.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> STIINTA » Arhiva » Poli Iasi - Stiinta (1-0) vazut de presa
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Fri Aug 29, 2008 9:38 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
Poli Iasi - Stiinta (1-0) vazut de presa
MesajMesaj postat: Fri Apr 08, 2005 11:57 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

EDITIE SPECIALA

«Poli» Iaşi - Universitatea 1-0 (1-0)

Parcă suntem blestemaţi!
de Valentin PRIBEANU

Aparut in ziua de Sambata 09 Aprilie 2005
• Meciul cu Steaua va fi decisiv pentru rămânerea Ştiinţei în Divizia

Câte speranţe îşi legau suporterii Universităţii de bătălia de la Iaşi, una pentru supravieţuirea unei grupări legendare pe prima scenă fotbalistică a ţării! Câte milioane de inimi nu au bătut mai repede, chiar dacă nu au putut să-şi vadă favoriţii luptând pentru a apăra o cauză care pare pierdută! “Alb-albaştrii”, de data aceasta îmbrăcaţi în portocaliu, culoare aleasă special pentru a scăpa de ghinioane, au jucat mai bine, şi-au dominat adversarii mai mult de o repriză, dar au fost lipsiţi de şansă. Ştiinţei i-au fost anulate ieri două goluri şi parcă gruparea din Bănie poartă asupra ei un adevărat blestem. Unul datorat, poate, răutăţii şi intoleranţei care ne-au cuprins în ultimii ani, în care am alungat de la echipă jucători de valoare - nu aveau nici o vină, poate că erau altfel decât noi -, sau venit de la sumedenia de antrenori maziliţi, fie ei străini sau autohtoni, cărora nu li s-a dat practic nici o şansă. Sunt multe lucruri ce au condus o echipă legendară pe marginea prăpastiei, dar nu putem asista împietriţi şi resemnaţi la dispariţia unui mit. Pentru că Universitatea Craiova este o stare de spirit, pentru care merită să arzi necondiţionat. La Iaşi s-a pierdut una dintre cele mai importante bătălii de supravieţuire pe prima scenă fotbalistică a ţării, dar războiul mai poate fi câştigat. Cât mai există o rază de speranţă, nu trebuie să ne purtăm ca nişte ţaţe ori să ne lăsăm orbiţi de furie. Trebuie să ne purtăm demn crucea, până la capăt, acest capăt, în cazul de faţă, fiind partida cu Steaua, din etapa viitoare. Jucătorii trebuie să strângă din dinţi, suporterii să mai închidă ochii încă o săptămână şi cu toţii să sperăm că, dacă vom învinge Steaua lui Gigi Becali, va începe să licărească din nou şi steaua Universităţii.

GAZETA DE SUD

Moldovenii au impins ieri Universitatea spre Divizia B
Ne-au tras-o!
Cosmin STAICU

Stiinta a jucat ieri in portocaliu, asa cum a facut-o si in urma cu trei ani, la Bistrita, iar rezultatul a fost acelasi: infringere. Desi sint multe sute de kilometri intre Craiova si Iasi, 100 de masochisti din Banie au fost prezenti ieri pe stadionul „Emil Alexandrescu“ si au vazut Stiinta ducindu-se spre Divizia B.
Gazdele au avut sansa de a marca inca din primul minut, cind au dejucat pasul la ofsaid al craiovenilor, dar Miclea a fost blocat ca la handbal de Guso. Stiinta a echilibrat jocul si a avut doua ocazii bune, prin M. Iordache ('11) si Plesan ('14), de fiecare data portarul Branet respingind in corner. Onofras a ripostat in minutul 36, imediat, pe contraataca, Dragan
s-a pierdut intr-o situatie de superioritate a craiovenilor, iar sirul ocaziilor a fost incheiat cu gol, in minutul 40, de Bernard. Fundasul moldovean, nemarcat in careul oltenilor, a inscris cu capul in urma unei lovituri libere, fazele fixe fiind marea problema a Universitatii din acest campionat.
Imediat dupa pauza, lui Papura i-a fost anulat un gol pentru un fault asupra lui Baldovin, dar iesenii si-au revenit la timp si pina spre final au ratat mai multe ocazii de a inscrie, craiovenii fiind groggy. De asemenea, elevii lui Ionut Popa au acuzat neacordarea a doua lovituri de pedeapsa pentru presupuse faulturi asupra lui Onofras. In minutul 89, I. Iordache a irosit cu nonsalanta una dintre ultimele sanse ale Stiintei de a ramine in Divizia A, pina la urma Plesan impingind mingea in plasa, insa arbitrul Tudor a anulat golul pentru un presupus fault in atac.
In conditiile in care linia mediana a Universitatii a fost inexistenta, s-a sperat ca salvarea sa vina din atac, de la un mijlocas de meserie, Plesan. Internationalul oltean s-a zbatut mult, dar nu a reusit mare lucru, ca de altfel majoritatea colegilor sai, printre cei mai slabi de pe teren fiind Schumacher si Bundea.
La conferinta de presa, antrenorul craiovenilor, Marian Bondrea, a spus ca Stiinta merita cel putin o remiza. „Cred ca rezultatul nu este conform cu ceea ce s-a intimplat pe teren. Consider ca am marcat doua goluri valabile. Anumite greseli pe care le-am facut
ne-au cauzat infringerea. Inaintea acestui meci eram cu capul in apa, acum nu mai avem aer deloc. Trebuie stabilita o strategie pentru viitor, indiferent de ce se va intimpla in acest campionat. Este pacat ca unei echipe care a fost iubita in toata tara i s-a strigat de un stadion intrega «B-ul! B-ul!»“, a incheiat Bondrea, care a parut ca este impacat cu gindul retrogradarii.

ZIUA

Poli" Unirea Iasi a castigat la limita in fata Universitatii

Universitatea Craiova, gata retrogradata

Oltenii au pierdut toate cele patru meciuri din retur, iar in etapa viitoare vor primi Steaua in Banie
Universitatea Craiova are sanse aproape nule de a evita retrogradarea, dupa ce a pierdut ieri al patrulea meci din tot atatea jucate in retur, scor 0-1 la Iasi cu "Poli" Unirea. Oltenii au "intepenit" astfel pe ultimul loc al clasamentului, cu 14 puncte (-13 la "adevar"), iar in etapa viitoare vor juca acasa cu Steaua. In schimb, "Poli" Unirea, cu 22 de puncte (-5 la "adevar") pare ca si-a asigurat inca un sezon in Divizia A. Popa, tehnicianul moldovenilor, a facut prima mutare importanta chiar inainte de meci, cand l-a desemnat pe R. Miclea capitan de echipa. Miclea este jucator imprumutat de la Craiova, numele sau fiind vehiculat in ultimele zile in scandalul legat de o eventuala contactare a iesienilor de catre olteni pentru trucarea meciului. Startul partidei a aratat doua echipe obligate sa castige, cu atacuri de ambele parti, insa fara ocazii mari de gol. Norocul a fost insa de partea gazdelor, care au marcat in minutul 37, prin Bernard, care a reluat excelent o minge trimisa de I. Parvu din lovitura libera. Din acest moment, Craiova a riscat totul pe cartea atacului, dar golul lui Papura, din minutul 50, a fost anulat de Al. Tudor pentru un fault al lui Daouda asupra lui Baldovin in aceeasi faza. Iesenii au cerut de doua ori penalty, la Onofras (duel cu Guso) si Pacurar (disputa cu Moti), insa Al. Tudor n-a acordat nimic. Curios, finalul a apartinut gazdelor, insa Craiova putea obtine egalul la ocazia lui I. Iordache, dar Branet a avut un reflex incredibil la sutul olteanului. (MIG)

PROSPORT

Sfîntul Bernard
Iaşiul a obţinut la limită o victorie vitală după un gol marcat de un fundaş, în timp ce coma fotbalistică a Craiovei este tot mai profundă. Un meci pentru evitarea retrogradării se joacă pe viaţă şi pe moarte. Chiar dacă a intrat în accepţiunea publicului ca o sintagmă, mai degrabă laudativă, acest lucru nu aduce întotdeauna realizări din punct de vedere fotbalistic. Jucătorii Iaşiului şi ai Craiovei au ieşit pe teren ştiind că ori unii, ori alţii vor fi obligaţi la final să accepte cruda realitate a iminentei apropieri de eşalonul secund. Frica şi presiunea nu puteau garanta execuţii de excepţie. Au stîrnit în schimb îndîrjire. Elevii lui Popa au conştientizat miza enormă şi au ratat la prima fază a meciului prin Miclea şansa de a deschide scorul. Odată potolit iureşul de început al gazdelor, a început un joc pe contre, destul de disputat în ciuda repetatelor greşeli ale celor 22 de combatanţi. Ezitanţi pe flancul drept, ieşenii au compensat printr-o mai mare consistenţă în linia mediană, Onofraş ratînd în minutul 36 la o minge bine lucrată de Mitruc. Imediat după asta s-a consumat momentul psihologic al disputei, Drăgan irosind senin şansa unui contraatac trei contra unu, pentru ca imediat, la cealaltă poartă, Bernard să înscrie. În partea a doua a fost rîndul oltenilor să forţeze startul, numai că eforturile lor s-au materializat doar printr-un gol anulat, după ce Papură îl faultase înainte de a marca pe Baldovin.

Doar un miracol poate salva Craiova
Moldovenii nu au refuzat provocarea oaspeţilor şi au arătat cît de bine pot juca, numai că deciziile lui Tudor, paradele lui Guso ori ezitările atacanţilor i-au privat de mărirea avantajului. S-a terminat 1-0 prin golul lui Bernard. Iaşiul respiră în continuare, în timp ce Craiova pare incapabilă să se salveze. Continuitatea pe prima scenă pare deja să depindă de un miracol.

Valuri şi muzică clasică
Ieşenii au umplut pînă la refuz stadionul “Emil Alexandrescu” şi au creat o atmosferă incendiară de mare meci. Înaintea partidei, suporterii moldoveni aflaţi în tribună au avut ocazia să asculte muzică clasică, ceea ce nu i-a împiedicat însă să-i întîmpine pe olteni cu o ostilitate deosebită. La pătrunderea pe gazon a jucătorilor Ştiinţei, stadionul a izbucnit în huiduieli, iar celor o sută de fani craioveni care i-au încurajat pe alb-albaştri li s-a strigat “B-ul, B-ul”. Ieşenii aflaţi la meci au început să facă valuri, gest pe care l-au repetat de altfel după ce favoriţii lor au reuşit să deschidă scorul. Atmosfera de bună dispoziţie a fost întreţinută şi de mascota grupării moldave, un bătrînel îmbrăcat în costum popular şi înarmat cu o legătură de praz şi mai mulţi clopoţei. Nemulţumită de unele decizii ale centralului Tudor, galeria ieşeană a scandat de mai multe ori: “Federaţia, asta este mafia!”.

Lacrimi şi neputinţă
Meciul Universităţii Craiova de la Iaşi a fost urmărit în Bănie de 3.000 de fani olteni cu ajutorul unui ecran pus pe stadionul Tineretului de fostul preşedinte al Ştiinţei, Adrian Mititelu. Înfocaţii craioveni au lăsat serviciul şi au venit încrezători în şansele echipei alb-albastre pe stadionul pe care Universitatea a promovat în Divizia A în urmă cu 41 de ani, dar au plecat cu ochii în lacrimi, nevenindu-le să creadă că simbolul Olteniei este 99 la sută în eşalonul secund. La final, aceştia l-au înjurat pe Ion Crăciunescu, considerînd că arbitrajul lui Alexandru Tudor a fost penibil şi că golurile lui Papură şi Pleşan au fost perfect valabile. Acest lucru nu i-a împiedicat pe olteni să-i înjure pe Dinel Staicu, Mircea Rednic, Pavel Badea, Adrian Mititelu şi Costel Mitriţă, vizaţi ca fiind principalii vinovaţi de dezastrul Universităţii. În semn de protest, mai mulţi suporteri au precizat că la meciul cu Steaua nu vor veni pe stadion.

Dinel Staicu să facă un grup statuar la Craiova cu toţi cei care au îngropat Universitatea, iar el să fie în frunte, călare pe un cal. Iar acest monument să se numească «Monumentul prostiei»
Marius Stan, preşedinte Poli Iaşi

Craiova are echipă de Divizia B, dar spun asta ca jucătorii să nu mai simtă presiunea rezultatelor. Iau păcatele Craiovei asupra mea, cum le-a luat Iisus pe cele ale omenirii
Dinel Staicu, patron Universitatea

Dinel a văzut meciul la muzeu
S-a zvonit că Dinel Staicu se află la Cluj pentru a negocia cu Gigi Neţoiu vînzarea Universităţii Craiova. În realitate, patronul oltenilor a urmărit partida de la Iaşi alături de familie şi apropiaţii săi în Muzeul RSR. “Nu vreau să-i vînd echipa lui Neţoiu, vreau să salvez Ştiinţa de la retrogradare”, a declarat Dinel Staicu. Pe de altă parte, unii dintre suporterii moldoveni au regretat că Staicu nu s-a aflat la meci pentru a-l putea înjura aşa cum plănuiseră.

Guso a plîns după meci
La finalul partidei, Adnan Guso, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, a izbucnit în lacrimi. Silviu Lung a încercat să-l consoleze, reuşind cu greu să-l determine să se ridice de la pămînt. “Mă doare foarte tare. Am dat tot ce am avut mai bun, însă nu a fost de ajuns”, a spus, printre lacrimi, portarul bosniac.

Două goluri anulate oltenilor
Fazele fierbinţi ale meciului s-au consumat în partea a doua, atunci cînd arbitrul Tudor (foto) a fost nevoit să ia trei decizii importante. A anulat mai întîi un gol Craiovei, considerînd că Papură l-a faultat în săritură pe Baldovin. Banca tehnică a ieşenilor a sărit în aer în minutele 55 şi 65, solicitînd de fiecare dată penalty. Scăpat singur la zece minute de la reluare, Onofraş a evitat faultul de roşu al lui Moţi, dar a căzut în careu după un contact cu Guso, portarul oltenilor avînd nevoie şi de îngrijiri medicale. Tudor a considerat însă că nu se impune nici o sancţiune. Peste alte zece minute a fost rîndul lui Miclea să solicite 11 metri, el prăbuşindu-se în suprafaţa de pedeapsă după un duel cu Papură. Şi de această dată, centralul a lăsat jocul să continue. Mai mult, în minutul 82, Alexandru Tudor a oprit o fază în care, după un carambol, mingea trimisă de Pleşan depăşise linia porţii ieşene, fluierînd un fault la Ilie Iordache. “Fazele au fost judecate corect de către Tudor”, a spus după meci observatorul Dan Lăzărescu. (Marius POPEANGĂ)

Craiova a rămas fără aer
Marian Bondrea a declarat după meci că Universitatea păstrează şanse aproape nule de a rămîne în prima ligă. “Am intrat în vîrtej şi e greu să ieşim de acolo, nu avem de ce să ne agăţăm. Pur şi simplu nu mai avem aer. S-a greşit foarte mult în ultimii ani la Craiova, de aceea a ajuns echipa unde este. Uitaţi-vă, un Miclea, un Baldovin sînt titulari la Poli şi au jucat la Craiova”, a spus Bondrea.

Echipament cu ghinion
După cum se ştie, culorile reprezentative pentru Poli Iaşi şi Craiova sînt aceleaşi, alb şi albastru. Ca urmare, jucătorii Ştiinţei au purtat un echipament portocaliu şi alb, surprinzînd pe toată lumea. Se pare că aceste culori nu aduc prea mult noroc “juveţilor”, singura dată cînd aceştia au mai evoluat în portocaliu fiind o partidă de la Bistriţa, din sezonul 2002-2003, încheiată cu 4-0 pentru bistriţeni. dan.filoti@prosport.ro

GAZETA SPORTURILOR

Caderea imperiului Oltean
Emanuel Terzian

Ritm îndrăcit, ambiţie extraordinară, realizări tehnice dese, pe scurt, fotbal de calitate cum rar vezi în Divizia A. Asta au arătat ieri Poli Iaşi şi Universitatea Craiova în derbyul suferinţei. Cine se aştepta să vadă o luptă oarbă pentru puncte a avut un şoc. Jocul ambelor formaţii te-ar fi dus cu gîndul la două candidate pentru un loc în Cupa UEFA, nicidecum pentru evitarea unuia la matineu.

Iaşiul, leagănul culturii, şi-a întîmpinat oaspeţii pe stadion cu muzică simfonică. "Or să-i adoarmă pe jucători", chibiţau oamenii în tribună pînă ce s-au dumirit că nu era decît punerea în aplicare a afirmaţiei lui Mitică Dragomir cînd a fost întrebat de ce se joacă în ziua înmormîntării Papei: "N-or să ne cînte lăutarii". Cum scopul scuză mijloacele, în timpul meciului, de la staţie s-au auzit în continuu îndemnurile unui lider al galeriei locale.

Poli a încercat să lovească prima, prin "contactatul" Miclea, care s-a demarcat bine, dar l-a nimerit pe Guso (1). Craiova a replicat prin "bomba" lui Marius Iordache de la 25 de metri (11) şi "diagonala" lui Pleşan (15), ambele deviate de Brăneţ în corner. După voleul lui Onofraş respins de Guso (37) şi două lovituri libere din tuşă plouate în careu şi respinse imperial de Papură (33, 34), Poli a deschis scorul dintr-o fază asemănătoare. Pîrvu a trimis în careu şi Bernard a înscris cu capul (39).

Jocului colectiv al gazdelor, Craiova i-a replicat cu mingi trimise repetat spre Pleşan, numai că vedeta oltenilor nu a evoluat ca dispecer, ci vîrf. Util şi în această postură, Pleşan a creat un culoar pentru Claudiu Tudor, dar Brăneţ a mai salvat o dată (47).

Apoi a început duelul deciziilor de arbitraj. Tudor a anulat un gol marcat cu capul de Papură (50) pentru un fault al lui Daouda asupra lui Baldovin şi a făcut semn ca jocul să continue de două ori în careul oltenilor cînd stadionul şi banca gazdelor au cerut penalty (55, 65). De fiecare dată a procedat corect, ca de altfel în 99% din deciziile pe care le-a luat, scorul fiind oglinda perfectă a ceea ce s-a întîmplat în teren. Adică Iaşiul a fost puţin peste o Craiova oricum renăscută.

"Dacă Dinel zice că mi-a dat 7.000 de dolari astă-toamnă, acum îi dau eu dublu, numai să nu mai aud de el!"
Ionuţ Popa, antrenor Poli Iaşi

"Sîntem la pămînt din toate punctele de vedere! N-am jucat chiar rău, dar cred că sîntem blestemaţi. Ne-a părăsit şi norocul"
Ionuţ Luţu, mijlocaş U Craiova

NU ŞTIE REGULAMENTUL
Bondrea bate cîmpii
"În primul rînd, mă gîndesc să facem baremul de 25 de puncte şi abia apoi la evitarea retrogradării", a spus antrenorul, deşi în acest sezon nu e valabilă regula baremului minim de puncte

"Returul a început şi continuă mizerabil. Şi aşa eram cu capul sub apă, acum nu mai avem aer deloc. Am început să mă gîndesc la realizarea baremului. Abia după ce vom face 25 de puncte ar trebui să luăm în calcul evitarea retrogradării", a spus Marian Bondrea (foto) la conferinţa de presă de după meci. Tehnicianul oltean a uitat însă că în acest sezon nu se aplică regula baremului minim de puncte!

"Rezultatul nu e conform cu realitatea, am controlat mare parte din joc, dar ne-au fost fatale unele erori individuale. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar spectatorii ieşeni mi-au spus că ni s-a anulat golul lui Papură degeaba". Cînd un ziarist l-a informat că observatorul Dan Lăzărescu a declarat că Tudor a procedat corect în toate fazele, Bondrea s-a repliat: "Atunci îmi retrag cuvintele".

"Monumentul proştilor"
La finalul partidei, preşedintele moldovenilor, Marius Stan, l-a ironizat pe Dinel Staicu: "Îi cedez locul pe soclul statuii pe care mi-o pregătea şi-i sugerez să ridice acolo un grup statuar cu toţi cei care au îngropat Craiova, în care Dinel să fie în frunte, şi pe care s-o intituleze

". Şi antrenorul Ionuţ Popa i-a dedicat succesul lui Staicu: "Prin toate declaraţiile dinainte de joc ne-a înrăit mai mult, în loc să ne demoralizeze". / Ovidiu Minea (Iaşi)

Două victorii, 1.000 de dolari
După victoria de ieri, elevii lui Ionuţ Popa au conturile mai pline cu cîte 1.000 de dolari, bani care reprezintă bonusurile pentru succesele cu Apulum (1-0) şi U Craiova (1-0). În mod normal, ieşenii ar fi trebuit să încaseze 800 $, dar recompensele au fost suplimentate la intervenţia primarului Gheorghe Nichita, care le-a şi cerut înaintea partidei: "Să nu mă faceţi de rîs, că o încurcaţi cu mine!". / Ovidiu Minea (Iaşi)

Şi ieşenii îi compătimesc pe olteni!
În ciuda victoriei obţinute, şi jucătorii ieşeni s-au referit în declaraţiile de final tot la soarta Craiovei. "Sincer, îmi pare rău de situaţia în care au ajuns oltenii. Nu e treaba mea să-i judec, însă trebuie să treacă peste acest moment greu. Au mai retrogradat echipe mari din Europa şi n-a murit nimeni", a spus Bogdan Onuţ. La rîndul său, Romulus Miclea, fotbalistul care e doar împrumutat la Poli de Universitatea şi care a purtat ieri banderola de căpitan, a mărturisit: "Mi-am făcut doar datoria pentru clubul care mă plăteşte. Speculaţiile care s-au făcut înaintea meciului nu mă interesează". / Adrian Florea (Iaşi)

"Atît putem în momentul ăsta, ce altceva ar mai fi de spus?! Nu ştiu care sînt cauzele prăbuşirii şi habar n-am cum şi dacă o scoatem la capăt"
Cosmin Moţi, fundaş U Craiova

ADEVARUL

Universitatea Craiova in drum spre Divizia B
Echipa Poli Iasi a invins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia Universitatea Craiova, intr-un meci din etapa a XIX-a a Diviziei A. Unicul gol al partidei a fost inscris in minutul 39 de Dorel Bernard, care a reluat cu capul in plasa, de la cinci metri de poarta, o centrare primita de la Ionut Parvu. In minutul 50 al meciului, arbitrul Alexandru Tudor a anulat un gol inscris de craioveni. Dupa acest rezultat, Universitatea Craiova mai are 1 la suta sanse de a ramane in Divizia A.

LIBERTATEA

Iasiul, alt calau al Craiovei
A patra infrangere consecutiva pentru Craiova in aceasta primavara a venit la Iasi, loc in care orgoliile i-au motivat pe moldoveni, iar teama de retrogradare i-a paralizat pe jucatorii stiintei. Neputinciosi cu FC Arges, indolenti si ghinionisti la Constanta, lamentabili cu Sportul. in doar 3 etape, jucatorii Craiovei au purtat mastile potrivite in drama pe care ei o joaca, dar pe care o traiesc doar suporterii lor. Jocul cu Iasiul, o alta trupa amenintata cu retrogradarea, devenise o miza uriasa, un ultim tren care nu trebuia ratat. in prima parte a meciului, oltenii au dat impresia ca nu mai privesc in urma si nu mai sunt apasati de ultimele esecuri. suturile lui Schumacher, Plesan si Papura au incercat poarta excelentului Branet care, prin siguranta interventiilor sale, le-a dat incredere coechipierilor sai. Moldovenii au replicat tarziu, prima lor faza importanta la poarta lui Guso consumandu-se in minutul 37, pe traseul Miclea - Mitruc - Onofras, dar sutul ultimului a fost respins de portarul bosniac. Peste doua minute, iesenii au dat lovitura ce s-a dovedit a fi decisiva. Ionut Parvu a centrat, iar Bernard, scapat din marcaj, a plasat o lovitura de cap castigatoare. Repriza a doua a debutat cu o faza controversata. Lutu a centrat din lovitura libera (min. 50), Papura a marcat din apropiere, dar arbitrul Tudor a dictat fault la un duel intre Daouda si Baldovin. Demoralizati, oltenii au fost dominati pana spre final, cand o ultima zvacnire putea sa le aduca primul punct din retur: Lutu i-a pasat lui Ilie Iordache (min. 83), dar acesta, speriat de uriasa ocazie, a tras cu ochii inchisi din marginea careului mic. Reflexul senzational al lui Branet a mai inchis o usa pentru stiinta, care, etapa viitoare, va bate la poarta de fier a Stelei.

ROMANIA LIBERA

Poli Iasi-U Craiova 1-0, oltenii cu un pas in B! Sambata 09 Aprilie 2005

Universitatea Craiova a considerat ca meciurile de la Iasi si Cluj, pe care le disputa in aceste etape ale returului, sunt decisive pentru ramanerea sa pe prima scena, oltenii spunand ca au nevoie ca de aer de sase puncte din sase in aceste deplasari pentru a spera. Numai ca, ieri, primul deziderat s-a spulberat pentru ca Poli Iasi a invins cu 1-0 formatia din Craiova - gol Bernard in minutul 39 - si echipa condusa de Marian Bondrea e din ce in ce mai aproape de esalonul secund. Pe stadion au fost peste 12.000 de oameni care, la final, au salutat o victorie de senzatie si un pas imens al favoritilor lor pentru a supravietui pe prima scena. Poli a meritat victoria, a muncit mult mai mult pentru ea, iar Ionut Popa poate spune ca succesul obtinut de elevii sai este unul dintre cele mai importante ale carierei sale, cantarind nu trei, ci sase puncte daca ne gandim ca a fost obtinut in fata unei contracandidate din lupta pentru supravietuire.

EVENIMENTUL ZILEI

Craiova, in "B"!

Marius Olteanu, Iasi
Sambata, 09 Aprilie 2005

Universitatea Craiova este, practic, in Divizia B, dupa ce a fost invinsa ieri, in deplasare, de Poli Iasi, cu 1-0. Echipamentul portocaliu le-a purtat si de aceasta data ghinion elevilor lui Marian Bondrea. In urma cu doi ani, la Bistrita, gruparea din Banie a jucat in aceleasi culori si a pierdut cu 4-0.
• Unicul gol al partidei a fost marcat de Bernard, cu o lovitura de cap, in minutul 39.
• 50 de fani olteni si-au incurajat favoritii, aprinzind torte si cintind imnul “Stiintei”.
• In debutul meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria Papei Ioan Paul al II-lea, jucatorii celor doua formatii purtind banderole negre. Pentru a marca ziua de doliu national, pe stadion a fost difuzata muzica simfonica.
• Antrenorul iesenilor, Ionut Popa, i-a dat banderola de capitan lui Romulus Miclea, care urmeaza sa revina in vara la gruparea din Banie.
Poli Iasi - Stiinta (1-0) vazut de presa
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index -> STIINTA » Arhiva
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO