Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
| Este Rednic un antrenor valoros? |
| Da |
|
50% |
[ 3 ] |
| Nu |
|
50% |
[ 3 ] |
|
| Total Voturi : 6 |
|
 | mircea rednic |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Se pare ca nea mircea are ceva probleme...un articol din gsp de azi...
Mircea Rednic:"Asta merit?"
Răzvan Rotaru
Fostul antrenor al giuleştenilor, Mircea Rednic, a primit ameninţări de la un grup de suporteri alb-vişinii în timp ce negocia revenirea la Rapid.
Luni seară, în timp ce Mircea Rednic se afla la Crowne Plaza pentru a discuta posibila preluare a conducerii tehnice giuleştene, un grup de fani ai Rapidului a mers acasă la antrenor unde i-au vopsit maşina cu cîteva dungi de culoare neagră. În plus, Rednic a primit ameninţări la adresa lui şi a familiei pe telefonul mobil de la suporterii Rapidului, care i-au reproşat că vrea să strice atmosfera din Giuleşti şi i-au cerut să nu vină la echipă.
"Nu pot accepta aşa ceva, nu vreau ca familia mea să sufere. Este exclus să preiau acum Rapidul pentru că nu vreau să se spună că am creat o atmosferă negativă. Nu au fost adevăraţii suporteri cei care au fost la mine acasă. Azi după întoarcerea lui Răzvan Lucescu la cîrma echipei nu am mai primit nici un telefon sau sms de la «fani». Asta merit eu după tot ce am făcut pentru Rapid?", a declarat "Puriul" trist.
INTERVIU
"Mi-a spus că echipa joacă slab"
Mircea Rednic povesteşte cum l-a sunat Copos în Belgia şi i-a propus să preia Rapidul
- Domnule Rednic, luni seară eraţi antrenor la Rapid, acum nu mai sînteţi.
- Eu eram în Belgia cînd George Copos m-a sunat şi mi-a spus că echipa joacă slab şi că vrea să-l schimbe pe Răzvan Lucescu. Înainte de a mă suna, Copos l-a contactat pe Boloni, care l-a refuzat. Eu am venit, însă a urmat incidentul cu suporterii.
- De ce a vrut să-l schimbe pe Răzvan?
- Copos investeşte foarte mult şi vrea performanţă imediat, iar modul în care joacă echipa îl nemulţumeşte. Cu actualul lot, orice antrenor ar veni ar reuşi mai mult decît un loc 3. Eu am obţinut performanţă, nu am fost un parşiv care să pup steaguri.
- Jucătorii l-au susţinut pe Lucescu jr. Cum comentaţi?
- În primul rînd, jucătorii ar trebui să demonstreze pe teren că sînt alături de antrenor şi să-l ajute să obţină rezultate.
- Cine credeţi că este în spatele revenirii lui Lucescu la Rapid?
- Nu ştiu sigur cine este, dar patronul Copos cred că a fost influenţat de Mircea Lucescu.
- Veţi mai antrena la Rapid?
- Acum este exclus acest lucru, dar nu se ştie niciodată, oricum am avut două oferte din ţară pe care le-am refuzat pentru că nu concep să se schimbe antrenorul după două etape.
Patru şuturi în fund!
Copos l-a angajat şi a renunţat la Rednic de nu mai puţin de 4 ori
Adrian Florea
Început în toamna anului 2000, mariajul George Copos - Mircea Rednic a cunoscut numeroase episoade agitate. Prima oară, patronul l-a dat pe antrenor afară pe 9 aprilie 2001, zi în care Rednic îşi serba împlinirea a 39 de ani! Culmea cinismului, Copos i-a oferit atunci "Puriului", pe lîngă demitere, şi un buchet de flori, mulţumindu-i astfel pentru serviciile aduse Rapidului.
Etapa următoare, la Bistriţa (1-0), Rednic a stat ascuns în tribună, interimarul Marian Rada recunoscînd ulterior că s-a consultat în permanenţă cu fostul "principal". Apoi, la presiunea jucătorilor şi a suporterilor, "nea Mircea" a fost repus în funcţie. Nu pentru mult timp pentru că, la finalul acelui sezon, Copos l-a înlocuit cu Hizo.
"Dulăul" n-a rezistat nici el un campionat întreg, iar după etapa a 27-a a ediţiei 2001-2002 actualul vicepremier a gîndit că varianta cea mai bună de antrenor rămîne tot Rednic! A urmat un an şi jumătate relativ calm, cu un titlu, o Cupă şi două Supercupe cucerite. În noiembrie 2003, o dată cu instalarea lui Ioan Becali în funcţia de preşedinte al giuleştenilor, "Puriul" a fost iarăşi debarcat, în locul său fiind numit Dan Petrescu.
Ultimul episod al relaţiei Copos - Rednic, ieri dimineaţă. Ca şi instalat, antrenorului de 43 de ani i s-au dat iar papucii, din pricina reacţiei violente a fanilor şi a jucătorilor.
