Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Cupa: Stiinta - Ceahlaul, vazut de presa |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
GAZETA DE SUD
Alb-albastrii vor Ceahlaul la picioare
Ruta ocolitoare spre Europa
Alexandru VIRTOSU
Baird pare sa fi gasit drumul spre gol
Universitatea nu se multumeste doar cu victoria din campionat, intentia juvetilor de a câstiga in fata moldovenilor si in Cupa fiind evidenta, competitia „KO“ putând duce Stiinta in Cupele Europene
Visele patronului craiovean cu privire la cupele europene au revenit in actualitate. Daca in campionat lucrurile nu par sa surâda alb-albastrilor in acest sens, nu acelasi lucru se poate spune si despre competitia „KO“, care bate la usa. Cupa României a reaprins sperantele tuturor oltenilor, optimismul primând in intreaga Banie, mai ales dupa cele trei victorii consecutive obtinute de juveti in campionat. Lipsa grijilor si evolutia tot mai buna au contribuit la moralul jucatorilor si suporterilor, care nu concep sa nu invinga Ceahlaul si in Cupa, dupa ce, in urma cu 11 zile, Dorel Stoica si compania au izbutit cu greu un 1-0, la Caracal, in fata nemtenilor.
Echipele deja s-au „cunoscut“
Cum partida din cadrul etapei a XI-a nici nu s-a „racit“ prea bine, partida de mâine, de la Brasov, se anunta si mai grea decât cea din campionat, si asta deoarece ambele combatante nu au uitat armele cu care au fost surprinse. Daca acel duel a fost decis doar de inspiratia si norocul lui Florin Costea, acum lucrurile stau si mai mult sub semnul echilibrului.
„A fost un meci echilibrat, pe care Universitatea a reusit sa-l transeze gratie unui moment de sclipire al lui Florin Costea. In opinia mea, un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. In Cupa? Cu siguranta nu va mai fi acelasi joc. Sunt convins ca ambele echipe vor juca mult mai deschis, pentru ca este un joc eliminator si sunt ambitii, ambele formatii isi doresc sa mearga mai departe. Bineinteles ca ne dorim calificarea“, afirma Ion Moldovan dupa prima „ciocnire“.
Aceeasi „amenintare“ au facut-o si oltenii, care, spre deosebire de „Comisar“, si-au exprimat interesul pentru aceasta competitie a surprizelor inca de la tragerea la sorti a 16-imilor.
„Nici nu ma gândesc sa nu trecem de Ceahlaul si in Cupa. Este o competitie pe care o vom trata foarte serios, pentru ca nu se stie de unde sare iepurele si jucam in cupele europene. Nu avem nimic de pierdut, din contra“, a punctat, duminica seara, Adrian Mititelu. „Stiu ca suna ciudat, dar, daca avem putin noroc si la viitoarele trageri la sorti, poate ajungem in finala. Nimic nu este imposibil“, a completat Stefan Stoica, dupa meciul din „Cotroceni“.
Au plecat din timp
Desi partida cu Ceahlaul este programata mâine, de la ora 14.00, oficialii olteni au decis sa-i scuteasca pe jucatori de oboseala, programând plecarea spre Brasov inca de ieri. Programul alb-albastrilor a inceput cu o prima sedinta de pregatire de la ora 12.00, sustinuta la cantonamentul din Lunca Jiului, in care Stefan Stoica a pus mare pret pe circuitele de forta si elementele fizice, exercitiile cu mingea fiind folosite doar ca metode de relaxare. Imediat dupa dus si masa de prânz, delegatia alb-albastra a plecat spre Brasov, unde a innoptat la „Aro Palace“, un hotel de patru stele. „Retusurile“ de dinaintea duelului cu gruparea moldava vor avea loc de la ora 14.00, pentru acomodarea cu ora meciului, locul de desfasurare urmând sa fie stabilit in aceasta dimineata.
Asociatia Suporterilor Olteni organizeaza deplasarea la Brasov contra sumei de 35 RON. Cei interesati pot afla detalii accesând site-ul gruparii „Sezione Ultra'“ sau telefonând la numarul 0721/665166. Plecarea va avea loc mâine, de la ora 6.30, din parcarea hotelului „Jiul“.
Nu sunt probleme de lot
Alb-albastrii, in formatie completa
Alexandru VIRTOSU
Desi s-au consemnat trei accidentari in meciul cu FC National, Universitatea va beneficia de intreg lotul de jucatori, asta pentru ca accidentarile lui Mihai Dina, Florin Costea si Gabriel Velcovici nu au fost atât de grave pe cât s-a asteptat staff-ul medical. Cei trei titulari ai Stiintei s-au antrenat, ieri, cot la cot cu restul coechipierilor, semn ca mâine isi vor relua locul in „unsprezecele“ de baza al lui Fane Stoica. „Mourinho“ va beneficia, de asemenea, si de serviciile lui Robert Saceanu, care si-a ispasit etapa de suspendare in partida din „Cotroceni“.
Spre deosebire de Universitatea, gruparea moldava nu se va putea baza pe serviciile lui Marian Purica, mijlocasul de banda dreapta cazând victima chiar in meciul cu Universitatea, intrarea dura a lui Rose din minutul 24 provocând inlocuirea nemteanului. Purica este suspect de ciupitura de menisc si are toate sansele sa „someze“ in urmatoarele sase luni.
EDITIE SPECIALA
«Universitatea este pe val şi are prima şansă»
de Mario MARILIO
Aparut in ziua de Marti 24 Octombrie 2006
• Tehnicianul Ceahlăului, Ion Moldovan, crede că în meciul de mâine se poate întâmpla orice
Obiectivul Ceahlăului este finala şi, dacă se poate, să o şi câştigăm.
Ion Moldovan
Reporter: Bună ziua, domnule Moldovan, de la Craiova suntem.
Ion Moldovan: Nu vă supăraţi, dar nu mai vorbesc cu dumneavoastră. Am făcut-o înainte de meciul din campionat şi am pierdut. Nu am fost noi, ci alţi colegi…
Nu mai, gata!
Totuşi, se apropie meciul de cupă de miercuri. Care este obiectivul Ceahlăului?
Finala şi, dacă putem, să o şi câştigăm.
Păi şi Universitatea vrea să ajungă în finală şi să o câştige!
Cu atât mai bine! E foarte bine pentru fotbalul românesc, fiindcă dă greutate acestor întâlniri. În plus, dacă şi Universitatea Craiova vrea să câştige, avem un mare hop.
De ce spuneţi asta, vă e frică de Craiova?
Nu, dar Craiova e pe val după aceste trei victorii consecutive. Chiar mă bucur pentru rezultatele ei, pentru spiritul acela oltenesc, unic în România.
Cele trei victorii ale Universităţii Craiova vă dau o grijă în plus?
Nu, pentru că eu sunt pregătit să joc. Eu merg pe principiul “ai câştigat continuă, ai pierdut continuă!”
Luaţi acest meci ca o răzbunare după eşecul din campionat?
Nu. Oricum, acest meci este în cupă, iar astfel de jocuri au specificul lor. Orice echipă poate câştiga, chiar dacă este mai slabă sau mai bună. S-a văzut de atâtea ori că buturuga mică a răsturnat carul mare.
În acest joc cine este echipa mică?
Noi! Repet, Universitatea este pe val...
Veţi aborda jocul cu primul unsprezece?
Nu. Am unele probleme de efectiv şi, în plus, acest meci de cupă îmi permite să dau şansa să joace şi celor care au făcut-o mai puţin, fiindcă este o partidă oficială, în care trebuie să-i văd la lucru şi pe ei.
Şi, în caz de înfrângere, veţi spune că aţi jucat cu rezervele?
Niciodată! Se presupune că, dacă sunt în lot, chiar dacă nu au valoare ca titularii, sunt măcar aproape, de aceea trebuie să mă edific şi eu.
Piko: «Ne calificăm»
• Tânărul mijlocaş al Universităţii Craiova Bogdan Piko s-a arătat ieri, înainte de plecarea spre Braşov, foarte încrezător în şansele echipei din Bănie de a învinge, din nou, pe Ceahlăul Piatra Neamţ
Tânărul mijlocaş al Universităţii Craiova Bogdan Piko s-a arătat ieri, înainte de plecarea spre Braşov, foarte încrezător în şansele echipei din Bănie de a învinge, din nou, pe Ceahlăul Piatra Neamţ. “Sperăm să urmeze a patra victorie, suntem concentraţi. Finala e departe, încă nu ne gândim la ea, trebuie mai întâi să eliminăm Ceahlăul. Cred că o să câştigăm, fiindcă echipa s-a schimbat mult în bine de când a venit nea Fane. A schimbat atitudinea, suntem mai ambiţioşi, mai puternici”, a afirmat Piko. Cu toate că nu a mai prins de câteva meciuri echipa, sibianul din lotul Universităţii speră să aibă un loc în primul 11 pentru partida de mâine din cupă: “E adevărat, am jucat mai puţin în ultimele meciuri, dar sper să o fac miercuri. Mă pregătesc cât pot eu de bine şi sper să joc şi eu.” Tânărul mijlocaş a mai dezvăluit că o mare parte a sibienilor urmăresc acum cu interes sporit partidele Universităţii Craiova: “Sibiul urmăreşte meciurile Universităţii cu mult mai mult interes după ce am ajuns eu cu Ojiga şi Ţăran aici.” (A. I.) |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Cupa poate fi biletul Universităţii spre Europa
BIS!
de Răzvan PURCEA
• La o distanţă de nici două săptămâni, Universitatea Craiova întâlneşte, din nou, Ceahlăul şi este obligată să învingă iarăşi, pentru a visa la UEFA
După ce echipa lui Ştefan Stoica a început să scoată colţii în campionat, Universitatea Craiova începe astăzi un alt război, pe frontul Cupei României. Adversara de acum două etape, Ceahlăul Piatra Neamţ, a simţit la Caracal gustul amar al înfrângerii în campionat, în faţa copiilor de aur ai Craiovei, iar astăzi speră să-i poată opri pe alb-albaştri din drumul spre UEFA. Oficialii moldovenilor s-au aruncat în luptă încă de la finalul partidei din etapa a XI-a, declarând că speră să se revanşeze faţă de Universitatea în cupă. Mai mult, zilele trecute au recunoscut că, pentru plăieşii lui Pinalti, câştigarea competiţiei KO este un obiectiv principal în acest sezon. Însă formaţia din Bănie are un ascendent moral asupra moldovenilor, iar meciul de astăzi este primul pas spre UEFA, deci putem spune că pentru craioveni câştigarea trofeului, dacă nu este un obiectiv, este, cu siguranţă, o şansă ce trebuie exploatată la maximum. În ediţia precedentă a cupei, Universitatea Craiova, cu o echipă de debutanţi, reuşea să impresioneze, eliminând formaţia CFR Cluj în faza şaisprezecimilor, pentru ca, mai apoi, să fie eliminată de FC Naţional, după penaltiuri, deci chiar de echipa ce ajungea în finala competiţiei. Astăzi, în şaisprezecimi, alb-albaştrii întâlnesc formaţia care, deşi le-a pus probleme în campionat, în urmă cu două etape, a trebuit să părăsească învinsă terenul de joc. Reeditarea disputei va da naştere, cu siguranţă, unei confruntări mult mai aprige, în care ambele grupări vor dori să-şi dovedească superioritatea. Şi cum drumul spre finala cupei este presărat cu surprize, în sezonul trecut echipa din Bănie fiind la un pas de a deveni revelaţia competiţiei, nu ne mai rămâne decât să vedem dacă Universitatea Craiova de astăzi, mult mai sudată, mai conştientă şi mai încrezătoare, va ştii să dea lovitura şi să ajungă acolo unde numai câştigarea trofeului o poate duce. În UEFA!
Vreau Cupa!»
de Mario MORCOV
• Adrian Mititelu le-a promis alb-albaştrilor o primă de 15.000 de dolari în cazul calificării în optimi
Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, doreşte ca echipa pe care o finanţează să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa României, ba chiar să aducă trofeul în Bănie. “Chiar dacă mai mulţi colaboratori mi-au spus că ar trebui să ne axăm numai pe meciurile din Liga I, eu, personal, doresc să facem o figură cât mai bună şi în această a doua competiţie, cum este recunoscută la noi în ţară. Doresc să ajungem în finală şi chiar să o câştigăm, deşi nu va fi uşor. Cred că vom trece de Ceahlăul, în ciuda faptului că este o echipă destul de greu de învins, având jucători cu experienţă, care se gândesc şi ei la calificare. Am încredere în tinereţea jucătorilor noştri şi spun că, dacă trecem de moldoveni, apoi de celălalt tur, din primăvară, va fi mult mai uşor să trecem”, a afirmat Mititelu. Patronul craiovenilor a precizat: “Vreau să luăm Cupa României, fiindcă oferă o cale mai uşoară de a accede în cupele europene”. Pentru a-şi stimula jucătorii, Adrian Mititelu le-a promis acestora o primă de 15.000 de dolari pentru o victorie în faţa moldovenilor.
GAZETA DE SUD
Universitatea si Ceahlaul, pentru prima data adversare in Cupa României
Premiera sub Tâmpa
Ion JIANU
Pirvu vrea sa-i ia din nou fata lui Alistar
Cupa României
Ceahlaul - Universitatea
• Stadion „Tineretului“ Brasov, astazi, ora 12.00.
• Formatii probabile:
Ceahlaul: I. Curca - Vasiie, Alistar, Avadanei - Nohai, T. Serban, Simici, Ivasca - Diaz, Doicaru, M. Ilie. Antrenor: Ion Moldovan.
Universitatea: Bornescu - Gargalie, D. Stoica, Mitchell, Velcovici - Dananae, Fl. Costea, Saceanu, Rose - Pirvu, Baird. Antrenor: Stefan Stoica.
• Vor arbitra: A. Bogaciu - I. Radu si D. Rosu.
Oltenii lui Fane Stoica spera la al patrulea succes consecutiv, iar „Pinalti“ spune ca pe moldoveni nu-i intereseaza Cupa României.
Sortii au facut ca in Cupa oltenii sa se intâlneasca din nou cu moldovenii lui „Pinalti“, dupa ce in urma cu aproximativ doua saptamâni Universitatea a invins pe Ceahlaul intr-un meci de campionat, 1-0. Intâlnirea a fost pe 13 octombrie, la Caracal, „nasul“ moldovenilor fiind Florin Costea. Partidele din Cupa au avut intotdeauna un farmec aparte si de multe ori s-au calificat echipele cu sansa a doua. De la numirea lui Stefan Stoica ca antrenor principal la Universitatea, oltenii nu au pierdut nici un meci in campionat, obtinând trei victorii consecutive, iar astazi ei vizeaza calificarea in optimile Cupei. De cealalta parte, Ion Moldovan a preluat conducerea tehnica a Ceahlaului din etapa a 4-a a campionatului, obtinând pâna acum patru victorii, o partida s-a terminat la egalitate, iar in alte patru a fost invins.
„Pinalti“ are alte prioritati
In ultima etapa de campionat, „plaiesii“ lui „Pinalti“ au invins UTA, cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de un jucator oltean, Mircea Ilie. Presedintele de onoare al moldovenilor, Gheorghe Stefan, a fost ieri sincer: „Pe noi ne intereseaza mai putin Cupa României decât campionatul. Oricum, acest meci de la Brasov cu Universitatea este deschis oricarui rezultat. E posibil orice intr-un asemenea meci de Cupa, poate prelungiri, cine stie... Nu vrem nici un fel de revansa fata de meciul din campionat, cum ma intrebati“. Cele doua echipe nu s-au intâlnit niciodata in Cupa României. Finantatorul Universitatii nici nu concepe ca oltenii sa se impiedice de echipa lui „Pinalti“, mai ales ca elevii lui Fane Stoica ar putea spera, prin Cupa României, la o calificare in extremis in Cupele Europene, ceea ce nu este imposibil. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
PROSPORT
Ceahlaul - Universitatea Craiova, scor 1-2
Echipa Universitatea Craiova s-a calificat, miercuri, în optimile Cupei României, dupa ce a învins, cu scorul de 2-1 (1-1), formatia Ceahlaul Piatra Neamt, într-un meci contând pentru saisprezecimile competitiei.
Aceasta este a patra victorie consecutiva a Universitatii Craiova, de când a fost preluata de Stefan Stoica.
Pentru Ceahlaul a marcat Doicaru '15 (penalti), în timp ce Universitatea a punctat prin Forminte '42 (autogol) si Pârvu '75
Ceahlaul: I. Curca - Nohai, Vasâe, Forminte - Diaz, T. Serban (Rusmir '69), Simici, Ivasca, Arman Karamyan (Nemtanu '5 - M. Ilie (Stajici '77), Doicaru. Antrenor: Ion Moldovan.
Universitatea Craiova: Bornescu - Dananae, Gargalie, Mitchell - Gârla, Saceanu, Dina, Velcovici - A. Ionescu (Pârvu '60), Rose (Barboianu '74) - Baird. Antrenor: Stefan Stoica.
Cartonase galbene: T. Serban '55, M. Ilie '76, Nohai '84 / Mitchell '70, Gârla 90+2
Meciul disputat pe stadionul Tineretului din Brasov a fost arbitrat de Aurelian Bogaciu, ajutat la cele doua linii de Iulian Radu si Dan Rosu. Rezerva a fost Adrian Stanescu. Observatorul partidei a fost Octavian Goga
La meci au asistat aproximativ 100 de suporteri craioveni, dar si 15 fani ai echipei Ceahlaul
Universitatea Craiova i-a menajat pentru acest meci pe capitanul Dorel Stoica si pe Florin Costea, cei doi aflându-se în tribuna.
Vicepresedintele clubului Universitatea, Silvian Cristescu, aflat pe banca de rezerve, a fost trimis în tribuna, dupa ce a protestat la o decizie a arbitrului.
La meci a asistat si antrenorul echipei Farul, Ion Marin. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
GAZETA DE SUD
Universitatea s-a calificat in optimile de finala ale Cupei României
Altii la rând!
Adi MARICA
Alb-albastrii merg mai departe in intrecerea surprizelor
Cupa României
Ceahlaul - Universitatea 1-2
• Stadion „Silviu Ploiesteanu“ - Brasov, spectatori: 300.
• Au marcat: Doicaru '15-p / Forminte '43-autogol, L. Pârvu '75.
Ceahlaul: I. Curca - Nohai, Vasie, Forminte - Diaz, T. Serban ('69, Rusmir), Simici, Ivasca, A. Karamyan ('58, Nemtanu) - M. Ilie ('77, Stajici), Doicaru. Antrenor: Ion Moldovan.
Universitatea: Bornescu - Dananae, Gargalie, Mitchell - Gârla, Saceanu, Dina, Velcovici - A. Ionescu ('60, L. Pârvu), Rose ('74, Barboianu) - Baird. Antrenor: Stefan Stoica.
• Cartonase galbene: T. Serban, M. Ilie, Nohai / Mitchell, Gârla.
• Au arbitrat: A. Bogaciu - I. Radu, D. Rosu.
Cu Fane Stoica pe banca, Stiinta a obtinut a patra victorie consecutiva, iar oltenii nu vor sa se opreasca aici.
Putin fotbal, multi nervi si un arbitraj mediocru. Cam acestea au fost ingredientele meciului Ceahlaul - Universitatea Craiova, din saisprezecimile Cupei României. Circa 300 de spectatori, majoritatea suporteri ai Stiintei, au tinut sa asiste la jocul disputat ieri, pe stadionul „Silviu Ploiesteanu“ din Brasov. Ceahlaul, cu gândul la revansa dupa infrângerea din campionat, a deschis destul de repede scorul, in minutul 15, in urma unui penalti acordat foarte usor de arbitrul Aurelian Bogaciu si contestat indelung de oficialii craioveni. Doicaru a transformat fara probleme si se parea ca „plaiesii“ lui Gheorghe Stefan nu vor avea emotii in obtinerea calificarii. Oltenii au reusit insa sa egaleze in minutul 43, când, in urma unui corner executat de Gârla, fundasul Ceahlaului, Forminte, a inscris in propria poarta. In partea secunda, craiovenii au dat lovitura, pe finalul jocului Lucian Pârvu, recent introdus in teren, inscriind golul victoriei si al calificarii Universitatii in optimile Cupei României.
Antrenorul juvetilor, Stefan Stoica, aflat la a patra victorie consecutiva pe banca Stiintei, era, evident, multumit de calificarea in optimi. „Chiar daca am fost condusi cu 1-0, am reusit sa revenim. Am niste baieti extraordinari, care s-au luptat pentru fiecare minge“, a spus Stoica. Intrebat daca Universitatea are forta sa ajunga in finala Cupei României, „Mourinho“ din Banie a spus ca „principalul obiectiv al echipei este evitarea retrogradarii. Ne asteapta meciuri importante in campionat pe care trebuie sa le tratam cu toata seriozitatea“, a incheiat Stefan Stoica.
De partea cealalta, Ion Moldovan, antrenorul Ceahlaului, s-a aratat dezamagit de evolutia jucatorilor sai. „Am avut 1-0 si, probabil, jucatorii mei s-au crezut invingatori. Sunt tare dezamagit de anumiti jucatori. Felicit Craiova pentru aceasta victorie, chiar daca a fost obtinuta cu sansa“, a spus „Comisarul“.
„De ce sa nu luam Cupa?“
Chiar daca echipa sa a obtinut calificarea, Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, a acuzat vehement prestatia brigazii de arbitri. „Sunt foarte fericit, mai ales ca am jucat impotriva arbitrajului in prima repriza. Acest arbitru, nici nu-i stiu numele, a tras in prima parte pentru o singura echipa si le-a dat nemtenilor un penalti inexistent. In partea a doua a demonstrat ca stie sa arbitreze, iar eu ii felicit pe acesti copii. Nu inteleg insa cum la un asemenea meci a fost trimisa o brigada de anonimi. Dupa cum se vede, cu Fane Stoica antrenor Universitatea joaca fotbal. Oricine isi doreste sa ajunga cât mai departe in Cupa României si, de ce nu, sa o si câstigam. La Craiova nu s-a mai câstigat de foarte mult timp un trofeu si, daca avem posibilitatea, de ce sa nu luam Cupa?“, a spus Mititelu. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
CUPA ROMÂNIEI / Ceahlăul - Universitatea 1-2 (1-1)
DE NEOPRIT!
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Joi 26 Octombrie 2006
• Un Pinalti nu ne-a putut opri
• Universitatea Craiova s-a calificat în optimile Cupei României, după ce a întors rezultatul stabilit în minutul 15 de arbitrul Bogaciu
Adrian Mititelu:
Deşi jocul nu a strălucit, importantă rămâne calificarea. Rezultatul ne dă încredere şi moral pentru următoarele meciuri din campionat. Cupa rămâne un obiectiv pentru noi. Arbitrajul din prima repriză a fost de Divizia C, nu a fost nici vorbă de penalti, dar după pauză brigada şi-a revenit. De la oaspeţi nu pot să-l remarc decât pe Dan Petrescu (fost arbitru şi şef al CCA - n. r.).
Cu presiunea următorului meci la 48 de ore distanţă, Ştiinţa a fost întâmpinată ieri sub Tâmpa şi de un arbitraj ostil din partea brigăzii bucureştene, avizată probabil de Pinalti. Ceahlăul şi Universitatea au început meciul din Cupă cu câte doi jucători de bază lipsă, Purică şi C. Ilie, respectiv Stoica şi Costea. Echilibrul din partida de acum 12 zile din campionat nu părea să fie rupt nici de această dată, până la intervenţia din minutul 15 a arbitrului Bogaciu. Bucureşteanul a şocat asistenţa când a inventat un penalti la un duel corect între Gărgălie şi Mircea Ilie, până şi ex-craioveanul fiind surprins de decizia centralului. Doicaru a transformat fără probleme, dar susţinerea frenetică a moldovenilor de către brigada bucureşteană a continuat cu semnalarea a două ofsaiduri inexistente, la Baird şi Rose, faze ce au aruncat în aer banca olteană. În acel moment, Bogaciu a trecut şi la prima eliminare, Silvian Cristescu fiind trimis în tribune, pentru proteste. “Hai copii, jucaţi mai sus, pe ei, că nu ştiu!” - a fost strigătul prin care Fane Stoica a declanşat ofensiva alb-albastră şi, după ocaziile lui Baird şi Rose, a venit egalarea, însă din piciorul unui nemţean, Forminte deviind în propria poartă cornerul executat de Gârlă.
Repriza a doua a început în dominarea formaţiei moldovene, care a şi trecut pe lângă golul al doilea prin Văsâie, acesta reluând pe lângă poartă, cu capul, din şase metri. Alb-albaştrii au stat la cutie şi l-au lăsat pe Baird în ofensivă, australianul făcând o enormă risipă de energie. Fane Stoica a avut o revelaţie când l-a înlocuit pe Andrei Ionescu cu Pârvu, acesta aducând golul calificării. “Căţelul” a beneficiat de o deviere a argentinianului Diaz şi a pus capul din şase metri, trimiţând Universitatea Craiova în urnele optimilor.
Ceahlăul - Universitatea 1-2 (1-1)
Stadion “Silviu Ploieşteanu”, Braşov, spectatori 300
Ceahlăul
A marcat: Doicaru (pen., ’15)
Aşezare: 3-5-2
Curcă Nohai Forminte Văsâie Diaz Karamyan (Nemţanu ’57) T. Şerban (Ruşmir ’69) Diaz Ivaşcă M. Ilie (Stajici ’76) Doicaru
Antrenor Ion Moldovan
Universitatea
Au marcat: Forminte (autogol, ’43), Pârvu (’75)
Aşezare: 3-4-2-1
Bornescu Dănănae Gărgălie Mitchell Gârlă Săceanu Dina Velcovici Ionescu (Pârvu ’5 Rose (Bărboianu ’84) Baird
Antrenor Ştefan Stoica
Arbitri: Aurelian Bogaciu - Iulian Radu, Dan Rusu; rezervă: Adrian Stănescu (toţi din Bucureşti)
Observator: Octavian Goga (Braşov)
Cartonaşe galbene: T. Şerban, M. Ilie, Nohai / Mitchell, Gârlă
-Muşcătura “Căţelului”
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Joi 26 Octombrie 2006
• Lucian Pârvu a fost omul decisiv ieri pentru calificarea Ştiinţei în optimile Cupei României.
Ştefan Stoica:
Sunt mulţumit că jucăm bine, dar se ştie că atunci când câştigi trebuie să-ţi faci griji şi trebuie să păstrăm această atmosferă de concentrare. Obiectivul rămâne evitarea retrogradării, şi, în următorii ani, sunt sigur că vom face o echipă mare, ce va fi numai a noastră. Nu mi-a plăcut deloc arbitrajul din prima repriză.
Ion Moldovan:
Diferenţa a fost făcută de cele două cadouri pe care le-am făcut la nişte faze ce nu anunţau nimic. Craiova, pe lângă faptul că joacă, are şi noroc. Noi ne-am crezut învingători prea devreme şi am pierdut jocul din mână.
Lucian Pârvu a fost omul decisiv ieri pentru calificarea Ştiinţei în optimile Cupei României. “Căţelul” a marcat cu un sfert de oră înainte de final şi a reuşit să evite astfel şi prelungirile, ce ar fi micşorat şi mai mult distanţa până la jocul cu Pandurii.
Alb-albaştrii s-au lovit în prima repriză de o manieră de arbitraj ca pe vremea “cooperativei”, gazdele deschizând scorul dintr-un penalti inventat de arbitrul Bogaciu. Deşi jocul nu a strălucit, la fel ca în meciul din campionat cu moldovenii, Ştiinţa a fost pragmatică, reuşind două goluri în urma unor cornere executate de Gârlă, finalizate şi cu ajutorul fundaşilor nemţeni.
După a patra victorie consecutivă, jucătorii şi staff-ul Ştiinţei au cântat imnul Universităţii împreună, la vestiare. Din păcate, Fane Stoica are doar o zi la dispoziţie pentru a-şi recupera elevii şi a pregăti următorul joc, cu Pandurii, programat mâine, la Caracal, de la ora 15. |
|
|
|
|
|