.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » JUCATORII » INTERVIURI Du-te la pagina Precedentul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 22, 2008 6:29 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
MesajMesaj postat: Sun Jan 07, 2007 3:07 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

NICUSOR BANICA
«Va veni şi vremea mea»

Aparut in ziua de Duminica 07 Ianuarie 2007-Editie Speciala
• Portarul Universităţii Nicuşor Bănică împlineşte astăzi 23 de ani
Nicuşor Bănică a fost unul dintre vârfurile generaţiei sale, fiind căpitanul naţionalei de juniori născuţi în 1984, unde i-a avut coechipieri pe braşoveanul Romeo Surdu, dar şi pe Gabriel Velcovici. A fost eterna rezervă a lui Guso, când bosniacul întrecea recorduri de meciuri consecutive în poarta Ştiinţei. A apucat să debuteze oficial în tricoul alb-albastru când echipa era deja matematic retrogradată, având ghinionul de a evolua în partide în care juniorii Universităţii au fost victime sigure. În sezonul trecut a evoluat în eşalonul secund, la fel ca Ştiinţa, dar a fost “detaşat” la Poiana Câmpina, experienţă pe care tânărul goal-keeper o caracterizează drept “nefericită”. S-a întors în Bănie şi este rezerva lui Mircea Bornescu. Se pregăteşte şi aşteaptă clipa când i se va da o şansă. Acesta este portarul Ştiinţei, Nicuşor Bănică, aflat astăzi la a 23-a aniversare.

Reporter: La mulţi ani, Nicuşor! Nu se mai termină prilejurile de chef, au fost sărbătorile, acum ziua ta de naştere chiar de Sfântul Ion...
Nicuşor Bănică: Mulţumesc, dar ce chefuri, că nu ne permitem să sărbătorim mereu. Sunt născut de Sfântul Ion, dar am şi o onomastică în familie, pe tatăl meu îl cheamă Ion. Ce să zic, pauza a fost, practic, decât o săptămână, pentru că apoi am început pregătirile de unul singur, ca de altfel şi ceilalţi colegi ai mei. Alergări, odihnă şi cam atât, pentru că nu putem să intrăm în antrenamente aşa, direct. Nu au apucat să se depună kilograme.
O întrebare clasică: ce îţi doreşti cel mai mult de ziua ta?
Un răspuns clasic atunci: să fiu sănătos. Eu, familia mea şi toţi cei care sunt alături cu sufletul de Universitatea Craiova. De restul nu mă interesează. Îmi doresc să continuăm pe această linie ascendentă de când a venit nea Fane Stoica la echipă, pentru că astfel putem termina campionatul destul de sus, aproape de podium chiar.
Un bilanţ personal. La 23 de ani, ai mai multe bile albe sau negre? Pe de o parte, eşti în lotul unei echipe mari, Universitatea, dar nici nu prea ai apucat să aperi...
Nu consider că a trecut timpul pe lângă mine. Am doar 23 de ani şi sunt convins că va veni şi vremea mea. Pentru un portar tânăr este foarte greu să apere în prima ligă. Uitaţi-vă că aproape toate echipele au goal-keeperi trecuţi de 27 - 28 de ani. Mircea (Bornescu - n. r.), la 26 de ani, este printre cei mai tineri.
Apropo, cum vezi concurenţa cu el? Este la un singur cartonaş de suspendare. Ce se va întâmpla dacă va sta tocmai cu Dinamo, să zicem?
Şi ce dacă? Nu am mai apărat o dată cu Dinamo? Am avut o repriză foarte bună, apoi am primit cinci goluri, dar toată lumea ştie în ce condiţii s-a jucat acel meci. Sunt sigur că pot suplini absenţa lui Mircea şi, dacă va fi nevoie de mine, îmi voi face datoria.
Eşti sigur că aperi, pentru că îţi suflă în ceafă leii şi mai tineri Neagoe şi Silviu Lung Jr.?
E concurenţă şi e un lucru bun pentru Universitatea. Cel mai bun să apere. Pe cine consideră nea Fane Crişan mai pregătit acela trebuie să dea randamentul scontat. Cei doi tineri portari sunt foarte talentaţi şi au un viitor frumos în faţă.
Aşadar, să nu ne fie frică, apără Bănică?
Categoric, puteţi să vă bazaţi pe mine!

«Am avut un coşmar: se făcea că sunt iar la Câmpina»

Împrumutat anul trecut la Poiana Câmpina, Nicuşor Bănică nu s-a acomodat la formaţia pregătită de Ştefan Nanu, unde la început a apărat, dar apoi a intrat în conflict cu antrenorul, care l-a preferat pe Panfil, celălalt portar. “Nu mai vreau să vorbesc despre acea perioadă. Chiar noaptea trecută am avut un coşmar. În loc să visez busuioc sau ce trebuie de Bobotează, se făcea că am ajuns iar la Câmpina şi m-am trezit transpirat. Îmi doresc să nu mai trec vreodată prin asemenea momente”, a spus Nicuşor Bănică.
MesajMesaj postat: Sat Jan 13, 2007 1:13 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

JEREMIE NJOCK

„Uriasul“ se simte bine in familia alb-albastra
Njock, multumit de ce a gasit la Universitatea
Alexandru VIRTOSU

Inaltimea lui Njock este direct proportionala cu salariul pe care il primeste la Stiinta
Atacantul camerunez a afirmat ca lucrurile stau mult mai bine decât se astepta la Stiinta, fiind convins ca acest lucru nu poate conduce decât la rezultate notabile.

Jeremie Njock a vorbit ieri, dupa ce a primit acceptul lui Adrian Mititelu, despre ce a gasit la Universitatea, fiind multumit de lotul alb-albastru si de tehnicieni. „Uriasul“ nu a dorit sa faca o paralela intre ce a fost si prezent, dar a afirmat ca Stiinta, in formula actuala, va readuce bucuria in sufletul publicului craiovean in viitorul apropiat. Njock nu a dorit sa comenteze despre faptul ca salariul sau este foarte mare, dar a promis ca incearca sa demonstreze ca merita toti banii.

- Cum a fost vizita medicala? Toti doctorii au fost impresionati de inaltimea ta...

- Bine, a fost programata prea devreme, dar totul a fost bine.

- De ac ti-a fost frica? Ai kilograme in plus?

- Nu mi-a fost frica de nimic si de nimeni. Am mai facut „inspectia“ si sunt obisnuit. Nici vorba de kilograme in plus, am slabit mult. Nu am tinut un regim special, dar am muncit mult.

- Vei avea un concurent in atac, pe Mircea Bornescu, golgheterul portarilor din România... Stiai ca a marcat impotriva lui Adnan Guso, in meciul direct cu Pandurii, incheiat cu scorul de 2-2?

- E bine, atunci mai avem nevoie de un portar daca se pricepe in atac. A dat deja trei goluri in doua antrenamente, o pasa de gol, e bun pasator, are simtul portii, ce mai vrei?! Daca i-a dat gol si lui Guso, inseamna ca le are, stie cu „varza“, cum ziceti voi.

Isi merita banii?

- Cum ti se par colegii? Ce parere ai despre Fane Stoica?

- Sunt de treaba toti, sunt disciplinati si le place munca, au motivatie, asta e cel mai important. Fane Stoica este un antrenor foarte bun. Si metodele de antrenament sunt foarte bune, diversificate. Chiar imi place.

- Vremea te avantajeaza? Iti place aceasta iarna?

- Da, este o vreme frumoasa in România. Nu ninge, nu-i frig, e foarte bine pentru fotbal.

- Va fi anul Craiovei? Toata lumea se asteapta ca Universitatea sa faca un retur foarte bun...

- Nu stiu ce sa zic, o sa vedem ce-o fi. Totul depinde de pregatirea echipei, dar sunt optimist, pentru ca am inceput in forta.

- Adrian Mititelu te considera „diamantul“ echipei. Cum te simti stiind ca ai salariul mai mare ca al lui George Bush, cum spunea patronul echipei.

- Nu sunt „diamant“, sunt jucator ca toti ceilalti. Tot ce vreau este sa ajut echipa. Asta imi doresc. Nu comentez nimic legat de bani, important este sa demonstrez ca merit acest salariu. Asa ca hai Craiova!
MesajMesaj postat: Sun Jan 14, 2007 2:45 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

MADALIN CIUCA

«PUTEM EVOLUA ÎN CUPELE EUROPENE DE ANUL ACESTA!»
Aparut in ziua de Duminica 14 Ianuarie 2007-Editie Speciala
• Mădălin Ciucă, jucătorul căpitan al alb-albaştrilor din anul reînvierii, crede că Universitatea are puterea să ajungă în Europa încă de la vară

Mădălin Ciucă:
Băieţii sunt mai puternici, mai serioşi, au acumulat experienţă la nivelul primei divizii. Sunt convins că o să mă ajute şi pe mine la debutul în Liga I.

Reporter: Mădălin, cum te simţi, mai ales că acum ai intrat normal la pregătiri după ce ai absentat aproape şase luni?
Mădălin Ciucă: Excelent. Mai am însă să scap de două - trei kilograme, pe care le am în plus, şi totul va fi OK.
Să înţeleg că ai cam mâncat de sărbători?
Nu! Acum chiar am slăbit vreo două kilograme. E vorba de lunga perioadă de absenţă de pe teren, când am pus cam cinci kilograme. Oricum, le voi da jos în maxim trei săptămâni, acum la Herculane şi apoi în cantonamentul din Cipru.
Băieţii cum îi simţi?
Mult mai buni decât atunci când i-am lăsat. Sunt mai puternici, mai serioşi, au acumulat experienţă la nivelul primei divizii. Sunt convins că o să mă ajute şi pe mine la debutul în Liga I.
Sperai să debutezi cu Steaua, în ultimul meci al anului trecut, dar nu s-a întâmplat aşa.
Dacă aşa a dorit antrenorul, nu m-am putut opune. Oricum, poate a fost mai bine, nea Fane ştia mai bine ce era de făcut. În orice caz, aştept cu nerăbdare să înceapă campionatul, chiar şi amicalele, pentru că nu am jucat de atâta vreme şi mă simt destul de nasol.
Despre achiziţii ce spui?
Foarte bune! Pe Njock îl ştiu de ceva vreme, am avut contacte cu el pe când jucam la Extensiv, iar el la Universitatea. Este un jucător valoros. O spun pentru că l-am simţit pe propria piele. În ce-l priveşte pe Wobay, din ce am observat la antrenamente, dar i-am auzit şi pe ceilalţi, este o piesă importantă pentru noua Universitatea Craiova şi ceea ce dorim să facem.
Şi cam ce ai vrea să faceţi?
Personal vreau şi cred că putem ajunge în cupele europene încă de anul acesta!
Cum ai ajuns la concluzia aceasta?
Din ce am văzut la adversare la televizor şi am simţit atunci când am fost rezervă în finalul anului trecut. Chiar Poli Timişoara, care a jucat cu noi când ne lipseau cinci titulari şi ne-a bătut greu, mi s-a părut o echipă sub noi şi ea chiar doreşte să evolueze în cupele europene. Acest lucru m-a făcut să sper la mai mult.
Este un gând din vestiar, te-ai sfătuit cu colegii pe această temă?
Nu, e un gând personal, dar cred că şi colegii mei gândesc la fel.
Normal. Doar eşti căpitanul lor!
Asta rămâne de văzut. Depinde de ce va alege antrenorul. Eu îmi doresc să le fiu şi de acum înainte căpitan, dar...
S-a spus că patronul Adrian Mititelu a promis prime record pentru o eventuală participare în cupele europene.
Domnul Mititelu şi-a făcut datoria faţă de noi cu vârf şi îndesat. Acum trebuie să-l răsplătim şi noi cum se cuvine.
MesajMesaj postat: Thu Jan 18, 2007 1:46 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

