.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> FOTBAL INTERN » Arhiva » Imnuri, versiune ... opera
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sun Jul 06, 2008 4:15 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri

Ce spuneti de o versiune de elita a imnurilor noastre ?
E o idee foarte buna
100%
 100%  [ 6 ]
Mi-e indiferent
0%
 0%  [ 0 ]
Nu e o idee buna
0%
 0%  [ 0 ]
Total Voturi : 6

Imnuri, versiune ... opera
MesajMesaj postat: Tue Nov 15, 2005 1:00 pm
Raspunde cu citat
Adrian
Presedinte de club
Presedinte de club

985 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje583
LocatieBucuresti

Ce spuneti de o versiune de elita, de opera (cantate de o soprana), a imnurilor noastre ?
http://www.craiova-maxima.com/imnuri.htm

Ca exemplificare, iata Imnul Italiei cantat de tenorul Mario del Monaco:
http://www.craiova-maxima.com/multimedia.htm
Inno Nazionale Italiano - Inno Di Mameli - Fratelli D'Italia (Mario Del Monaco E Coro) (3 MB)

sau direct la
http://www.craiova-maxima.com/music/Inno%20Nazionale%20Italiano%20-%20Inno%20Di%20Mameli%20-%20Fratelli%20D'Italia%20(Mario%20Del%20Monaco%20E%20Coro).mp3
MesajMesaj postat: Tue Nov 15, 2005 4:45 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

Ideea este interesanta, dar nu stiu cata aplicabilitate ar avea in contextul imnurilor existente (sau a ceea ce consideram noi Imnuri ale Universitatii).
Trecand peste lista Imnurilor (prezenta in Multimedia, nu vad cum ar putea fi transpuse in versiune de opera M-a facut mama oltean, Muica, suntem neam de piatra si chiar Oltenia, Eterna Terra-Nova...
Eu unul nu cred ca putem spune ca avem un imn bine definit la aceasta ora (cum are Celtic Glasgow, ca ex. sau celebrul acum doua decenii We are the best team in the World al lui Nottingham Forest).
In contextul acesta, sigur se poate discuta si despre o varianta de opera, desi eu cred ca nu este genul care sa fie in adaptabil la ceea ce ar trebui unei echipe de fotbal. Cel mai potrivit probabil o melodie dinamica, interpretata de un cor masculin (vezi renumita Lili Marlene, atat de la moda in timpul celui de-al doilea razboi mondial, incat era interpretata deopotriva de trupele germane (firesc, era melodia Marlenei Dietrich) cat si de cele adverse.
Asta ar fi o lovitura de imagine formidabila, inchipuiti-va suporterii echipelor din capitala fredonand imnul nostru! Smile (eu inca il mai astept, acest unic IMN).
MesajMesaj postat: Wed Nov 16, 2005 12:49 am
Raspunde cu citat
Adrian
Presedinte de club
Presedinte de club

985 Lei grei
Items

Aderat31 Oct 2004
Mesaje583
LocatieBucuresti

Eu ma gandeam la "Oltenia, eterna Terra Nova" si "O iubire alb-albastra".
MesajMesaj postat: Wed Nov 16, 2005 1:34 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Adrian wrote:
Eu ma gandeam la "Oltenia, eterna Terra Nova" si "O iubire alb-albastra".

Nu prea cred ca ar merge...efectiv nu-mi inchipui nici unul dintre aceste 2 imnuri cantat de o soprana...
MesajMesaj postat: Wed Nov 16, 2005 3:23 am
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

Vârsta: 31

22201 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1078
LocatieKöln

Nu-mi pot imagina o melodie a lui Tudor Gheorghe in forma de opera...e cu totul alt stil!
Eu mi-as dori sa se compuna o melodie noua cu text nou special pt Stiinta!
Pai doar echipa are destui admiratori peste tot in lume! Poate e careva din ei compozitor si ar indrazni sa creeze ceva frumos!
Eu personal mi-as dori un imn de calitate superioara cintat de o formatie rock sau pop. melodia lui Iris de exemplu nu ma incinta deloc! ar trebui facut un imn de calitate, sa se desprinda de toate cele care le-am auzit pina acum! Poate initiem un concurs? Sa se compuna diferite melodii si fanii sa aleaga cea mai frumoasa melodie! Smile
MesajMesaj postat: Sun Nov 27, 2005 6:25 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

Am pus la Multimedia un celebru imn. Este vorba de "We've got the whole world in our hands" dedicat echipei Nottingham Forest. Padurarii, condusi de Brian Clough, au avut o succesiune de performante unicat: promoveaza in Premier League, castiga titlul si apoi doua Cupa Campionilor consecutiv, totul intr-un interval de patru ani!

Cred ca este stilul cel mai potrivit, melodic vorbind, pentru o echipa de fotbal.
MesajMesaj postat: Mon Nov 28, 2005 3:24 pm
Raspunde cu citat
WhiteLion
Suporter infocat
Suporter infocat

1136 Lei grei
Items

Aderat24 Aug 2005
Mesaje150
LocatieBucuresti

Stiinta wrote:
Am pus la Multimedia un celebru imn. Este vorba de "We've got the whole world in our hands" dedicat echipei Nottingham Forest. Padurarii, condusi de Brian Clough, au avut o succesiune de performante unicat: promoveaza in Premier League, castiga titlul si apoi doua Cupa Campionilor consecutiv, totul intr-un interval de patru ani!

E vreo aluzie ? big devil
MesajMesaj postat: Mon Nov 28, 2005 4:52 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

Ar fi bine sa fie de folos aluziile...Rolling Eyes

Avem si noi un exemplu in "gradina" proprie...Electroputere, cu Marian Bondrea, care a ajuns in trei ani din C pe locul 3 in prima divizie.
MesajMesaj postat: Sun Jan 01, 2006 6:30 pm
Raspunde cu citat
IONUT
Suporter
Suporter

1427 Lei grei
Items

Aderat03 Jul 2005
Mesaje51
LocatieBucuresti

Nu e bine ma un imn de opera tot a lu tudor gheorghe este cel mai reusit !!!
Nu'l schimbati Wink
Lion Lion Lion
Imnuri, versiune ... opera
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> FOTBAL INTERN » Arhiva
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO