Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | "Iris" a dedicat un nou cantec Universitatii |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
“Iris” a dedicat un nou cântec Universităţii
de Cristi D. NEFIRU
Versurile melodiei “Iris Maxima”
Nu vom privi în urmă / La amintiri cu triste ploi / Şi n-am crezut degeaba că ploaia asta e pentru voi. / Doar voi în lumea asta aţi căutat visul din noi. / Şi acum, când l-am găsit, / Cântarea asta-i pentru voi / Şi ce dacă e vânt, şi ce dacă sunt ploi? / Nu ne vom opri din noapte în zori / Ne-aţi dat puterea, ne-aţi dat speranţa... / De a fi împreună mereu! / Noi ştim ce e durerea să recunoşti când eşti învins / Mai dulce e victoria când eşti primit cu flori de iris.
Arhicunoscutul grup autohton de muzică rock “Iris” a lansat o melodie dedicată grupării-fanion a Olteniei. Este vorba despre “Iris Maxima”, hit ce ar putea deveni în scurt timp un nou imn al Universităţii Craiova, după deja celebrele “Cântec pentru Oltenia” şi “O iubire alb-albastră”. Componenţii formaţiei au interpretat “Iris Maxima” în faţa fanilor alb-albaştri duminică-seară, în Parcul “Romanescu”. Cristi Minculescu (foto), solistul trupei “Iris” - formată în 1977 -, este un suporter înfocat al echipei din Bănie, încă din copilărie. Născut pe 9 ianuarie 1959, Minculescu declară că iubeşte echipa olteană încă de la vârsta de cinci ani, din anul promovării Universităţii pe prima scenă fotbalistică a ţării: “Cine poate să-l uite pe Nelu Oblemenco, o dată ce l-a văzut jucând, sau superba echipă a Craiovei din anii ’80? Ce să fac?! Sunt oltean şi cei care s-au născut în aceasta zonă sunt condamnaţi să ţină cu Ştiinţa”. Cu ocazia festivalului internaţional “Cerbul de Aur”, ediţia 2002, cântăreţul a dedicat echipei sale de suflet melodia “Strada ta”. Ulterior, Minculescu a afirmat cu mândrie: “Toate melodiile le-aş dedica Universităţii. Nu a fost nimic premeditat, aşa am simţit în acele clipe. Şi, aşa cum se ştie, foarte mulţi olteni, împătimiţi ai fotbalului, au fredonat ultimul vers al acelui cântec - «Te aştept mereu, fără tine mi-e greu»”. În dese rânduri, Minculescu nu s-a ferit să spună: “Eu închin acestei echipe sufletul şi viaţa mea, fiindcă am crezut şi voi crede mereu în şansa ei”. |
|
|
|
|
 | |  |
|
doroftei
|
| Moderator |

|
985 Lei grei
Items |