TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
«Ştiinţa e Iancu Jianu al fotbalului românesc»
de Mario MORCOV
Aparut in ziua de Vineri 02 Februarie 2007
Chiar dacă mai târziu cu o lună, Marius Tucă, directorul celui mai citit cotidian naţional, a intrat în posesia trofeului acordat de “Ediţie Specială”, pentru cel mai celebru suporter al Universităţii pe anul 2006. Marius Tucă nu a putut participa la ceremonia de premiere dinainte de Crăciun, fiind plecat din ţară, dar ieri “Ediţie Specială” a fost în Bucureşti, unde i-a oferit directorului de la “Jurnalul Naţional”, diploma şi cupa acordate şi un tricou cu numărul 10, inscripţionat cu porecla din copilărie a regelui talk-show-urilor din România, Fly. Apoi, Marius Tucă a oferit un interviu în exclusivitate pentru toţi cei care iubesc Universitatea Craiova.
Cum vă simţiţi primind acest premiu?
Orice vine din acea zonă este ceva special, mai ales când este legat de Universitatea Craiova. Fie că este o pereche de palme, fie că este un asemenea trofeu. În ceea ce priveşte tricoul, o să debutez acum, când am făcut 40 de ani, la echipa mea de suflet. Dar să revin, este totul extraordinar tot ce are legătura cu Ştiinţa, iar “Ediţie Specială” şi Universitatea au acelaşi patron. Oricum, când în discuţie este această minunată grupare redevin copil, suporter, cel care mergea pe stadion şi trăia tot ce se petrecea atunci.
Acest premiu v-a fost acordat în mare măsură pentru dragostea dumneavoastră faţă de Universitatea, mai ales că am înţeles că i-aţi telefonat de foarte multe ori patronului Adrian Mititelu, pentru a vă interesa de soarta echipei.
Într-adevăr, aşa este. L-am sunat atunci când echipa era într-o situaţie mai delicată, când îi era mai greu. Atunci când totul merge bine sunt foarte mulţi lângă tine, prieteni adevăraţi sau mai puţin adevăraţi, dar, la greu, când eşti singur, şi simţi podeaua ori zidul în spate, mai puţini se găsesc să-ţi spună o vorbă bună. Eu atunci l-am încurajat. Tot ce se întâmplă la Craiova este unicat în fotbalul românesc. Să ai o echipă aşa de tânără, să iei totul de la început, cu jucători necunoscuţi, este mare lucru şi, în plus, o şansă extraordinară pentru această minunată formaţie.
Apropo, dumneavoastră nu aţi mai fost cam demult pe stadionul «Ion Oblemenco»...
Într-adevăr, de la o mare înfrângere cu Rapid, acum câţiva ani. Însă, mi-aş dori să fiu prezent la fiecare meci şi voi încerca, de acum înainte, să îmi fac mai mult timp pentru acest lucru. Aş dori să vin chiar la primul meci de acasă, care, mi se pare, este tot împotriva giuleştenilor.
Vă gândiţi cumva să fiţi împreună în acelaşi avion cu fotbaliştii Universităţii la un meci de Liga Campionilor?
Nu neapărat să fiu eu, ci îmi doresc să fie ei, cei de la Universitatea. Este cel mai mare vis, după ce a fost la un pas să joace o finală de Cupa UEFA, este unul care, după ce se realizează, poţi să mori!
Marius Tucă este un suporter liniştit?
Nu! Când vine vorba de Universitatea sunt coleric, gata să mă iau la bătaie cu oricine. La jocul cu Vasluiul îmi venea să intru prin televizor! Asta înseamnă să fii suporter al acestei echipe. Să o iubeşti necondiţionat, indiferent de capriciile ei, de patroni ori de conjunctură. Oricum, acum are un finanţator căruia poţi să-i reproşezi orice, dar că nu iubeşte echipa, niciodată! În fotbalul nostru sunt patroni numai pentru a fi patroni ori pentru a face bani, dar Adrian Mititelu chiar iubeşte Universitatea, de fapt se comportă precum a fost, un suporter al acestei formaţii. Deci, pe scurt, iubirea alb-albastră nu poate fi condiţionată.
Gică Craioveanu compara echipa de suflet a oltenilor cu Barcelona...
Într-adevăr, se aseamănă ca spirit, însă Universitatea este altfel. Este ca Iancu Jianu, haiducul fotbalului românesc! Ştiinţa este altceva şi pentru că noi suntem români, olteni pe deasupra, iar acest spirit oltenesc, haiducesc, şi mai suntem şi lei, aşa cum se vede şi pe stemă, deci suntem mult peste ei.
EDITIE SPECIALA |
|