DOREL STOICA
«VOM TERMINA ÎNTRE PRIMELE CINCI ECHIPE»

de Mario MORCOV (Herculane)
Aparut in ziua de Joi 18 Ianuarie 2007 -Editie Speciala
• Dorel Stoica crede că Universitatea are mari şanse să participe, încă din toamnă, în cupele europene

Reporter: E dificil programul de pregătire?
Dorel Stoica: Pentru mine, nu. Chiar mă simt foarte bine, mai ales că nea Fane (Stoica - n. r.) întreţine o atmosferă în care uiţi cât de greu este programul. Oricum, cred că nici ceilalţi colegi nu se plâng, deoarece dorim să ne pregătim foarte bine, pentru a ataca locurile fruntaşe. Suntem toţi conştienţi că numai prin muncă putem avea rezultate.
Cam la ce rezultate te gândeşti?
Păi, aşa cum zice şi antrenorul, muncă şi iar muncă, ca să fii răsplătit pe măsură. Consider că vom fi sus de tot la finele acestui campionat.
Adică?
Spun că vom prinde un loc de cupe europene, iar dacă se va întâmpla să ratăm acest obiectiv, măcar pe locul cinci vom termina. Dar eu sunt sigur, că, la valoarea lotului nostru, vom fi pe o poziţie care să ne permită la vară să evoluăm în UEFA.
Te gândeşti numai la prestaţia Universităţii, dar nu o să jucaţi singuri.
Nu mă interesează ce fac alţii. Dacă noi câştigăm mereu, nu avem treabă cu ceilalţi. Oricum, suntem mai maturi decât în prima parte a campionatului, nu vom repeta gafele de atunci, fiindcă, dacă eram mai atenţi, altfel discutam acum.
Pentru tine, la Herculane este ca acasă...
Se poate spune şi aşa. Ttotuşi, nu am fost de prea multe ori pe aici, doar în câteva cantonamente, asta pentru că am început marea performanţă mai târziu.
Ce o să faci cu banderola acum că a revenit căpitanul Ciucă?
Nu ştiu, este treaba antrenorului cui îi dă banderola. Eu nu ţin morţiş să fiu căpitan de echipă, ci numai să obţinem victorie după victorie.
Vei fi urcat la mijloc?
Iar nu este treaba mea, ci a antrenorului. Eu joc acolo unde sunt pus.
În poartă, de exemplu, mai ales că Bornescu a dat randament în atac?
Acolo, nu! Bornescu este de neînlocuit...

Dorel Stoica:

Sunt convins că, în ultimele 15 etape, ne vom continua ascensiunea şi vom termina pe un loc onorabil. Dacă nu vom participa în cupele europene la finalul acestui sezon, nu va fi o tragedie, dar, cu siguranţă, de la anul nu ne mai putem propune un alt obiectiv decât acesta.
MesajMesaj postat: Sat Jan 20, 2007 5:07 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

FLORIN COSTEA
Costea I: «Suntem mai uniţi şi mai experimentaţi»
de Mario MORCOV
Aparut in ziua de Vineri 19 Ianuarie 2007-Editie Speciala
• Florin Costea, noul decar al Universităţii, a afirmat că, dacă şansa nu i-ar fi fost potrivnică în toamnă, alta era poziţia în clasament a echipei acum

Reporter: Antrenamente dificile, Florine?
Florin Costea: Personal, nu le consider grele, ci chiar plăcute. Nea Fane ne face să uităm cât de greu este. Pot spune că sunt plăcute.
Chiar aşa? Nu te plângi deloc de duritatea programului impus de antrenor?
Nu, pentru că ştie cum să le facă interesante, glumeşte cu noi, ne încurajează. Ce să mai, este bine dacă vrem rezultate, nu avem decât să muncim.
Colegii tăi vorbesc despre o participare în cupele europene, tu eşti mai temperat.
Eu aşa văd lucrurile şi cred că era posibilă calificarea într-o cupă europeană, încă din acest an, dacă aveam mai multe şanse în toamnă. Aici mă refer la punctele pierdute acasă, în prima parte a campionatului, dar şi la faptul că am jucat în cupă prea devreme cu Rapid. Dacă întâlneam echipa giuleşteană acum, altele erau datele problemei.
Şi la anul se poate ataca un loc de cupă europeană?
Cu siguranţă, anul viitor vom lupta pentru cupele europene, fiindcă vom fi mai puternici. Vă spun asta, pentru că am acumulat experienţă, se va vedea şi în aceste 15 etape rămase. Suntem mai omogeni şi s-au făcut transferuri pe posturile deficitare.
Cum ţi se par par Njock şi Wobay?
Nu mă pot pronunţa acum. Să-i vedem la meciuri, dar nu cred că au fost aduşi la echipă numai pentru a se face transferuri, ci pentru că au valoare.
Eşti numărul 10 al Universităţii, atârnă greu acest lucru?
Deocamdată, nu am purtat tricoul cu acest număr, dar vă anunţ că voi demonstra prin joc că îl merit. Ştiu că au fost fotbalişti adevăraţi la Universitatea care l-au purtat, dar şi eu o să merit. Oricum, eu mereu am avut acest număr pe tricou. Nu contează prea mult numărul, chiar dacă se zice că este purtat de vedeta echipei. Nu joacă tricoul, ci omul. Eu voi fi din ce în ce mai bun.
Ai fost cam ghinionist de-a lungul ultimilor ani, ai stat mai mult accidentat.
Aşa este, de trei ani am fost cu probleme, ba la mână, de două ori, ba la picior, tot de atâtea ori. Sper şi cred că a venit şi vremea mea, să am continuitatea în joc şi să-mi demonstrez calităţile.
Cum te prezinţi din punct de vedere al sănătăţii?
Bine, nu mai am probleme, chiar dacă mă doare puţin genunchiul, dar asta din cauza efortului şi a suprafeţei tari după antrenamnetul de la sală.
Mulţi la vârsta ta, 21 de ani, se gândesc la naţională...
E prea devreme încă, dar normal că visez să joc la prima reprezentativă. Dar, repet, să fiu eu sănătos şi vor veni vremuri mai bune.
MesajMesaj postat: Thu Jan 25, 2007 1:12 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

JULIUS WOBAY
«Facem şi spectacol, dar primează rezultatul»
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Joi 25 Ianuarie 2007
• Wobay arată de la primele sale apariţii că este jucătorul pe care l-a descris Fane Stoica înainte de transfer

Reporter: Julius, simţi că fanii olteni deja te iubesc după primele două meciuri amicale?
Wobay: Sentimentul e reciproc. Şi mie îmi place să joc în faţa unui public numeros şi entuziast şi îi iubesc pe toţi. Lumea vine să vadă fotbal şi, în primul rând, această echipă, nu neapărat un jucător sau altul. Sigur, eu şi Jerry suntem nou-veniţi, chiar dacă el a mai evoluat aici în altă perioadă, şi, ca la orice noutate, lumea este interesată.
Ţi-ai propus să şi impresionezi publicul la meciul cu CFR Timişoara, fiindcă pe final ai avut câteva execuţii aplaudate?
Nu îmi propun să distrez lumea, pur şi simplu acesta este stilul meu, cred că puţin mai spectaculos. În primul rând, scopul meu e să-mi ajut formaţia, oamenii trebuie să fie mulţumiţi de evoluţia şi rezultatele noastre, dar dacă mă apreciază pentru ceea ce fac pe teren, mă bucur.
Te-ai integrat destul de repede şi se vede că te înţelegi foarte bine cu Njock, amândoi aţi şi înscris...
Important este rezultatul, nu cine marchează. Mă bucur că am dat gol şi sper să continuăm tot aşa, dar la fel de bucuros aş fi dacă ar înscrie şi alţi coechipieri. Mă înţeleg foarte bine cu Jeremie, avem destule în comun. Suntem africani, dar amândoi am jucat mult în Europa. Suntem colegi de cameră şi poziţia noastră în teren este apropiată, deci este spre binele echipei să colaborăm foarte bine, să ne sincronizăm.
Te deranjează ştirile apărute despre starea ta de sănătate?
Nu mă afectează aceste zvonuri sau răutăţi, pentru că este important să ştiu eu că sunt sănătos. Lumea e liberă să spună orice, presa poate să scrie ce vrea, eu le răspund doar prin evoluţia mea pe teren.

Wobay şi Njock s-au integrat mai repede decât mă aşteptam. Când l-am adus pe Wobay ştiam că este un jucător bun, dar în acelaşi timp şi spectaculos, pe placul suporterilor olteni, care sunt ahtiaţi după asemenea gen de fotbalişti.

Ştefan Stoica

Sursa: Editie Speciala
MesajMesaj postat: Wed Jan 31, 2007 6:36 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

MADALIN CIUCA
«Vreau să joc!»
de Răzvan Purcea şi Darius Mitrache (Cipru)
Aparut in ziua de Miercuri 31 Ianuarie 2007

Reporter: Accidentările încă te mai ţin departe de gazon, deşi toată lumea credea că vei fi gata să-ţi iei locul în echipă şi banderola înapoi.
Mădălin Ciucă: Aşa este şi mi-e din ce în ce mai greu să mai aştept. Am avut şi ghinion cu această accidentare, am pierdut o parte din amicale, nu vreau să pierd şi această perioadă de pregătire.
Cum evoluează refacerea?
Încă mai am dureri, dar sper să termin fără alte probleme ultimul antrenament al zilei de azi (n. r. - ieri) şi mâine să intru şi eu în teren. Nu mai pot să stau, m-am săturat, vreau să joc. Sper ca, în partida de mâine, să pot evolua, fiindcă este foarte important pentru mine să revin în formaţie.
Nu rişti prea mult dacă nu eşti refăcut complet?
Bine, dacă văd că nu se poate, nu voi forţa, o să mai stau şi de data aceasta, ce să fac, dar mi-e atât de greu… Ştiu că doctorul zice să stau patru săptămâni, dar am pierdut mult şi vreau să prind următoarele dispute, vreau să mă antrenez cum trebuie, pentru că ne aşteaptă un retur de foc.
Meciul cu Tavria, prima înfrângere şi una destul de urâtă pentru Universitatea…
E adevărat. Pentru mine a fost destul de greu, pentru că am privit fără a putea face nimic. În astfel de momente, cred că cel mai dificil pentru un jucător care ştie că-şi poate ajuta echipa este să nu poată intra în teren. Oricum, consider rezultatul a fost nedrept, deoarece nu meritam ca, din cinci ocazii, să luăm patru goluri, iar noi să ratăm tot ce am avut. Dacă plecam de la 1-1 era altceva, dar noi am alergat tot timpul după egalare, iar ei ne-au prins pe contraatac. A fost un accident.
Crezi că dacă ai fi fost în teren ar fi decurs altfel lucrurile?
Nu ştiu. Dar aş fi făcut tot ce ţine de mine să-i împiedic să marcheze. A fost un meci cu o istorie aparte. Dacă eram în teren şi luam mai puţine sau, poate, mai multe goluri nu ne poate spune nimeni.
Ce părere ai despre noul tău antrenor de fitness, Korontai?
Thomas este un antrenor foarte bun, am lucrat în Olanda la recuperare după metode pe care el le aplică aici. Este un câştig pentru echipă, fiindcă sunt antrenamente la nivel european. E adevărat că este şi foarte greu, dar n-avem ce face, asta ne trebuie pentru a putea ajunge sus.
Claudiu Stamatescu:

Nu îl las să joace. Încă nu este refăcut. Aşa a făcut de fiecare dată şi i-a recidivat. Este a patra entorsă pe care o are la glezna aia, nu vreau să i se întâmple ceva mai rău. Chiar dacă mă roagă, eu nu îi voi da voie până când nu va fi refăcut total, nu mă iau eu după ce spune el.
MesajMesaj postat: Thu Feb 08, 2007 2:27 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

MICHAEL BAIRD
Ameninţat de Njock
de Răzvan PURCEA
Aparut in ziua de Joi 08 Februarie 2007-Editie Speciala
• Australianul Michael Baird va face cuplu în atac în partida de astăzi cu Jeremie Njock, singurul om care îi poate lua locul cangurului în unsprezecele lui Stoica
Michael Baird:
Cred că Rapid şi Dinamo sunt adversarii cei mai puternici în acest retur. Echipe bune, dar nu văd o diferenţă prea mare între noi, doar una de vârstă. Ca potenţial însă nu este nicio formaţie precum Universitatea în campionat.
Rep.: Gata Michael, s-au terminat problemele de sănătate, nu?
M. B.: A fost plictisitor, fiindcă nu-mi place să-mi văd coechipierii de pe margine, asta e treaba unui antrenor, nu a unui jucător de fotbal. E bine că s-au terminat problemele, că nu mai simt nicio durere şi că pot intra în teren.
Am înţeles că mâine (n. r. azi) vei fi titular şi vei face cuplu în atac cu Njock…
Da, voi fi titular, este foarte important pentru mine să joc şi sper să reuşesc să o fac şi bine. Nu am avut noroc să înscriu în meciul cu coreenii, dar nu m-am simţit puternic în acea partidă. Mâine va fi o încercare mare pentru mine. Îmi place să evoluez cu Jeremie în atac, pentru că în ultimele meciuri am jucat mai mult singur şi mi-a fost destul de dificil să reuşesc să marchez. Acum va fi altceva, pentru că Jerry este un atacant inteligent, care vede bine jocul şi ştie să folosească oportunităţile pe care la are în timpul disputei. Eu am viteză, el are talie şi forţă şi cred că ne vom completa reciproc şi vom face un face un cuplu perfect.
Cum crezi că evoluează mai bine echipa? În sistem 3-4-3 sau 4-4-2?
Mie personal îmi plac ambele. În partida cu ruşii am jucat bine în 3-4-3, dar nu este o noutate pentru noi, fiindcă am mai jucat. Pe mine cred că mă avantajează mai mult o aşezare în 4-4-2.
Este oare din cauză că poziţia ta în echipă e ameninţată de Njock în acest sistem?
Da, este adevărat şi asta. Jerry este marea mea ameninţare, sunt multe lucruri care ne apropie şi ne separă şi din această cauză cred că împreună am face o treaba mult mai bună. Sunt mulţi atacanţi în echipă, dar vârfuri nu suntem decât eu şi el şi cred că va fi cel mai bine dacă jucăm împreună. Dacă nu, va fi titular fotbalistul care este în formă şi pe care simte antrenorul că merită.
Vă aşteaptă un început de retur greu, cu cinci meciuri acasă după suspendarea de două etape…
Va fi foarte dificil, pentru că este puţin intimidant pentru alte echipe să joace pe «Ion Oblemenco», şi din cauza fanilor care sunt şi puţini nebuni, iar acum nu vom beneficia de acest atu.
S-a întâmplat în Australia ca un stadion să fie suspendat din cauza suporterilor?
Nu. Nici nu se concepe aşa ceva. Îmi amintesc de un meci dintre Melbourne şi Sidney, un adevărat derbi, la care au asistat 60.000 de spectatori. Unii suporteri erau beţi şi au intrat în conflict cu poliţia. Au fost izolaţi şi evacuaţi în câteva minute. Acolo au camere peste tot şi violenţa publicului - “crowd violence”- este ceva inacceptabil. Poate se va ajunge la aşa ceva şi în România şi atunci nu am mai avea noi de suferit.
Stoica este un antrenor deştept, foarte inteligent, vede imediat dacă un jucător e nefericit, dacă i s-a întâmplat ceva. Pentru că stă cu noi tot timpul şi ne cunoaşte toate problemele. Este foarte apropiat de noi, iar acest lucru ne dă curaj şi încredere. Costică Ştefănescu a fost cel mai rău lucru pe care eu l-am simţit la această echipă. După plecarea sa lucrurile au intrat din nou în normal.

Michael Baird
MesajMesaj postat: Mon Feb 12, 2007 5:35 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

DOREL STOICA
Mai am un singur vis»
de Răzvan PURCEA
Aparut in ziua de Luni 12 Februarie 2007-Editie Speciala

Reporter: Cum a fost pentru Dorel Stoica această perioadă de pregătire?
Dorel Stoica: A fost un cantonament reuşit, cu multe antrenamente şi meciuri amicale. Consider că se putea şi mai bine. Dacă eram puţin mai atenţi puteam obţine numai rezultate pozitive, fiindcă nu am simţit nicio formaţie că ar fi peste noi.
Cum e cu Jerry şi Wobay în echipă?
E bine. Încet, încet echipa a crescut. Cred că ne trebuiau aceste achiziţii şi au fost făcute exact pe posturile deficitare. Au demonstrat în aceste meciuri că merită să joace la Universitatea (râde). Glumesc, ei nu cred că ar fi trebuit să mai arate nimic, deoarece se ştia că sunt valoroşi. Mă înţeleg foarte bine cu ei. Eu mă mai enervez în teren, e nevoie să se obişnuiască şi ei cu mine, dar sunt băieţi de mare caracter şi vor ajuta foarte mult formaţia. În multe dintre aceste partide ai fost omul cheie, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, revenirea ta în linia mediană este un alt plus pentru alb-albaştri…
Eu vreau să-mi ajut coechipierii de pe orice post, să dau randamentul care mi se cere. Nu cred că sunt omul cheie, echipa este şi antrenorul, şi staff-ul tehnic, şi conducerea. Universitatea este acum o familie, care în curând va începe să culeagă şi roadele muncii.
Ce crezi despre juniorii Craiovei?
Toţi jucătorii mici care au fost cu noi în cantonament au talent cu carul, mai trebuie ajutaţi, pentru că sunt fotbalişti de mare perspectivă. Le lipseşte experienţa, dar va veni şi aceasta cu timpul. Mulţi dintre ei vor ajunge departe, pot garanta pentru asta.
În afară de performanţă cu Universitatea, ce-şi mai doreşte Dorel Stoica?
Sper să fiu convocat cât mai curând la prima reprezentativă, orice fotbalist îşi doreşte acest lucru. După ce am ajuns la Universitatea mi-am împlinit un vis pe care l-am avut de mic. Acum mai am unul singur, să prind echipa naţională.
Ai vrea să faci un cuplu cu Mirel Rădoi la naţională?
Da. De ce nu? Ar fi frumos să facem un cuplu de mijlocaşi olteni. Poate că acum, fiindcă evoluez pe postul de mijlocaş, voi intra în atenţia selecţionerului.

Universitatea Craiova, marea pasiune
Pe lângă faptul că este căpitanul echipei, Dorel Stoica este şi un mare suporter al Universităţii, încă de mic. Acesta ne-a dezvăluit că şi-a renovat apartamentul din Severin şi că l-a transformat într-un adevărat altar închinat clubului din Bănie. “De când eram mic am fost suporterul Universităţii. Pasiunea a venit de la tatăl meu. Şi eu şi ceilalţi doi fraţi ai mei am ţinut de mici cu Craiova. Niciodată nu m-aş putea gândi la o altă echipă. De curând, mi-am făcut camera alb-albastră, iar deasupra capului am stema Universităţii pe tot peretele, banderola de căpitan, fanioane şi poze. Am vrut să-mi fac aşa camera chiar înainte să vin la Craiova, dar atunci nu aveam posibilităţi”, a declarat Dorel Stoica.

Aveam nevoie de câteva zile libere pentru că mi-era dor de familie. Doresc să-mi iau cât mai curând un apartament şi în Craiova, ca să devină casa mea oficială şi să nu mai fie nevoie să mă duc la Severin.

Dorel Stoica