.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ISTORIA » SILVIU LUNG
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Jul 19, 2008 9:45 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
SILVIU LUNG
MesajMesaj postat: Sat Jan 07, 2006 3:50 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Silviu Lung crede ca Universitatea nu are adversar pe teren
„Sunt ingrijorat de «organizarea» pretendentelor la promovare!“
Ion JIANU
Aparut in Gazeta de Sud-7 ianuarie

Minerul Motru a terminat turul pe locul sapte, antrenorul Silviu Lung fiind multumit de parcursul elevilor sai. In aceasta iarna, Tibi Lung, trimis de Pandurii sa joace la Minerul, este posibil sa paraseasca echipa antrenata de tatal sau.

- Cum apreciati turul Minerului Motru?

- Per total, ca antrenor, sunt multumit de baieti. Iar daca in ultimul meci al turului, cel cu Unirea Urziceni (0-1 - n.r.), am fi invins, m-as fi declarat foarte multumit.

- Ar fi putut invinge Minerul pe Unirea?

- Da, da...

- Obiectivul echipei s-a schimbat?

- Asa cum am afirmat la inceputul acestei editii de campionat, obiectivul Minerului Motru ramâne salvarea de la retrogradare. Acest campionat, 2005/2006, este unul foarte dificil deoarece, reamintesc, retrogradeaza sase echipe din fiecare serie, plus inca una. Asa ca lupta pentru mentinerea in Divizia B va fi una de... lupta. In opinia mea, toate formatiile de la locul sase in jos pot retrograda! Argumente? Intre echipa de pe locul sase si cea de pe locul 11 (retrogradabil) exista o diferenta de doar sase puncte, ceea ce nu inseamna foarte mult. Vorbim acum despre o situatie pur ipotetica. Pe mine nu ma intereseaza decât echipa mea, Minerul.

„Imi trebuie doi atacanti si un aparator“

- Vor fi modificari in lot?

- Cum spuneam, sunt foarte multumit de lot. Mi-ar mai trebui insa un jucator la inchidere si doi atacanti. Pe 11 ianuarie reincepem pregatirile, iar in jurul datei de 22 ianuarie plecam intr-un cantonament centralizat.

- Cum a decurs colaborarea antrenorului cu oficialii clubului?

- Foarte bine. Totodata, am colaborat bine si cu conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu.

- Cum caracterizezi acel moment din tur când ti-ai dat demisia pentru o zi, inaintea meciului Minerul - Universitatea?

- Nu raspund la aceasta intrebare. De ce? Nu-i vad sensul. Au fost unele probleme create artificial, de care nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte. Nu-mi plac scandalurile si nici cei care le cauta.

- Intrebarea mea nu are tenta de scandal!

- Stiu... Acesta-i insa adevarul, cel pe care ti l-am spus.

„Tibi decide daca pleaca de la Motru“

- Te desparti de Tibi Lung, care ar putea pleca de la Motru?

- Am mai spus-o, decizia ii apartine in exclusivitate lui. Este un baiat matur si niciodata nu a depins de mine. Asta este o falsa impresie, Tibi intotdeauna a trait pe picioarele lui. Va lua hotarârea pe care o va crede el de cuviinta.

- Ce zici de echipa ta de suflet, Universitatea?

- Am fost printre putinii care, in vara, am afirmat ca, o data cu inceperea campionatului, Universitatea va avea cu totul si cu totul alta fata. Si nu m-am inselat. Craiova joaca intr-adevar un fotbal de calitate si incearca sa-si impuna jocul in toate partidele. Si asta este un lucru deosebit, adica acela de a-ti impune propriul tau joc.

- Cu alte cuvinte, vezi Universitatea iarasi in Divizia A...

