Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | BALACI - interviuri, opinii |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5185 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ilie Balaci vrea sa se implice in fotbal la Caracal, nu la Craiova
„N-a fost sa am parte de Universitatea!“
Ion JIANU, Gazeta de Sud, 13 decembrie 2005
Ilie Balaci s-a intors in România cu idei noi
Daca la inceput a negat informatia privind o eventuala implicare, ca actionar, la FC Caracal, recent a recunoscut ca n-ar fi exclus sa devina unul dintre finantatorii clubului din „Orasul Minunilor“.
- S-a rezolvat „divortul“ cu Al Arabi?
- Da, am reziliat de comun acord contractul, sunt la zi si cu banii din contract. A revenit acasa zilele trecute si secundul meu, antrenorul Florin Cioroianu. Fotbalistul adus de mine la Al Arabi, Danciu, este insa acolo, ramâne sub contract cu echipa din Doha. Danciu n-are nici o legatura cu rezilierea contractului antrenorilor. Nimeni nu isi poate permite sa renunte la un fotbalist de 700.000 de dolari, cât au dat cei din Qatar pentru Ciprian Danciu.
- Ati renuntat la Al Arabi din Qatar, lasând apoi sa se inteleaga ca renuntati la antrenorat. „Gata“, ati declarat. Ce ati vrut sa spuneti?
- V-am spus de multe ori ca România nu ma intereseaza sub nici o forma. Acum am insa de facut o precizare. Probabil ca ma voi implica totusi in fotbalul românesc, dar nu in antrenorat.
- Inteleg, deci, ca ramâneti in România...
- Vreau sa ramân in România, in proportie de 99 la suta sunt hotarât sa ramân acasa. Problema se pune altfel... Si acum v-as raspunde printr-o intrebare: ce ati face in locul meu daca mâine vi s-ar oferi un milion de dolari? Indiferent câti bani ai avea, e greu sa renunti la dolari, nu?
- Un milion de dolari este o oferta ispititoare probabil si pentru Balaci!
- Ei, asta incerc eu acum, sa ma educ!
- Sa refuzati orice oferta?
- Da! Viata asta este, una singura. Frumos ar fi sa am 30 de ani, dar din pacate, repet, din pacate, eu am ajuns la 50 de ani.
„Vreau sa fac business in fotbal“
- In urma cu vreo doi ani, mi-ati spus ca pe la vârsta de 50 de ani o sa abandonati cariera de antrenor...
- Exact, asa am declarat. Si cred ca ma cunoasteti bine acum, adica nu prea imi place sa manânc ce nu trebuie! Vreau sa ramân acasa, asta ar fi ideea. Totul este daca voi rezista tentatiilor.
- Ati avut deja vreo oferta din lumea araba sau din România?
- Am fost sunat de vreo patru ori de pe un numar de telefon din Emiratele Arabe Unite, dar am refuzat sa raspund! Nu stiu cine a fost, dar probabil ca a fost un telefon in interes de serviciu, ca sa zic asa. N-am raspuns de frica ca ar putea fi o oferta si iarasi as fi tentat sa-mi fac bagajul.
- Stiam ca aveti un impresar...
- N-am semnat contract cu vreun impresar. Am o colaborare cu un impresar care imi spunea ce echipe se intereseaza de mine. Dupa discutiile preliminare privind formatia respectiva si posibilitatile financiare pentru contractul meu ca antrenor, adica dupa ce stabileam valoarea contractului meu, nu ma mai interesa ce bani isi lua el de pe urma mea. Oricum, mie nu mi-a cerut niciodata nimic, iar eu nu i-am dat nici un dolar.
- Daca ati ramâne acasa, ce ati face in fotbalul din România?
- Am o oferta din partea lui George Ilinca de a deveni actionar la FC Caracal, impreuna cu el si Consiliul Local Caracal.
- In urma cu câteva zile mi-ati declarat ca asta ar fi o gluma...
- Initial, ce s-a scris prin unele ziare din Bucuresti au fost, intr-adevar, glume. Acum alta-i situatia.
- Adica?
- Sunt tentat sa ma implic intr-un fel de business in fotbal.
„Plec in Africa dupa fotbalisti“
- Impresar?
- Nu, altceva. Concret, o sa urc in avion si voi merge in Africa, in Senegal, Coasta de Fildes, Nigeria si de acolo, cu banii mei, voi cumpara câtiva jucatori, patru, cinci, sase... Ii aduc in România si ii voi angaja la cluburi din România. Ulterior, in cazul unei vânzari, ar urma sa fiu parte financiara cu clubul respectiv. FC Caracal ma intereseaza pentru a incepe acest business. Nu voi fi actionarul principal al echipei din Carcal, asa cum s-a scris, ci voi fi actionar impreuna cu George Ilinca si Consiliul Local Caracal. N-am decis inca asta, probabil ca la sfârsitul saptamânii viitoare voi lua o hotarâre. Revin miercuri in Craiova (poimâine - n.r.) si atunci este foarte posibil sa iau decizia finala. Mie mi se pare o chestiune interesanta.
- Nu va pare rau cu nu sunteti implicat la Universitatea?
- Hm... Se pare ca n-a fost sa am parte de Universitatea. Ca jucator, m-am accidentat devreme, la 26 de ani, si n-am avut prea mult parte de Craiova, iar ca antrenor... Doar stiti, am fost de doua ori antrenorul principal al Universitatii si nici ca tehnician n-a fost sa fie. Iar ca actionar, a trebuit sa ma iau cu Gigi Netoiu in suturi!
- Ati fost atunci, in 2001, si actionar?!
- Da, cu Gigi Netoiu, Nicu Gheara, George Ilinca si Doru Stanescu. O precizare: când am venit la Universitatea, trebuia sa se faca o noua societate unde, alaturi de Netoiu, Ilinca si Stanescu, au mai intrat Gheara si Balaci, dar fara sa se faca si acte. |
|
|
|
|
 | |  |
|
flipper
|
| Presedinte de club |

Vrsta: 30 |
17694 Lei grei
Items |
| Aderat | 01 Nov 2004 | | Mesaje | 840 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| pacat ca balaci nu vine investitor la universitatea, desi se pare ca are o perspectiva comerciala asupra fenomenului fotbablistic |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Eu unul, sincer, nu stiu cat sa mai cred din ceea ce spune. Mereu aud ca vrea acasa si dupa aia hop la Al-ithi-nu-stiu-cum... |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
“Minunea Blondă” vrea o nouă “Maxima”
de Cristi D. NEFIRU
Aparut in ESO, Marti 13 Decembrie 2005
• Ilie Balaci îşi pune mari speranţe în actuala generaţie de fotbalişti olteni, pentru o renaştere a Universităţii
Prezent sâmbătă-seara la concertul legendarei trupe autohtone de muzică rock “Iris”, susţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti, Ilie Balaci (foto, dreapta), inegalabilul prim-solist al “Craiovei Maxima”, l-a vizitat înaintea începerii spectacolului pe cântăreţul Cristi Minculescu (foto, stânga), căruia i-a oferit un buchet uriaş de flori. Balaci nu a putut “dribla” însă microfoanele şi carneţelele reprezentanţilor mass-media, fiind asaltat cu întrebări referitoare la proiectele sale. “Sunt sigur, vreţi să ştiţi dacă mă voi implica la Universitatea Craiova. Răspunsul este nu. În cel mai scurt timp mă voi hotărî ce voi face în viitor”, a spus “Minunea Blondă”. Întrebat ce părere are despre potrivirea de nume din titlul albumului “Iris Maxima” şi glorioasa echipă olteană a anilor ’80, Balaci a afirmat: “Cred că există o legătură între cele două «maxime», ştiindu-l pe Cristi (n. r., Minculescu) atât de devotat «Ştiinţei», echipa sa de suflet. Din păcate pentru toţi fanii Universităţii, doar membrii trupei «Iris» se află actualmente în top, gruparea-fanion a Olteniei evoluând în eşalonul secund. Am speranţa însă că se va redresa şi va ajunge acolo unde îi este locul”. Balaci a lăudat parcursul Universităţii din turul campionatului Diviziei B: “Lotul craiovean a avut o evoluţie îmbucurătoare, fiind format din mulţi jucători tineri. Aştept să văd continuarea şi, mai ales, revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. M-au surprins plăcut Andrei Ionescu, Mircea Bornescu şi Dorel Stoica, care, de fapt, au confirmat că au o certă valoare. Pe ultimii doi îi ştiu de la Caracal, ca şi pe Mădălin Ciucă, despre care pot să spun că se află pe o pantă ascendentă şi are timp să-şi valorifice potenţialul. Toţi pot să crească, pentru asta răbdarea fiind un factor important.” Balaci consideră că sportivii din România nu excelează la capitolul profesionalism: “Uitaţi-vă la fotbaliştii români! Cum dau de bani, îi aruncă pe apa sâmbetei, cheltuindu-i pe vrute şi nevrute, haine de firmă, spre exemplu. În străinătate se pune preţ pe cu totul altceva. Jucătorii noştri greşesc deseori, în loc să-şi cumpere o casă, investesc în maşini. Ar trebui învăţaţi de mici cu regulile profesionismului. Pe de altă parte, e de înţeles precipitarea de care dau dovadă, tinereţea lor fiind de vină.” În ceea ce priveşte dezvoltarea fotbalului românesc, Balaci a fost tranşant: “Stăm prost cu legile sponsorizării, la acest nivel trebuind să fie puse la punct mai multe lucruri. Mentalitatea suporterului român trebuie şi ea schimbată, începând de la un lucru elementar: plata biletelor de intrare pe stadion. Nu trebuie obligaţi să plătească sume exorbitante, ca în Italia - unde la un meci al lui AS Roma un tichet la peluză costa, cu ceva vreme în urmă, 60 de euro -, ci în limita bunului simţ”. Despre managerul-antrenor al grupării craiovene, Balaci s-a ferit să dea un răspuns clar: “Pentru Ovidiu Stângă, chiar dacă se află la început, vorbesc rezultatele. Nu e bine să ne dăm prea devreme cu părerea despre antrenorii tineri, trebuie să le acordăm timp suficient, pentru a-şi pune în practică ideile de joc”. Balaci a părut puţin deranjat de felul în care în ţară i-au fost prezentate performanţele ca tehnician al diverselor formaţii străine: “În ultima perioadă s-a acordat o atenţie exagerată trofeului obţinut de Anghel Iordănescu. Acelaşi tam-tam nu a existat atunci când am reuşit să câştig patru finale ale Cupei Campionilor Asiei. Asta e, în România nu mi-a mers prea bine ca antrenor. Aţi văzut, am dat de două ori chix”. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
„2 ani? Meritam 10!”
Daniel Nanu
Aparut in Gazeta Sporturilor, 21 decembrie 2005
Pe Ilie Balaci, istoria fotbalului românesc îl reţine drept cel mai tînăr fotbalist care a îmbrăcat vreodată tricoul echipei naţionale. A debutat sub tricolor pe 23 martie 1974, contra Franţei, la Paris, într-un meci pierdut de echipa României cu 1-0. Avea 17 ani, 6 luni şi 10 zile.
În ancheta istorică a Sportului, actuala Gazetă, Balaci a fost de două ori pe locul 1, în 1981 şi 1982. Omul care declară, mîndru, "Craiova Maxima s-a născut şi a murit o dată cu mine" crede că ar fi meritat mai mult decît atît.
- Cum ai primit vestea în 1981?
- Mi-a dat-o Dana, soţia mea, care împlineşte chiar azi 48 de ierni, fiind născută pe 21 decembrie. N-am avut atunci un an prea bun, vorbesc de echipa naţională. Rataserăm calificarea pentru Spania '82, în schimb, la Craiova dominam totul. Eram deţinătorii Cupei şi ai campionatului şi ne calificaserăm în sferturile Cupei Campionilor, unde jucam cu Bayern Munchen.
- În '81, la fel ca în '82, l-ai avut contracandidat pe Costică Ştefănescu...
- Costică ar fi meritat şi el un titlu... Cred că a fost cel mai bun libero din istoria fotbalului românesc. Faptul că a fost aproape un deceniu pe podium şi că a fost căpitanul Craiovei Maxima spune totul. Personal, îmi pare rău că am fost desemnat fotbalistul numărul 1 doar în două rînduri...
- De ce?
- Păi, la felul în care marea echipă a Craiovei a dominat fotbalul românesc, aproape un deceniu, cred că meritam mai mult.
- Cît de mult?
- Nu ştiu. Poate un deceniu, nu? Şi, oricum, meritam să fiu cel mai bun şi în 1983! Prima jumătate de an mi-a aparţinut! Meciurile Craiovei cu Kaiserslautern şi Benfica, partidele echipei naţionale cu Italia, cu Cehoslovacia de la Bucureşti, plus victoria de la Stockholm cu Suedia... Nu că mă laud, tot timpul am fost mîndru, dar astea au fost meciuri care s-au rotit în jurul lui Balaci!
- Şi?
- Şi, la finalul lui '83, Balaci n-a figurat nici măcar în primii 10! Poate că aşa a fost să fie. Am două fete şi am cîştigat două premii, cîte unul pentru fiecare. Azi însă se fac tot felul de statistici pe tema "cel mai bun fotbalist român din toate timpurile", iar Balaci vine mereu pe locul trei, după Hagi şi Dobrin. Hagi a jucat pînă la 37 de ani, Dobrin şi mai mult, iar eu am jucat pînă la vreo 26. Elocvent, nu?
„În 1983, Cornel Stroe, preşedintele Craiovei, a declarat: «Balaci e cel mai mare chiar şi atunci cînd nu joacă»”
Ilie Balaci |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Balaci patron!
Constantin Radu (Craiova)
Aparut in Gazeta Sporturilor
Întors din Qatar, Ilie Balaci a negat iniţial cu vehemenţă posibilitatea de a reveni în fotbalul autohton, precum şi achiziţionarea clubului FC Caracal, la care ocupa funcţia de preşedinte de onoare. "Mai bine mă apuc de taximetrie decît să mă întorc în fotbalul românesc!", spunea Balaci săptămîna trecută.
Singurul care a lăsat loc de interpretări a fost finanţatorul principal al divizionarei B, George Ilinca. Acesta declara că, după Sărbători, este foarte posibilă o asociere între "Minunea Blondă" şi FC Caracal. Ieri, Ilie Balaci s-a întîlnit cu Ilinca, iar cei doi au bătut palma.
"Ilie a discutat marţi cu George şi, în proporţie de 99 la sută, va fi unul dintre acţionarii grupării FC Caracal. Tranzacţia oficială se va concretiza abia zilele următoare, pentru că Balaci s-a văzut acum cu Ilinca mai degrabă pentru a sărbători ziua Sfîntului Ştefan", a declarat Jean Niţulescu, preşedinte executiv la formaţia pregătită de Nicolae Ungureanu.
"După Sărbători, mă voi implica serios la Caracal. Voi trata onest acest club. Şi vreau ca echipa să promoveze în cel mai scurt timp în Divizia A”
Ilie Balaci
„E un lucru bun că Balaci revine în fotbalul românesc, însă Caracalul n-are nici o şansă să promoveze înaintea Craiovei. Poate să-i ia pe Maradona, Pele, Zamorano şi Kempes, că tot noi vom juca la anul în «A»!”
Adrian Mititelu, patron U Craiova
28 decembrie 2005 |
|
|
|
|
 | |  |
|
ukeloo
|
| Lider galerie |

|
9163 Lei grei
Items |
| Aderat | 20 Sep 2005 | | Mesaje | 348 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| eu unul il stimez foarte mult pe balaci si imi pare rau ca nu investeste la stiinta. parerea mea este ca ar face o echipa foarte buna cu mititelu. problema este : mititelu chiar nu vrea sa se asocieze cu nimeni? eu consider ca ar fi prolifica o colaborare financiara mititelu-balaci mai ales ca ambii au in suflet stiinta (cel putin balaci sigur iar mititelu asa se lauda si incep sa il cam cred). oricum asta nu e treaba mea si tot ce pot sa fac eu este sa le urez succes ambilor. |
|
|
|
|
 | |  |
|
flipper
|
| Presedinte de club |

17694 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
dupa urmatoarele declaratii ale lui balaci:"- Sunt tentat sa ma implic intr-un fel de business in fotbal.
„Plec in Africa dupa fotbalisti“
- Impresar?
- Nu, altceva. Concret, o sa urc in avion si voi merge in Africa, in Senegal, Coasta de Fildes, Nigeria si de acolo, cu banii mei, voi cumpara câtiva jucatori, patru, cinci, sase... Ii aduc in România si ii voi angaja la cluburi din România. Ulterior, in cazul unei vânzari, ar urma sa fiu parte financiara cu clubul respectiv. FC Caracal ma intereseaza pentru a incepe acest business." reiese clar ca omul priveste fotbalul ca o afacere. sincer eu nu mai vreau investitori care sa priveasca echipa ca pe un targ de vite |
|
Last edited by flipper on Thu Dec 29, 2005 5:14 pm |
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
flipper, se pare ca poti fi linistit...Caracalul pare sa fie oricum locul in care Balaci vrea sa inceapa acest "un fel de business".
Ilie ramane la fel de imprevizibil cum era si pe gazon acum ani buni... |
|
|
|
|
|
flipper
|
| Presedinte de club |

17694 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
macar sa ramana imprevizibil, decat sa devina un avar previzibil precum gica popescu  |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Eu cred ca peste putin pleaca iar prin tarile arabe...se plateste prea bine ca sa refuze.
Apropo de lucruri imprevizibile, va amintiti o declaratie de a lui, acum cateva luni: "i-am spus lui staicu sa-mi dea 400 000$ (parca asta era suma) in primavara si scapam echipa de la retrogradare"... |
|
|
|
|
|
gac200076
|
| Moderator |

Vrsta: 31 |
22201 Lei grei
Items more... |
| Aderat | 10 Jul 2005 | | Mesaje | 1078 | | Locatie | Kln |