.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA » 9 februarie - Echipa fara atac
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Thu Aug 28, 2008 5:39 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
9 februarie - Echipa fara atac
MesajMesaj postat: Wed Feb 09, 2005 4:23 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

EDITIE SPECIALA

Echipă fără atac
de Cătălin NICOLA

Echipă fără atac• Compartimentul ofensiv al Universităţii rămâne în continuare deficitar, Claudiu Drăgan şi Borislav Stevanovic nedemonstrând...

Supărare

Badea nu e mulţumit de evoluţiile elevilor săi.

În toate partidele pe care Universitatea le-a disputat până acum în Antalya, linia de atac a “Ştiinţei” nu a funcţionat aşa cum şi-ar fi dorit antrenorii şi suporterii “alb-albaştrilor”. Atacantul adus cu surle şi trâmbiţe de la Dinamo, Claudiu Drăgan, nu a arătat, în meciurile jucate în Turcia, că este vârful pe care Universitatea îl caută de atâta timp. Altă achiziţie, Stevanovic, nici nu a apucat să demonstreze ce ştie cu mingea, pentru că s-a accidentat şi nu reprezintă deocamdată o soluţie pentru atacul echipei craiovene. În cele cinci partide de verificare susţinute de “Ştiinţa” pe tărâm turcesc, elevii lui Pavel Badea au reuşit să înscrie doar patru goluri, primind în schimb opt. “Am spus că nu mă interesează rezultatul final, dar nici nu pot accepta să irosim la infinit cu seninătate oportunităţi clare de a marca. Atacanţii Universităţii au ratat foarte mult în partidele cu Irtysh, Wit Georgia, Slavia Praga şi Kyung Hee. Nu se concentrează îndeajuns de mult în faţa porţii. Încă avem mari probleme în compartimentul ofensiv, suntem o echipă fără atac”, a declarat Badea. Chestionat în legătură cu jocul slab al “alb-albaştrilor” din partida cu Levski Sofia, Pavel Badea a spus: “Am întâlnit o echipă foarte puternică. A fost cu trei clase peste noi. Încă nu avem jucători la Universitatea care să suplinească lipsa celor care formează primul «unsprezece». Aici mă refer la absenţele lui Pleşan şi Moţi, care au plecat în Cipru, şi la Papură, care s-a accidentat în prima repriză şi nu a mai putut continua jocul. Toţi trei sunt fotbalişti de valoare, care formează osatura echipei. Lipsa lor s-a cunoscut şi bulgarii ne-au zdrobit prin jocul lor exact”. Diferenţa de pe tabela de marcaj dintre Levski şi Universitatea a fost făcută atât de valoarea superioară a adversarului, cât şi de greşelile pe care le-au făcut “alb-albaştrii”. “Golurile bulgarilor au venit pe greşeli individuale. La primul gol, Jaeoba a şutat de pe loc fără marcaj, în stânga lui Guso. Daouda s-a complicat inexplicabil şi astfel bulgarii şi-au mărit avantajul la două goluri. Vina la ultimul gol îi aparţine în totalitate lui Guso, care a ieşit aiurea pe centrare”, aşa a povestit Badea filmul golurilor marcate de Levski în partida cu Universitatea. Nemulţumit de prestaţia “alb-albaştrilor”, tehnicianul oltean i-a băgat în şedinţă şi i-a muştruluit serios pe fotbalişti, după înfrângerea cu Levski Sofia. “Le-am spus jucătorilor mei că bulgarii ne-au predat o lecţie de fotbal. Măcar să fi învăţat şi ei ceva din acest joc. Este inadmisibil să nu şutezi niciodată pe spaţiul porţii timp de 90 de minute. Le-am reproşat atitudinea cu care au tratat partida, precum şi o oarecare blazare, care se citea pe chipurile unora dintre ei”, a declarat Badea. Tehnicianul oltean este mulţumit de calitatea adversarilor pe care “Ştiinţa” i-a întâlnit în Antalya: “Până acum întâlneam numai «bucătari» în turneele de pregătire, îi învingeam la şapte goluri diferenţă şi credeam că suntem valoroşi. În această perioadă de pregătire nu ne-a fost frică să întâlnim echipe puternice. Jocul se poate învăţa şi pierzând”.

GAZETA DE SUD

Accidentatii Stiintei au primit vesti bune
Papura si Stevanovici vor reveni curind
Cosmin STAICU

Accidentarea suferita de Corneliu Papura (foto) in minutul 18 al meciului cu Levski Sofia s-a dovedit a nu fi foarte grava si nu-l va tine departe de teren decit citeva zile pe jucatorul Universitatii. Dupa examinarea de ieri s-a constatat ca este vorba doar de o usoara entorsa la glezna dreapta, care necesita citeva zile de repaus, Papura urmind sa se antreneze normal incepind de saptamina viitoare.

De asemenea, sirbul Borislav Stevanovici, indisponibil pentru jocul de luni cu formatia bulgara, nu se confrunta cu o accidentare serioasa, radiografia de ieri nescotind in evidenta vreo ruptura, asa cum se credea la un moment dat. De altfel, Stevanovici a efectuat ieri-dimineata o alergare usoara sub supravegherea antrenorului secund George Bita si in curind se va putea pregati alaturi de restul coechipierilor. Un alt jucator care s-a confruntat cu probleme de la inceputul turneului din Antalya, Marius Iordache, va fi si el apt de joc saptamina viitoare.

S-a anulat amicalul cu Ulm

Universitatea nu a mai disputat meciul amical programat ieri, de la ora 15.00, deoarece echipa pe care urma sa o intilneasca, SV 1948 Ulm, din liga a treia germana, a refuzat sa mai faca deplasarea la locul de disputare a partidei invocind distanta prea mare.

Ieri-dimineata, craiovenii au avut liber, iar dupa-amiaza, de la ora 16.30, au fost convocati la un antrenament pe terenul din preajma hotelului „Arcadia“. Astazi, de la ora 15.00, Universitatea va juca un alt meci amical, impotriva formatiei coreene FC Bucheon, care a fost invinsa luni, cu 2-0, de Sportul Studentesc.

Badea, suparat pe jucatori

Dupa meciul cu Levski Sofia, antrenorul Pavel Badea a organizat o sedinta cu jucatorii, nemultumit de jocul prestat de acestia, pe care-l considera cel mai slab de cind antreneaza Universitatea, echipa sa fiind depasita net la toate capitolele de ocupanta locului secund in campionatul bulgar. Levski Sofia fusese invinsa de Steaua Bucuresti cu 2-0 intr-un meci amical disputat in urma cu o saptamina.

Universitatea Craiova a pierdut luni, scor 0-3 (0-1), meciul amical sustinut in compania formatiei Levski Sofia, in localitatea Topkapi, situata la 35 de kilometri de Belek. Pentru adversara Universitatii au marcat Jaeoba ('20), Borimirov ('58 ) si Ghencev ('78 ). Antrenorul Pavel Badea a introdus pe teren urmatoarea formula de echipa: Guso - Dobre, Daouda, Rachita, Bordeanu - Calin, Bundea, Papura, Lutu - Borbely, I. Iordache. Au mai jucat: Banica, Buhusi, Murgan, Preda, Vigariu, Stoianof si Cl. Dragan.

Europa ne scuipa
Cosmin STAICU

La inceput a fost Pobeda Prilep, care a prevestit ce avea sa insemne „era Gigi Netoiu“ pentru Universitatea Craiova. In putinele aparitii internationale pe care le mai dobindeam, incepusem sa mincam bataie de la echipe care primeau „wild-carduri“ datorita fair-play-ului pentru a participa in cupele europene. Apoi am terminat cu meciurile oficiale contra unor echipe de peste hotare. „Decit sa luam bataie de la toti descultii, mai bine sa nu participam“, spune vulpea care nu mai ajunge la struguri.

Ne-am resemnat cu gindul ca nu mai putem vedea o echipa straina la Craiova, asa ca am apelat la echipa nationala si ne-am bulucit sa vedem Bosnia si Macedonia pe „Ion Oblemenco“. O obisnuita a cupelor europene intr-un timp, Universitatea mai are parte de adversari din afara tarii doar prin turneele de pregatire. Numai ca, dupa ultimele ispravi ale purtatorilor de tricouri alb-albastre, am devenit doar sparring-partneri si pentru echipe de mina a doua din estul Europei.

Cu Rednic la pupitru, acel 1-5 din vara trecuta cu Legia Varsovia a fost prima lovitura la palma(resul) Stiintei. Umilintele continua si in iarna aceasta. Dupa ce am pierdut in Antalya cu o echipa din Kazahstan (nu putem garanta ca este inscrisa in vreo liga), ne-am pomenit cu trei boabe de la bulgari, fara sa ripostam macar cu o ocazie de gol. Dupa ce ne era la un moment dat la picioare, Europa ne-a uitat si, daca nu ne ignora sau ne scuipa, ne poceste numele jucatorilor pe site-urile de internet. Acelasi internet unde ne cautam jucatori pentru a scapa de retrogradare.

Cert este ca Universitatea, cu actuala echipa, nu s-ar califica nici pentru meciuri amicale cu echipe de peste hotare daca ar exista conditii minime de inscriere. Poate doar cu bucatarii si soferii de tir de prin Austria...

GAZETA SPORTURILOR

U CRAIOVA
"Am fost penibili!"
Papură recunoaşte că Ştiinţa a evoluat catastrofal în amicalul cu Levski, 0-3. Veteranul alb-albaştrilor avertizează că echipa din Bănie va avea viaţă grea în retur, dacă nu-şi va îmbunătăţi jocul ofensiv. În partida cu Levski, Corneliu Papură a părăsit terenul în minutul 21, după ce suferise o entorsă la glezna dreaptă. Deşi exista temerea că va fi nevoit să ia o pauză de 3 săptămîni, medicii l-au liniştit ieri pe Papi, care ar putea juca şi astăzi, în amicalul cu sud-coreenii de la SK Bucheon.În afara scorului înregistrat, 0-3, a surprins jocul extrem de slab al elevilor lui Pavel Badea, care nu şi-au pus niciodată în dificultate adversara pe parcursul celor 90 de minute!

"Am fost penibili!"
Adrian Florea

În primul test adevărat susţinut în turneul din Antalya, oltenii s-au făcut de rîs contra vicecampioanei Bulgariei, Levski Sofia. În afara scorului înregistrat, 0-3, a surprins jocul extrem de slab al elevilor lui Pavel Badea, care nu şi-au pus niciodată în dificultate adversara pe parcursul celor 90 de minute!

"Ca s-o spun direct, am fost penibili! Absolut penibili! Nu ştiu dacă a fost vorba de oboseală sau de alte cauze, însă eu nu-mi aduc aminte ca Universitatea să fi evoluat vreodată atît de anemic. Bulgarii s-au distrat cu noi, am fost simple jaloane în faţa lor. Problemele cele mai grave sînt în atac, nu ameninţăm deloc poarta adversă", a explicat Corneliu Papură.

În privinţa ultimei achiziţii, ex-stelistul Valeriu Răchită, Papură a spus că "se vede că Vivi e fotbalist adevărat, dar lunga perioadă de inactivitate îşi spune cuvîntul. Oricum, nu în apărare există fisuri. Avem nevoie urgentă de vîrfuri puternice şi de valoare, altfel nici nu vreau să mă gîndesc ce ne aşteaptă în retur. Ştiu că Timişoara şi-a făcut trupă, nu glumă, Argeşul şi Oţelul s-au întărit şi ele, o să avem o primăvară fierbinte rău de tot".

Marius Iordache e turist
Dintre cei 26 de jucători pe care-i are la dispoziţie, Pavel Badea nu i-a putut folosi deloc în amicale pînă acum pe Marius Iordache şi pe Borislav Stevanovici. Primul suferă de tendinită acută şi nici nu se poate pregăti normal alături de colegi, motiv pentru el să declare, în glumă, că "se vede treaba că am venit în Antalya ca turist, deşi nu-mi face nici o plăcere". În ceea ce-l priveşte pe sîrbul adus de la Zemun Belgrad, acesta era suspect de ruptură, dar o ecografie efectuată ieri dimineaţă a relevat faptul că nu e vorba decît de o contractură mai puternică.

Rezultatele Ştiinţei în Turcia
0-1 cu FC Irtysh (Kazahstan, liga I)
1-1 cu WIT Georgia (Georgia, liga I)
Pleşan (35)
2-3 cu Slavia Praga (Cehia, liga I)
Borbely (6), Bundea (36)
1-0 cu Kyung Hee Universitary (Coreea de Sud, amatori)
I. Iordache (47)
0-3 cu Levski Sofia (Bulgaria, liga I)

PROSPORT

Ceva este putred
Antrenorul Pavel Badea s-a declarat nemulţumit de atitudinea jucătorilor săi în partidele de pregătire. Chiar dacă a transferat doi atacanţi, Universitatea Craiova nu contează în faza ofensivă, fapt văzut şi în cele cinci amicale disputate în Turcia, din cele patru goluri marcate, doar jumătate fiind înscrise de vîrfuri. Pavel Badea este total nemulţumit de modul de exprimare al echipei sale în teren, în special în compartimentul ofensiv, unde atacanţii Borbely, I. Iordache şi Drăgan fac figuraţie. “Nu am decît cinci-şase titulari valoroşi, iar restul jucătorilor din primul unsprezece şi rezervele nu sînt departe de pretenţiile unei echipe serioase. Cînd nu joacă Pleşan sau Moţi se simte, iar cînd a ieşit Papură, accidentat cu Levski, echipa nu a mai avut nici un orizont. Nu mă aşteptam ca Daouda şi Guso să greşească la două dintre golurile celor din Sofia. Sînt convins că-şi vor reveni. M-a nemulţumit atitudinea unor jucători, care în loc să progreseze, se plafonează”, a declarat Pavel Badea. Cu toate acestea, Bădiţă nu disperă şi susţine că e mai bine să fie învinsă echipa în meciurile de pregătire, dar să cîştige în campionat, unde ocupă ultima poziţie în clasament: “Pînă acum jucam cu ospătari şi bucătari, îi băteam cu 10 sau 11-0 şi ne ziceam că sîntem cei mai tari. Începea campionatul, iar după opt etape trebuia schimbat antrenorul. Jucînd cu echipe puternice în acest an, avem posibilitatea să învăţăm mai mult”.