- Cred in repromovarea Universitatii, dar va fi greu. Va fi un retur de foc! Insa ma sperie doar „organizarea“ celorlalte pretendente la promovare, nu jocul in sine al Universitatii.
MesajMesaj postat: Wed May 17, 2006 2:06 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134485 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5195

Sport
La 50 de ani, legenda Universităţii poate fi iarăşi între buturile echipei la meciul revenirii în Divizia A

LUNG, LEGITIMAT LA “U”
de Valentin PRIBEANU

Aparut in ziua de Miercuri 17 Mai 2006
• Interviu
• La 50 de ani, portarul “Craiovei Maxima” ar putea apăra poarta grupării din Bănie

Va împlini anul acesta frumoasa vârstă de 50 de ani, a slujit cu credinţă decenii de-a rândul culorile alb-albastre, se antrenează şi acum cot la cot cu cei tineri, nu-i dai anii şi este gata oricând să ajute Universitatea cu tot ceea ce poate. Acesta este portretul de acum al legendarului portar al “Craiovei Maxima”, Silviu Lung (foto). Anii parcă nu şi-au lăsat amprenta asupra lui, iar în prezent, când o situaţie de conjunctură, cauzată de suspendarea lui Bornescu şi de accidentarea lui Silviu Lung-jr., îi cere să apere din nou buturile Universităţii nu ezită să o facă. El a fost legitimat de oficialii Universităţii şi va fi pe banca de rezerve la partida de vineri, cu Inter Sibiu, una care trebuie să consfinţească revenirea în Divizia A. Totodată, disputa de la Tg. Jiu se poate constitui într-o reparaţie morală pentru un mare om, căruia în urmă cu aproape 13 ani, când spunea adio fotbalului, ce-i care conduceau destinele Universităţii nu s-au sinchisit să-i organizeze un meci de retragere.

Silviu Lung nu a mai apărat într-un meci oficial de 13 ani.

Bună ziua, domnule Lung, ce faceţi?
Tund iarba acasă, mă antrenez ca să mă pun la punct cu condiţia fizică până ajung la antrenament (după-amiază - n. r.), că poate intru şi eu la Tg. Jiu, în locul lui Mihai (Neagoe - n. r.).
Este greu să reveniţi iar pe teren după o absenţă atât de îndelungată?
Nu! Oricum, la cei 50 de ani ai mei am o condiţie fizică foarte bună. Nu-mi este deloc greu.
Totuşi, nu aţi mai apărat de ceva vreme.
Într-adevăr, sunt vreo 13 ani de când nu am mai jucat, dar dacă va fi nevoie să intru nu va fi nicio greutate.
Dacă veţi şi juca, va fi un meci de retragere pentru dumneavoastră?
Cu siguranţă. Iar ideea avută de actuala conducere este o palmă dată tuturor, mai ales că noi, cei care am jucat în “Craiova Maxima”, nu am avut parte de aşa ceva.
Ce ar fi însemnat să fiţi rezerva fiului?
Nu-mi pot da seama, cred că ar fi fost un caz unic în istoria fotbalului. Nu am mai auzit de ceva asemănător. Oricum, acest caz cu mine rezervă este unul aparte, apărut în urma problemelor de efectiv cu care se confruntă Universitatea acum, când Mircea Bornescu este suspendat, iar Silvică, accidentat.
Vă gândeaţi vreodată că veţi fi măcar rezervă la Universitatea în Divizia B?
Niciodată! Dar nu contează, important este că voi pune şi eu cum voi putea umărul la renaşterea Universităţii. Nu cred că voi intra să joc, dar voi ajuta echipa aşa cum voi putea, chiar dacă rău-voitorii nu privesc cu ochi buni situaţia. Dacă va fi cazul să intru, nu mă voi face de râs, din contră!
MesajMesaj postat: Sun Jul 23, 2006 5:01 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Îngerul păzitor al Craiovei Maxima

De numele lui Silviu Lung se leagă performanţele Ştiinţei şi ale naţionalei din anii 80. Fostul portar regretă încă meciul cu Cehoslovacia, care a aruncat o umbră asupra carierei sale şi îi acuză dur pe contestatarii fiului său, Tibi.

George PĂUNESCU
Silviu Lung nu a fost niciodată un om care să se mulţumească cu puţin. Astăzi, la aproape 50 de ani, şi după o carieră strălucitoare de 23 de ani, portarul Craiovei Maxima a ajuns, în prezent, antrenor cu portarii la Al-Ain, formaţia pregătită de Anghel Iordănescu.
Ca fotbalist, a câştigat cam tot, campionate şi Cupe ale României, a jucat o finală de Cupa Campionilor, s-a calificat cu echipa naţională la două turnee finale, Europeanul din 1984 şi Mondialul din 1990. Şi pe un ton trist ne spune: “Când te gândeşti că ai fost sus pe un soclu şi toţi ţi se inchinau, te pri­veau ca pe un idol, simţi ceva extraordinar, dar acum, după ce toate au trecut, iar eu nu mai sunt în poartă, lumea te uită. Evit să rememorez trecutul pentru că devin trist, mai ales când răsfoiesc albumele cu fotografii”.
Nea Silviu, cum îi spun toţi, nu mai are rude apropiate la Carei, acolo unde s-a născut şi a început fotbalul. Ardeleanul din el a murit puţin câte puţin în fiecare an. Vii mai sunt doar un uşor accent şi mina blândă pe care o afişează. S-a ataşat de Craiova, locul în care a cunoscut faima şi s-a realizat din toate punctele de vedere. Acum este un oltean get-beget. Stă în curtea casei şi se laudă că a reuşit să reziste cu succes mariajului cu o olteancă, Mariana.
Dacă stai de vorbă cu Silvică despre ca­­rie­ra lui, e posibil să nu termini într-o săp­­tămână. Pentru noi s-a oprit la câteva cli­pe memorabile, cum ar fi semifinala cu Ben­fica, transferul său la Steaua, problema dopajului din 1983 şi, inevitabil, acel 2-5 cu Cehoslovacia.
“După episodul Kosice au măturat toţi cu mine pe jos. Normal, portarii o păţesc cel mai des. Uitaţi-vă la Andoni Zubizarreta, care a fost criticat după meciul cu Nigeria din 1998 şi toţi au uitat câte lucruri bune a făcut pentru Spania. Asta am păţit şi eu, dar şi fiul meu, Tibi. Când a greşit, a fost lovit mai rău decât orice portar din România, pentru că toţi îl priveau ca pe copilul lui Silviu Lung. Nu cred că merita o asemenea critică. E foarte greu să fii portar, pe umerii tăi apasă greul, în spatele tău nu mai e decât plasa. Ai greşit, ai pierdut tot, şi lumea te îngroapă după un singur meci”, mai spune Silviu Lung.

“Zoli Crişan a vrut să moară”

Unul dintre cei mai buni prieteni din echipa Craiovei Maxima ai lui Lung a fost un alt ardelean, Zoltan Crişan. “Noi doi am venit la Craiova ardeleni, dar cu trecerea timpului ne-am transformat în olteni. L-am susţinut enorm pe Zoli Crişan, dar omul acesta a fost distrus de nevasta lui. Crişan a vrut să moară! Pentru că în spital doctorii îi spuneau să lase ţigareta şi băutura, el le avea la piciorul patului. I-am dat mai mulţi bani, Balaci chiar l-a luat în străinătate secund, dar sunt convins că Zoli nu mai dorea să tră­iască”, a explicat Sil­vică drama fostului internaţional, decedat în 2003.

Nu are spirit de afacerist

Lung a încercat să se implice şi în afaceri, dar şi-a dat seama că nu este făcut pentru aşa ceva.
“Mai demult, când jucam, am cumpărat o moară, însă nu am avut timp să mă ocup. Apoi am început o altă afacere, cu lenjerii, dar nu mi-a ieşit. În schimb, Sorin Cîrţu şi Rodion Cămătaru reuşeau să facă bani din orice. În afaceri ai nevoie de oameni de încredere, dar eu nu cred decât în familia mea”, a afirmat Lung, ai cărui copii, Silviu (foto) şi Tibi, sunt portari la Craiova.

“Nu ne-a dopat nimeni cu Benfica”

Actualul antrenor cu portarii de la Al-Ain vorbeşte despre episodul România – Italia, în care se spune că mai mulţi jucători ar fi fost dopaţi.

Narcis DREJAN
Dacă mai mulţi fotbalişti şi condu­că­tori ai Universităţii sunt convinşi că au primit medicamentaţie interzisă înainte de meciul cu Italia, decisiv pen­tru cali­fi­carea la EURO 1984, Lung nu este de acord cu această ipoteză.
PRO Este adevărat că aţi fost dopaţi la Bucureşti, înainte de meciul România – Italia, şi de aceea s-a simţit oboseala în partida cu Benfica?
LUNG Eu nu am jucat în meciul cu Italia, pentru că făcusem o disjuncţie, dar am fost în lot. Era aproape toată echipa Craiovei convocată şi vă garantez că nu ne-au dat nimic interzis. Hai să fim serioşi, vitaminizare se făcea la toţi jucătorii, iar medicii ne spuneau ce primim. Am fost foarte obosiţi cu Benfica din cauza organizării. Ne-au trimis acasă de la Bucureşti cu o rată vai mama ei. S-a stricat pe drum, iar şoferul, pe care-l chema Ciocan, nu avea nici măcar un ciocan în trusa de scule. S-au făcut foarte multe greşeli de organizare şi noi am ratat calificarea în finala Cupei UEFA cu Universitatea.
PRO Revenind la carieră, nu aţi fost un expert al penalty-urilor. De ce?
LUNG Cam aşa e... S-a văzut şi la Italia 1990, la meciul cu Irlanda, dar şi la al­tele. Totuşi, am adus câteva calificări Cra­iovei, după ce am scos câte un penalty, cu Dinamo, Hajduk Split şi Betis Sevilla.
PRO Ştefan Andrei spunea că Ştiinţa voia să renunţe la serviciile lui Lung, dar a apărut acel meci cu Bordeaux...
LUNG În 1979 am avut hepatită şi nu ştiam dacă o să mai joc fotbal. Îmi amintesc că gafam, dar urcuşul meu în carieră a început de la 3-1 cu Fiorentina. La pauză, italienii conduceau cu 1-0, Balaci a urlat la mine, că aşa era el, cu gura mai mare, dar nu m-a deranjat. M-am supărat că Mircea Rădulescu se băga în seamă, acuzându-mă de golul primit şi i-am şi spus: "Auzi, dar mata nu ai altă treabă, ce te bagi la noi?".
PRO V-a adus Securitatea la Steaua?
LUNG O tâmpenie. Eram la mare şi Tică Dănilescu m-a întrebat dacă vreau să vin la Steaua, iar eu am acceptat. Asta a fost tot, iar în acel an am câştigat Cupa şi campionatul cu ei şi am jucat o finală de Cupă a Campionilor, chiar dacă am pierdut-o ruşinos. Steaua mi-a promis atunci că după doi ani voi pleca în străinătate şi am ajuns la Logrones.

Sursa: Prosport
MesajMesaj postat: Wed Nov 29, 2006 5:23 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134485 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5195

Mereu lnga Stiinta

UNIV. craiova Revenit din Emiratele Arabe Unite, fostul antrenor cu portarii al alb-albastrilor, Silviu Lung, i lauda pe copiii lui Stefan Stoica.

Silviu Lung s-a ntors de curnd la Craiova, dupa ce vreme de aproape cinci luni a pregatit portarii lui Al Ain n Emiratele Arabe Unite.

Fostul portar al Craiovei Maxima a povestit pentru ProSport de Oltenia ce a reprezentat experienta petrecuta la Al Ain, localitate aflata la 120 de kilometri de Dubai. Cnd am ajuns acolo, am preluat echipa, transferurile erau deja efectuate, noi am facut tot posibilul. Jucatorii straini fac diferenta n acest campionat, iar ai nostri nu prea ne-au ajutat. Oamenii de la Al Ain s-au comportat exemplar cu noi si nu existau reguli stricte, asa cum se mai aude pe la noi, dar n fotbal, cnd nu ai rezultate, antrenorii sunt primii sacrificati. Trebuie sa mergi mai departe si cnd esti demis, a declarat Silviu Lung, care a lucrat n Emirate alaturi de Anghel Iordanescu, de Valeriu Rachita si de preparatorul fizic Ciprian Panait.
Considerat unul dintre cei mai mari portari romni ai tuturor timpurilor, Lung si-a amintit de marea lui dragoste, Universitatea Craiova, echipa pe care a urmarit-o meci de meci din Asia. Ma bucur ca exista stabilitate financiara la Universitatea Craiova si vad ca Fane Stoica a facut o treaba excelenta. Pe aceasta cale vreau sa-l felicit, dar sa nu uitam si lucrurile bune pe care le-a adus Ovidiu Stnga la echipa. Ramn la convingerea ca Mircea Bornescu se numara printre primii patru portari din Liga I si ma bucur, de asemenea, de revenirea la Stiinta a lui Stefan Crisan, a ncheiat Lung, convins fiind ca Stiinta nu va avea probleme la retrogradare n acest campionat.

Sursa: Prosport
SILVIU LUNG
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ISTORIA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO