.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ISTORIA » Rodion Camataru: interviuri, articole
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Wed Jul 09, 2008 6:19 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
Rodion Camataru: interviuri, articole
MesajMesaj postat: Sat Feb 18, 2006 3:16 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134171 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5189

Cămătaru: „Îl aştept pe Briegel din nou la Craiova!”
Daniel Nanu
Aparut in Gazeta Sporturilor, sambata 18 februarie

Rodion Cămătaru, fostul atacant al Craiovei Maxima şi al "naţionalei" României, nu se mai ocupă de fotbal. E consilier la Consiliul Local Craiova din partea Partidului Democrat. Discută despre investiţii, bugete, drumuri şi iluminat. Despre Universitatea de altădată spune că "trebuie să fii naiv să crezi că se va mai naşte o asemenea echipă". Despre cea de azi refuză să discute prea mult. "Ar fi bine să revină în A, dar deja se vorbeşte despre promovare ca despre o mare mîndrie. Asta e mîndrie pentru Craiova? Pentru Tîrgu Jiu a fost mîndrie anul trecut, înţeleg...".

- Merită Universitatea Craiova situaţia de azi?
- Bineînţeles că nu, dar au fost destui factori care au dus echipa acolo unde e acum.

- Bine, dar Cămătaru, om influent de afaceri, consilier local...
- Ştiu ce vreţi să spuneţi, dar n-are Cămătaru bani să ţină echipa de unul singur. Eu ştiu ce înseamnă o echipă. Iar eu cînd intru într-o afacere, intru dacă ştiu că pot s-o duc. Iar Primăria a prins în bugetul de anul acesta vreo 5 miliarde pentru sport. Eu, personal, n-am stat însă chiar cu mîinile-n sîn. Anul trecut, prin primăvară, am fost contactat de un prieten care m-a anunţat că un puternic om de afaceri vrea să cumpere echipa.

Universitatea putea ajunge la Altex!

- Şi?
- Am avut cîteva discuţii cu Dinel Staicu. Erau negocieri avansate. Atunci nu prea puteam să dezvălui identitatea celui care era interesat. Acum pot. Era vorba de Dan Ostahie, patronul lanţului de magazine Altex. Omul era interesat de numele echipei.

- Şi ce s-a mai întîmplat?
- A plecat o săptămînă în vacanţă, ceva exotic, iar cînd s-a întors nu mai era interesat.

- De ce?
- E greu de spus. Probabil că a fost ceva în genul reacţiei lui Marian Iancu de la Poli, care a spus vizavi de Craiova că "acolo unde e foc, nu trebuie să vii cu benzină"...

Cum a intrat în politică şi în Partidul Democrat

- Cînd aţi intrat în politică?
- În primăvara lui 2004, înaintea alegerilor locale. A tot insistat Marian - Jean Marinescu, fostul prefect de Dolj, care era şeful filialei judeţene a PD. Eu ezitam, plus că pe fir intrase şi socrul meu care era membru PSD şi zicea că dacă tot aleg politica, să intru la ei. Pînă la urmă am ales Partidul Democrat. Am avut eu un feeling că e bine. În toamnă, Alianţa a cîştigat alegerile, iar PD-ul intra la guvernare.

- V-au crescut afacerile de cînd sînteţi consilier?
- Nici o legătură. Am, într-adevăr, afaceri prospere, între care cele mai importante sînt imobiliarele, dar n-am intrat în politică pentru a-mi spori afacerile. La ce şanse dădeau analiştii politici PD-ului în 2004, vă daţi seama că dacă legam politica de afaceri, aş fi intrat în PSD. Vedeţi, eu nici în fotbal nu mor de dragul revenirii. Cei care investesc în fotbal şi mulţi dintre cei care au ales politica au făcut-o pentru bani şi imagine. Eu le am demult pe amîndouă!

„Să jucăm cu Albania în Bănie!”

- Au rămas în istoria fotbalului românesc meciurile Universitatea Craiova - Kaiserslautern din 1983, dar şi duelul Cămătaru - Hans Peter Briegel... Briegel era căpitanul lui Kaiserslautern şi vicecampion mondial atunci. Azi e antrenorul Albaniei...
- Iar Albania e cu noi în grupa de preliminarii pentru Euro 2008. Ce să spun? A fost un duel extraordinar. Bazat pe forţă, dar sportiv în acelaşi timp. Ar fi interesant dacă meciul cu Albania s-ar juca la Craiova. Eu să mă revăd cu Briegel, iar el să mai plece încă o dată învins de la Craiova!

Ce i-a zis Traian Băsescu

- În 2004 aţi mers în campania electorală?
- Inclusiv la uşile oamenilor. Mulţi admiratori ai PSD-ului vorbeau cu noi fiindcă vedeau în mine tot fostul fotbalist. Am fost şi la mitinguri. Şi la cele la care a participat Traian Băsescu. La unul dintre ele a spus oamenilor: "L-am luat pe Cămătaru ca să dea gol PSD-ului!". Om extraordinar de puternic şi de popular.

„Mititelu se agita mult”

- Sînteţi în conflict cu Adrian Mititelu, actualul patron al echipei...
- Pe Mititelu îl ştiu de pe la mijlocul anilor '90. Eu eram preşedinte la Universitatea, iar el organiza galeria... Era băiat săritor, se agita mult... Dar în ce conflict să fiu cu el? Nu sîntem la acelaşi nivel...

- Va duce echipa în Liga Campionilor, aşa cum promite?
- Are atît de mulţi bani?

- A recunoscut că n-are lichidităţi, dar deţine pămînturi.
- Da? Aşa să fie! Prin Craiova se vorbeşte că ar avea mai multe litigii decît terenuri... Săptămîna trecută, o sută şi ceva de oameni au ieşit în stradă la Işalniţa să-şi revendice pămînturile din litigiile cu el. Am auzit că au fost şi la o întîlnire cu Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii. Normal ar fi însă ca, înainte de Ligă, echipa să promoveze în Divizia A...

Last edited by Stiinta on Sun Mar 12, 2006 3:58 am
MesajMesaj postat: Sun Mar 12, 2006 3:57 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134171 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5189

Răsfăţat de un destin perfect

După o carieră strălucită în fotbal, Rodion Cămătaru are tot ce-şi poate dori un om: o familie fericită, afaceri şi politică, avere şi faimă.

Narcis DREJAN
George PĂUNESCU

Golgeter, campion, internaţional, impresar, preşedinte de club, om de afaceri, politician. Acesta este Rodion Cămătaru, călăul Suediei în ’83 şi naşul Angliei în ‘85.
Cami nu mai este implicat în fotbal, deşi îi place să depene amintiri şi să inventarieze succese. Când îl rogi să-ţi povestească de ce a spus adio fotbalului, nu o să-ţi dea niciodată răspunsul pe care-l aştepţi ca jurnalist. “Am văzut cam totul ca pe o afacere după ce m-am retras. Am făcut şcoala de antrenori în Olanda şi am primit diploma de la cel care l-a şcolit pe Johan Cruyff. Cursurile le-am făcut în acelaşi timp cu Andone, însă nu am avut această meserie niciodată în perspectivă. Am vrut să fac bani şi am reuşit în afaceri, dar nu mă consider un om foarte bogat, trăiesc decent. Regret doar că nu am acum 25 de ani să joc în campionatele puternice ale Europei, mai ales că mi-ar fi plăcut Anglia”, sună expunerea lui Cămătaru, un inventar de viaţă. Nici meseria de impresar nu i-a oferit prea mari satisfacţii, deşi a scos bani şi de acolo şi a fost aproape de a-l duce pe Adrian Mutu la PSV Eindhoven: “Jucând în Olanda, aveam acolo relaţii şi eram apreciat. I-am dus pe Mitriţă, Guşatu şi Constantinovici la Heerenveen, iar PSV m-a întrebat de Mutu. Oferea cam trei milioane de dolari pe Mutu, însă Giovani l-a dus la Inter. Mi-am dat seama că pierdeam mult timp ca agent FIFA, iar când s-a transferat dreptul de licenţă al impresarilor către federaţii, am hotărât să mă retrag”.
Cămătaru a declarat pentru ProSport că a reuşit în 1989 să plece în Belgia, pentru că avea 30 de ani şi a profitat de aprobările pe care le-a făcut Valentin Ceauşescu lui Victor Piţurcă şi lui Tudorel Stoica: “300.000 de dolari a plătit Charleroi pentru mine, dar aceşti bani nu i-am văzut eu, ci Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică. Ei luau banii. Nu m-a atras apoi să mai joc în ţară, pentru că nu mai aveam motivaţia din tinereţe. Am plecat la 30 de ani din România şi am jucat până la 35. M-au ţinut picioarele”.

Şi-a adus restaurant tocmai din China!
În urmă cu opt ani, Rodion Cămătaru a plecat în China cu gândul să cumpere ce are nevoie pentru un restaurant cu specific asiatic. “Tot ce găsiţi în «Dragonul de Aur» este luat din China. Le-am adus cu un vagon container pe vapor şi îmi amintesc că se uitau toţi chinezii la mine că nu mai văzuseră un om aşa de înalt. Ţin minte că aveam 120 de kilograme atunci şi, mergând la cumpărături, mi-a fost imposibil să găsesc încălţăminte sau haine pe măsura mea în China. Am adus de acolo chiar şi bucătari, iar când vor să plece înapoi, mă duc şi eu şi iau alţii. Pentru a înţelege bucătarii ce voiau clienţii, le-am scris în română şi în chineză cu numere în dreptul mâncării, iar bucătarii imediat prepară”, povesteşte Cămătaru.
Acesta găteşte în week-end mâncare chinezească, rareori consumând preparate tradiţionale româneşti.

CĂMĂTARU despre...
... COPII
“Alexandra şi Roxana sunt viaţa mea. Alexandra are 20 de ani şi este studentă la Facultatea de Litere, Relaţii Publice şi Comunicare, iar Roxana are doar 16 ani şi este elevă la Colegiul Naţional ”Carol I”. Nu am ce să le reproşez, pentru că sunt fete deştepte şi frumoase. Mă mândresc mult cu ele”
... POLITICĂ
“Nu am intrat în politică să fac bani, ca alţii. Eu deja am tot ce-mi doresc. Am luat-o ca pe o provocare. Doream să lucrez în administraţia publică. Am un salariu de două milioane la Primărie, pe care-l donez. Nu-mi place să fac politică, doar să ajut oamenii, iar meseria de consilier local chiar mi se potriveşte”
... IDOLI
“Am vrut dintotdeauna să ajung ca Ion Oblemenco. Când eram mic, plecam de la Strehaia să-l văd cum înscria pe Centralul din Bănie. Am încercat să-l copiez şi cred că am reuşit câtuşi de puţin. Din fotbalul internaţional mi-a plăcut Maradona şi nu cred că se va naşte un alt jucător cu talentul lui”

Viata in numere
1 a câştigat o dată Gheata de Aur a Europei, în 1987, când a marcat 44 de goluri pentru Dinamo
2 titluri de campion are Cămătaru în palmares, ambele cu Universitatea Craiova (sezoanele 1979-1980 şi 1980- 1981)
3 este numărul cluburilor la care a activat ca jucător: Progresul Strehaia, Universitatea Craiova, Dinamo, Charleroi şi Heerenveen
47 de meciuri a jucat Rodion în cupele europene cu Ştiinţa şi Dinamo, marcând de şapte ori
de ani
48 va împlini Cămătaru la data de 22 iunie
75 de selecţii are Rodion Cămătaru la echipa naţională, pentru care a înscris 22 de goluri
198 reprezintă numărul golurilor marcate de Cami în Divizia A, în 15 sezoane
422 de meciuri a disputat Cămătaru pentru echipele de club, din care 377 în Divizia A, 29 LA Charleroi şi 16 la Heerenveen

Povestea Ghetei de Aur
Trofeul obţinut în 1987, pe când juca la Dinamo, a provocat multe comentarii şi controverse. “M-am bătut atunci cu austriacul Toni Polster. El a dat 39 de goluri, eu 44. Se poate să fi fost directivă de partid, dar să ştiţi că nimeni nu s-a dat la o parte ca eu să dau gol. Nu m-am rugat de adversari să mă lase. Cine poate şti cum o fi ajuns şi austriacul la 39 de reuşite? Ţin minte că Polster a refuzat să vină la festivitatea de la Monte Carlo, dar acolo mie nu mi s-a reproşat nimic”.

Sursa: PROSPORT
MesajMesaj postat: Thu Jun 22, 2006 4:07 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134171 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5189

„Ce sa sarbatoresc, ca imbatrânesc?!“
Ion JIANU

Chiar daca „se da batrân“, Camataru (dreapta) are o forma fizica de invidiat
„Gheata de Aur“ a Europei prevede la aceasta editie a CM reeditarea finalei de la Cupa Mondiala din 2002, Germania - Brazilia.

Atât la Universitatea Craiova, cât si la Dinamo, Charleroi si Heerenveen, Doru Radian Camataru a fost unul dintre vârfurile complete si eficace ale anilor in care olteanul din Strehaia a facut cariera stralucita. A jucat in Divizia A din România in 378 de partide oficiale, marcând 198 de goluri, fiind golgheterul campionatului intern in 1987. Cu cele 44 de goluri inscrise in acea editie de campionat, Camataru, pe atunci la Dinamo, a câstigat Gheata de Aur. In clasamentul all-time al golgheterilor români, Camataru este al doilea, dupa Dudu Georgescu. „Cami“ a dat satisfactie si in echipa nationala - 75 de selectii, 22 de goluri. Microbistii din acei ani isi mai amintesc de cel putin doua reusite ale lui Camataru care au fost generice TV: cea de pe „Rasunda“ (Suedia - România 0-1, iunie 1983) si cea de pe „Wembley“ (Anglia - România 1-1, septembrie 1985). S-a retras din fotbal in Olanda, la Heerenveen, stadionul local purtând pentru o zi, aceea a retragerii, numele de „Camataru“, fiind si acum iubit acolo. A devenit om de afaceri, iar pentru o scurta perioada a fost presedintele Universitatii Craiova, apoi impresar FIFA, in prezent preferând sa „joace“ numai in lumea afacerilor. Astazi, Camataru implineste 48 de ani. „Nu-mi mai sarbatoresc ziua de nastere... Pai, ce sa sarbatoresc? Ca imbatrânesc?!“, a afirmat fostul atacant al „Craiovei Maxima“. Despre Cupa Mondiala din Germania, Camataru a indicat cele patru echipe care ar putea ajunge in cele doua finale: Brazilia, Germania, Spania, Argentina. „Germania imi place din ce in ce mai mult. Are forta, joaca tot mai bine. In plus, are si suportul publicului. S-ar putea ca la aceasta editie a Cupei Mondiale sa se reediteze finala din 2002, Germania - Brazilia. Trebuie luate in considerare si celelalte doua nationale, Spania si Argentina“, a completat Camataru.

Gazeta de Sud
Rodion Camataru: interviuri, articole
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ISTORIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO