.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII » Stefan Stoica, antrenorul Universitatii Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Jul 19, 2008 9:43 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri

Este Stefan Stoica antrenorul potrivit pentru Stiinta?
Da
75%
 75%  [ 6 ]
Nu
0%
 0%  [ 0 ]
Nu stiu
25%
 25%  [ 2 ]
Total Voturi : 8

Stefan Stoica, antrenorul Universitatii
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 12:07 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

EDITIE SPECIALA
Ştefan Stoica esteantrenorul Universităţii

de Cosmin STAICU

Aparut in ziua de Luni 25 Septembrie 2006
• “«Ştiinţa» trebuie să aibă un stil al ei”
• Ştefan Stoica este convins că poate aduce Universitatea pe linia de plutire

Finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, a decis ieri dimineaţă, după o noapte de nesomn şi mai multe discuţii, noii componenţi ai băncii tehnice a alb-albaştrilor. Antrenor principal va fi Ştefan Stoica, el urmând a fi ajutat de Daniel Mogoşanu, în calitate de secund, şi de Ştefan Crişan, ca antrenor cu portarii. Crişan a apărat buturile grupării craiovene la finalul anilor ‘80, părăsind Bănia în vara anului 1990, pentru un transfer în Germania, la Nurnberg, unde a fost secundul lui Andreas Kopke. Cei doi Fane de pe banca tehnică a Universităţii sunt cumnaţi. “Grecul”, cum i se mai spune lui Stoica, va sosi azi în Bănie, urmând a fi prezentat într-o conferinţă de presă. Stoica, tehnician care a semnat un contract pe doi ani, va fi ajutat şi de Aurică Beldeanu, care va deţine funcţia de director tehnic, el având categoria de antrenori A. Deşi după meci a fost anunţat că va rămâne la echipă, antrenorul cu portarii, Papp-Deac, va părăsi Universitatea, în urma venirii lui Ştefan Crişan. El îşi va rezilia contractul cu gruparea alb-albastră pe cale amiabilă.

Ce înseamnă această numire pentru Ştefan Stoica?
Un vis, ca pentru oricare dintre foştii jucători ai Universităţii Craiova. În viaţă ţi se întâmplă puţine lucruri frumoase, iar acesta este unul dintre ele pentru mine. Am acceptat propunerea fără să mă gândesc prea mult. Mi se pare normal să ajutăm echipa care ne-a lansat, care ne-a ajutat să ieşim în lume şi să ne realizăm. Obiectivul este salvarea de la retrogradare, nu trebuie să mai vorbim vreodată de Divizia B la Craiova.
Ce ştiţi despre actualul lot al Universităţii?
Am urmărit echipa şi anul trecut, când eram la Steaua, şi am fost cu ochii pe băieţi şi de aici, din Cipru. Prind toate programele româneşti şi sunt la curent cu ce se întâmplă la Universitatea. Sigur, nu cunosc în amănunt echipa, dar o voi face din mers, pentru că timp de acomodare nu este. E şi pentru mine o ocazie deosebită să antrenez Craiova şi vreau să profit de ea.
Situaţia în clasament nu este tocmai încurajantă şi nici atmosfera din jurul echipei...
Ştiu, dar nu mă sperii. Dacă nu suntem uniţi ne va fi foarte greu. E într-un fel logic să fie interese în jurul echipei, pentru că Universitatea este un nume mare. Însă nu putem redresa situaţia decât prin muncă şi seriozitate. Îi anunţ deja că vor fi cel puţin trei antrenamente duble pe săptămână. Trebuie să eliminăm acele greşeli, să jucăm modern, agresiv, pe atac, să nu dăm posibilitatea adversarului să ne pună în dificultate. O să-i doară pe adversari ca să ne bată, pentru că o să ne vindem scump pielea. Trebuie să jucăm cu dăruirea aceea fantastică a oltenilor.
La plecare, fostul antrenor, Costică Ştefănescu, a afirmat că echipa nu poate îndeplini nici baremul...
Nu vreau să intru în polemică, mai ales că îl respect foarte mult pe Costică Ştefănescu, dar trebuie în primul rând să faci echipă. Degeaba vorbeşti de valori individuale dacă nu ai echipă. Putem să aducem 17 jucători foarte buni, asta nu înseamnă că am făcut rost de o echipă bună. Nu contează neapărat sistemul de joc, acesta se poate schimba chiar şi în timpul jocului, dacă există o organizare eficientă. Echipa trebuie să aibă un stil al ei, un stil pe care Universitatea îl avea odată şi pe care l-a pierdut.

Secundul lui Protasov şi al lui Andone
Fane Stoica s-a născut pe 23 iunie 1967 la Negoeşti, în Dolj. În cariera sa a jucat la Universitatea Craiova (1986-1991, 1995), Larissa (1991-1995), PAE Veria (1996-1999, 2000-2001) şi Steaua (1999-2000). A evoluat în două meciuri şi pentru echipa naţională a României. A fost campion cu Universitatea în 1991 şi a marcat unul dintre golurile ultimei victorii a “Ştiinţei” în Ghencea, 2-1 pentru “Ştiinţa” în 1989. Stabilit în Grecia, la Veria, Stoica s-a apucat de antrenorat imediat după ce a încheiat conturile cu cariera profesionistă. Veria, ajunsă în liga a patra, l-a desemnat în 2003 şeful compartimentului de copii si juniori. În 2004, Stoica a preluat echipa Kilkisiakos, de lângă Salonic, care evolua în Divizia D elenă, eşalon similar cu liga judeţeană din România, apoi a fost numit antrenor principal la Veria, în liga a doua. În 2005 a fost secundul lui Oleg Protasov la Steaua, iar din toamna trecută îndeplineşte aceeaşi funcţie pe lângă Ioan Andone la formaţia cipriotă Omonia Nicosia. (C. S.)

În discuţii mai erau Cârţu, Săndoi şi Bergodi
În afara lui Ştefan Stoica, în cărţi pentru a prelua funcţia de antrenor la Universitatea Craiova au mai fost antrenorul Timişoarei, Sorin Cârţu, selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, şi fostul tehnician al lui FC Naţional, italianul Cristiano Bergodi. “Cârţu nu putea veni, deoarece are angajament la Poli, iar Emil Săndoi este implicat într-un proiect la naţionala de tineret. Am avut aşadar de ales între Bergodi şi Stoica. Dacă era pauză competiţională aş fi mers pe mâna italianului, pentru că ar fi avut timp să se acomodeze, să cunoască lotul. În schimb, Fane Stoica e născut aici, cunoaşte echipa şi atmosfera”, a declarat finanţatorul Adrian Mititelu. (C. S.)
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 12:15 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

GAZETA DE SUD

Mititelu a scos „asul din mâneca“
Fane Stoica, principal
Alexandru VIRTOSU

Fane Stoica spera sa redea zâmbetul suporterilor Stiintei
Dupa 0-2 cu Otelul Galati, finantatorul Universitatii Craiova a gasit imediat inlocuitori pentru Costica Stefanescu, Ovidiu Stinga si Nae Ungureanu.

La doar câteva ore dupa demiterea lui Costica Stefanescu, Ovidiu Stinga si Nae Ungureanu, finantatorul Stiintei a rezolvat problema staff-ului tehnic. Adrian Mititelu a hotarât sâmbata noapte sa-l numeasca pe Stefan Stoica in functia de antrenor principal al Universitatii, fostul jucator al Stiintei din anii '90 acceptând propunerea pe loc. „Fiul risipitor se intoarce pentru ca ma simt dator fata de Universitatea, de pe urma careia am mâncat 15 ani o pâine. Astazi (ieri - n.r.) ma voi intâlni cu conducerea Omoniei sa rezolv problemele in Cipru, apoi plec la Craiova. Voi semna pe doi ani cu Universitatea, pentru ca fotbalul nu se face in rate, ci este nevoie de timp. Sunt convins ca vom pune echipa pe picioare“, a spus ieri Fane Stoica.

Fostul secund al lui Ioan Andone de la Omonia Nicosia va fi ajutat de Daniel Mogosanu si de finul si, totodata, cumnatul sau, Stefan Crisan, care se va ocupa de pregatirea portarilor. Crisan, care a aparat buturile alb-albastre timp de doua sezoane (1988-1990), apoi s-a transferat in Germania, la FC Nurnberg, unde a fost rezerva lui Andreas Kopke, i-a luat locul lui Pap Deac, care nu a mai dorit sa continue cu Universitatea.

Beldeanu, de fatada

Alt fost mare jucator al Stiintei, care va completa staff-ul craiovean, este Aurica Beldeanu, acesta fiind avansat de Adrian Mititelu din functia de director sportiv in aceea de director tehnic, pentru ca nici de aceasta data antrenorii Universitatii nu detin licenta PRO. Tot din acest motiv, „Vulpea“ nu se afla pentru prima data in acest sezon in postura de director tehnic, el mai ocupând acest post in primele doua etape. Cu toate acestea, Beldeanu nu va raspunde si de rezultatele echipei.

In schimb, Ovidiu Stinga este decis sa nu mai continue cu Universitatea nici din postura de jucator. Contrar lui Stinga, Nae Ungureanu nu s-a impacat cu gândul ca a fost demis, „Rosu“ afirmând ieri ca asteapta explicatii din partea lui Adrian Mititelu.
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 4:00 pm
Raspunde cu citat
rotuning
Vizitator

0 Lei grei
Items

pai daca vom juca modern, pe atac, se vor largi gaurile din aparare, mai ales ca baietii stau ffff bine la conditia fizica Jump inca o ocazie de a creste media golurilor pe meci...din pacate alea primite. Daca venea Cartu poate alta era discutia... Bergondi? alt mare antrenor!!!! surprised Cred ca varianta cea mai buna era Sandoi.
Dan Petrescu nu e liber de contract?
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 4:34 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134485 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5195

Cred ca numele insirate sunt de ochii lumii..cand a avut timp Mititelu sa discute cu atatia antrenori intr-un timp atat de scurt? Sa fim seriosi..sau probabil n-o fi stiut ca nu e perioada de transferari la antrenori...Laughing

Petrescu merge la Sportul se pare...
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 4:56 pm
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Stefan Stoica s-a intors in Romania cu ajutorul lui Andone
Secund la Omonia Nicosia, Ştefan Stoica, fost lăsat să se întoarcă în România doar după ce Ioan Andone l-a convins pe preşedintele clubului cipriot. Stoica spune că o nouă retrogradare a Universităţii ar fi cea mai ruşine pentru olteni. Adrian Mititelu a demis stafful tehnic al Universităţii Craiova după 0-2 cu Oţelul Galaţi şi l-a chemat din Cipru pe Ştefan Stoica. Fostul secund al lui Ioan Andone a acceptat fără să clipească oferta oltenilor. "Am venit la mine acasă, la echipa care m-a născut, unde am crescut, care m-a făcut om. A fost mai greu însă domnul Andone a spus că e bine să mergem la noi acasă şi preşedintele a înţeles şi el după o zi. Nu se poate să cadă Craiova pentru a doua oară în B, eu cred că ar fi cea mai mare ruşine", a spus Fane Stoica.

25 septembrie 2006
Sursa: Gazeta Sporturilor
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 7:34 pm
Raspunde cu citat
duhu
Suporter
Suporter

865 Lei grei
Items

Aderat17 Apr 2006
Mesaje74
LocatieCraiova

Stoica cred ca a avut ce invata de la Protasov si chiar de la Andone. Sa asteptam sa vedem cum se misca echipa.
MesajMesaj postat: Mon Sep 25, 2006 10:02 pm
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

Vârsta: 31

22398 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1085
LocatieKöln

sa fi venit eriksson, trappatoni sau hiddink...tot echipa asta o avem... Sad
MesajMesaj postat: Wed Sep 27, 2006 4:51 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134485 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5195

Un articol din ESO, despre prima zi la lucru a noului tehnician principal.

"«Cine nu face faţă pleacă!»
de Mario MARILIO

• Ştefan Stoica este hotărât să nu facă vreo concesie în privinţa programului gândit de el

Fane Stoica:
Am văzut la ei acea dorinţă de a face tot ceea ce vreau eu. Important este ca după fiecare antrenament să acumuleze şi să se prezinte la parametrii doriţi de mine.

Încă de la prima întâlnire cu alb-albaştrii, noul “principal” al Universităţii, Ştefan Stoica, a dorit să le arate acestora cine este şeful. “Grecul” nu a ţipat, cum ar crede unii sau alţii, la jucători, dar a folosit un ton mai grav, pentru ca jucătorii să ştie că de acum înainte el va fi cel care va da tonul în legătură cu tot ce se întâmplă în vestiar. Stoica şi-a început speechul cu un “Bună ziua, băieţi!” pe un ton mai dur, apoi i-a anunţat pe jucători ceea ce doreşte de la ei. I-a făcut pe alb-albaştri să nu scoată niciun sunet, ci doar să-l asculte pe cel care le este profesor. Nu i-a speriat, dar le-a insuflat deocamdată puţină teamă. Ieri, antrenorul a precizat care au fost cerinţele sale. “Le-am spus din capul locului ce doresc de la ei. Să joace cu sufletul, cu determinare şi cu acea răutate oltenească. Să fie aprigi pe teren, dar în sensul constructiv, nu să ia cartonaşe”, a dezvăluit Stoica prima discuţie avută cu elevii săi. Apoi acesta a precizat că le-a mai transmis jucătorilor regula după care se ghidează: “Cine nu va face faţă va pleca! Trebuie să faceţi tot ce depinde de voi, pentru că jucaţi la Universitatea Craiova, nu la o echipă oarecare, şi ar fi o mare ruşine să continuăm să jucăm aşa cum s-a întâmplat până acum”. Odată ieşit la antrenament, Stoica s-a comportat ca un antrenor profesionist. Le-a explicat ce trebuiau să facă tuturor celor care au greşit sau care nu au executat cum trebuia exerciţiul impus. Chiar şi aşa, ieri la prânz, după ce urmărise la lucru efectivul la două şedinţe de pregătire, Stoica s-a declarat mulţumit de ce a văzut."
MesajMesaj postat: Mon Oct 02, 2006 5:54 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

134485 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5195

Un interviu din Prosport cu noul si fericitul, deocamdata, antrenor al Universitatii.

“Sunt emotionat”

STEFAN STOICA La primul meci cu Stiinta, antrenorul a obtinut o victorie vitala

Noul antrenor al Craiovei, Stefan Stoica, a insistat la final pe ideea refacerii spiritului oltenesc si si-a exprimat încrederea ca va reusi sa salveze echipa de la retrogradare.

Va asteptati sa câstigati chiar de la debut?
Speram. Sunt emotionat si bucuros pentru acest succes obtinut cu multa truda, în conditiile în care nu toti jucatorii au fost disponibili pentru acest meci crucial.

Cum a fost meciul?
Am luptat si am câstigat trei puncte de care aveam nevoie ca de oxigen. Felicit jucatorii Universitatii Craiova, deoarece ei sunt trup si suflet pentru echipa, nu ca cei dinainte. De-abia de doi ani Craiova are o echipa a ei.

Ce ati modificat într-un timp atât de scurt?
In primul rând, încerc sa schimb mentalitatea fotbalistilor, sa le redau acel spirit oltenesc de altadata. Pe vremea mea, jucatorii mâncau terenul, dadeau totul pentru victorie. Asta trebuie sa faca si fotbalistii de acum.

Poate echipa sa iasa din zona retrogradarii?
E nevoie de multa munca. Eu încerc sa îi antrenez cât mai bine, sa fim pregatiti fizic si psihic pentru fiecare joc. Si sunt sigur ca rezultatele nu vor întârzia sa vina.

Ati efectuat câteva modificari tactice.
Da, cea mai importanta a fost mutarea lui Rose pe postul de fundas stânga. L-am observat atent la antrenamente si am ajuns la concluzia ca poate face fata pe aceasta pozitie.

Mai tineti legatura cu Oleg Protasov?
Da, vorbim des la telefon. Ma mai sfatuiesc cu el, urmareste în continuare evolutiile Stelei, este la curent cu ceea ce se întâmpla în fotbalul românesc.
MesajMesaj postat: Mon Oct 16, 2006 3:55 pm
Raspunde cu citat
calin_emilian
Lider galerie
Lider galerie

9172 Lei grei
Items

Aderat15 Apr 2005
Mesaje323
Locatiebucuresti

2 jocuri, 2 victorii!!! bravo, fane!!! si la mai mare!! Jump
MesajMesaj postat: Mon Oct 16, 2006 9:07 pm
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

Vârsta: 31

22398 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1085
LocatieKöln

munca oricarui antrenor se masoara prin rezultate! Iar Fane le are! 2 meciuri, 2 victorii! Multi inainte Fane! Very Happy