Pe 14 aprilie anul trecut, Rednic jubila după victoria obţinută ca antrenor al Craiovei în faţa Rapidului
"Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!"
Unul dintre cele mai haioase momente din istoria relaţiei Copos - Rednic s-a consemnat pe 14 aprilie anul trecut. Pe atunci "principal" la Universitatea Craiova şi euforic după o victorie chiar în faţa Rapidului pregătit de Dan Petrescu (3-1), "Puriul" i-a dedicat patronului din Giuleşti melodia "Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!", a formaţiei Ca$$a Loco. "M-am antrenat special timp de vreo două săptămîni, să pot să cînt cît mai bine. N-am să uit niciodată ce mi-au făcut oamenii fără caracter de sub Podul Grant", spunea Rednic.
L-a şantajat pe Dinel cu contractul de la Rapid
Mircea Rednic a mai avut o tentativă de a se întoarce în Giuleşti, în vara anului 2004. Chiar dacă era angajat la Craiova, el a negociat cu Copos, a şi întocmit un proiect de contract, după care s-a dus la patronul oltenilor, Dinel Staicu, şi l-a avertizat că va părăsi Bănia în cazul în care nu va primi la Ştiinţa un salariu cel puţin la fel de mare ca la Rapid. Dinel i-a oferit atunci nu doar un venit anual superior, ci şi 20 la sută din acţiunile clubului! Supărat pe stratagema lui Rednic, Dinu Gheorghe l-a ameninţat pe tehnician că nu-i va mai pregăti niciodată pe alb-vişinii cîtă vreme el deţine funcţia de preşedinte.
Puşcaş: "Joi eram preşedinte, vineri l-a pus pe Becali!"
Fostul internaţional Marcel Puşcaş, actualmente realizator de emisiuni radio-tv, a povestit cum a fost păcălit de patronul giuleştean la finele anului 2003. "După patru zile în care domnul Copos m-a căutat insistent, joi a vrut să mă instaleze preşedinte la Rapid, însă l-am rugat să treacă etapa şi să mă instaleze luni la club, dar stupoare! Vineri, cînd am deschis televizorul, am văzut că noul preşedinte era Ioan Becali", a declarat Puşcaş. / Răzvan Rotaru
"Este tipic şi caracteristic Rapidului. Ce se întîmplă în Giuleşti este un lucru deplasat. Oricum, nu era normal ca după două etape şi cu un pas în primul tur al Cupei UEFA să demiţi antrenorul. Repet, este un lucru tipic clubului Rapid"
Sorin Cîrţu, antrenor FC Argeş
Andone:"Ce e ăsta, circ?"
Antrenorul dinamovist Ioan Andone a fost uimit de demiterea, luni noaptea, a omologului său de la Rapid. "Cred că e ceva unic în fotbalul românesc. Hai, treci la măsuri extreme după încheierea unui tur sau a unui campionat ori după 10 eşecuri consecutive, nu după două etape! Este o decizie de... necomentat!", a spus Andone. Cînd a fost înştiinţat că George Copos l-a reînvestit antrenor pe Lucescu junior, dinamovistul a exclamat: "Nu, nu se poate! Păi, nu înţeleg, de ce l-a dat afară? Hai, domne, ce e ăsta, circ?". / Eduard Apostol |
|
Last edited by TitanGirl on Wed Aug 17, 2005 5:53 am |
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5185 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cum spuneam, este un fel de saga a parvenirii unui club relativ popular si "proletar" intr-un club activisto-cofetaro-samsungist... |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Alt articol despre un om cu totul deosebit, cu blazon, etc. Articolul a aparut in gsp de azi. Sublinierile imi apartin (TG)
Mircea contra Mircea
Radu Paraschivescu
Mircea Rednic şi-a umbrit palmaresul la Rapid, căzînd într-o capcană ridicolă
Înfiinţîndu-se mai repede decît era cazul să semneze din nou cu Rapid, Mircea Rednic n-a vrut să sufle în iaurt, deşi se fripsese de două ori cu ciorba de la Crowne Plaza. Iute la pas ca fata mare la măritiş, el şi-a făcut imense deservicii în doar patruzeci şi opt de ore. Dacă îl întrebi, de vină sînt alţii. Suporterii fiindcă au trecut peste palmares şi l-au întîmpinat cu lozinci nervoase şi sms-uri ameninţătoare, presa fiindcă oglindeşte dezavantajos tărăşenia, Răzvan Lucescu fiindcă nu e rapidist ca el, George Copos fiindcă se răzgîndeşte mai des decît gîndeşte şi Dinu Gheorghe fiindcă obţine cu bani mulţi rezultate mai proaste decît a avut el cu bani puţini. Despre sine, nimic. Nici un cuvinţel.
Dacă ar fi fost ceva mai grijuliu şi nu s-ar fi abandonat instinctelor de hienă, Rednic ar fi avut de cîştigat. Lumea l-ar fi ţinut minte pentru campionatul, cupa şi supercupa puse în vitrina Rapidului. Preşedinţii de club l-ar fi căutat pe la jumătatea turului, cînd probabil că unele bănci tehnice îşi vor fi schimbat deja ocupanţii. Rapidiştii l-ar fi perceput ca pe un maur care şi-a făcut datoria şi a putut să plece. Ba chiar l-am fi compătimit pentru cele două demiteri coposiene, una chiar de ziua lui, cu buchetul de flori în mînă şi foaia de drum în buzunar. Aşa însă, totul se răsuceşte împotriva lui. Amintirile incomode forţează capacul lăzii unde le-a înghesuit timpul în curgerea lui egală. Rănile se redeschid, iar din unele ies mici buline de puroi. Regretat (poate) în absenţă, Mircea Rednic se vede demonizat la doar o oră de la aterizarea pe Otopeni. Şi nimeni nu e mai vinovat decît el.
Personal, uitasem şi de bunele, şi de relele celui care a venit acum în Giuleşti doar ca să aibă de unde să se întoarcă în Belgia. Rednic însuşi mă sileşte să-l reevaluez şi să întîmpin cu neplăcere rezultatul. Ies la iveală, una după alta, toate hibele (unele grave) care l-au făcut să nu fie petrecut cu păreri de rău pe unde a antrenat. Aşa şi nu altfel se explică şi reacţia abruptă a galeriei. Rednic este cel care şi-a acuzat vehement jucătorii, avînd grijă să se autoabsolve suav, după eşecul crîncen de la Bruxelles. El a înveninat vestiarul Rapidului, dar şi pe ale Craiovei şi Vasluiului. Tot el s-a remarcat printr-un “sîc” zgomotos şi neelegant la adresa lui Dan Petrescu. Şi tot el a pîndit pasul greşit al lui Andone, fisurînd o amiciţie care la un moment dat prinsese să miroasă a încuscrire.
Ultimele lui declaraţii mai elucidează o enigmă: relaţia cu Mircea Lucescu. E limpede pentru toată suflarea microbistă din Giuleşti că resentimentele lui Rednic au o dublă adresă. Faptul că antrenorul Rednic s-a emancipat de sub tutela celui care l-a adus în fotbal nu e de condamnat. Lipsa minimei gratitudini, în schimb, da. Nimeni nu are pretenţia ca Rednic să ridice în curtea casei o statuie a lui Mircea Lucescu, să-i compună omagii alexandrine sau să-i aştearnă petale roşii sub picior. Însă de aici pînă la resentiment şi duşmănie făţişă drumul e cam lung. Iar partea cea mai urît mirositoare este reflexul lui Rednic de a se răzbuna pe tată ponegrindu-i (eventual săpîndu-i) copilul. Există o linie dincolo de care nu poţi trece fără să te descalifici. Mircea Rednic a procedat nesăbuit şi a făcut pasul dincolo de linie. Patima a luat locul tactului, la fel cum calculul grăbit a pulverizat chibzuinţa ardelenească. Urmarea e întristătoare ca un orgasm ratat şi stridentă ca o pată de sos pe o cămaşă albă. Lui Rednic nu-i rămîne decît să facă un drum pînă la cea mai apropiată unitate “Nufărul”, unde, e adevărat, petele de conştiinţă sînt ceva mai greu de scos. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133956 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5185 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
TG, poate era bine sa deschizi un Poll, sa testam popularitatea lui rednic printre fanii nostri in acest moment... |
|
|
|
|
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Stiinta wrote: | TG, poate era bine sa deschizi un Poll, sa testam popularitatea lui rednic printre fanii nostri in acest moment... |
As deschide...dar stiu ca o sa intre chiar el de cateva ori aici...sa se auto-voteze ca e foarte popular printre fanii nostri
Admin Stiinta, deschide tu, please!!  |
|
|
|
|
|
BigBrother
|
| Moderator |

Vrsta: 20 |
23821 Lei grei
Items |
| Aderat | 04 Mar 2005 | | Mesaje | 1309 | | Locatie | STREHAIA / CRAIOVA |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mie mi-a parut rau cand a plecat de la Craiova...eu zic ca este un om corect, cu o personalitate puternica.
Este un antrenor valoros. Si a dovedit asta facand performanta la Rapid. Poate daca era lasat, ar fi facut si la Craiova. Insa, asta este.
Multa bafta!!!  |
|
|
|
|
|
Adrian
|
| Presedinte de club |

|
985 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 583 | | Locatie | Bucuresti |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| BigBrother wrote: | Mie mi-a parut rau cand a plecat de la Craiova...eu zic ca este un om corect, cu o personalitate puternica.
Este un antrenor valoros. Si a dovedit asta facand performanta la Rapid. Poate daca era lasat, ar fi facut si la Craiova. Insa, asta este.
Multa bafta!!!  |
Rednic a avut toate conditiile la Craiova, a adus jucatorii pe care i-a vrut, a avut chiar si sprijinul suporterilor. Si, dupa 8 etape, am avut o victorie, si aceea obtinuta in minutul 93, adica din noroc.
Am votat "nu". |
|
|
|
|
|