Stiinta
|
| Site Admin |

|
133895 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5183 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Am preluat din Revista presei (cu scuzele de rigoare pentru bluescorpion) un articol din Ziua, Ianuarie 10, despre 'biznismenul' care s-a cocotat in fruntea Stiintei.
"Semnaturile penale ale lui Staicu
Cazul Njock este ultimul dintr-o lista lunga a patronului craiovean * Staicu a fost dovedit de juristii FRF ca a falsificat un ordin de plata in "cazul Frunza" * Lui Randjelovic i-a modificat salariul pentru ca sarbul, implicat intr-un proces de divort, voia sa-si ascunda veniturile reale de la Universitatea * PNA l-a facut scapat pe Staicu in scandalul BIR
Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova, a discutat sambata cu atacantul Jeremie Njock, care a semnat cu formatia belgiana Mons, pentru a-l convinge sa revina asupra deciziei de a parasi gruparea olteana. "Am avut o discutie cu Njock. Cred ca, in proportie de 50 la suta, l-am facut sa se razgandeasca si sa se intoarca la Craiova. I-am spus ca acel act pe care el l-a prezentat la Mons era valabil 45 de zile, iar eu i l-am dat in vara, insa oricum nu era inregistrat la LPF, deci nu are nici o valabilitate", a explicat Staicu. Patronul Universitatii a adaugat ca spera ca Njock sa se prezinte la reunirea lotului in vederea returului campionatului, pentru ca, in caz contrar, nu ii va fi eliberata "cartea verde". "Va sta pe tusa pana in vara lui 2007, cat are contract cu Universitatea", a mentionat Staicu. Site-ul oficial al lui Mons a anuntat joi ca atacantul camerunez Jeremie Njock a semnat un contract pe doua sezoane si jumatate cu echipa belgiana. Problema cu Njock nu este prima de acest gen in care este implicat patronul Craiovei. Acesta are antecedente, unele chiar cu iz penal, in mai multe "inginerii" financiaro-fotbalistice, cea mai cunoscuta fiind "scandalul Frunza". Adrian Porumboiu a declarat in decembrie 2004 ca Staicu a trimis catre FC Vaslui, prin banca, un ordin de plata fals, in care numele lui Sorin Frunza era trecut pe un act de pe care fusese sters numele altui jucator adus de Craiova, sarbul Jovanovic. "Nu m-am mirat cand a fost chemat la PNA, m-am mirat cand i s-a dat drumul!", spunea Porumboiu. Mai mult, juristii FRF si LPF care au judecat cazul au dat dreptate Vasluiului, desi Dinel Staicu a sustinut ca ordinul de plata era legal! Cu toate acestea, desi cazul a fost discutat cateva saptamani in presa, nici un organ de control nu a anchetat falsul in acte facut de Staicu. De asemenea, in urma cu un an, Staicu i-a semnat sarbului Randjelovic, venit la Universitatea, un act prin care confirma ca acesta primeste 1000 de dolari pe luna, desi la LPF era inregistrat un contract de 10.000 de dolari pe luna. Actul ii era necesar sarbului intr-un proces de divort, pentru a plati mai putini bani fostei sale sotii. Ulterior, Staicu a inregistrat hartia cu salariul de 1000 de dolari la LPF, dupa care l-a dat afara pe Randjelovic! Recent, Staicu a mai fost implicat intr-o astfel de afacere, cand, dupa ce i-a cedat echipa lui Adrian Mititelu, a revenit dupa cateva zile recuperand clubul si laaudandu-se ca l-a "tepuit" pe fostul sau partener cu trei milioane de dolari. De remarcat ca organele abilitate nu au intervenit in nici unul dintre aceste cazuri, desi Dinel Staicu a fost cercetat de Parchetul National Anticoruptie in cazul falimentarii Bancii Internationale a Religiilor. Staicu a fost acuzat de mai multe infractiuni, insa impotriva sa nu s-a luat nici o masura. "
Marius Gherghe
Ziua, Ianuarie 10 |
|