Stiinta
|
| Site Admin |

|
133895 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5183 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Un articol din Prosport despre cel care a adus Universitatea in pragul colapsului.
<<Dinel Staicu, Terminator II
Dacă în 2002 Gigi Neţoiu a plecat la Dinamo cu 12 jucători, lăsînd totuşi echipa în prima ligă, actualul patron a luat tot lotul şi a retrogradat Universitatea Craiova, pentru prima dată în istorie, în Divizia B. 15 aprilie. Universitatea Craiova ocupa, ca şi astăzi, ultimul loc, dar mai avea încă o şansă de salvare. Pentru această şansă, pentru suporteri, pentru ceea ce înseamnă această echipă pentru fotbalul românesc, ProSport de Oltenia i-a declarat război lui Dinel Staicu, unicul vinovat pentru distrugerea Ştiinţei. Trei zile mai tîrziu, “groparul” Ştiinţei a declarat că renunţă şi că dă formaţia gratis. Ce-a urmat? Dezastrul! Echipa a retrogradat ruşinos, absolut toţi jucătorii au fost daţi afară pentru a fi vînduţi la bucată, Bondrea a plecat, dar Dinel e încă pe poziţie. Şi încă nu s-a terminat. Ştiinţa mai are două meciuri de jucat, cu Dinamo şi cu Oţelul, în care se poate umili şi mai mult. Ce mai ai de vîndut, Staicule?
Distrugerea unui club în 40 de zile
17 aprilie. Dinel Staicu declară că se retrage: “Mă retrag definitiv din fotbal. Mîine mă deplasez la Reşiţa şi Universitatea II o cedez celor de acolo. Echipa mare, mai puţin Pleşan, Moţi şi Iordache, o las gratis Primăriei”.
22 aprilie. Dinel Staicu: “I-am dat lui Neţoiu echipa, mai puţin cantonamentul, Pleşan, Moţi, Ilie Iordache, iar autocarul l-am lăsat «satelitului»”.
5 mai. Brazilienii Marquinhos (foto), Edu Magri şi Negri fac plîngere la FIFA, acuzîndu-l pe Dinel că nu le-a dat nici un ban şi le-a interzis să se antreneze cu echipa.
7 mai. Nicu Gheară l-a trimis pe Ilie Balaci la Dinel Staicu cu o ofertă de 1 milion de euro pentru echipă. Staicu a refuzat: “Nu v-o vînd vouă. Am o persoană care-mi oferă două milioane de euro. Echipa va fi a celor care dau mai mult”.
8 mai. Staicu a golit toată mobila din sediul clubului de pe Unirii 86.
10 mai. Dinel Staicu a încasat 305.360 de euro de la clubul italian AS Roma, reprezentînd indemnizaţia de formare a lui Cristian Chivu. Din această sumă, 206.800 de euro îi reveneau echipei CSM Reşiţa, iar 98.560 Ştiinţei. Cum CSM Reşiţa nu mai există din cauza lui Dinel Staicu, aceşti bani vor intra tot în buzunarul “groparului” Universităţii.
14 mai. Suporterii nu şi-au încurajat echipa în partida cu Gloria (scor 1-1), principala lor ţintă fiind Dinel Staicu. “PNA, PNA, să-şi facă datoria!”, “La puşcărie, cu Staicu la puşcărie!” şi “Dinele, lasă-ne!” au fost principalele refrene ale galeriei.
ÃŽncep epurările
15 mai. Guso, Daouda, Ilie Iordache, Murgan şi Moţi (foto) au semnat pentru Dinamo. Pleşan ajunge în “Groapă” la vară, dacă nu-şi va găsi contract în străinătate.
19 mai. Pentru a încasa direct banii pe jucători, Staicu a decis să pună pe lista de transferuri toţi componenţii lotului. Clubul anunţă că zece jucători au acceptat decizia şi că “se vor purta discuţii” şi cu ceilalţi.
20 mai. Postul 3TV, aflat în proprietatea lui Staicu, l-a desfiinţat pe Marian Bondrea după partida pierdută în Giuleşti cu scorul de 0-4. Antrenorul este acuzat că a mers la două capete contra Rapidului şi că a aranjat meciurile de la Iaşi, de acasă cu Braşov şi cu Gloria Bistriţa.
24 mai. Alţi trei fotbalişti şi-au reziliat contractul cu Ştiinţa: Corneliu Papură, Alin Vigariu şi Bogdan Buhuş. Antrenorul Bondrea şi-a dat demisia.
25 mai. Universitatea a rămas fără Zeno Bundea şi fără Constantin Schumacher, care şi-au reziliat şi ei contractul cu gruparea din Bănie. După ce a dat afară tot lotul, Staicu s-a hotărît să-i lase echipa lui Adrian Mititelu în schimbul a 500.000 de dolari>> |
|