.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> STIINTA » Arhiva » Farul - Stiinta 1-0, vazut de presa
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 22, 2008 6:38 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
Farul - Stiinta 1-0, vazut de presa
MesajMesaj postat: Thu Mar 17, 2005 12:54 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135733 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5222

EDITIE SPECIALA

Speranţe pentru retur

de Valentin Pribeanu, (Constanţa)

Aparut in ziua de Joi 17 Martie 2005
• “Alb-albaştrii” au evoluat curajos în partida de la Constanţa, dar au căzut pradă erorilor din defensivă

Farul (1) - (0) Universitatea

Stadion “Gheorghe Hagi”, spectatori 3.000

A marcat: Guriţă ’67

FARUL
Curcă - Farmache, I. Barbu, Lungu, L. Florea - Voiculeţ, Uşurelu (Paşcovici ’64), Cristocea, Todoran - M. Baicu (L. Mihai ’52), Guriţă
Antrenor: Petre Grigoraş

UNIVERSITATEA
Guso - Daouda, Papură, Răchită, Bordeanu - Buhuş, Bundea, Pleşan, Marquinhos (Luţu ’65) - Schumacher (Stevanovic ’76) - Drăgan (Magri ’80)
Antrenor: Pavel Badea

Arbitri: Sorin Corpodean (Alba-Iulia), Marcel Savaniu (Sibiu) şi Ispas Cojocaru (Bucureşti). Rezervă: Andrei Ioniţă (Bucureşti)

Cartonaşe galbene: I. Barbu ’22, Todoran ’36, Lungu ’90 / Răchită ’29, Pleşan ’44, Guso ’67, Daouda ’84

Dinel Staicu
Este un scor care poate fi întors la Craiova. Îmi pare rău că nu am putut termina la egalitate! Echipa a jucat bine, însă a ratat foarte mult. Cu un pic de şansă puteam veni cu un rezultat mai bun. În Bănie, vom face tot posibilul să mergem mai departe, mai ales că vom beneficia şi de sprijinul suporterilor.

Pavel Badea
A fost un meci spectaculos, în urma căruia păstrăm şanse pentru calificare. Am avut şi noi ocazii, dar nu le-am fructificat. Mă simt cu sabia lui Damocles deasupra capului, iar rămânerea mea la echipă va depinde de rezultatul de sâmbătă. Răchită a evoluat bine şi nu cred că jucătorii m-au lucrat.

P. Grigoraş
Sunt bucuros că am câştigat şi mă aşteptam să fie un meci greu, mai ales că Baicu a ratat mult în prima repriză. Este adevărat că şi oaspeţii puteau înscrie în câteva rânduri. Calificarea se joacă la Craiova, unde va fi un adevărat infern, fiindcă Universitatea va dori să ajungă în Europa prin intermediul Cupei.

Suporterii gazdelor nu s-au prea înghesuit să asiste la partida tur din semifinala Cupei României de la Constanţa, şi asta în ciuda faptului că meciul nu a fost televizat, semn că Universitatea nu mai trezeşte de mult acelaşi interes şi aceeaşi teamă pe stadioanele din ţară. Partida a început sub semnul echilibrului, craiovenii ieşind curajos la joc, fără să se cramponeze într-o defensivă disperată, deşi Bundea a fost un fel de al doilea închizător, alături de Pleşan. Cei doi s-au mişcat destul de bine, dar în faza ofensivă au fost prea puţin susţinuţi. După o perioadă în care Farul a ameninţat poarta lui Guso mai ales la fazele fixe, dar şi în urma unor gafe inexplicabile ale apărării craiovene, a urmat replica “alb-albaştrilor”.
În minutul 22, Drăgan este angajat excelent de Bundea, scapă spre poarta adversă şi este oprit prin fault, la marginea careului, de Barbu, lovitura executată de Pleşan rămânând fără rezultat. Apoi gazdele au o serie de mari ocazii, Guso opunându-se in extremis la două şuturi ale lui Baicu. La pătrunderea lui Drăgan, mulţi au văzut penalti, dar Corpodean nu a fost de aceeaşi părere. De altfel, pentru prima dată noul atacant al Universităţii s-a mişcat foarte bine, arătând că este jucător de Divizia A şi dându-le mult de furcă fundaşilor adverşi. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Răchită, acelaşi jucător “expirat”, care l-a scăpat în dese rânduri din marcaj pe Baicu. Este de neînţeles încăpăţânarea lui Badea de a-l ţine pe Moţi pe banca de rezerve. După pauză, constănţenii intră mult mai motivaţi pe teren, iar în minutul 46, în urma unei lovituri de pe partea dreaptă, deci tot o fază fixă, Guriţă luftează, având toată poarta în faţă. Ocaziile se înmulţesc la poarta lui Guso, în mod firesc, pentru că “alb-albaştrii” au făcut deliberat pasul înapoi, prin retragerea lui Papură, dar mai ales prin revenirea lui Daouda în linia defensivă. În minutul 61, Pleşan îl angajează magistral pe Drăgan, care, din poziţie unu la unu, şutează în Curcă, irosind cea mai mare ocazie de până atunci a întâlnirii. După o primă repriză timidă, brazilianul Marquinhos a arătat că are calităţi, dar mai trebuie lucrat cu el. Tocmai când constănţenii începuseră să se teamă, introducând pe teren piesele grele numite L. Mihai şi Paşcovici, iar Luţu intrase pe gazon ca un adevărat pericol pentru poarta adversă, Răchită gafează impardonabil, iar Guriţă profită şi deschide scorul în minutul 67. Ştiinţa a închis bine jocul până la primirea golului, arătând că mai sunt speranţe în acest sezon. În ultimele minute s-a jucat pe contre, Farul căutând golul doi, care să o scutească de emoţii pentru retur, în timp ce oltenii au alergat după reuşita care să le dea şanse mari pentru calificare.
În minutul 82, Magri reia slab, cu capul, după o centrare a lui Luţu, iar imediat după aceea Guso îl blochează pe Guriţă. Până la urmă, un scor care o păstrează în cărţi pe Universitatea şi ne dă speranţe că sâmbătă se poate face ceva. Badea a mizat prea mult pe un 0 - 0 care, până la urmă, nu a ieşit.

GAZETA DE SUD

Stiinta a jucat bine, dar a pierdut la Constanta
La omul sarac, nici boii nu trag
Cosmin STAICU (Constanta)

Interes scazut pentru partida de la Constanta, fanii locali fiind preocupati mai degraba de jocul Stelei din Cupa UEFA. Badea l-a debutat pe Marquinhos, dar acesta nu prea a inteles in primele minute ce se vrea de la el, ratacindu-se in atac si lasind descoperita banda stinga a apararii. Acest flanc a fost, de fapt, punctul slab al Craiovei, trioul Rachita - Bordeanu - Marquinhos fiind depasit de multe ori. Cu Papura libero, Craiova a inchis bine jocul, iar Bundea si Plesan au asigurat linistea in linia mediana.
Un moment important al meciului s-a petrecut in minutul 23, cind Dragan a fost lansat in adincime de Bundea, iar Barbu l-a faultat pe atacantul Stiintei la marginea careului mare, multi dintre spectatori vazind infractiunea in interiorul suprafetei de pedeapsa si considerind ca se putea dicta penalti. Prima ocazie a gazdelor a venit abia dupa 30 de minute, Daouda si Papura permitindu-i lui Baicu sa-l puna la incercare pe Guso, dar capitanul Craiovei a aparat foarte bine, asa cum a facut-o si doua minute mai tirziu in fata aceluiasi atacant al „marinarilor“. Dragan a facut mare risipa de energie, hartuind permanent devensiva gazdelor. In minutul 42, Rachita a fost servantul ideal pentru Baicu, dar Guso a parat la sase metri, in situatie de unu la unu.
In primul minut al reprizei secunde, Gurita a ratat deschiderea scorului nereusind sa reia in poarta de la sase metri. Dragan a avut cea mai mare ocazie a Stiintei in minutul 61, dupa o lansare a lui Plesan si o cursa printre fundasii adversi atacantul Craiovei sutind de la 16 metri prea slab pentru a-l invinge pe Curca. Rachita a fost omul care a adus victoria gazdelor, veteranul fundas permitindu-i lui Gurita sa inscrie din centrul careului cu un sut destul de slab, care l-a pacalit insa pe Guso.
Stiinta a jucat la Constanta cu gindul la o remiza „alba“, dar o gafa a defensivei oltene a fost de ajuns ca sa-i ofere Farului prima sansa pentru finala

GAZETA SPORTURILOR

Încă trei zile de chin
Decebal Rădulescu

Pavel Badea a renunţat la stilul antrenorului modern. În iarnă a avut o revelaţie. Pe perioada pregătirilor şi-a "forţat" jucătorii la sistemul 4-4-2. L-a încercat pe viu în prima partidă a returului, şi a clacat. Echipa a pierdut cu 2-1 în faţa Piteştiului.

La Constanţa şi-a blocat poarta cu trei stoperi, Daouda, Papură şi Răchită. Apoi a mizat pe un mijloc de forţă, format din cinci jucători. În atac, Craiova n-a contat. Claudiu Drăgan şi Schumacher au mers la mica ciupeală, la mingi furate şi nu le-a ieşit. O singură dată s-a trezit fostul dinamovist faţă în faţă cu Curcă (61), dar portarul Constanţei a respins. Linia mediană a Universităţii a fost preocupată mai mult să distrugă ce a construit Farul, decît să creeze ea.

Şi aşa, antrenorul gazdelor a simţit că poate să-i bată pe olteni. După ce a văzut cum curge jocul a înţeles că Guriţă nu poate trece niciodată de Daouda şi l-a mutat pe partea stîngă. Acolo a creat pericol din cauza nesiguranţei lui Răchită. Dar mai întîi a trecut pe lîngă gol Baicu (30, 32). Craiova n-a atacat şi presiunea Farului n-a trecut fără folos. Centrarea lui Todoran l-a pus într-o poziţie de unul la unul pe Guriţă cu Guso (67). Constănţeanul n-avea cum să rateze. A fost singurul gol al meciului. Urmează returul de la Craiova, dar mai întîi meciul direct din campionat, tot la Constanţa. Pavel Badea mai are de stat probabil trei zile pe banca Universităţii.

"Concentrează-te, Badea!"

Antrenorul oltenilor a fost ironizat chiar şi de propria galerie
Adrian Florea

Cu spectrul destituirii deasupra capului, Pavel Badea (foto) a venit pe banca tehnică a Ştiinţei cu doar două minute înaintea fluierului de start al partidei. De altfel, văzînd că nu îşi mai face apariţia de la vestiare, spectatorii chiar glumeau: "Cred că a plecat deja la Craiova, nu mai aşteaptă să-l dea afară Staicu".

Extrem de agitat, Bădiţă a stat cu gura pe elevii săi, preferatul său fiind Marquinhos, pe care l-a certat mereu, indiferent ce făcea pe teren. Desele ieşiri din spaţiul tehnic au fost sancţionate chiar şi de cei 20 de fani olteni, care strigau ironic la o portavoce: "Concentrează-te, Badea!".

După deschiderea scorului de către gazde, tehnicianul Universităţii s-a mai calmat, părînd să nu înţeleagă foarte bine ce se petrece pe gazon. Degringolada formaţiei craiovene l-a ţintuit pe scaun, rolul său fiind preluat de secundul Eugen Neagoe.

Răchită, one-man-show
După evoluţia penibilă din meciul cu FC Argeş, din prima etapă de campionat, Vivi Răchită a fost titularizat din nou, pe postul de stoper stînga. Ex-stelistul a continuat să distreze lumea cu intervenţiile sale comice, apogeul atingîndu-l în minutul 40, cînd i-a pasat greşit lui Baicu, singur la 5-6 metri. Norocul său s-a numit Guso, dar de pe banca de rezerve asupra sa s-au năpustit reproşuri violente. "N-am greşit doar eu, mereu mă taxaţi numai pe mine", s-a apărat Răchită.

Paşcovici şi Liviu Mihai, forţaţi de Grigoraş
Accidentaţi de mai multe săptămîni, Cosmin Paşcovici şi Liviu Mihai au fost rezerve aseară, însă evoluţia scorului pînă la pauză l-a determinat pe Petre Grigoraş să-i trimită pe ambii pe teren în partea a doua. "Nu eram la sută la sută din capacitatea fizică, dar am căzut de comun acord cu antrenorul să joc. N-am resimţit dureri şi sper să intru pe gazon şi sîmbătă, în partida de campionat", a mărturist Paşcovici.

ZIUA

Craiova batuta peste tot

Oltenii au pierdut cu 0-1, dar Badea ramane pe banca tehnica
Pavel Badea a ratat unul dintre cele doua obicetive pe care i le-a impus patronul Dinel Staicu, desi Univ. Craiova ramane cu sanse in cursa pentru calificarea in finala Cupei Romaniei. Oltenii au pierdut la limita, scor 0-1 (0-0) meciul de la Constanta cu FC Farul, dar Badea este obligat acum sa castige, pe acelasi stadion si in fata aceleiasi echipe, sambata, in etapa a 17-a din Divizia A. "Ma simt cu sabia deasupra capului. Mi s-a impus un rezultat, daca nu demisia. Nu sacrific cupa si campionatul, ambele competitii se inscriu pe aceeasi linie de performanta", a spus Badea, care a adaugat ca rezultatul inregistrat la Constanta da sperante pentru retur. "A fost un meci spectaculos, cu un rezultat care ne da sperante. Va fi un retur de foc, am avut ocazii si noi si cei de la Farul si calificarea se joaca la Craiova", a declarat Badea. "Marinarii" au inceput cu vedetele Pascovici si L. Mihai pe banca de rezerve, insa antrenorul lor, Petre Grigoras, s-a vazut nevoit sa-i arunce in lupta in repriza secunda. Avea sa fie o mutare importanta, pentru ca Farul a reusit sa marcheze in minutul 66, prin Gurita, la o centrare a lui Todoran. Faza a plecat insa de la o greseala a lui Rachita (acelasi jucator a fost depasit total si de argeseni in prima etapa a returului). Farul a avut ocaziile primei reprize, cand Baicu l-a pus de trei ori la incercare pe Guso, o data dupa o gafa uriasa a lui Rachita (pasa gresita spre Papura, interceptata de atacantul constantean). Cl. Dragan l-a testat si el pe G. Curca, in debutul reprizei secunde, dupa care gazdele au dominat pana la final, perioada in care au si marcat. "Sunt bucuros ca am castigat acest meci important si ma bucur ca nu am primit gol. Asa cum ne asteptam, a fost un meci greu, Craiova nu este o echipa care sa ocupe ultimul loc in Divizia A. Rezultatul mi se pare echitabil, avand in vedere ca in prima repriza Baicu a avut trei-patru ocazii de a marca", a declarat Grigoras, dupa meci. "Cred ca am obtinut o victorie meritata, dar la Craiova ne asteapta infernul. Pe 13 aprilie sper ca data sa nu fie una cu ghinion si sa obtinem calificarea in finala", a adaugat Grigoras. (MCZ)
Farul - Stiinta 1-0, vazut de presa
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> STIINTA » Arhiva
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO