.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » JUCATORII » INTERVIURI Du-te la pagina Precedentul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sun Jul 06, 2008 4:13 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
MesajMesaj postat: Thu May 10, 2007 1:58 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

MIRCEA BORNESCU
„Jose“ crede că Universitatea se poate bate pentru podium

Bornescu speră la cupele europene
Sport - Alexandru VIRTOSU
(citeste alte articole de acelasi autor »)

Neînvins în ultimele cinci etape, portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, a devenit optimist în privinţa viitorului sezon competiţional, afirmând că juveţii vor încerca să prindă o cupă europeană.
„Jose“ a afirmat ieri că adevărata valoare a Universităţii este cea arătată în ultimele patru partide, când a obţinut numai victorii, şi nu cea din perioada în care a juveţii au bifat 11 meciuri fără să câştige măcar o dată.
„Adevărata noastră valoare este cea din ultimele patru meciuri, când am obţinut numai victorii. La anul ne pregătim pentru mai multe serii de acest gen, pentru că obiectivul nostru va fi altul, ne vom implica în lupta pentru cupele europene. Nu ne-am făcut mari griji în actualul sezon, am avut încredere că ne vom clasa măcar la jumătatea Ligi I. Acel parcurs de 11 meciuri în care nu am câştigat îl pun pe seama ghinionului“, a spus Bornescu.

Sursa: Gazeta de Sud
MesajMesaj postat: Wed May 16, 2007 12:05 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

FLORIN COSTEA
«ÎN VACANŢĂ ÎMI FAC LISTA DE GOLURI»
de Adrian IOSUB

Aparut in ziua de Miercuri 16 Mai 2007
• Florin Costea îşi serbează astăzi ziua de naştere, iar cel mai important cadou pe care îl aşteaptă este o clasare cât mai sus cu Universitatea în campionatul viitor
Unul dintre cei mai talentaţi jucători ai Universităţii, Florin Costea, împlineşte astăzi 22 de ani. Atacantul Ştiinţei se gândeşte deja la sezonul următor, unul în care speră să aibă evoluţii mult mai bune decât în actuala ediţie de campionat.
Reporter: Îţi doreşti ceva în mod deosebit de ziua ta?
Florin Costea: Nu vreau nimic momentan, doar să fiu sănătos, pentru că am tot avut probleme de sănătate şi mi-aş dori să fiu apt de joc de acum înainte, să nu mai fiu accidentat. Şi mai vreau o evoluţie cât mai bună a Universităţii în sezonul viitor.
Ai primit ceva cadouri?
Încă nu, probabil că o să primesc la finalul campionatului, după ce o să ajung şi eu acasă.
Îi vei cinsti pe colegi?
O să-i cinstesc, normal, dar nu prea mult, că mai avem de muncit. Deocamdată nu a ajuns la final campionatul, iar noi vrem să terminăm sezonul cu alte două victorii.
Cum caracterizezi evoluţia ta din acest sezon?
Pot să spun că sunt destul de mulţumit, având în vedere că am avut acea accidentare care mi-a creat numeroase probleme. Se putea şi mai bine, dar îmi convine şi aşa.
Speri ca în sezonul viitor să-ţi meargă şi mai bine?
Vă daţi seama că asta îmi doresc şi cred că o să fie mult mai bine, pentru că o să prind pregătirea de vară, o să mă antrenez şi eu aşa cum trebuie, nu ca anul trecut. De aceea, sper să evoluez şi mai bine în sezonul viitor.
Ţi-ai făcut deja planuri pentru următorul campionat?
Încă nu, pentru că ne concentrăm acum asupra finalului acestui sezon. În vacanţă îmi fac lista de goluri pentru anul viitor, am timp destul atunci să mă gândesc.
Prietenul tău, Dina, ţi-a luat-o înainte cu golurile. Te superi că are şanse mari să-ţi fure titlul de golgheter?
Cum să mă supăr? În niciun caz, eu îl felicit. Nu contează cine dă gol, esenţial e să câştige echipa, e mai puţin important cine marchează. Totuşi, sper ca în sezonul viitor, prin evoluţiile mele, să mă felicite şi el pe mine.
O să aveţi doi colegi noi...
Aşa este, noi îi aşteptăm cu braţele deschise, îi vom primi aşa cum trebuie. Sunt fotbalişti buni, şi sperăm, ca împreună cu ei, să reuşim în sezonul viitor o clasare în primele cinci.
Nu îţi e frică, totuşi, de concurenţă?
De ce mi-ar fi? E normal să fie concurenţă, orice jucător ar trebui să aibă un rival pe post şi cel mai bun să joace. Aşa este peste tot în lume, nu există echipă la care să nu fie concurenţă.

De ziua mea îmi doresc să fiu sănătos. Cred că o să joc mult mai bine, pentru că o să prind pregătirea de vară, o să mă antrenez şi eu aşa cum trebuie, nu ca anul trecut. De aceea, sper să evoluez şi mai bine în sezonul viitor.

Florin Costea

Sursa: Editie Speciala
MesajMesaj postat: Sat May 19, 2007 6:08 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

JULIU WOOBAY

«Vreau să-mi fac cadou primul gol»
de Cosmin STAICU

Aparut in ziua de Sambata 19 Mai 2007, in Editie Speciala
• Wobay împlineşte astăzi 23 de ani şi spune că va sărbători după meci, în cazul unei victorii

Universitatea Craiova se deplasează fără griji pe litoral, cu gândul la al şaselea succes consecutiv din acest campionat.

Reporter: Sărbătoreşti prima aniversare în România cu primul gol pentru Universitatea?
Julius Wobay: Voi încerca, mi-aş dori să-mi fac cadou un gol, mai ales că nu am marcat deloc într-un meci oficial de când am venit la Craiova. Nu mi s-a mai întâmplat la echipele la care am evoluat în trecut să treacă atâta timp fără să dau gol.
Erai debusolat înaintea meciului de la Timişoara, te gândeai chiar să pleci de la Craiova. Ţi-ai schimbat părerea după acest joc?
În fotbal, la fel ca în viaţă, treci prin momente grele şi eu am avut un astfel de moment. Nu-mi convine să stau pe bancă, vreau să joc, pentru că îmi place fotbalul. Îmi doresc chiar să evoluez la un nivel mai înalt, însă, pentru asta, trebuie să muncesc. Sper să nu mai fie probleme şi să am ocazia să dau tot ce pot pentru Universitatea.
La Constanţa ai ocazia să vezi plaja din România, iar echipa să obţină cea de-a şasea victorie consecutivă...
Nu ne ducem acolo pentru plajă, ci pentru a câştiga. Ne merge foarte bine în ultima vreme şi nu trebuie să ne oprim aici, pentru că nu s-a terminat campionatul. Poate avem ocazia să sărbătorim după partidă şi poate să văd şi plaja. Dacă batem, le voi da şi câte o bere colegilor, cu ocazia zilei mele de naştere.
La anul, pretenţiile sunt mai mari pentru Universitatea, se vrea participarea într-o cupă europeană şi au venit deja doi jucători foarte buni.
Dacă transferurile sunt bune pentru echipă, sunt bune şi pentru mine şi ceilalţi fotbalişti, pentru că o concurenţă puternică în cadrul lotului ne face pe toţi să muncim mai mult. E foarte bine dacă ne propunem astfel de obiective, înseamnă că suntem o echipă mare.

Poate avem ocazia să sărbătorim după partidă şi poate să văd şi plaja. Dacă batem, le voi da şi câte o bere colegilor, cu ocazia zilei mele de naştere.
Julius Wobay

Vizită la magazinul clubului
Wobay şi-a achiziţionat ieri câteva tricouri personalizate de la magazinul clubului pe care doreşte să le dăruiască prietenilor săi din Sierra Leone. “Nu cred că voi acoperi toate solicitările, dar voi mai lua câteva şi de la echipa naţională pentru a-i mulţumi pe amicii mei de acasă”, a afirmat sărbătoritul de astăzi, care luna viitoare va răspunde unei noi convocări la prima reprezentativă a ţării sale, pentru meciurile cu Togo şi Mali, din preliminariile Cupei Africii. (C. S.)
MesajMesaj postat: Tue May 29, 2007 1:27 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

MIHAI DINA

«Pe multi vom popi la anul»
de Cosmin STAICU

Aparut in ziua de Marti 29 Mai 2007, in Editie Speciala
• Cel mai folosit jucător al Ştiinţei, în 36 de meciuri, şi golgheterul echipei, cu şapte goluri, Mihai Dina, este convins că Universitatea se va lupta pentru cupele europene în sezonul următor

Reporter: “Dinele”, cum e vacanţa după primul sezon în Liga I?
Mihai Dina: E bine, mă relaxez, chiar acum sunt la pescuit, iar în zilele următoare voi pleca la mare. A fost un campionat în care ne-am obişnuit cu toţii cu cerinţele primei divizii. Nu a fost deloc uşor, dar treptat ne-am adaptat şi am dovedit că ne descurcăm şi chiar putem pretinde mai mult. Însă avem destul timp, la anul şi în sezoanele următoare.
Eşti singurul jucător de la Universitatea care a disputat toate meciurile şi în acelaşi timp golgheterul echipei...
Mă bucur foarte mult că sunt golgheter, deşi mi-aş fi dorit să fiu cu mai multe goluri, îmi imput ratările, dar şi acestea au făcut parte din faza de trecere la nivelul primei divizii. E bine că am jucat în toate meciurile, înseamnă că antrenorii au avut nevoie de mine şi sper să aibă în continuare, dar este adevărat că resimt şi o oboseală, întrucât a fost destul de solicitant campionatul.
Ai fost folosit în centrul liniei mediane şi în extremă, iar la ultima partidă chiar vârf împins. O să spui că joci acolo unde îţi cere antrenorul, dar, ţinând cont că ai avut şi meciuri mai slabe, unde simţi că dai cel mai bun randament?
Mă simt mai bine într-o poziţie mai avansată, undeva aproape de atacantul central, drept dovadă că şi golurile pe care le-am dat cam din această postură au venit, dar important este să evoluez, aşa cum am zis, şi, dacă am jucat în 36 de întâlniri anul acesta, mi-aş dori să joc în şi mai multe sezoanele viitoare, şi mă refer aici la cupele europene.
Noua generaţie de la Universitatea a reuşit promovarea în primul an, locul nouă în sezonul de debut în Liga I, ce urmează la anul?
Aşa este, am crescut de la an la an, chiar dacă la început nu s-au spus lucruri prea frumoase despre noi, iar eu consider că nu e rău locul nouă pentru primul sezon în Liga I. La anul putem şi mai mult, poate măcar în primele patru - cinci echipe, fiindcă este important să ne batem şi noi pentru un obiectiv de performanţă, altfel nu putem evolua, nu putem creşte în valoare.
Stoica şi Bornescu sunt la naţională, ai fost şi tu cu ei la acel trial organizat de selecţioner. Când simţi că va veni şi rândul tău printre tricolori?
E clar că acest lucru depinde, în primul rând, de prestaţiile mele şi de cele ale echipei. Dacă acestea vor fi bune nu cred că domnul Piţurcă mă va ocoli. Deocamdată, e bine că sunt acolo Dorel şi Mircea, mă bucur foarte mult pentru ei şi le urez baftă, să apuce să şi joace, iar apoi să ne tragă şi pe noi după ei, cât mai mulţi jucători de la Craiova.

La pescuit şi la mare
Mihai Dina şi-a rezervat ziua de ieri pentru un drum la Dunăreni, unde a pescuit, împreună cu coechipierii săi, Săceanu şi Pârvu. Cei trei pescari au plecat dis-de-dimineaţă şi au avut o recoltă bogată. Golgheter la acest capitol a fost “Căţelul”, el prinzând cei mai mulţi peşti, dar captura cea mai mare i-a aparţinut tot lui “Dinel”, care a prins o ştiucă de toată frumuseţea, cu care le-a luat faţa colegilor. În zilele următoare, Dina, Săceanu şi Ciucă, împreună cu prietenele lor, dar şi Pârvu cu soţia vor pleca să-şi petreacă la mare o parte din scurta vacanţă de care au parte. (C. S.)
MesajMesaj postat: Wed May 30, 2007 3:52 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

ROBERT SACEANU

«Va fi mare lupta pentru titularizare»
de Mario MORCOV

Aparut in ziua de Miercuri 30 Mai 2007, in Editie Speciala
• Mijlocaşul la închidere al Universităţii, Robert Săceanu, îşi petrece vacanţa la pescuit şi stă cu gândul la noul sezon, unul mai reuşit pentru el şi echipă

Reporter: Robert, cum e în vacanţă?
Robert Săceanu: Bine! Am fost deja de două ori la peşte, la Dunăreni, cu Ciucă, Dina şi Pârvu, iar acum aşteptăm ca prietenele să termine examenele să plecăm şi noi câteva zile la mare.
Şi, la peşte, ce prindeţi, vreun somn de două ore, cum este vorba aia printre pescari?
Nu! Prindem peşte. Personal, sunt destul de bunicel, nu cel mai bun, dar pe doi, aşa, din grupul nostru.
Când te duci la pescuit, te întorci măcar cu două kilograme…
Păi, altfel nici nu m-aş trezi, cum vine aia, să nu prind decât două kilograme de peşte?
Nu, mă refeream la două kilograme de icre de la peştele prins.
Să ştii că dacă nu prind, acasă tot vin cu peşte, că trec înainte pe la un magazin de comercializare a peştelui.
Lăsând vacanţa de o parte şi vorbind de echipă, aţi avut un parcurs sinuos.
Într-adevăr, au fost urcuşuri şi coborâşuri, dar este normal, pentru că a fost primul an în Liga I, unul de acomodare, după părerea mea. Dar sezonul viitor vrem mai sus, undeva pe un loc de cupe europene.
Ca şi echipa, şi tu ai avut urcuşuri şi coborâşuri, pe final ai pierdut şi locul de titular.
La Universitatea nimeni nu e titular cert, va fi mare luptă pentru un post în echipă. Nu trebuie să gândim aşa, toţi vrem să jucăm, iar antrenorul decide cine este, într-un moment sau altul, cel care merită. Aşa este în fotbal.
Prietenul tău Ciucă a cochetat deja cu naţionala, fie şi pentru un trial, tu ce faci?
Sper! Nu am 35 de ani să gândesc că nu voi merge şi eu la naţională. Din contră, sunt tânăr, voi trage tare şi am timpul înainte. O să vină şi rândul meu, veţi vedea, mai repede decât vă aşteptaţi.

Au fost urcuşuri şi coborâşuri, dar este normal, pentru că a fost primul an în Liga I, unul de acomodare. Robert Săceanu
MesajMesaj postat: Thu Jun 07, 2007 12:31 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

OVIDIU STOIANOF

Bulgarul acceptă concurenţa la Ştiinţa
Lucian CAZAN, Gazeta de Sud

Promovat cu Universitatea Cluj în prima ligă, atacantul constănţean vrea să-şi câştige un loc de titular în echipa lui Florin Cioroianu.

Cu excepţia internaţionalilor Stoica, Bornescu, Gîrlă şi Wobay, care vor întârzia la reunirea lotului Universităţii Craiova, pentru ceilalţi alb-albaştri vacanţa se va încheia luni, când tehnicianul Florin Cioroianu va suna adunarea. La reunire sunt aşteptate şi achiziţiile de marcă ale Ştiinţei, Prepeliţă şi Tănasă, dar şi Ovidiu Stoianof, „Bulgarul“ având contract cu Universitatea până în 2008.
Sosit în Bănie în 2003 de la Callatis Mangalia, constănţeanul care va împlini 22 de ani la sfârşitul acestei luni a evoluat două sezoane şi jumătate în tricoul alb-albastru, părăsind echipa în anul retrogradării. Stoianof a fost împrumutat un an la Juventus Bucureşti, a ajuns apoi la Callatis Mangalia, iar în sezonul trecut a evoluat la Universitatea Cluj, echipă cu care a reuşit promovarea în prima ligă. Deşi şi-ar mai fi dorit să continue cu „şepcile roşii“, fostul internaţional de juniori a precizat că revine la Craiova cu sufletul deschis şi că nu îi este frică de concurenţă.

- Ce faci, Ovidiu, când te întorci la Craiova?
- La reunirea lotului, pe 11 iunie, normal. Mai am un an de contract cu Universitatea şi vreau să-l respect.
- Văd că ai deja accent ardelenesc. Nu-ţi va fi greu să te acomodezi din nou cu oltenii?
- Mă adaptez repede. Am jucat un an în Ardeal şi m-am simţit foarte bine aici. Dar şi Craiova a rămas în sufletul meu. Mă leagă destule amintiri de acest oraş, unde am evoluat aproape trei ani. Bune, rele, asta este viaţa, dar nu sunt uşor de uitat.
- Te referi la retrogradare?
- Aceasta este una dintre ele, care încă mă doare. Pentru că, indiferent ce s-ar spune, o mare parte din vină a fost şi a noastră, a jucătorilor. Am acum în palmares o promovare cu Universitatea Cluj, dar retrogradarea cu Craiova atârnă mai greu. Sper să am ocazia să mă revanşez faţă de suporterii olteni, pentru că publicul de pe „Ion Oblemenco“ este pentru mine cel mai minunat din ţară.

„Mititelu m-a convins“

- Cum te-ai decis să revii la Universitatea?
- Domnul Mititelu m-a convins. M-a sunat şi mi-a spus că s-au schimbat foarte multe lucruri de când am plecat eu, că nu va mai fi ca înainte. Mi-a spus că la Craiova este o echipă tânără, de perspectivă, că se vrea performanţă. Am observat şi eu acest lucru după rezultatele pe care le-a avut echipa în ultimele etape de când antrenor este domnul Cioroianu.
- Cu antrenorul ai vorbit?
- Încă nu. Dar probabil că vom sta mai mult de vorbă la reunirea lotului. Voi vedea atunci ce se doreşte de la mine, pe ce post trebuie să joc şi aşa mai departe.
- Tu eşti atacant. Te temi de concurenţa cu Tănasă, Baird, Dina şi ceilalţi?
- Nu am de ce. Nu-mi fac astfel de probleme. La o echipă mare, lotul este valoros, iar concurenţa pe posturi la fel de mare. Voi încerca să arăt de ce sunt în stare. Totul este să mi se dea această posibilitate.

«Universitatea oltenilor este peste cea a ardelenilor»
de Cosmin STAICU

Aparut in ziua de Joi 07 Iunie 2007, in Editie Speciala
• Ovidiu Stoianof a promovat cu «U» Cluj şi este pregătit să îmbrace din nou tricoul alb-albastru, din sezonul viitor

Reporter: Ovidiu, felicitări pentru promovare! Vei juca în Liga I cu Universitatea, dar nu Cluj...
Ovidiu Stoianof: Mulţumesc frumos, aşa este, mi-a expirat împrumutul şi mă voi întoarce la Craiova. A fost un an frumos la Cluj, unde am obţinut, practic, prima performanţă din cariera mea. Cu toate că am mai jucat în Liga I cu Ştiinţa, este un lucru deosebit o promovare, să ştii că ai terminat pe primul loc, chiar şi în eşalonul secund. Este bine că voi evolua în Liga I, indiferent de echipă.

Este adevărat că nu-ţi mai doreşti să revii la Craiova şi ai vrea să continui la Cluj?

Mi-a plăcut foarte mult la Cluj şi ar fi fost bine să rămân şi aici, dar asta nu înseamnă că nu mai vreau să revin la Craiova. Am un contract şi trebuie să-l respect, iar, ca nume, Universitatea oltenilor este mult peste cea a ardelenilor. Nu se pune problema să nu vin, trebuie să mă prezint pe 11 iunie la reunirea lotului la cantonamentul din Lunca Jiului. Sper, totuşi, să mai obţin câteva zile de vacanţă în plus, pentru că eu am terminat sezonul mai târziu cu “U” Cluj şi sunt puţin obosit. Aş vrea să mă duc la mare, dar nu la distracţie, ci acasă, la Mangalia.

S-a auzit că nu ai amintiri tocmai frumoase din Bănie şi din cauza aceasta nu ai mai dori să revii...

Păi, în afara faptului că am debutat în Liga I la Craiova nu prea mi-a priit această echipă. Nu am fost tratat deloc bine pe vremea lui Dinel Staicu, sunt probleme de care nu mai vreau să îmi aduc aminte. A mai venit şi acea retrogradare care, pur şi simplu, m-a dărâmat. Am trecut cu greu peste blocajul psihic. Abia în perioada petrecută acasă, la Callatis Mangalia, în returul campionatului 2005 - 2006, mi-am revenit. Ceea ce m-a liniştit a fost faptul că m-a sunat Adrian Mititelu şi mi-a explicat cum stau lucrurile acum la Craiova şi, în plus, am urmărit şi echipa Universităţii, una tânără şi talentată, care nu mai este înconjurată de scandaluri ca în trecut.

Cum a fost sezonul acesta în Ardeal? E adevărat că nu ai fost folosit uneori chiar din cauză că erai doar împrumutat la Cluj?

A fost foarte frumos, am fost în formă, am jucat fie atacant, fie mijlocaş dreapta, şi am dat şi goluri. A venit şi o accidentare care m-a ţinut pe tuşă două luni de zile. Am simţit, totuşi, şi că sunt uneori marginalizat, pentru că jucam foarte bine şi, deodată, eram rezervă. A ieşit bine până la urmă, sunt bucuros că am promovat. Lumea de aici este foarte fericită, iar fanii lui “U” Cluj se apropie ca manifestări de cei ai Craiovei, am avut o galerie de senzaţie.

Te aşteaptă o concurenţă serioasă la Craiova, sunt pe acelaşi post cu tine Baird, Tănasă şi pot juca şi Wobay, Costea I şi Dina acolo...

Universitatea de acum este clar mai valoroasă decât aceea în care am jucat eu, chiar dacă am terminat pe locul patru cu un campionat înainte de retrogradare. Nu mi-e frică de concurenţă, îi respect pe toţi, dar am încredere că mă voi încadra. Îi cunosc pe cei care i-am avut coechipieri - Dănănae, Curteanu - şi sunt sigur că şi ceilalţi sunt OK.

Clujul l-a oferit la schimb pe Szekely
În sezonul trecut, Stoianof a prins o formă foarte bună, iar în iarnă conducătorii clujeni au făcut o propunere Universităţii Craiova pentru a-l ceda definitiv la Cluj, fiind oferit la schimb Ianoş Szekely. Oltenii au refuzat, pe motiv că Szekely era cu trei ani mai în vârstă, iar acesta a ajuns, în cele din urmă, la Galaţi, alături de alţi doi clujeni, E. Jula şi Giurgiu. (C. S.)
MesajMesaj postat: Fri Jun 08, 2007 5:02 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

DOREL STOICA

«Dinamo şi Steaua nu mai scapă, tragem la primul loc»
de Cosmin STAICU

Aparut in ziua de Vineri 08 Iunie 2007, in Editie Speciala
• Dorel Stoica e convins că, în curând, Universitatea va domina fotbalul românesc şi oltenii vor predomina la naţională

Reporter: Dorele, toată Oltenia a fost lângă tine la debutul ca titular în tricolor, cum a fost la Celje?
Dorel Stoica: Cum să fie, e ceva superb, te simţi împlinit când îţi cântă imnul naţional. Am avut ceva emoţii, dar am trecut uşor peste ele, la experienţa mea nu mă mai copleşesc astfel de evenimente, la orice nivel ar fi.

Ai jucat la mijloc, dar suplineai mereu locul lui Chivu când avansa...
Aşa este, cam aceasta era ideea, aveam rolul să asigur spatele când Chivu urca, deci destul de defensiv, nu am putut să fiu mai prezent în ofensivă. Pe final a trebuit să cobor şi mai mult, după ce a fost introdus jucătorul cu numărul nouă de la sloveni (Novakovic - n. r.).

S-a văzut că, la un moment dat, Mutu ţi-a reproşat o pasă care l-a găsit în ofsaid.
Mi-a zis să dau pasa mai repede... Aşa e, eu ştiu că atacanţii vor numai mingi perfecte, dar nu se poate mereu. E uşor să ceri, e mai greu când ai mingea. La acea fază chiar nu puteam să dau pasa mai devreme, aveam un adversar în apropiere.

Evoluţia ta a fost apreciată, dar în al doilea meci ai fost rezervă...
După ce joci titular e dureros să revii pe bancă, mai ales că era vorba de o partidă în faţa publicului român. Nu mi-a convenit, dar, ştiţi cum e, antrenorul decide. Nu mi s-a reproşat nimic, am văzut doar că a zis că am fost obosit. Accidentat nu am fost, dar în Slovenia am avut nişte crampe şi, din această cauză, nu am mai putut continua. Am alergat mult, dar nu cred că m-a solicitat mai mult decât un meci al Universităţii. Oricum, peste puţin timp sper să ajung om de bază la naţională.

Gigi Becali a fost printre puţinii care nu te-au lăudat, chiar a insistat că nu i-a plăcut evoluţia ta. Te interesează părerea lui?
Nu vreau să comentez ce zice Gigi Becali, e treaba lui, oricum am văzut că a primit o replică de la Adrian Mititelu.

La început ai fost convocat tu, acum s-a alăturat şi Bornescu, în curând o să fie mai mulţi alb-albaştri la naţională?
O să vină vremea când oltenii vor face legea din nou la prima reprezentativă. O să fim patru - cinci acolo. Pe lângă mine şi Bornescu pot veni în curând Dina, Costea sau Ciucă.

Eşti căpitanul echipei, cum comentezi venirea alături de formaţie a lui Ilie Balaci?
Este un transfer foarte bun, am apucat să vorbesc cu dânsul la Timişoara, dar foarte puţin. E un lucru extraordinar pentru imaginea clubului, este o persoană respectată peste tot în ţară. Îmi aduc aminte de Balaci când era la Turnu Severin şi mai intra, pe final, în unele meciuri. Făcea senzaţie, era genial, lumea venea numai pentru el la stadion.

Am convenit că a fost un sezon de tranziţie, ce va fi la anul pentru Universitatea?
Abia le aştept pe Dinamo şi Steaua la anul, nu mai scapă, batem tot. Campionatul trecut a fost unul de acomodare, dar o să vedeţi, anul care urmează va fi al nostru, am aşteptat destul. Ce locul trei sau patru? Ne batem pentru primul loc, fiindcă noi suntem Craiova, cea mai iubită formaţie din ţară, şi trebuie să fim campioni. Suntem buni, trebuie să fim conştienţi de acest lucru şi o să vadă toată lumea ce putem. Cine nu are această mentalitate poate să meargă la echipa a doua.
MesajMesaj postat: Fri Jun 15, 2007 4:24 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

IONUT LUTU

«Nu sunt terminat!»
de Mario MORCOV

Aparut in ziua de Vineri 15 Iunie 2007, in Editie Speciala
• Febleţea fanilor, Ionuţ Luţu, anunţă că vrea să joace până la 40 de ani

Reporter: “Hagi”, din nou acasă, adică la Universitatea...
Ionuţ Luţu: Iarăşi, tată, şi sper să fie pentru ultima dată, să rămân pe viaţă aici. Dacă voi putea să joc până la 40 de ani, nicio problemă, dar doresc să-mi închei viaţa sportivă aici.
La a câta descălecare te afli?
La a cincea! Dar acum este altceva.
De ce spui asta?
Pentru că domnul Adrian (Mititelu - n. r.) mi-a întins o mână, eu vin după o accidentare, ruptură de tendon, ce m-a ţinut departe de teren şapte - opt luni, şi trebuie să nu-l dezamăgesc. A ţinut mereu la mine, iar acum e vremea ca şi eu să fiu recunoscător.
Ai găsit o echipă nouă, tânără…
Şi de real talent. A demonstrat că este valoroasă în acest final de campionat, iar acum trebuie să continue la fel, pentru că nu se mai poate da înapoi. Cu o pregătire bună sunt sigur că, la anul, împreună vom face o figură frumoasă.
Spui împreună. Ai semnat deja cu Ştiinţa?
Da, un contract în alb, dar care devine oficial după perioada aceasta de pregătire. Să vedem cum răspund, dacă, totuşi, corespund, atunci oficializăm înţelegerea. Eu sper din tot sufletul să fie bine, fiindcă mă simt în stare, mi-am revenit după accidentare, am făcut un control la Bologna şi totul este bine.
Te vezi deja printre titulari?
Nu ştiu, e greu, dar trag de mine cât pot. Luţu nu este un jucător terminat.
După accidentare, ai avut câteva kilograme în plus.
Bine spus am avut, pentru că am slăbit în cele trei luni, cât m-am antrenat cu echipa a doua. Aveam şase kilograme peste greutatea optimă, dar acum este bine din acest punct de vedere.
La cei 32 de ani, speri să mai joci în cupele europene cu Universitatea?
De ce nu? Oricum, 32 de ani îi fac pe 3 august, sunt încă tânăr, şi vreau din tot sufletul să mai fac performanţă. Se poate cu actuala echipă a Universităţii, dar, repet, totul depinde de cum va decurge această pregătire, dacă voi rezista. Se ştie că perioadele de vară şi cele de iarnă sunt cele mai importante şi decisive pentru jucători.
Dacă nu era accidentarea, erai şi acum în Kazahstan?
Poate, dar ce rost avea să mă mai ţină ăia acolo, dacă nu jucam? Asta a fost să fie, poate e mai bine, pentru că am revenit la echipa de suflet.

A semnat a cincea oară
Luţu a venit pentru prima dată în 1995 la Ştiinţa, fiind transferat de la FC Naţional. Prima despărţire de echipa din Bănie a fost când a plecat la Galatasaray. Luţu nu a avut deloc succes într-o echipă în care evoluau Hagi şi Popescu şi s-a întors pe vremea lui Alesanco în Bănie. A plecat din nou, de această dată la Steaua, iar apoi în Coreea de Sud şi în 2002 a fost adus înapoi, când Dinel Staicu a preluat echipa. Nu a rezistat nici atunci prea mult şi s-a transferat la Rapid, revenind pentru a patra oară când Mircea Rednic antrena Ştiinţa. Ultima dată Luţu a jucat în Kazahstan, la Kairat Almatî. (C. S.)

Singurul jucător cu site
În ciuda realizărilor sale, mai degrabă modeste pentru echipa din Bănie, Ionuţ Luţu a fost printre favoriţii suporterilor prin carisma sa, prin prezenţa sa de spirit şi chiar “perlele” sale. Unul dintre fanii Universităţii a avut iniţiativa de a-i crea un site lui Luţu, singurul fotbalist din lotul Ştiinţei care are acest privilegiu. Astfel, accesând pagina www.ionutlutu.ro se pot afla ultimele informaţii despre “Hagi”, interviuri şi date despre cariera sa. (C. S.)
MesajMesaj postat: Sat Jun 16, 2007 2:09 am
Raspunde cu citat
BigBrother
Moderator
Moderator

Vârsta: 20

23782 Lei grei
Items

Aderat04 Mar 2005
Mesaje1308
LocatieSTREHAIA / CRAIOVA

Sa-i dea Dumnezeu sanatate!!! Sa mai poata juca....cred ca va fi de un real folos pt echipa!! Conteaza f mult sa avem grija de "batrani", pt k e nevoie si de baieti cu experienta!! Multa bafta si sa-si revina kt mai bine dupa accidentare!! WinkWink