luni va fi prezent la reunirea lotului, care va avea loc la cantonamentul din Lunca Jiului.

-Aţi trimis banii pentru Papură?
-Nu, dar luni voi vira toată suma în Cipru, iar Papură va juca în mod sigur din retur la Universitatea. L-am rezolvat şi pe Gane, l-am convins să joace din retur pentru noi.

-Apetrei, de la Jiul, vine la “Ştiinţa”?
-Nu, nu vreau să mă încurc cu jucători care pot evolua în divizia A doar douăzeci de minute.

ŞTIRI UNIVERSITATEA

Ţinta ironiilor
Universitatea a ajuns să figureze în toate topurile ciudate, haioase sau bizare alcătuite de UEFA. Dacă în urmă cu câteva zile site-ul forului european amintea de episodul ameninţării fotbaliştilor cu opera, acum, acesta scrie, sub sloganul “Lucruri ciudate, trăznite şi minunate din lumea fotbalului”, despre prezicerile unei vrăjitoare care a ţinut să liniştească suporterii şi conducerea Universităţii, spunând că rezultatele slabe se datorează ghinionului, şi nu unui blestem. Aceasta a mai adăugat că, în sezonul viitor, “alb-albaştrii” se vor lupta pentru câştigarea campionatului. Trist este că, de ceva timp, despre Universitatea nu se mai aude în Europa decât la capitolul gafe şi ironii.

Urai se întoarce
În ultimul timp oficialii Universităţii au căutat un posibil înlocuitor pentru a fi acoperiţi în eventualitatea în care bosniacul Adnan Guso ar fi accidentat sau suspendat. Dinel Staicu şi-a adus aminte de Andrei Urai, care a jucat în ultimul timp în liga a treia germană, şi l-a chemat înapoi la “Ştiinţa”. În vârstă de 29 de ani, Urai s-a mai aflat în lotul Universităţii în ediţia de campionat 2002-2003, dar gafele repetate atât ale lui, cât şi ale lui Agachi i-au făcut pe conducătorii echipei craiovene să caute un portar de valoare. Urai îl va înlocui pe Tătaru, de care Universitatea se va despărţi, iar pentru retur Pavel Badea va avea la dispoziţie patru goal-keeperi: Guso, Urai, Bănică şi Vulpescu.

Claudiu Tudor s-a întors acasă

Mijlocaşul Universităţii, Claudiu Tudor, a fost împrumutat la divizionara B Petrolul Ploieşti pentru doi ani de zile. Patronul “Ştiinţei” s-a înţeles cu preşedintele “găzarilor”, Edi Alexandru, în legătură cu viitorul lui Claudiu Tudor.

Adus cu surle şi trâmbiţe (după o dispută între Dinel Staicu şi oficialii de la Petrolul Ploieşti la începutul anului 2003) la Universitatea, Claudiu Tudor intră în categoria jucătorilor care pleacă, pentru moment, de la gruparea fanion a Olteniei fără a rupe gura târgului. Este adevărat că lui nu i s-au dat foarte multe şanse de a îmbrăca tricoul alb-albastru, iar numeroasele accidentări l-au ţinut departe de prima echipă a Universităţii. Încă de la sfârşitul anului 2004, Dinel Staicu a avut o discuţie cu Tudor despre împrumutul acestuia la gruparea “petrolistă”. “Înainte de a pleca în vacanţă am avut o discuţie cu domnul Staicu prin care ne-am înţeles ca eu să fiu împrumutat la o echipă la care să am posibilitatea să joc. Acum este situaţia foarte grea la Universitatea şi nu mai este timpul experimentelor, de aceea am preferat să plec, pentru a avea jocuri în picioare. Sunt sută la sută jucătorul Petrolului pentru următorii doi ani, chiar dacă actele nu le-am semnat, dar patronul Universităţii s-a înţeles cu preşedintele «găzarilor», Edi Alexandru. În cursul zilei de astăzi (n.r., ieri) este posibil să semnez cu «lupii galbeni»”, a afirmat jucătorul. Claudiu Tudor nu va mai fi prezent la reunirea lotului “Ştiinţei” pe 10 ianuarie, dar a ţinut să-i salute pe suporterii Universităţii. “După cei doi ani de împrumut mă voi întoarce la «Ştiinţa», pentru că mai am un an de contract cu gruparea din Bănie, iar atunci sper să-mi realizez visul de a fi titular la Universitatea”, a spus Claudiu Tudor.

Libertatea

Njock a semnat cu Mons

Atacantul camerunez al echipei Universitatea Craiova, Jeremie Njock, a semnat joi un contract pe doua sezoane si jumatate cu clubul Mons, informeaza site-ul oficial al gruparii belgiene. Acordul lui Njock cu Mons va fi valabil pana in iunie 2007. Fotbalistul in varsta de 24 de ani s-a aflat la inceputul acestei saptamani in probe la echipa britanica Bolton.

Staicu: "M-am suparat si vreau 2.000.000 euro!"

Dinel Staicu nu a mai plecat la Istanbul pentru a trata transferul olteanului Mihaita Plesan la Galatasaray fiindca s-a suparat! Patronul stiintei a declarat ieri ca nu a mai negociat nimic in ceea ce priveste transferul internationalului din Banie. Dinel a fost miercuri la Bucuresti, la o sedinta a Comisiei Nationale a Vlorilor Mobiliare: "N-am mai vorbit nimic cu impresarii lui Plesan! Mihaita in Ghencea, la Istanbul sau la Craiova? Eu as vrea sa ramana cu mine! Sa mai asteptam putin". Staicu spera totusi ca fotbalistul sa-i aduca bani buni: "Jucatorul nu va juca in Romania decat la Craiova. Daca pleaca, va fi Galatasaray, dar e posibila si o mare surpriza!". Olteanul a afirmat ca s-a suparat pe Gigi Becali, omologul sau de la Steaua, care micsorase oferta pentru Mihaita: "Chiar m-a enervat! Am majorat pretul lui Plesan la 2.000.000 de euro. Gigi a micsorat oferta la un milion de euro, eu am marit-o. Asta e arta negocierii, e care pe care!". Contactat ieri, Gigi Becali a spus ca oltenii sunt obraznici. "imi pare rau de acest baiat ca a picat in mijlocul unor interese. Asta e, eu nu ofer mai mult". Pe de alta parte, surse ale presei de la Istanbul sustin ca fotbalistul roman era asteptat in Antalya pentru a se pune la dispozitia antrenorului Gica Hagi pentru turneul international Efes Cup. "Cim Bom" debuteaza diseara in aceasta competitie, contra celor de la Borussia Dortmund. Meciul e transmis de TV Sport, de la ora 20.00.

Evenimentul Zilei

Njock, la Mons

Jeremie Njock, atacantul camerunez al echipei de fotbal Universitatea Craiova, a semnat ieri un contract pe doi ani si jumatate cu gruparea belgiana Mons. Conducerea “Stiintei” sustine ca jucatorul n-are acordul clubului din Banie, cu care mai are contract pina in vara lui 2007. “Njock e cel mai bun fotbalist al Craiovei si costa doua milioane de dolari”, a rabufnit antrenorul Pavel Badea.

Ziarul

NJOCK A FUGIT IAR

Ca in fiecare pauza competitionala, camerunezul Njock da un tur prin Europa, sperand sa scape de o echipa si de un campionat prea mici pentru el.
Conform unor site-uri oficiale ale fotbalului european, Jeremie Njock nu se va mai prezenta la reunirea lotului, asa cum a facut-o si in vara, cand a lipsit doua luni din Banie. Conform site-ului echipei belgiene RAEC Mons, Njock s-ar fi inteles ieri cu conducerea clubului si a semnat un contract valabil pana in vara anului 2007. Mai mult de cat atat, informatia este confirmata si de site-ul oficial al forului fotbalistic european, care mai spune ca pe langa atacantul camerunez, formatia belgiana a mai achizitionat inca doi jucatori.
Culmnea e ca, ieri, Dinel habar nu avea de noul job al lui Njock. In schimb, a declarat ca e gata sa scoata din buzunar 600.000 USD, pana pe 15 ianuarie, pentru a transfera patru jucatori de top in Banie, fara a preciza cine sunt acestia.

DIN LAC IN PUT
Ironia sortii, Njock a parasit Universitatea, care este lanterna rosie in Divizia A si a ajuns la Mons, care e ciuca batailor in Belgia, ocupand de asemenea ultimul loc al clasamentului primului esalon belgian. Mai mult, Mons a strans in 16 meciuri doar 6 puncte.

DINEL ZICE CA JEREMIE NU PLEACA
Patronul Craiovei, Dinel Staicu, a declarat ieri ca Njock nu va juca la Mons. „Stiam ca Njock este mai rebel. Cei de la Mons ne-au cerut sa le spunem care sunt conditiile de transfer, insa noi le-am spus ca este netransferabil. Noi il asteptam in continuare la echipa“, a spus Staicu. Boss-ul oltenilor a mai declarat ca nu este surprins de faptul ca atacantul camerunez a semnat fara voia clubului. „Astfel de lucruri se practica. Si noi am facut la fel in vara, cu Pascovici. Si ce, l-ati vazut pe Pascovici jucand la noi? Oricum, noi nu ii vom elibera cartea verde. Cand va reveni, probabil ca va fi amendat“, a mai adaugat Dinel Staicu.

RADA SI BANI, CONTRA LUI MOTI

Rapid vrea sa se desparta in aceasta pauza competitionala de fundasul Ionut Rada, dorindu-l la schimb pe olteanul Cosmin Moti. „Probabil maine (n.r. - azi) ne vom intelege cu cei de la Rapid in privinta lui Rada. Mai avem de pus la punct cateva aspecte. Giulestenii il vor pe Moti, dar noi ca sa il cedam vrem, pe langa Rada, si o suma de bani. Aici mai trebuie sa tratam“, ne-a declarat finantatorul Universitatii. Rada a afirmat ca nu stie inca nimic despre revenirea sa in Banie si a exclus categoric posibilitatea trecerii sale la echipa de sub Tampa, varianta mult vehiculata in ultimul timp.

DINEL SUSTINE CA S-A INTELES CU TURCII
„PLESAN VA SEMNA CU GALATASARAY!“

„Mihaita Plesan va semna zilele urmatoare un contract cu echipa antrenata de Gica Hagi“, spune finantatorul „juvetilor“.
Desi Dinel Staicu da ca si perfectat transferul, Gica Popescu, unul dintre impresarii mijlocasului, neaga acest lucru. Capitanul „Stiintei“ este foarte aproape de a parasi Bania, tratativele dintre olteni si clubul turc fiind spre final. Potrivit lui Dinel Staicu, lucrurile sunt chiar clarificate, sefii Galatei fiind de accord cu toate pretentiile finantatorului Craiovei. „Asteptam reprezentantul lui Galatasaray pentru a semna actele. Gata, transferul este ca si realizat“, ne-a declarat Staicu, care a mai precizat ca va primi in schimbul fotbalistului peste 2,5 milioane de dolari.

GICA POPESCU NEAGA
Aceasta informatie este negata de impresarul jucatorului, care spune ca cele doua parti inca nu s-au inteles. „Am vorbit cu domnul Staicu si i-am explicat ca este posibil ca turcii sa fie de acord cu suma ceruta de el. Inca nu am primit nici un raspuns de la ei, deci lucrurile nu sunt deloc clare“, a spus Gica Popescu. Mergand mai departe, procuratorul FIFA a zis: „In momentul de fata, nici din punct de vedere tehnic, Plesan nu poate ajunge la Galatasaray, ei fiind nevoiti sa elibereze locul unui strain“. Popescu a tinut sa precizeze ca este exclusa plecarea lui Ovidiu Petre de la echipa pregatita de Hagi, doar pentru a i se face loc fotbalistului oltean.

CRAIOVA, LUATA LA MISTO PE SITE-UL UEFA

Pe site-ul UEFA, la capitolul „lucruri ciudate, trasnite si minunate din lumea fotbalului“, gasim Universitatea Craiova la loc de cinste. Realizatorii reproduc prezicerile unei vrajitoare optimiste din Oltenia (n.r. - vrajitoarea Mercedeza, despre care v-a informat si Ziarul), care a declarat ca rezultatele slabe din acest tur de campionat au drept cauza ghinionul si ca „in nici un caz nu poate fi vorba de un blestem“. Vrajitoarea a adaugat ca, in sezonul viitor, juvetii se vor lupta pentru castigarea campionatului.

Jurnalul National

Njock a fugit in Belgia

Criza din atacul "Stiintei" s-a marit dupa ce conducerea clubului a fost instiintata de faptul ca varful Jeremie Njock a ajuns la un acord cu RAEC Mons, echipa belgiana la care a evoluat, in urma cu doi ani, Liviu Ciubotariu.

"Noi nu stim nimic despre un transfer al lui Jeremie. El se afla sub contract cu noi pana in 2007, nemaiavand clauza de reziliere de 250.000 de dolari. Cine vrea sa-l transfere, sa plateasca doua milioane de dolari, fiindca este cel mai valoros atacant al Universitatii. Singurul transferabil este Plesan", a spus Badea, care spera sa aiba un lot puternic in retur.

PROMISIUNE
In asteptarea transferului lui Mihaita Plesan la Galatasaray, patronul Universitatii, Dinel Staicu, incepe o noua campanie de achizitii, el asigurandu-l pe Pavel Badea ca dispune de 600.000 de dolari in acest sens. De altfel, olteanul a declarat ca nu tine neaparat sa-l vanda pe Plesan, el avand nevoie de jucator pentru a scoate echipa din situatia dramatica in care se afla. "Daca dau bani de transferuri, nu-i dau din vanzarea lui Plesan. Eu le-am promis suporterilor ca nu vom retrograda si vreau sa ma tin de cuvant. Avem nevoie neaparat de un fundas bun, de un mijlocas si de doi atacanti, unde suntem in mare criza", a spus Dinel, care a negociat cu membrii din conducerea Rapidului revenirea aparatorului Ionut Rada in Banie.

Adevarul

De pe ultimul loc in Romania pe ultimul loc in Belgia
Jeremie Njock a semnat un contract cu Mons
"Njock nu va fi lasat sa plece de la Universitatea", a declarat antrenorul oltean Pavel Badea

Atacantul camerunez Jeremie Njock a parasit formatia Universitatea Craiova si a semnat un contract cu echipa belgiana Mons. Conform site-ului gruparii belgiene, Njock a semnat o intelegere pe doi ani si jumatate, pana in luna iunie 2007. Mons ocupa ultimul loc in Belgia, cu doar sase puncte dupa 16 etape, la o distanta de opt puncte pana la prima pozitie care asigura evitarea retrogradarii. Inainte de a semna pentru Mons, Njock a trecut si prin Anglia, unde, la inceputul acestei saptamani a dat probe de joc la formatia Bolton Wanderers. Desi fotbalistul in varsta de 24 de ani a semnat deja contractul cu belgienii, conducerea Universitatii nu se gandeste sa renunte la cel mai prolific atacant al sau. Managerul clubului oltean, Pavel Badea, a declarat, ieri, ca Njock va fi suspendat daca nu se intoarce la Craiova pana luni, cand "juvetii" incep pregatirea. "Njock nu va fi lasat sa plece de la Universitatea. El are contract pana in 2007, iar in cazul in care nu va veni la pregatire, avand in vedere ca nu este la prima abatere, ar putea fi chiar suspendat. Am vorbit cu patronul Dinel Staicu si am decis ca singurul jucator care va pleca este Plesan, noi avem nevoie de intariri nu sa vindem jucatori", a declarat Badea. Jeremie Njock a cauzat probleme conducerii si la inceputul acestui sezon, cand a plecat fara acordul clubului pentru a da probe de joc in Franta si a lipsit aproape o luna de la meciurile Universitatii. In alta ordine de idei, Pavel Badea a afirmat ca asteapta un raspuns din partea mijlocasului Constantin Schumacher, in vederea transferarii sale la echipa olteana. De asemenea, antrenorul oltean a declarat ca este de acord sa-l cedeze pe Cosmin Moti la Rapid, la schimb cu Ionut Rada.
8 ianuarie - Jeremie Njock a dezertat
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO