Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Petrolul - Stiinta, vazut de presa |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5195 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Sport
“Lupii” îşi ascut colţii pentru Universitatea
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Marti 02 Mai 2006
• Ploieştenii cred că doar victoria le poate menţine şansele la primul loc
DERBI Aşa poate fi considerată, conjunctural, partida oltenilor cu Petrolul
Moralul prahovenilor pentru meciul de sâmbătă este la cote înalte.
Meciurile dintre Universitatea şi Petrolul au fost considerate derbiurile seriei B 2 anul acesta, prin prisma palmareselor celor două grupări, a valorii loturilor, a ambiţiei conducătorilor şi nu în ultimul rând datorită pretenţiilor suporterilor. La acest ultim capitol au fost deja probleme, în meciul din tur fiind consemnate incidente între cele două galerii. Gazdele de sâmbătă consideră că doar o victorie le va permite să spere la primul loc în clasament, un alt rezultat menţinând Universitatea la o distanţă respectabilă faţă de găzari, care va fi probabil decisivă în stabilirea echipei care va promova direct. Pe de altă parte, ploieştenii se consideră favoriţi cerţi la poziţia secundă, care le-ar permite participarea pentru baraj, CSM Rm. Vâlcea nefiind luată în calcul, în ciuda faptului că a repurtat două victorii în meciurile cu “lupii galbeni”. Antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, a intrat în febra meciului cu Universitatea încă de la terminarea partidei de la Motru, câştigată de echipa sa cu 2-1. “Era mare supărare dacă nu reuşeam să câştigăm la Motru şi să profităm, astfel, de paşii greşiţi făcuţi de Craiova şi Vâlcea. Avem în faţă trei partide dificile şi trebuie să le tratăm ca pe nişte finale, iar prima este cea împotriva Craiovei. Sperăm încă la primul loc, aşa că trebuie neapărat să câştigăm în faţa Universităţii”, a afirmat Vivi Răchită imediat după terminarea jocului de la Motru. Deşi anunţase că intenţionează să revină pe teren în acest final de campionat, după gafele fundaşilor săi în partidele anterioare, şansele de a asista sâmbătă la un duel al antrenorilor-jucători sunt foarte reduse, deoarece există probleme cu legitimarea lui Răchită la Petrolul, el fiind înregistrat în continuare la Steaua Bucureşti, formaţie la care a jucat înainte de a îmbrăca, pentru două jocuri, tricoul Universităţii. La Motru, Răchită a recurs la modificări în formula de start, acolo unde Mulţescu a revenit între buturi, în vreme ce fostul jucător al Universităţii, Stelian Buglea, a apărut pentru prima dată titular în acest retur de campionat. În acelaşi timp, ucraineanul Donets a fost folosit mijlocaş, pe postul ocupat în ultima vreme de un alt străin, Pelanda. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Petrolul se pregăteşte să câştige prin orice mijloace
Aparut in ziua de Miercuri 03 Mai 2006
Petrolul se pregăteşte să câştige prin orice mijloace• Oficialii prahoveni s-au opus televizării partidei şi Petrolul va avea parte şi de arbitrajul unui fluieraş suspect
Deşi este considerat derbiul seriei B 2, jocul de sâmbătă, Petrolul - Universitatea, nu va fi televizat de postul care transmite partidele din eşalonul secund, TV Sport, televiziune care a fost nevoită să difuzeze un alt joc din etapa a 24-a, cel dintre CS Otopeni şi Minerul Motru. Această măsură a fost luată după ce ploieştenii au refuzat ca meciul cu Universitatea să fie transmis în direct, motivele invocate fiind unele puerile, printre altele fiind invocat şi acela că suporterii nu ar veni în număr mare la stadion. O altă măsură “de precauţie” a conducerii prahovene pare să fie şi numirea la centru a unui arbitru considerat “înţelegător” cu echipele gazdă, dar mai ales un prieten cunoscut al formaţiei Petrolul, Alexandru Deaconu (foto) din Bucureşti. Universitatea, în schimb, are antecedente cu acest arbitru de care suporterii nu îşi aduc aminte cu bucurie. Astfel, Deaconu a arbitrat în septembrie 2000 un meci pe care o altă echipă din Ploieşti, Astra, l-a câştigat pe teren propriu, scor 2-0, contra Universităţii, lui Claudiu Niculescu anulându-i-se atunci un gol perfect valabil, iar maniera de arbitraj a fost una ostilă alb-albaştrilor. Centralul Deaconu va fi asistat la cele două tuşe de concitadinii săi Ispas Cojocaru şi Ion Olteanu. Cu Deaconu la centru Universitatea a câştigat totuşi la Ploieşti, în tur, pe terenul Astrei, scor 3-0. (C. S.) |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Fanii Universităţii anunţă oraşului lui Caragiale INVAZIA
de Mario MARILIO
Aparut in ziua de Joi 04 Mai 2006
• Deşi protocolul încheiat cu Petrolul este doar pentru 300 de bilete
Trupa pregătită de Ovidiu Stângă dispută sâmbătă un meci decisiv în economia clasamentului seriei B 2. Dacă elevii săi înving sau obţin măcar un punct, Universitatea poate fi declarată promovată, diferenţa faţă de cea de-a doua urmăritoare, la această oră chiar adversara de la sfârşitul săptămânii, Petrolul, păstrându-se sau în cel mai fericit caz mărindu-se. În aceste condiţii, fanii craioveni consideră această deplasare una de interes major şi doresc să-şi susţină favoriţii în număr cât mai mare. De aceea, mai multe dintre grupările care constituie galeria alb-albastră încearcă prin orice mijloace să determine prezenţa cât mai multor suporteri olteni pe stadionul “Ilie Oană”. Prin fluturaşi şi fel de fel de anunţuri pe siteurile propriilor facţiuni, ultraşii Universităţii cheamă lumea să vină la meci. Din păcate pentru ei, prin protocolul încheiat în tur de oficialii Universităţii cu cei ploieşteni, doar 300 de fani ai alb-albaştrilor pot intra în stadion ca reciprocitate, restul riscând ca, ajunşi la Ploieşti, să rămână pe dinafara arenei, asta în cazul în care nu achiziţionează bilete din timp, pentru că organizatorii meciului nu vor pune niciun tichet în plus la dispoziţia oltenilor, iar capacitatea stadionului permite doar accesul a 8.000 de suporteri. Ieri, Ovidiu Costeşin spunea: “Nu au dorit să ne pună niciun bilet în plus la vânzare faţă de protocolul de 300. Dacă suporterii noştri vor dori să meargă în număr mai mare, vor avea acces în stadion doar pe bază de tichet, pe care îl pot achiziţiona doar la Ploieşti”. Chiar şi aşa, liderii facţiunilor de ultraşi anunţă că nu se sperie şi “vom invada Ploieştiul. Trebuie să fim alături de favoriţi la acest meci, pentru a-i conduce spre un rezultat bun, în urma căruia să ne consolidăm poziţia de formaţie promovată chiar de acum”, după cum declara ieri un fan alb-albastru.
-Răchită îşi bagă “lupii” în cantonament
Aparut in ziua de Joi 04 Mai 2006
Petrolul a avut ieri programată o singură şedinţă de pregătire, urmând ca astăzi, după şedinţa tehnică de dimineaţă, să intre în cantonament la Crângul lui Bot, locaţie unde accesul presei este interzis. Vivi Răchită, tehnicianul găzarilor, îşi ascunde din nou elevii de privirile indiscrete, pentru a pregăti în linişte partida de sâmbătă. Ploieştenii nu au probleme de efectiv, singurul jucător indisponibil din lotul Petrolului pentru meciul cu Universitatea fiind fundaşul dreapta Laurenţiu Dumitru. Se pare că atacantul Hadnagy, cel mai periculos om al gazdelor, a revenit în aceste zile după o uşoară accidentare şi va fi apt în totalitate din punct de vedere fizic la ora meciului cu trupa lui Stângă. (R. P.)
GAZETA DE SUD
Alb-albastrii vor sa-si spele pacatele cu Petrolul
Fara menajamente
Alexandru VIRTOSU
Catalin Craciunescu (stânga) a intrat in vederile antrenorului Ovidiu Stinga pentru derbiul cu Petrolul Ploiesti
Fiecare jucator a recunoscut in sinea lui greselile comise si, pentru ca lucrurile trebuie schimbate, juvetii au tras tare la antrenament, de teama unui nou esec.
Complicându-si singuri „existenta“, cele sase puncte pierdute aiurea, cu Minerul Motru si Unirea Urziceni, diminuând vizibil diferenta din clasament, fotbalistii Universitatii, ajutati substantial de Ovidiu Stinga, au inceput sa-si faca autocritica. Acest lucru s-a vazut in comportamentul fiecaruia, Ciuca si compania fiind mult mai tacuti ca de obicei in timpul sedintei de pregatire sustinute ieri-dimineata, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Mai mult, alb-albastrii au fost foarte constiinciosi in privinta ostilitatilor din teren, dar si generosi când a fost vorba de efort, circuitele cu mingea, miutele si restul exercitiilor impuse de antrenorul craiovean fiind efectuate ca la „carte“.
Lucruri foarte importante, remarcate la antrenamente, au fost receptivitatea si buna colaborare intre compartimente, fapt apreciat de Ovidiu Stinga când situatia a permis. Tot cu plus a fost notat si apetitul atacantilor, care au fost nemilosi cu Mircea Bornescu si Mihai Neagoe atunci când au avut prilejul sa marcheze in timpul miutelor, in „pole-position“ fiind australianul Baird.
Ovidiu Stinga i-a avut la dispozitie pe urmatorii: Bornescu, Neagoe, Saceanu, Craciunescu, Mitchell, Ciuca, Gârla, Baird, Gaman, Stavaru, Stemat, Al. Costea, G. Ionescu, Dina, Badea, Velcovici si Busu.
Stoica da emotii in continuare
Desi a inceput sa miste in „front“, entorsa suferita in meciul cu Unirea Urziceni nefiind atât de grava, Dorel Stoica nu s-a recuperat complet, liberoul Universitatii pregatindu-se separat. „Nu este ceva grav, insa nu s-a refacut complet si nu dorim sa fortam nota“, a spus un oficial craiovean. De acelasi tratament a beneficiat si „Jerry“ Gane. Atacantul de 34 de ani l-a acompaniat pe Dorel Stoica la alergarile usoare de teama unei recidive, mai ales ca nu s-a refacut complet dupa contractura musculara suferita in timpul meciului de la Giurgiu.
Lista incertitudinilor pentru meciul cu Petrolul Ploiesti a fost completata de Dragos Firtulescu, care s-a accidentat in timpul unui meci sustinut la juniori, mijlocasul craiovean bifând pregatirea in sala de forta din incinta complexului sportiv din Lunca Jiului. De „fiare“ au „tras“ si Alex Piturca, Razvan Fritea si Florin Costea, acestia fiind supravegheati de masorul Ovidiu Blendea.
De astazi, in cantonament
Constienti de importanta intâlnirii de sâmbata, tehnicienii olteni nu au facut rabat de la nimic fata de saptamânile precedente, fiind foarte atenti la toate detaliile, si au impus „starea de urgenta“, juvetii urmând sa intre de astazi in regim de cantonament. Programul oltenilor din aceasta saptamâna mai cuprinde doar doua „lectii“, ambele de dimineata, de la ora 11.00. Mâine, dupa ultima sedinta de dinaintea meciului cu „lupii galbeni“, delegatia Universitatii va pleca spre Ploiesti, urmând sa innopteze la hotelul „Prahova“. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Doua interviuri, ale conducatorilor celor doua grupari, aparute in Gazeta de Sud.
"Florin Bercea explica refuzul Petrolului
„Vreau 100.000 de euro pentru transmisia TV!“
Ion JIANU
Derbiul de sâmbata nu poate fi urmarit la TV deoarece Petrolul s-a opus transmiterii meciului, solicitând o suma mare pentru Divizia B.
- Cum vede presedintele FC Petrolul, Florin Bercea, meciul de sâmbata?
- Ca un derbi intre echipele de pe primele doua locuri ale seriei B2. Ar trebui ca ambele formatii sa onoreze aceasta partida numita derbi cu evolutii pe masura. Sa nu uitam ca se reintâlnesc doua foste campioane nationale ajunse acum sa se lupte in liga a doua.
- Evident, ca presedinte al clubului ploiestean, va doriti sa câstige Petrolul!
- Absolut! Obiectivul nostru este repromovarea in Divizia A. Si, normal, vreau ca Petrolul sa câstige derbiul cu Universitatea.
- De ce ati refuzat transmiterea meciului la TV? Aveti ceva de ascuns?
- N-avem nimic de ascuns, ci pur si simplu nu vreau! Motivul? Daca TV Sport imi dadea 100.000 de euro, transmiteam meciul. Nici acum nu este prea târziu. Vin cu banii astazi si pot transmite meciul. Ei insa mi-au oferit 500 de euro! Nici chiar asa... 500 de euro ii dau din buzunar. Daca voiau ceva de la mine, adica de la club, de ce sa nu dea si bani? Asta-i motivul real. Ce as putea avea de ascuns, asa cum insinuati?
„Craiova a obtinut unele victorii cu lejeritate“
- In tur, ati acuzat pe cei de la Universitatea Craiova de anumite rezultate dubioase, ca sa zic asa. Va mentineti aceste afirmatii si acum, in acest retur?
- Sigur ca da, nu imi schimb opiniile. Exemple? Meciurile cu FC Caracal si... Cum sa spun? Mi s-au parut niste victorii destul de lejere.
- Suporterii olteni vor sa vina in numar mare la acest derbi, dar dumneavoastra ati oferit foarte putine bilete!
- Nu cunosc aceste amanunte, n-am decis eu asta. Probabil ca asa prevede protocolul, nu este rea vointa, iar la asemenea meciuri importante, cum este cel cu liderul, trebuie respectate anumite reguli in stadion pentru desfasurarea intâlnirii in conditii de securitate. Clubul este interesat sa vina spectatori multi deoarece facem incasari pe masura.
Adrian Mititelu spune ca seria neagra s-a incheiat
„Universitatea va câstiga la Ploiesti!“
Ion JIANU
Dupa trei infrângeri consecutive, finantatorul oltenilor a fost asigurat de jucatori ca in derbiul cu Petrolul nu vor fi infrânti.
- Petrolul refuza transmiterea meciului la TV, iar suporterilor olteni li se acorda putine bilete de intrare. Se zvoneste ca Petrolul lupta prin culise pentru ca meciul Universitatea - Astra (5-2) sa fie pierdut la masa verde. Credeti intr-o conjuratie petrolista impotriva Craiovei, ca sa zic asa?
- Este exagerat spus „conjuratie“. Este o incercare disperata a petrolistilor. Mi se pare totusi fireasca. Trebuie sa fim realisti, opt puncte se pot oricând recupera! Referitor la cazul meciului cu Astra: decizia actuala, aceea ca rezultatul sa ramâna cel de pe teren, nu poate fi modificata. S-a terminat. Nici daca noi, Universitatea, am vrea, ipotetic vorbind, sa pierdem meciul cu 3-0, nu se mai poate face nimic. Regulamentul nu prevede asta. Meciul s-a disputat. Eram intr-o faza de judecata numai daca nu se mai juca meciul.
- Care ar putea fi motivele reale ale netransmiterii meciului la TV? Banii?
- Cei de la TV Sport mi-au spus ca pur si simplu reprezentantii Petrolului nu au vrut. Nu este vorba de bani, ci, cum spuneam, asa au vrut conducatorii ploiesteni. Nu au cerut bani.
„Arbitrul nu va face nici o japca!“
- Ce ar putea ascunde, adica, de ce s-ar feri?
- Probabil ca este ceva... Sunt obisnuiti ca pe timpuri, când mai faceau ei câte o japca. Se gândesc ca poate vor face ceva si cu noi. Va spun eu: arbitrul ala, Deaconu, nu va avea curajul sa ne fure el pe noi! Mai ales in momentele astea. Nu cred ca, dupa ce a facut beleaua aia, mai face una! Ei, probabil ca o sa le acorde gazdelor acolo un doi-trei la suta, n-ar fi cine stie ce. Nu cred ca o sa faca o japca, nu cred ca este posibil!
- Nu va este teama de evolutiile slabe din ultimele partide ale jucatorilor olteni?
- Ba da. M-au surprins... La Giurgiu i-am inteles, adica dupa trei-patru meciuri bune, vine si unul slab. Cu Motru insa nu mi-a venit sa cred ca este posibila o asemenea prestatie. Mai ales ca, in ciuda unor absente, noi am avut pe teren jucatori care credeam ca pot face diferenta, jucatori cu salarii bune. Si n-am jucat cu Steaua, Rapid sau Dinamo, ci cu Minerul Motru! A urmat apoi infrângerea de la Urziceni...
- Va este teama acum?
- Nu ma tem, dar voiam sa am un sfârsit de campionat mai usor, mai relaxat.
- Ce facem la Ploiesti?
- Universitatea va câstiga! Am vorbit cu baietii marti. Am incercat sa stau de vorba cu ei prieteneste...
- Ce v-au explicat? Ca s-au relaxat prea devreme?
- Ei... Au pus capul in pamânt si au tacut. Te si enerveaza chestia asta! A intervenit Mircea Bornescu si mi-a promis ca seria meciurilor proaste s-a incheiat si ca echipa nu va pierde la Ploiesti." |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
“Aceste derbiuri ne ajută să creştem în valoare”
de Cosmin STAICU
• Optimismul lui Stângă provine de la încrederea pe care o are în jucătorii săi
Dacă săptămâna aceasta s-au făcut diverse speculaţii în privinţa şanselor la promovare în funcţie de rezultatul partidei directe dintre Universitatea şi Petrolul, managerul general al “Ştiinţei”, Ovidiu Stângă (foto, la minge), s-a ferit să dea un verdict, rezumându-se să afirme că formaţia promovată se va cunoaşte doar când aceasta îşi va asigura matematic accesul în primul eşalon. De asemenea, Stângă l-a contrazis pe omologul său de la Petrolul, Vivi Răchită, care a afirmat că astăzi se va vedea echipa cea mai bună din serie: “Conjunctura a făcut ca acest meci să fie unul important pentru ambele echipe, dar nu cred că va decide formaţia promovată. Nu intrăm în Divizia A dacă învingem, dar nici bine nu ar fi dacă am pierde. Ei şi-ar mări şansele în cazul unei victorii, dar ar sta în continuare la mâna noastră, ar depinde de parcursul nostru ulterior. Cea mai bună echipă din serie se va vedea atunci când se va trage linie, nu după un meci sau altul”. În privinţa jocului de astăzi, antrenorul alb-albaştrilor a adăugat: “Mie îmi plac aceste meciuri, considerate derbiuri, pentru că ne ajută să creştem în valoare. Dacă jucăm doar cu echipe slabe, nu putem progresa. Noi avem şanse foarte mari la promovare, dar trebuie să ne concentrăm pentru a câştiga punctele necesare. Problema noastră este refacerea psihicului jucătorilor după ultimele două înfrângeri, pentru că sunt nişte puşti şi e greu să-i controlezi şi să-i readuci la capacitate maximă. Pe de altă parte, tinereţea este şi un atu, oferindu-ţi uneori un entuziasm nebănuit”. Stângă nu este în ton cu Răchită nici în privinţa măsurii confiscării telefoanelor mobile ale jucătorilor, considerând-o o lipsă de încredere: “Când eram mai tânăr nu existau aceste telefoane mobile, iar mai târziu nu am acceptat astfel de decizii, deoarece sunt gesturi de neîncredere ale conducătorilor”.
“Ştiinţa”, peste media Diviziei A
Fără a da o replică declaraţiei preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care a spus că Universitatea nu are faţă de Divizia A, Ovidiu Stângă l-a contrazis pe acesta, arătându-se convins chiar că echipa sa este mai bună decât majoritatea formaţiilor din prima ligă. “Fiecare spune ce vrea. Pe mine nu mă interesează ce a declarat nea Mitică. După părerea mea, Universitatea este peste ce există acum în Divizia A”, a afirmat Stângă. În privinţa politicii de transferuri din vară, managerul oltean a precizat: “Ne uităm şi în alte curţi, dar şi alţii se uită în curtea noastră. Este important în primul rând să nu plece jucătorii de valoare. Transferul unor fotbalişti din alte părţi nu-ţi garantează neapărat şi creşterea valorii echipei”. (C. S.)
Întăriri din toată Oltenia
Galeria Universităţii va fi completată în deplasarea de la Ploieşti şi cu alte forţe, deja un număr foarte mare de suporteri ai “Ştiinţei” din Slatina, Tg. Jiu şi Vâlcea anunţându-şi prezenţa la partida de sâmbătă. Susţinătorii din Slatina şi Tg. Jiu au sosit cu trenurile în Bănie, în seara de vineri, urmând ca apoi să se alăture grosului galeriei Universităţii. Fanii alb-albaştrilor din Râmnicu Vâlcea vor face deplasarea cu maşinile personale, pe cont propriu. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu numeroşii suporteri ai craiovenilor din Capitală, aceştia urmând să-şi organizeze singuri deplasarea la Ploieşti. (R. P.)
Talismanul Universităţii
de Mario MARILIO
• În urmă cu 32 de ani “Ştiinţa” obţinea pe arena ploieşteană primul titlu de campioană din istorie
Petrolul Ploieşti - Universitatea Craiova
Stadion “Ilie Oană”, ora 11.00, netelevizat, preţ bilete - 50.000, 30.000, respectiv 20.000 de lei
Arbitri: Alexandru Deaconu - Ispas Cojocaru, Ion Olteanu (toţi din Bucureşti). Observator: Aurel Iordăchescu (Bucureşti)
Solomon le-a dat ţeapă suporterilor
Primăria Craiova, prin edilul-şef Aurică Solomon, a anunţat cu surle şi trâmbiţe că va veni în ajutorul suporterilor Universităţii, punându-le la dispoziţie 10 autobuze pentru a face deplasarea la cruciala partidă pe care alb-albaştrii o dispută astăzi cu Petrolul Ploieşti. Totul s-a dovedit a fi, ca de obicei, doar o păcăleală ieftină, fanii craioveni trezindu-se în ingrata postură de a face într-un timp extrem de scurt rost de motorină, pe care Solomon a “uitat” să o plătească din banii noştri. Cu greu, susţinătorii au reuşit să facă rost de aproximativ 55-60 de milioane de lei, plătindu-şi practic deplasarea în proporţie de 90 la sută. (V. P.)
Când a început campionatul Diviziei B, era clar că disputa Petrolul - Universitatea va fi meciul sezonului. Calculele hârtiei (argumentele fiind tradiţia celor două formaţii, valoarea celor două loturi şi potenţa financiară a cluburilor) s-au adeverit, chiar dacă ploieştenii au ajuns pe locul secund abia de o etapă. Gazdele de astăzi se află în revenire de formă, în timp ce alb-albaştrii lui Stângă sunt în scădere, sau cel puţin aşa demonstrează parcursul celor două formaţii din ultimele dispute. Acest lucru însă nu va conta astăzi, meciul fiind unul de “care pe care”, craiovenii având două variante de rezultat, în timp ce gazdele una singură, adică victoria. Pentru trupa lui Stângă măcar un egal ar însemna practic rezolvarea problemei promovării, opt puncte distanţă fiind suficiente pentru cele şase partide de campionat care vor rămâne, dintre care trei acasă, în timp ce pentru gazde un alt rezultat decât victoria poate însemna şi pierderea locului doi, cel care duce la baraj. Oricum, aceste calcule în ce-i priveşte pe ploieşteni nu interesează pe niciun iubitor al Universităţii, importante fiind doar informaţiile legate de formaţia alb-albastră, care astăzi trebuie să nu piardă. De fapt, pentru a atinge acest scop şi pentru a reintra în forma arătată la începutul acestui retur, Stângă şi-a protejat oarecum elevii în această săptămână, programând doar câte un antrenament pe zi. Din păcate pentru iubitorii alb-albaştrilor, nici la acest meci managerul nu va putea alinia formaţia de bază, la fel cum s-a întâmplat şi în ultimele runde, în afară de Andrei Ionescu, accidentat mai demult, lipsind şi australianul Josh Mitchell, care este suspendat. Totuşi, acesta nu pare a fi un impediment, craiovenii având ca ascendent moral asupra gazdelor de azi chiar succesul din tur, dar şi faptul că pe acest stadion, în urmă cu 32 de ani, alb-albaştrii cucereau primul titlu. Aşa că e de aşteptat ca şi de această dată arena ploieşteană să fie talismanul Universităţii.
GAZETA DE SUD
Petrolul - Universitatea, meci cu miros de Divizia A
Arde Ploiestiul!
Ion JIANU
Dananae si compania vor sa treaca de „gazari“ pentru a avea un final de campionat linistit
Universitatea, Petrolul si CSM Râmnicu Vâlcea incing astazi lupta pentru repromovare si baraj, derbiul de la Ploiesti fiind un meci-cheie
In urma cu trei etape, liderul autoritar al seriei B2, Universitatea, avea un avans considerabil fata de ocupanta locului secund (atunci, CSM Râmnicu Vâlcea) si repromovarea parea o bagatela pentru olteni, asa cum repeta inca din tur finantatorul Craiovei. A urmat insa o serie neagra de trei meciuri, pierdute, unul chiar pe teren propriu (0-1, cu Minerul Motru), iar „echipa de zgomote“ a opozitiei a si cârcotit inceputul sfârsitului! Petrolul, adversarul de astazi al oltenilor, a ajuns pe locul secund al seriei B2 dupa un parcurs constant in campionat, iar meciul de astazi, derbi in B2, este considerat vital pentru gazde. Chiar daca diferenta dintre cele doua formatii este de opt puncte, oficialii ploiesteni cred ca o victorie a Petrolului ar relansa campionatul deoarece ar apropia pe elevii lui Rachita la cinci puncte de olteni.
Oltenii ar putea rezolva astazi problema repromovarii
O infrângere a Petrolului (posibila!), coroborata cu o victorie a vâlcenilor la Juventus (probabila), ar readuce pe CSM Râmnicu Vâlcea pe pozitia a doua, cea râvnita, de fapt, de petrolisti, deoarece ar duce la turneul de baraj. Un succes al oltenilor ar rezolva definitiv problema promovarii directe in B2. Este insa prea devreme de facut calcule, mai ales ca programul urmatoarelor etape cuprinde destule partide care ar putea complica sau lamuri situatia din fruntea clasamentului.
Un lucru este clar: astazi, echipa lui Vivi Rachita are de sustinut un meci-cheie. Miza este la ei, cum se spune, nu la noi. Presedintele Bercea (Petrolul), destul de ironic si tendentios in ceea ce priveste parcursul Universitatii in acest campionat, a refuzat ca derbiul de astazi sa fie transmis in direct, solicitând o suma aberanta, 100.000 de euro! Scria cineva ieri intr-un editorial ca aceasta pretentie absurda a lui Bercea inseamna, de fapt, „luarea fotbalului românesc la misto“. L-as contrazice: cred ca, intr-adevar, Petrolul spera la vreo japca in fata Universitatii. Bornescu, liderul actual al oltenilor, l-a asigurat pe finantatorul Adrian Mititelu ca seria neagra a oltenilor s-a incheiat cu meciul de la Urziceni. Declaratia-angajament suna frumos, dar ar trebui si respectata...
Stiinta a câstigat campionatul la Ploiesti
In ultima etapa a campionatului istoric ’73/’74, Stiinta pregatita de antrenorii Constantin Cernaianu si Constantin Otet a reusit sa plece neinvinsa in fata Petrolului, 0-0 la Ploiesti, rezultat care a adus primul titlu in Banie. Petrolul a retrogradat atunci in Divizia B. In acel meci istoric a debutat in Divizia A Nicolae Negrila. Si acel titlu a fost obtinut dupa un final incendiar: in timp ce oltenii erau sufocati de „gazarii“ Petrolului (stimulati de Dinamo), Dinamo se distra pe Stefan cel Mare. Japca pe fata: 7-0 pentru „câini“, intr-un meci cu FC Arges, pitestenii venind pe terenul de joc din Stefan cel Mare direct de la botezul copilului unui coechipier (Radu Jercan)! S-au dus vremurile alea?
Ovidiu Stinga doreste sa incheie socotelile la Ploiesti
„Avem doar varianta victoriei“
Alexandru VIRTOSU
Antrenorul Universitatii considera ca echipa sa este capabila sa invinga pe „Ilie Oana“, pentru ca lucrurile au revenit la normal.
Desi se teme de rivala de astazi, tehnicianul Stiintei spera sa obtina toate cele trei puncte puse in joc, fiind de parere ca echipa sa si-a revenit dupa insuccesele cu Minerul Motru si Unirea Urziceni. De altfel, Ovidiu Stinga nu concepe un nou esec, in primul rând pentru ca situatia Universitatii s-ar complica in clasament, apoi pentru ca juvetii s-au prezentat foarte bine la antrenamente. In opinia „olandezului“, o victorie obtinuta in derbiul de astazi impotriva „lupilor galbeni“ ar incheia in mare masura socotelile cu privire la primul loc in B2, iar in cazul infrângerii, lupta pentru podium se va sfârsi abia in ultima runda.
„Pentru noi, toate meciurile sunt importante, dar acesta, tinând cont de conjunctura, este cel mai greu. Trebuie sa invingem si sa facem marele pas spre Divizia A. De altfel, aceasta este singura varianta. Obtinând toate cele trei puncte la Ploiesti, ne-am asigura, practic, podiumul. Nu spun ca lupta pentru primul loc se va incheia, pentru ca in fotbal se intâmpla multe, dar lucrurile s-ar simplifica simtitor. In caz contrar, totul se complica si vom fi nevoiti sa luptam pâna in final“, a spus Stinga.
„Nu suntem pe tobogan“
Cele doua esecuri consecutive, inregistrate de Universitatea in compania celor de la Minerul Motru si Unirea Urziceni, nu au fost trecute cu vederea de Ovidiu Stinga, care a opinat ca fiecare echipa are momente bune si mai putin bune de-a lungul unui sezon. „Olandezul“ a punctat faptul ca tevatura facuta in urma acestor insuccese a jucat un rol pozitiv in pregatirea elevilor sai din aceasta saptamâna, tinerii Universitatii revenind cu picioarele pe pamânt.
„Singurul lucru negativ din ultimul timp a fost faptul ca s-a facut prea mult caz pe infrângerile suferite, jucatorii putând fi marcati psihic. Cu toate acestea, tevatura a jucat un rol destul de important si, spre surprinderea mea, pozitiv. Au muncit mai mult la antrenament, au fost mult mai receptivi si au reusit sa demonstreze ca au caractere puternice, trecând peste toate astea, desi multi dintre ei sunt copii“, a opinat Stinga. „Oricum, eu nu consider ca suntem pe «tobogan», esecurile ne-au intarit si acest lucru il vom dovedi mâine (astazi - n.r.) la Ploiesti, când vom invinge“, a completat antrenorul Universitatii.
„Si cu lotul actual putem face fata in «A»“
Gândind ca Universitatea va promova direct in primul esalon, Ovidiu Stinga a vorbit despre valoarea lotului actual, despre posturile deficitare si despre „racolarea“ fotbalistilor care vor intari echipa din vara. Antrenorul craiovean a evitat sa spuna câti fotbalisti ar trebui adusi pentru ca Stiinta sa faca o figura frumoasa in Divizia A, la fel a procedat si când i s-au cerut nume, dar si-a asigurat suporterii ca lucrurile vor fi pozitive. Mai mult, Stinga a afirmat ca Universitatea ar putea face fata rigorilor din primul esalon si cu lotul actual, pentru ca sunt multe formatii sub valoarea echipei sale, dar pentru ca la Craiova se doreste performanta, se vor aduce numai jucatori de clasa.
„Universitatea are valoare, dar, ca orice echipa, are si lucruri pozitive, si negative. Valoare avem, dar mai sunt destule de pus la punct. Sunt convins ca lotul actual nu ar avea probleme in Divizia A, dar, pentru ca vrem performante, ne mai trebuie intariri. Suntem in cautari, dar este prea devreme sa fac o lista, pentru ca nu este corect fata de cei care joaca acum pentru Universitatea, in plus, nu pot sa numesc pe nimeni. Abia dupa ce vom fi promovati matematic putem vorbi despre viitor“, a incheiat Stinga.
Atacantul australian spera sa aduca victoria
Baird si-a propus sa marcheze
Alexandru VIRTOSU
Privit cu scepticism de suporterii olteni in momentul „inrolarii“ sale la Universitatea, Michael Baird a reusit sa marcheze doua goluri si sa demonstreze ca poate fi omul de care are nevoie gruparea alb-albastra. „Cangurul“, care a intâmpinat si câteva probleme medicale de la sosirea in Banie, a promis ca va face totul pentru ca echipa sa sa iasa invingatoare din derbiul cu Petrolul Ploiesti, sperând totodata ca promovarea va veni cu mult mai devreme.
„Este un meci mare pentru noi, daca reusim sa invingem, putem spune ca ne-am atins obiectivul inca de pe acum. Avem o echipa tânara, dar valoroasa, suporterii sunt alaturi de noi, deci nu vad de ce nu am câstiga. Oricum, sper sa fiu eu cel care va aduce victoria, pentru ca am avut mult ghinion in ultimul timp si trebuie sa sparg gheata“, a spus Baird.
Craciunescu spera sa redevina titular de drept
„O sa revin in formula de baza“
Alexandru VIRTOSU
Desi este unul dintre cei mai experimentati jucatori din lotul Universitatii, Catalin Craciunescu a evoluat mai mult la „satelit“. Revenit la prima echipa gratie suspendarii lui Josh Mitchell, fundasul craiovean a afirmat ca nu s-a simtit neindreptatit, iar rechemarea lui sub comanda lui Stinga nu este intâmplatoare, pentru ca a muncit mult.
„Retrogradarea mea la echipa a doua nu m-a surprins prea tare, pentru ca nu am avut cele mai bune prestatii. Nu port pica nimanui. Fiind sub contract, trebuia sa ma supun deciziilor antrenorului. La «satelit» am muncit mai mult si mi-am revenit, deci nu sunt surprins ca am fost rechemat la lotul mare. Oricum, sper sa-mi recapat postul, dar pentru asta trebuie sa am evolutii foarte bune si sa demonstrez ca am valoare“, a spus Craciunescu.
In legatura cu partida de astazi, cu Petrolul, fundasul craiovean a afirmat ca Universitatea va reusi sa se impuna la Ploiesti, desi va fi foarte greu, pentru ca este mult mai motivata dupa infrângerile anterioare. Optimismul lui Craciunescu s-a bazat si pe faptul ca Universitatea va fi insotita de foarte multi suporteri in aceasta deplasare, iar atmosfera creata de ultrasii craioveni a avut intotdeauna efectul scontat.
„Va fi un meci greu, pentru ca Petrolul joaca bine pe teren propriu. Asta nu inseamna ca nu va câstiga Universitatea, pentru ca, valoric vorbind, suntem deasupra lor, dovada fiind si clasamentul. In plus, vom avea foarte multi suporteri in «spate» si de fiecare data când a fost asa am câstigat“, a spus Craciunescu. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Willi
|
| Suporter |

|
1441 Lei grei
Items |
| Aderat | 24 Mar 2006 | | Mesaje | 32 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Prosport
Stângă: "În proporţie de 95 la sută suntem promovaţi"
Managerul Ovidiu Stângă a declarat că Universitatea Craiova se poate considera promovată "în proporţie de 95 la sută", după victoria obţinută sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Petrolul Ploieşti, în etapa a XXIV-a a Diviziei B.
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova s-a distanţat la 11 puncte în clasament faţă de formaţia Petrolul Ploieşti, cu şase etape înainte de încheierea campionatului.
Învingătorii...
"Sunt fericit că am câştigat. A fost un meci foarte dificil, pentru că veneam după două înfrângeri deosebit de grele. Este bine că ne-am mobilizat şi cred că în proporţie de 95 la sută ne putem considera promovaţi", a spus Ovidiu Stângă, subliniind însă că şi următoarele partide trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate.
Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, consideră că victoria de sâmbătă este o dovadă a faptului că formaţia craioveană este cea mai bună din seria a II-a a Diviziei B. "Le-am demonstrat ploieştenilor prin cele două victorii din tur şi din retur că suntem cei mai buni din serie. Acuzele lor, că am fi câştigat numai prin blaturi, nu au fost fondate şi le-am demonstrat astăzi că nu a fost aşa. Această victorie ne aduce practic din nou în Divizia A", a afirmat Mititelu.
Portarul Mircea Bornescu a afirmat că este "cel mai fericit" după victoria de la Ploieşti, despre care a spus că este un cadou frumos pe care şi l-a făcut împreună cu coechipierii săi după ce miercuri a împlinit 26 de ani. "Am apărat astăzi şi pentru a le demonstra ploieştenilor că acuzele la adresa noastră au fost nefondate. Cele şase meciuri rămase nu cred că mai pot schimba situaţia din clasament".
Învinşii....
De cealaltă parte, antrenorul Valeriu Răchită a declarat că Petrolul Ploieşti va lupta în continuare pentru ocuparea locului doi în clasamentul seriei şi pentru a juca, astfel, barajul de promovare în compania ocupantelor poziţiilor secunde din celelalte serii ale Diviziei B. "Îmi pare rău de această înfrângere. Putem considera Universitatea deja promovată. Chiar dacă am fi reuşit un rezultat de egalitate sau chiar o victorie, tot oltenii păstrau prima şansă. Noi trebuie să ne concentrăm acum pentru locul doi, acolo unde am văzut că avem şanse să rămânem după înfrângerea celor de la Vâlcea".
Cronica meciului
Universitatea Craiova a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a XXIV-a a Diviziei B. Unicul gol al partidei a fost marcat de Michael Baird, în minutul 36.
Petrolul a evoluat în următoarea formulă: C. Mulţescu - Donets (Stepanov '77), Zahiu (Alexandru '46), Puchea, Petrovici (Gorga '56) - Ghiţă, Hadnagy, Marinescu, Costache - C. Ilie, Buglea.
Pentru Universitatea Craiova au evoluat următorii jucători: Bornescu - Ciucă, Stoica, Crăciunescu - Dănănae, Stângă, Stemat (Stăvaru '72), Săceanu, Velcovici - Baird (Gane '77), Dina (Gârlă '67).
La meci au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, între care şi 500 de suporteri craioveni veniţi la Ploieşti pentru a-şi încuraja favoriţii.
În finalul primei reprize suporterii ploieşteni au aruncat cu câteva pietre pe teren, iar începând din minutul 80 al jocului, publicul ploieştean a cerut demisia antrenorului Valeriu Răchită şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Florin Bercea.
Componenţii echipei Universitatea Craiova au sosit la stadionul "Ilie Oană" cu o pătură în locul unuia dintre geamurile laterale ale autocarului, care fusese spart în cursul nopţii de persoane încă neidentificate, cu toate că vehiculul a fost păzit la hotel de jandarmi. În timpul jocului, şoferul autocarului a pus o folie de plastic în locul geamului care lipsea, pentru ca drumul până la Craiova să fie parcurs în condiţii optime. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Am trecut testul
de Răzvan PURCEA
• După ce a umilit Astra, Universitatea a răspuns declaraţiilor belicoase ale oficialilor “găzarilor” învingând şi trupa lui Răchită pentru a doua oară în acest sezon
• Am luat Ploieştiului 12 puncte
Stângă, Bornescu şi Baird au fost piesele tari ale Craiovei în “finala seriei” de la Ploieşti. Un antrenor-jucător care a ştiut să-şi motiveze elevii, să adopte tactica învingătoare şi să evolueze 90 de minute aşa cum puţini se aşteptau să o facă. Un portar fără frică, sigur pe el în intervenţii şi dătător de speranţe. Un atacant bătăios, nemilos şi speculant. Acestea au fost, în linii mari, cheile cu care Universitatea a câştigat partida de la Ploieşti. Jocul prestat de alb-albaştri a fost unul care a surprins din nou, trupa lui Stângă impresionând în multe momente prin organizare, siguranţă în execuţii şi maturitate. Răchită a înţeles rapid că adversarul este superior, a strâns din dinţi căutând soluţii şi a fost la un pas de a-şi smulge puţinele-i fire de păr rămase în cap la reuşita lui Baird. Australianul a aruncat galeria Universităţii în aer în minutul 38, când a marcat în poarta lui Mulţescu golul care a adus până la urmă victoria grupării din Bănie. Stângă a fost artizanul, pasând excelent pentru “cangur”, execuţia managerului oltean lăsându-i cu gurile căscate pe cei 6.000 de “găzari”, dar nici finalizarea vârfului de la Antipozi nu a fost mai prejos. Golul a trezit orgoliile Ploieştiului, însă “lupii” nu au reuşit, în minutele care au mai rămas de disputat până la finalul partidei, decât să-şi dovedească neputinţa în faţa Craiovei şi a propriilor suporteri. Universitatea ar fi putut să câştige chiar la o diferenţă mai mare de scor, dar Baird a nimerit bara transversală în minutul 59, iar Mulţescu a respins miraculos din faţa lui Gârlă câteva minute mai târziu. În finalul meciului disperarea a pus stăpânire pe ploieşteni, pe Răchită, pe echipa Petrolului, pe Bercea, iar galeria “lupilor” cerea demisiile vinovaţilor pentru ruşine, privind spre peluza unde craiovenii cântau. Parafrazându-l pe I. L. Caragiale, am putea spune că marea durere provocată de olteni ploieştenilor a fost aceea că Universitatea i-a arătat sâmbătă Ploieştiului cum ar trebui să fie!
Alb-albaştrii sub lupă
de Mario Marilio
Mircea Bornescu - Unul dintre cei mai buni oameni ai meciului. Intervenţiile sale salutare au făcut ca Universitatea să nu primească gol. A fost încercat de petrolişti cu şuturile de la distanţă, dar a parat şi mingi din careu. În dreptul său pot fi notate trei parade de mare portar, care probabil îi fac să plângă pe mulţi conducători de club că nu au avut inspiraţia lui Mititelu, care l-a adus la “Ştiinţa”.
Mădălin Ciucă - Căpitanul ş | | | |