Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Costea |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Costea află astăzi diagnosticul
Aparut in ziua de Marti 21 Noiembrie 2006
• Jucătorul Universităţii Craiova Florin Costea va efectua, în această dimineaţă, un control medical amănunţit în capitală, doctorul Filipescu urmând să-i stabilească un diagnostic. Medicul bucureştean este cel care l-a operat, în urmă cu ceva timp, pe fotbalistul oltean şi cunoaşte cel mai bine situaţia medicală a acestuia. Atacantul echipei din Bănie a părăsit terenul în minutul 62 al partidei cu Farul Constanţa, după un contact dur cu un adversar, moment în care i-a sărit genunchiul piciorului drept. Accidentarea lui Costea a survenit la acelaşi picior operat de doctorul Filipescu, tot în urma unui necaz, atunci fotbalistul lipsind de pe gazon opt luni. (A.
Sursa: Editie Speciala |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
GAZETA DE SUD
Accidentarea atacantului craiovean nu este grava
Florin Costea va reveni cu FC Vaslui
Alexandru VIRTOSU
Accidentându-se in timpul partidei cu Farul, in urma unui contact cu Mihai Gurita, Florin Costea a primit un prim diagnostic destul de grav, fiind suspectat de ruptura de menisc, dupa ce staff-ul medical a afirmat ca i-a sarit rotula. Ieri, dupa controlul efectuat la Bucuresti, verdictul dat de profesorul Filipescu, cel care a avut grija de Costea si in vara trecuta, a schimbat toate datele problemei. Atacantul Stiintei a suferit o contuzie serioasa la piciorul drept, dar poate sa-si continue activitatea dupa o saptamâna de repaus.
„Nu este nimic grav, mai mare a fost sperietura. Florin Costea a suferit doar o contuzie, dar toata lumea s-a panicat pentru ca este piciorul cu probleme, pe care l-a avut rupt anul trecut“, a spus Sebastian Dafina, ofiterul de presa al Stiintei.
Semne bune si de la Gargalie si Dorel Stoica
In timpul celei de-a doua sedinte de pregatire sustinuta de juveti si-au facut aparitia Constantin Gargalie si Dorel Stoica, ambii accidentati in partida cu Rapid, din Cupa României. Cei doi au alergat timp de aproape o ora, iar in finalul antrenamentului s-au bagat din nou in „bârlog“, adica in sala de forta din incinta bazei sportive din Lunca Jiului, pentru a urma pasii refacerii. Dupa cum evolueaza lucrurile, pe Gargalie se va putea miza in intâlnirea cu FC Vaslui, iar pe capitanul Stoica in meciul cu Steaua, din etapa a doua a returului. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Editie specialaCostea a scăpat
de Adrian IOSUB
Aparut in ziua de Miercuri 22 Noiembrie 2006
• După mult timp, Fane Stoica a primit o veste bună în ceea ce priveşte situaţia accidentaţilor din lot
Atacantul craiovean Florin Costea a efectuat ieri, la Bucureşti, un control medical amănunţit la doctorul Filipescu, acela care l-a şi operat, în urmă cu ceva timp, pe jucător de ruptură a ligamentelor încrucişate, accidentare ce l-a ţinut pe fotbalist departe de gazon timp de opt luni. Din fericire însă, testele efectuate au demonstrat că problema nu este una aşa de gravă cum părea iniţial. “Am vrut să fie văzut de doctorul care l-a operat, pentru a primi confirmarea a ceea ce credeam şi eu, şi anume că accidentarea sa nu este una gravă. Ligamentele sale sunt OK”, a afirmat doctorul Universităţii, Claudiu Stamatescu. Acesta a precizat că, deşi Costea a scăpat de o accidentare urâtă, este posibil să nu mai fie folosit în ultimele trei meciuri ale anului. “El va urma acum un program de recuperare şi trebuie să luăm o decizie. E necesar să fie cântărite bine avantajele şi dezavantajele în acest moment. Mă refer la faptul că jucătorul ar putea fi menajat în acest final de an, pentru a nu risca o recidivă. Se poate întâmpla să se accidenteze un fotbalist sănătos, dar unul cu problemele lui! El ar putea să joace 15 minute, dar nu se ştie încă. Sunt mai multe variante în acest moment şi trebuie să o alegem pe cea mai bună”, a declarat Stamatescu. Medicul echipei din Bănie a încheiat spunând că, în cazul în care operaţia lui Costea ar fi fost afectată în urma accidentării din partida cu Farul Constanţa, atacantul oltean ar fi putut rata întregul sezon. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Operaţia lui Costea a reuşit
de Mario MORCOV
Aparut in ziua de Joi 14 Decembrie 2006
• Atacantul alb-albaştrilor are nevoie de 30 de zile de convalescenţă
Ieri, ghinionistul Universităţii Craiova, atacantul Florin Costea, s-a operat iarăşi. Jucătorul cu cele mai multe probleme medicale din lotul Ştiinţei a avut întâi accidentare la mână, atunci când a venit la Craiova. Apoi s-a ales cu o ruptură a ligamentelor încrucişate ale genunchiului drept în ultima zi a turneului din Cipru, ieri operându-se de menisc interior la acelaşi genunchi. Imediat cum s-a sfârşit intervenţia, la clinica doctorului Filipescu, Costea I se simţea bine, chiar dacă mai avea dureri în locul operat. Perioada de convalescenţă a vârfului de atac, originar din Vâlcea, va dura o lună. El va ieşi din spital în această dimineaţă şi va reveni în Bănie, iar după o consultare cu medicul clubului oltean, Claudiu Stamatescu, va avea un tratament de urmat, precum şi un program la sala de forţă. Cel mai probabil va reveni pe gazon, ca să se pregătească alături de colegi, la jumătatea lui ianuarie. Costea a declarat: “Sper să se fi terminat cu ghinioanele mele şi sper că voi fi apt, sută la sută, la începutul sezonului de primăvară, pe 3 martie”. Altfel, acesta a promis: “Nu numai că vreau, dar trebuie să şi arăt ce pot, pentru că, până acum, am făcut prea puţin pentru Universitatea”.
Două goluri în cinci meciuri
Costea I a evoluat pentru prima dată la Universitatea în Liga I, în meciul cu Poli Iaşi. La debut, Florin a reuşit un gol. Între timp, până la ultima accidentare, suferită în confruntarea cu Farul, Costea a mai jucat în alte trei partide de campionat - cu Ceahlăul, cu Pandurii, în Cotroceni, şi cu Poli Timişoara - şi a mai înscris în disputa cu formaţia din Piatra Neamţ. Vâlceanul se consideră dator echipei din Bănie: “Voi reveni şi voi marca din ce în ce mai multe goluri.”
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ştiinţa are alt lider de echipă
Costea, noul căpitan
Sport - Marian APIPIE
Excluderea din lot a lui Dorel Stoica a făcut ca banderola de căpitan al echipei să treacă pe braţul lui Florin Costea, jucător despre care oficialii clubului au avut numai cuvinte de laudă. După ce la mijlocul sezonului trecut i-a fost încredinţat tricoul cu numărul zece, vâlceanul a fost pus acum în postura de căpitan şi lider al echipei, lucru care nu-l sperie pe jucătorul de 22 de ani. „Banderola de căpitan înseamnă mult. Sper să reuşesc să-mi motivez colegii şi să ne revenim cât mai repede pentru a ajunge în faţă“, a precizat Costea, care a recunoscut că există o stare de tensiune în vestiarul echipei. Al doilea căpitan al Universităţii a rămas Mădălin Ciucă.
Sursa: Gazeta de Sud |
|
|
|
|
 | |  |
|
BigBrother
|
| Moderator |

Vârsta: 20 |
23725 Lei grei
Items |
| Aderat | 04 Mar 2005 | | Mesaje | 1306 | | Locatie | STREHAIA / CRAIOVA |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Sa speram ca e o miscare buna.....sper sa nu si-o ia in cap ca si ceilalti. Pana acum nu a dezamgait....au avut incredere in el si i-au incredintat tricoul cu nr. 10. Sa speram ca nu ne va dezamagi nici de acum incolo!! |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Costea pare un baiat serios, necazul cu el sta in fragilitatea fizica... |
|
|
|
|
|
BigBrother
|
| Moderator |

23725 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Desi e destul de inalt, nu impresioneaza prin fizic, fiind mai slabut! Dar e destul de bataios si se tine destul de bine pe picioare! Treaba e ca uneori se complica prea mult si incearca prea multe artificii. Ar trebui sa fie mai direct si mai agresiv....sa incerce mai mult sa suteze decat sa dribleze prea mult si sa piarda mingea. Are calitati foarte bune!! |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Etse unul din cei mai buni jucatori pe care-i avem, eu ma gandeam insa la desele accidentari de care a avut parte... |
|
|
|
|
|
BigBrother
|
| Moderator |

23725 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Si aceste probleme cu accidentarile fac parte din viata unui sportiv. Sa speram ca nu vom avea probleme cu el si ca va fi la lcul lui si va ajuta echipa! |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Briliantul Universităţii
de Mario MORCOV
Aparut in ziua de Luni 10 Septembrie 2007
• Adus în Bănie în urmă cu aproape doi ani de la CSM Rm. Vâlcea, pentru 60.000 de dolari, decarul Ştiinţei a fost cotat acum la două milioane de euro de Gigi Becali
Data naşterii: 16.05.1985
Locul naşterii: Drăgăşani
A mai jucat la: Rarora Rm. Vâlcea, CSM Rm. Vâlcea, Universitatea Craiova din 2006
Înălţime: 1,85 m
Greutate: 78 kg
În decembrie 2005, Florin Costea era transferat de la CSM Rm. Vâlcea la Universitatea pentru 60.000 de dolari.
Era un puşti de 19 ani, care în acel an marca cinci goluri în tot atâtea etape. Primele sale vorbe au fost: “Mă bucur că am ajuns în Bănie, a fost visul meu să joc pentru această mare echipă şi acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, mi s-a împlinit. Este, poate, cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată.” Iar acum confirmă: “Am ajuns la echipa pe care o iubesc de mic. Părinţii mei mi-au insuflat dragostea pentru Universitatea, iar acest transfer a fost un mare pas, o mare realizare pentru mine.” Florin Costea, ajuns peste noapte vedeta Universităţii, a fost un jucător talentat, dar plin de ghinioane. A început să practice sportul rege la nouă ani, pe când se afla în clasa a treia. În Divizia B a debutat la 16 ani, iar în Liga I, ceva mai târziu, la 20 de ani, la un meci Universitatea - Poli Iaşi, încheiat 3-3, marcând şi un gol. În acest an competiţional a devenit liderul Universităţii, fiind învestit chiar cu banderola de căpitan în urma partidei de la Tg. Jiu, asta după ce în iarnă i-a fost încredinţat numărul 10. În cele şase etape disputate din acest sezon, a reuşit un gol, dar să culeagă şi aprecierile mai multor echipe, CFR Cluj, Rapid şi Steaua, Gigi Becali făcând o ofertă de două milioane de euro săptămâna trecută. Chiar şi aşa, Costea a spus: “Nu mă interesează nicio ofertă din ţară. În România, fără a deranja pe nimeni, nu voi juca decât la Universitatea, iar de plecat voi pleca numai în străinătate, dar nu înainte de a realiza o performanţă cu Ştiinţa.”
Numai belele
Cariera lui Costea a fost una plină de probleme. De fapt, el susţine că “Vreau să fiu sănătos şi ferit de accidentări pentru a putea ajuta Universitatea şi a ajunge cât mai sus în fotbal”. Apoi povesteşte cu tristeţe: “La 17 ani mi-am rupt mâna. Am stat un an de zile. După ce mi-am revenit am jucat cinci meciuri şi iarăşi am avut probleme cu mâna.” Apoi continuă: “Când am venit la Craiova, am crezut că s-au terminat problemele. Dar în cantonamentul din Cipru m-am ales cu o accidentare la genunchi. Am pierdut tot returul din Divizia B şi apoi primele etape din Divizia A. Acum însă, mă simt bine şi vreau să dau totul pentru a răsplăti încrederea acordată.” Chiar şi aşa, problemele sale par a nu se mai termina. Dacă a fost ferit de accidentări la mână ori genunchi, Costea are acum necazuri din cauza danturii.
Florin Costea
Am ajuns la echipa pe care o iubesc de mic. Părinţii mei mi-au insuflat dragostea pentru Universitatea, iar acest transfer a fost un mare pas, o mare realizare pentru mine.
Copilărie destul de liniştită
Costea spune că nu are prea multe amintiri senzaţionale din copilărie. Poate doar că juca fotbal în casă cu fratele său, Mihai, care se află şi el la pregătirea echipei mari a Universităţii, dar evoluează la satelitul Primăvara, în Divizia D Dolj.
“De două ori pe lună măcar, mama era nevoită să schimbe oglinzile din casă. Jucam fotbal cu fratele meu şi le spărgeam mereu. Ne plăcea atunci, când şutam, să ne privim în oglindă şi trăgeam înspre ele ca la poartă.”
La trei ani a rămas fără deget
Pe când avea doar trei ani, Florin Costea a rămas fără degetul arătător al mâinii drepte. “Mă jucam prin curte pe la ţară şi, copil fiind, eram foarte curios. Bunicul meu tăia lemne, iar eu am pus mâna şi am rămas fără deget”, povesteşte Costea. De aceea, atunci când înscrie şi de bucurie ridică mâna dreaptă în sus, el arată cu degetul mijlociu.
Refuzat de Rapid
În urmă cu patru ani, Costea a dat probe la formaţia giuleşteană. La acea vreme, Mircea Rednic, antrenorul alb-vişiniilor, a spus că nu are nevoie de el şi transferul său a picat. Când a venit în Bănie, a mai fost dorit de Poli Timişoara, dar a ales Universitatea. “Am dorit să vin la Craiova chiar dacă era în Divizia B, pentru palmaresul acestei echipe”, îşi aminteşte Florin.
Poreclit «Cioara» sau «Mânuţă»
Costea este strigat de colegi cu apelativele “Cioară” sau “Mânuţă”. De fapt, când a venit în Bănie, a fost strigat cu acest ultim nume din cauza problemelor pe care le întâmpina la braţul drept, el antrenându-se la început cu mâna în ghips. Odată trecute aceste probleme, porecla iniţială, “Cioara”, i-a fost confirmată. “Cioara strigă la mine încă de când eram copil şi jucam la sală pentru CSM Rm. Vâlcea la turneele acelea Gh sOla”, afirmă Costea.
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei