.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII » Strategia lui Stanga
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Mon Jul 21, 2008 1:14 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
Strategia lui Stanga
MesajMesaj postat: Fri Sep 07, 2007 2:29 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Ovidiu Stângă: «Vreau să marcăm din consţructie»
de Mario MORCOV
Aparut in ziua de Vineri 07 Septembrie 2007
• Antrenorul alb-albaştrilor motivează pasele înapoi prin deţinerea posesiei balonului şi argumentează că dacă ţii mingea nu ai cum să primeşti gol
Încă de la numirea lui Ovidiu Stângă, mulţi au spus că patronul Mititelu nu a făcut o alegere bună, deoarece în mandatul său anterior jucătorii abuzau de pase înapoi, iar după meciul cu Rapid, din Giuleşti, a aşezat echipa excesiv de defensiv.

În aceste condiţii, principalul Universităţii a dorit să dea asigurări că acum alb-albaştrii vor evolua ofensiv, el fiind un fotbalist tehnic, şi nu se vor baricada în propria jumătate de teren, dar a şi explicat de ce se bazează pe pasele înapoi. “Un lucru este sigur, atâta timp cât mingea este la tine, adică la jucătorii tăi, nu ai cum să primeşti gol. Atunci am jucat în acest stil, pentru că în Divizia B, după 35 de minute de pasat şi ţinut mingea la tine, adversarii cădeau fizic. În Liga I este însă altceva. Spre exemplu, cu Rapid, care are o posesie bună, nu am putut să joc aşa, deci voi evolua în funcţie de adversar, dar importantă este posesia”, a afirmat Stângă.
Tehnicianul craiovenilor a continuat apoi: “Nu este nicio problemă dacă dai pase înapoi, toţi trebuie să fie jucaţi, pentru că este joc de echipă. Apoi, pasând înapoi, scoţi adversarul la joc. Oricum, eu doresc să evoluăm cât mai bine, să avem control asupra meciului şi să marcăm cât mai mult din acţiuni.
Asta înseamnă posesie multă, iar aceasta se construieşte prin pase, nu din bubuit mingi. Băieţii trebuie să lucreze mai mult la pasa decisivă. Chiar dacă întorci mingea, trebuie să ştii când să dai ultima pasă. Oricum, acum, spre deosebire de mandatul trecut, avem atacanţi care să poată profita în faţa porţii.”
Ovidiu Stângă

Eu doresc să evoluăm cât mai bine, să avem control asupra meciului şi să marcăm cât mai mult din acţiuni. Asta înseamnă posesie multă, iar aceasta se construieşte prin pase, nu din bubuit mingi. Băieţii trebuie să lucreze mai mult la pasa decisivă. Chiar dacă întorci mingea, trebuie să ştii când să dai ultima pasă. Oricum, acum, spre deosebire de mandatul trecut, avem atacanţi care să poată profita în faţa porţii.

-Repriza a doua, un coşmar
de Adrian IOSUB
Aparut in ziua de Vineri 07 Septembrie 2007
• Majoritatea înfrângerilor de până acum ale Universităţii au survenit după primele 45 de minute

După prima partidă în calitate de antrenor al Universităţii, cea cu Rapid, Ovidiu Stângă declara că elevii săi au cedat iniţiativa după primele 45 de minute.

Tendinţa observată de tehnician persistă chiar de la începutul sezonului, marile probleme ale alb-albaştrilor în primele şase etape venind în repriza a doua.
Exceptând confruntarea de la Iaşi, atunci când moldovenii au condus şi la pauză, celelalte patru înfrângeri ale Ştiinţei s-au conturat după primele 45 de minute. Jucătorii olteni au intrat la cabine cu un rezultat de egalitate, de trei ori 0-0 şi o dată 1-1, în disputele cu CFR Cluj, Pandurii, Unirea Urziceni şi Rapid, pierzând în final de fiecare dată. Evoluţia mai bună a alb-albaştrilor din primele 45 de minute a fost evidenţiată chiar şi în etapa inaugurală, atunci când Universitatea şi-a asigurat victoria cu Farul încă de la pauză, când conducea deja cu 3-0. De asemenea, nu mai puţin de opt dintre cele 10 goluri încasate de craioveni în primele şase etape au fost marcate după pauză.
Tocmai pentru a-i aduce pe jucători în forma fizică necesară ca să reziste toate cele 90 de minute, Stângă a consacrat prima săptămână de pregătire antrenamentelor fizice, acestea fiind conduse de antrenorul de fitness Thomas Korompai.

Sursa: Editie Speciala
MesajMesaj postat: Tue Sep 11, 2007 1:50 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

«Dacă pierd vestiarul din mână, plec»
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Marti 11 Septembrie 2007
• Ovidiu Stângă a vorbit ieri, preţ de aproape o oră, la TVR Craiova despre situaţia pe care a găsit-o la Universitatea Craiova, despre evenimentele petrecute de la revenirea sa şi despre planurile de viitor.

“Mă aşteptam să găsesc echipa mai bine montată tactic, dar în schimb este mai valoroasă, au mai mare experienţă jucătorii şi sunt şi câteva achiziţii destul de importante. Nu trebuia să fie entuziasm prea mare după acel 4-0 din prima etapă, ci el să fie gestionat bine. Jucătorul român trebuie să fure ce e mai bun de la fiecare antrenor, dar trebuie să fie şi capabil să facă asta. Unii jucători nu dau tot ce pot, trebuiau să ia ce e mai bun de la mine, de la Fane Stoica şi de la Cioroianu. Însă este mult de discutat despre mentalitatea jucătorului român. Am evoluat şapte ani în Occident şi nu am văzut incidente la echipă sau bisericuţe, numai la români se întâmplă aşa ceva. Dacă pierd vestiarul din mână, plec acasă. Eu am avut o mare simpatie pentru Andrei, dar asta nu m-a împiedicat să-l dau afară din teren şi să prefer să joc în 10 oameni din cauză că nu mi-a respectat indicaţiile (în meciul de la Câmpina - n. r.). M-a sunat un prieten din Suedia şi mi-a spus că a auzit că i-am dat un cap în gură unui jucător. Nu a fost un incident profesional, dar acel lucru l-am făcut unui prieten, pentru că aşa îl consideram pe Andrei”, a fost “spovedania” lui Ovidiu Stângă la două săptămâni de la revenirea sa pe banca Universităţii Craiova.

Stângă despre:
...Andrei Ionescu: Ştiu ce se întâmplă cu Ionescu, cum se antrenează el acolo şi ce valoare are şi de aceea mă doare că nu vine la Craiova, pentru că el ar fi de mare folos echipei.

...revenirea lui Stoica şi Gărgălie: Am luat decizia de a-i readuce pe cei doi pentru a avea la dispoziţie întreg potenţialul echipei, fiindcă oricare dintre jucătorii buni se poate dovedi decisiv. Trebuie să mobilizăm toate forţele pentru binele echipei.

...incidentul cu Wobay: Când Wobay nu a vrut să intre pe teren în Giuleşti, a fost un incident de jucător amator, el are mari calităţi, dar nu tolerez asemenea gesturi. Dacă mi se dădea libertate de decizie, eu îl puneam pe liber, nu-l mai acceptam la echipă, renunţam definitiv la serviciile lui. Totuşi, mă gândesc acum să-l folosesc titular cu UTA.

...Tănasă şi ceilalţi atacanţi: Tănasă a dat trei goluri în prima etapă şi apoi s-a accidentat, iar atacanţii care au jucat în locul lui nu au marcat niciun gol. Nu este ceva normal. Când eu m-am accidentat la PSV, Rommedahl mi-a luat locul şi un an şi jumătate nu am mai jucat titular. Tănasă nu este refăcut sută la sută, dar îl vom ajuta să reintre.

...renumirea lui Ciucă drept căpitan: Nu i-am luat banderola lui Costea, pur şi simplu am considerat că trebuie numit alt căpitan. Eu am linia mea, portarul vede foarte bine jocul din spate, Dorel este respectat de pe postul pe care joacă, iar datorită poziţiei sale în teren Costea nu poate să devină un lider, nu poate să vadă bine jocul şi nu consider că trebuie să fie căpitan.

...zvonurile privind posibilitatea înlocuirii sale cu Gerets sau E. Koeman: Dacă vin Gerets sau Koeman, nu m-aş supăra pe mine, chiar m-ar bucura, pentru că s-ar schimba multe lucruri în
bine la Craiova.

Sursa: Editie Speciala
Strategia lui Stanga
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO