Stiinta
|
| Site Admin |

|
133895 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5183 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dinel face lucruri trăsnite
Trei milioane de dolari din transferuri. În momentul în care a plecat de la Universitatea Craiova, Dinel Staicu a obţinut un profit de aproape trei milioane de dolari, două încasându-le doar de pe urma transferului la Dinamo a jucătorilor Pleşan, Guso, Daouda, Moţi, Ilie Iordache şi Murgan. Apoi, la toţi jucătorii cărora le-a dat dezlegările a cerut bani, cum ar fi Corneliu Papură - 25.000 de dolari, Marius Iordache - 30.000 de dolari, Zeno Bundea - 20.000 de dolari, Romulus Miclea - 50.000 de dolari şi Bogdan Buhuş - 15.000 de dolari. CULT. Dinel Staicu a construit o capelă în memoria foştilor dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu, pentru care omul de afaceri a făcut o adevărată pasiune şi a placat intrarea în noul său Bussines Center (medalion) cu două mini-coloane ale infinitului. Predecesorul lui Adrian Mititelu la cârma Ştiinţei, Dinel Staicu, vrea să uite şi să fie uitat de lumea fotbalului. Nu mai dă declaraţii de presă, nu mai apare la meciuri şi fuge de amintiri. Dacă el a reuşit, nu s-a întâmplat aşa şi cu suporterii olteni. La fiecare meci, aceştia îl apostrofează pe Dinel cu lozincile: “Cu Staicu la puşcărie!” şi “PNA să-şi facă datoria!”. Pe controversatul om de afaceri, însă, nu-l mai afectează nimic. “Timp de un an nu voi mai vorbi de fotbal. Voi face o terapie forţată, pentru a scăpa de această boală. Stau acum în faţa televizorului şi mă amuz când îi văd pe Gigi Becali şi pe Mitică Dragomir şi mă felicit că nu mai sunt printre ei”, este singura declaraţie pe care Staicu o face referitor la fotbal. Despre afaceri acceptă să vorbească şi explică dezinvolt planurile sale de viitor, la fel de profitabile şi de trăsnite ca şi până acum. “Am făcut un Bussiness Center în Craiova şi am pus la intrare două replici ale Coloanei Infinitului. De ce? Pentru că sunt patriot şi ţin la simbolurile naţionale”, spune Dinel. Acesta este doar începutul. Perspectivele sunt şi mai nostalgice. “La anul deschid Muzeul Epocii de Aur de la Scorniceşti, în care am investit o avere, iar parcul de distracţii RSR de la Podari o să-l transform în cea mai luxoasă clinică de recuperare şi refacere din ţară”, îşi încheie Staicu expunerea despre viitorul luminos al afacerilor sale.
Umbra lui Staicu, la Ştiinţa
Deşi se află, de trei luni, în proprietatea lui Adrian Mititelu, Universitatea Craiova nu a scăpat încă de blestemul Dinel Staicu. Problemele au început de la suma de transfer a lui Romulus Miclea la Poli Iaşi, cei 50.000 de dolari fiind încasaţi de Dinel deşi acesta vânduse clubul cu totul, iar noua conducere îl soma pe jucător, al cărui împrumut în Copou expirase, să revină la Ştiinţa. Au urmat apoi durerile de cap date de hotelurile din ţară, care nu mai acceptă decât bani cash atunci când este vorba despre Universitatea. Motivul? Dinel Staicu nu a achitat nici una din facturile de cazare ale echipei în deplasările din returul campionatului trecut! Bomboana pe colivă a fost pusă de Comisia pentru Statutul Jucătorului, din cadrul FRF, care a decis ca Ştiinţa să plătească 206.780 de euro către CSM Reşiţa. Suma reprezintă jumătate din indemnizaţia de formare pentru Cristi Chivu, achitată de AS Roma integral lui Dinel Staicu. Dacă banii nu vor fi viraţi Reşiţei până pe 17 octombrie, Universitatea nu va mai fi programată în campionat.
PROSPORT |
|