Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | comparatie |  |
|
soso
|
| Lider galerie |

Vârsta: 28 |
8487 Lei grei
Items |
| Aderat | 09 Jul 2005 | | Mesaje | 291 | | Locatie | chicago, usa |
|
|
|
 |
 |
 |
|
pentru ca la topicul despre super bowl au fost pareri impartite despre fotbalul american si despre cat e el de spectaculos in comparatie cu fotbalul , mi-am permis sa postez un studiu aparut in revista " newscientist", studiu efectuat chiar in statele unite ( los alamos national laboratory, new mexico) care are ca obiect spectaculozitatea unor sporturi. au fost omise din studiu rugby si cricket pt ca ele nu prezinta interes prea mare in sua, in schimb studiul contine sporturile nationale americane( hockey, fotbal american, baseball si baschet).
o sa redau in continuare articolul preluat de pe site-ul oficial al queensland roar care are ca sursa un studiu aparut in revista de stiinta " Newscientist" :
FOOTBALL CONFIRMED AS MOST EXCITING SPORT
Thursday, 5 January, 2006 - 11:21AM
ACCORDING to New Scientist magazine, football (or soccer as they still call it) is the most exciting sport to follow.
Not that they are telling the converted anything that we don’t already know, but it’s nice to make it official!
Eli Ben-Naim, Sidney Redner and Federico Vazquez at the Los Alamos National Laboratory in New Mexico decided to look at unpredictability of results - how often a team with a worse record overcomes an apparently superior one - as the best measure of how exciting a league is. "If there are no upsets, then every game is predictable and hence boring," says Ben-Naim.
The team analysed results from more than 300,000 games over the last century from the US's national hockey, football, baseball and basketball leagues and the English Premier League. Rugby and cricket were omitted because they do not have a big following in the US.
Their results showed that the ‘upset frequency’ was highest for football, followed by baseball, hockey, basketball and finally American football.
We could probably think of many more reasons why our sport is the greatest and most exciting in the world but it wouldn’t be based on scientific studies, more a passion we all share that is almost impossible to quantify.
However, if the scientists have a different system of measuring excitement we’ll accept it all the same!
Source: www.newscientist.com |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Interesant studiul...reiese ca ar fi cel mai usor de pariat la fotbalul american, apoi la baschet, hochei, baseball si cel mai greu la fotbalul nostru de toate zilele...
Deci, care va bagati la pariuri la NFL pentru sezonul urmator?  |
|
|
|
|
 | |  |
|
soso
|
| Lider galerie |

Vârsta: 28 |
8487 Lei grei
Items |
| Aderat | 09 Jul 2005 | | Mesaje | 291 | | Locatie | chicago, usa |
|
|
|
 |
 |
 |
|
desi studiul se bazeaza pe imprevizibilitatea rezultatelor, eu cred ca nu numai asta face diferenta intre sporturile mentionate. cred ca e si trairea meciurilor. altfel traiesc meciurile fanii americani, fie ei de fotbal, baschet , hockey sau baseball si altfel fanii soccer-ului.
eu am lucrat stand attendant la soldiers field( stadionul echipei de fotbal american chicago bears pt cei care nu stiu ) pe toata durata sezonului de nfl si am fost pe stadion la meciurile celor de la bears + cele 2 meciuri disputate pe acest stadion in vara de real madrid si ac milan. diferentele de traire si de manifestare sunt mult diferite mult diferite.
americanii merg la meciuri foarte linistiti si se intorc de acolo la fel indiferent de rezultat . in timpul meciurilor tribunele se mai anima la cate o faza mai spectaculoasa si cam atat. se mai aud ceva urale intre 2 hamburgeri si doua pahare de bere . in schimb , la fotbal, fie ca e urmarit de mexicani, europeni sau putinii americani carora le place acest sport, manifestarile sunt altele. deci e o diferenta mare chiar si intre fanii de aici, ca sa nu vorbesc de diferenta dintre fanii americani si cei europeni, care canta in timpul meciului, scandeaza diferite chestii si traiesc la intensitate maxima fiecare faza. a da, si pe la baschet se mai aud ceva reprize de " defence , defence!' . si atunci se chinuie crainicul arenei sa ii faca pe spectatori sa strige defence. in america, organizatorii se chinuie sa faca spectacol pt public prin majorete, mascote , etc, in lumea fotbalistica suporterii fac spectacolul pe stadion prin coregrafii , cantece si cate o mica ( sau mai mare) confruntare intre fani , sau fani si forte de ordine .
si chiar si jocurile ca atare sunt foarte diferite ca spectaculozitate( toate au partea lor de spectacol), soccerul avand marele merit ca are mult mai putine puncte moarte decat fotbalul , baschetul sau baseballul( care in opinia mea e de-a dreptul boring si disappointing ca sa o citez pe cornelia) . |
|
|
|
|
 | |  |
|
gac200076
|
| Moderator |

Vârsta: 31 |
22201 Lei grei
Items more... |