A picat amicalul cu SVV Ulm
Programată să se dispute ieri, de la ora 15:00, partida amicală cu nemţii de SVV Ulm a fost contramandată, deoarece aceştia au întîrziat în Antalya. Ca şi jucătorii lui FC Braşov, cei de la Ulm au stat mai multe ore pe aeroportul din Istanbul, blocat din cauza vremii nefavorabile, aceştia ajungînd în Antalya abia luni noaptea, la ora 3:00. Astăzi, de la 15:00, pe terenul de la “Arcadia”, Universitatea va întîlni cel de-al şaselea adversar, FC Bucheon, din Coreea de Sud.

Papură are entorsă
Înlocuit în minutul 22 al amicalului cu Levski Sofia, din cauza faptului că a fost călcat pe picior de nigerianul Ricard, Corneliu Papură a fost diagnosticat de doctorul Claudiu Stamatescu cu entorsă la glezna dreaptă. Papură a fost oprit de la şedinţa de ieri-seară la care titularii au avut parte de un antrenament mai uşor. Medicul echipei speră să-l recupereze în scurt timp pe fundaşul de 30 de ani.

Bănică a fost căpitan
Intrat în teren în minutul 80 al partidei pierdute în faţa bulgarilor cu 0-3, în locul lui Adnan Guso, Nicuşor Bănică a fost pentru prima dată căpitan al Universităţii Craiova. Deoarece schimbarea portarilor s-a făcut prin spatele porţii, Guso şi-a dat jos banderola şi a fixat-o pe braţul lui Bănică. “Cred că am purtat-o cu cinste, aţi văzut că nu am luat nici un gol”, s-a lăudat cel de-al doilea portar al Craiovei.

Răchită are insomnii
Ultima achiziţie a Craiovei, Vivi Răchită, nu mai poate dormi noaptea, din cauza sforăiturilor colegului său de cameră, sîrbul Borislav Stevanovici. Cum a plecat Milan Jovanovici din cantonamentul din Antalya, Răchită a hotărît să se mute de urgenţă în cameră cu Lucian Dobre. “Stevanovici sforăie foarte tare şi aveam nopţi albe din cauza lui”, ne-a declarat Răchită. Vivi, care a fost remarcat la meciul cu Levski şi de ziariştii bulgari, susţine că albastrul este culoarea lui preferată. În altă ordine de idei, Stevanovici, fostul său coleg de cameră, a suferit o contractură la gamba piciorului drept şi a efectuat ieri un RMN la o clinică medicală din Belek.

Dobre, în poze la Topkapi
Singurul dintre jucătorii Universităţii Craiova care a mai evoluat pe stadionul de la Topkapi, acolo unde are obiceiul să se antreneze Beşiktaş Istanbul, este Lucian Dobre. Fundaşul dreapta este chiar “înrămat” alături de foştii colegi de la Astra Ploieşti într-o fotografie de prezentare expusă în incinta complexului. “Ce echipă bună aveam atunci! Dacă jucam acum împreună eram probabil în fruntea clasamentului. Nu ne stătea nimeni în faţă”, a spus Dobre, care apare în poză alături de Dăscălescu, Petroiesc, Bîrsan şi alţii.

Doar Adnan Guso a simţit cutremurul
În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2:00, în Antalya a avut loc un cutremur de o intensitate mică, sub patru grade pe scara Richter. Singurul jucător din tabăra Craiovei care a simţit cutremurul a fost portarul Adnan Guso, acesta povestindu-le colegilor la micul dejun ce s-a întîmplat. “Sînt obişnuit cu cutremurele, pentru că, pe vremea cînd evoluam în Turcia, erau foarte frecvente. Acum nu mă mai sperie”, a spus Guso, care acum patru ani a fost component al formaţiei Erzurumspor, în prima
ligă turcă.
cristi.stancescu@prosport.ro
9 februarie - Echipa fara atac
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » MASS-MEDIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO