Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Poli. Timisoara-Stiinta:declaratii inainte si dupa meci |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
«Va fi greu pentru Craiova dacă Mititelu nu e susţinut»
de Cosmin STAICU
• Marian Iancu spune că abia după trei ani de investiţii o echipă din provincie poate să îşi propună lupta pentru titlu
Domnule Iancu, ce importanţă are meciul cu Universitatea pentru Poli?
Marian Iancu: Partida o tratăm cu mare seriozitate şi va fi o altă victorie pentru Poli Timişoara. Suntem în mare formă, la fel este şi Universitatea Craiova, dar, cu tot respectul pentru olteni, vom câştiga sâmbătă (mâine - n. r.). Vom trage puternic în acest meci pentru că vrem să ne consolidăm poziţia din clasament înaintea ultimilor două etape, pe care nu le vom mai aborda la potenţial maxim, pentru că se vor disputa în săptămâna în care noi avem un meci mult mai important, finala Cupei României, cu Rapid.
Aveţi totuşi derbiul de tradiţie cu UTA şi chiar puteţi depăşi în clasament Rapidul dacă veţi câştiga şi ultimele două partide...
Chiar dacă pentru suporteri este important aşa-zisul derbi cu UTA, nu cred că avem nevoie de suspendaţi sau de accidentaţi pentru finala Cupei, aşa că nu vom juca împotriva Aradului la potenţial maxim. Asta nu înseamnă că ne vom da la o parte sau ceva de acest gen, pentru că Poli a demonstrat prin atitudine şi rezultate că nu lasă loc de suspiciuni. Am bătut Ceahlăul, Naţionalul şi Farul, echipe care se luptau pentru evitarea retrogradării şi asta spune totul.
Craiova ce impresie v-a lăsat în acest campionat?
A avut un parcurs fără emoţii, dar nu este de ajuns pentru numele pe care îl are Universitatea. Este nevoie de mult mai mult. Adrian Mititelu ar trebui susţinut, în primul rând de suporteri, pentru că a demonstrat că intenţia sa este să aducă Universitatea în prim-plan, dar trebuie să se implice şi autorităţile. Noi la Timişoara avem sprijinul municipalităţii în totalitate. Dacă Adrian Mititelu va fi lăsat singur, ba chiar va întâmpina şi opoziţie din partea unora, Craiovei îi va fi greu să ajungă în top.
Aţi remarcat vreun jucător de la Universitatea pe care vi l-aţi şi dori în lot?
Mai avem doar două posturi neacoperite total în perspectiva anului viitor, dar nu sunt jucători de la Universitatea în vizorul nostru. Vom intra în cel de-al treilea an de investiţii şi dacă după cel de-al doilea sezon am ajuns în finala cupei, pe care vrem să o câştigăm, la anul obiectivul va fi fără îndoială câştigarea campionatului.
La fel ca Florin Cioroianu la Craiova, Valentin Velcea, un antrenor din cadrul clubului, a reuşit să aducă Timişoarei o serie de victorii neaşteptate. Nu v-a înduplecat, totuşi, să-l păstraţi în funcţie?
Vali Velcea şi Florin Cioroianu sunt antrenori devotaţi celor două cluburi şi este foarte bine că au arătat că au potenţial. Din vară însă noi vom merge pe mâna unui antrenor străin (Duşan Uhrin junior, n.r.), care şi-a demonstrat valoarea şi credem că ne poate ajuta să ne implicăm serios în lupta pentru titlu.
Mulţumim şi vă urăm baftă...în finala cupei!
Partida o tratăm cu mare seriozitate şi va fi o altă victorie pentru Poli Timişoara. Suntem în mare formă, la fel este şi Universitatea Craiova, dar, cu tot respectul pentru olteni, vom câştiga sâmbătă (mâine - n. r.).
MARIAN IANCU
EDITIE SPECIALA |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
GAZETA DE SUD
Valentin Velcea respectă Ştiinţa
Universitatea Craiova rămâne o echipă iubită
Sport - Marian APIPIE
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Tehnicianul lui Poli Timişoara este convins că formaţia sa nu va avea un meci uşor mâine în faţa Ştiinţei, grupare pe care o respectă pentru performanţele obţinute de-a lungul timpului.
Instalat ca principal la Poli Timişoara la mijlocul acestui retur, Valentin Velcea a reuşit să facă minuni la gruparea pe pe Bega, obţinând cinci victorii consecutive în Liga I şi o calificare în finala Cupei României, după ce a eliminat pe Steaua. Modest, Velcea nu consideră că are meritul principal la acest reviriment al alb-violeţilor şi priveşte orice meci ca pe unul decisiv în îndeplinirea obiectivului impus de conducere.
- Este Poli Timişoara - Universitatea un joc de vacanţă, ţinând cont de faptul că Poli se gândeşte mai mult la finala Cupei, iar Craiova nu mai are nici un fel de emoţie în acest final de sezon?
- Nu ştiu cum priveşte Craiova acest meci, dar pentru Poli este un joc de obiectiv. Pentru noi fiecare partidă contează, având în vedere că trebuie să terminăm în primele şase echipe la finalul campionatului. Timişoara doreşte să facă performanţă, iar când ai un obiectiv impus trebuie să lupţi pentru el. Am văzut Universitatea şi sunt convins că nu ne aşteaptă un meci uşor. De fapt, nici un meci nu poate fi considerat uşor, cel puţin aceasta este mentalitatea noastră.
- Este un duel între cele mai iubite echipe din provincie.
- Este adevărat. Craiova a fost iubită şi va rămâne iubită, la fel ca şi Timişoara. Eu cred că prin ceea ce au realizat aceste echipe de-a lungul timpului şi-au câştigat un loc în istoria fotbalului românesc. Au avut rezultate bune cu echipe puternice de afară, au obţinut performanţe şi pe plan intern şi trebuie să fie respectate pentru acest lucru.
- Vor mai apărea astfel de performanţe?
- Noi trebuie să fim în primul rând mândri că am avut şansa să ne aflăm la aceste echipe, să ne bucurăm de aceste performanţe şi să încercăm să le repetăm. Dar pentru aceasta este nevoie de multe lucruri, nu doar de muncă.
„Universitatea va avea altă faţă în sezonul viitor“
- Cum ţi s-a părut Universitatea în acest sezon?
- Craiova este o echipă bună, care, după părerea mea, s-a descurcat onorabil în acest campionat. Este o echipă tânără, de perspectivă, care sunt convins că din sezonul viitor va avea o cu totul altă faţă.
- Atât Craiova, cât şi Timişoara au tot schimbat antrenorii în acest campionat.
- Este treaba conducerii, nu a mea. Eu am venit la Poli pentru a obţine rezultate şi până acum am avut succes. Meritul este însă al jucătorilor, nu al meu. Situaţia de la clubul Universitatea nu o cunosc şi nu sunt eu cel mai în măsură să vorbesc.
- După această serie pozitivă de rezultate a lui Poli, crezi că vei rămâne antrenor şi în sezonul viitor?
- În primul rând, noi trebuie să ne menţinem cu picioarele pe pământ. De mult nu a mai avut un antrenor aşa o serie de rezultate bune. Nu ştiu dacă mai este nevoie de alt tehnician la vară, este o politică a clubului care stabileşte acest lucru. Eu sunt antrenorul Valentin Velcea, nu preşedintele Marian Iancu ca să pot să stabilesc dacă trebuie sau nu acum alt antrenor principal la Poli. |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Mititelu: «Astfel de rezultate ne dau încredere»
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Luni 14 Mai 2007
• Finanţatorul Ştiinţei e convins că Universitatea va avea un parcurs mult mai bun în sezonul viitor
La sfârşitul partidei Poli - Universitatea, patronul oltenilor a afirmat că este surprins doar de diferenţa mare de scor, nu şi de succesul alb-albaştrilor, scontat, din punctul său de vedere.
“Mă gândeam că vom câştiga, dar nu mă aşteptam la un asemenea scor, cred că nimeni nu putea să se gândească la diferenţa aceasta înainte de meci. I-am simţit şi pe băieţi în vână din primele minute şi a fost o victorie fără drept de apel. Diferenţa dintre noi şi Poli nu este cea reflectată de scor, cele două formaţii sunt apropiate valoric, dar astăzi (sâmbătă - n. r.) cred că băteam orice echipă din România. Nu trebuie să ne culcăm, totuşi, pe o ureche, pentru că mai avem destul până să ajungem unde ne-am propus”, a declarat Adrian Mititelu. Ca toată lumea, şi patronul oltean a apreciat că spectacolul din tribune trebuia să-l completeze pe cel din teren: “Dacă s-ar fi jucat cu public ar fi fost mult mai frumos, fiindcă spectacolul nu este complet fără fani. Oricum, victoria nu cred că ne putea scăpa nici dacă stadionul era plin, deoarece nu cred că era un dezavantaj pentru noi prezenţa fanilor timişoreni.” În privinţa importanţei acestui triumf pentru perspectivă, Adrian Mititelu a precizat: “Am avut şi şansă, fiindcă ne-a ieşit cam totul, deşi am mai ratat alte câteva ocazii mari. Pot spune că s-a mai echilibrat raportul şansă-ghinion şi pentru noi în acest campionat, iar astfel de rezultate ne dau încredere şi ajută această echipă tânără să crească. La anul, deja sunt convins că vom face o figură mult mai frumoasă. Suntem pe calea cea bună şi putem redeveni o forţă în fotbalul românesc.”
După confruntare, Adrian Mititelu a îmbrăţişat jucătorii, felicitându-i pe fiecare în parte, cât şi pe antrenorul Cioroianu.
Pot spune că s-a mai echilibrat raportul şansă-ghinion şi pentru noi în acest campionat, iar astfel de rezultate ne dau încredere şi ajută această echipă tânără să crească.
Adrian Mititelu
Iancu: «Suntem muritori»
Preşedintele lui Poli, Marian Iancu, s-a arătat dezamăgit de modul în care jucătorii săi au abordat partida, dar a ţinut să le transmită că îşi pot spăla păcatele printr-o victorie cu UTA. “Meciul ăsta ne-a demonstrat că suntem muritori. Poate, fotbaliştii se credeau invincibili. Trebuie să luăm partea bună din acest eşec şi să ne mobilizăm pentru întâlnirea cu UTA. Dacă bat UTA, jucătorii vor fi iertaţi de către suporteri”, a menţionat Iancu. (C. S.)
Dina: «Să continuăm şi la anul»
Golgheterul Universităţii, Mihai Dina, a deschis scorul la Timişoara şi continuă forma bună din ultima vreme, chiar dacă în prima repriză a fost retras din nou în centrul liniei mediane, pentru ca Wobay să fie în avanposturi. După dispută, Dina a declarat: “Mă bucur pentru aceste cinci victorii consecutive, în care am avut şi eu o contribuţie cu cele patru goluri marcate, dar important este să continuăm la fel în ultimele două etape şi în campionatul viitor. Nu am mai bătut cu asemenea scor de când evoluam la juniori, ne-a ieşit aproape totul. Dedic golurile din ultima perioadă lui Adrian Mititelu, Florin Cioroianu şi prietenei mele.” (C. S.) |
|
|
|
|
|