TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
«Avem potenţial»
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Vineri 06 Octombrie 2006
• Fane Stoica are încredere în lotul avut la dispoziţie, dar ştie şi jucătorii pe care îi vrea în iarnă
Contează foarte mult în fotbalul modern să-ţi urmăreşti adversarul, să-i ştii punctele slabe, pentru că poţi să foloseşti ce ai tu mai bun pe slăbiciunea lui şi aşa s-ar putea face diferenţa. Dar nu poţi juca doar pe greşeala adversarului, trebuie să ai şi tu atuurile tale.
Ştefan Stoica
Ce impresie v-aţi făcut după aproape două săptămâni de antrenamente şi un meci oficial?
Fane Stoica: Foarte bună, am nişte băieţi foarte talentaţi. După ce ne vom salva anul acesta, echipa va căpăta experienţă şi va fi mult mai valoroasă de la anul. Universitatea nu a mai fost, cam de şapte ani înainte de a retrograda, echipa oltenilor, ci a intereselor. Acum avem 60 de fotbalişti între 17 şi 23 de ani care sunt olteni şi trebuie să crească. Asta nu înseamnă că dacă un fotbalist din altă parte are valoare nu e bun pentru Craiova, însă nu vrem mercenari. Jucătorii au nevoie să se antreneze de două ori pe zi, în stil spartan, de alimentaţie şi medicamentaţie potrivite, adică de condiţii bune, iar din acest punct de vedere Craiova nu este deloc sub Steaua, de exemplu.
Aţi observat şi ce-i lipseşte echipei, vă gândiţi şi pe ce posturi aţi dori întăriri la iarnă?
Ne mai trebuie jucători, pentru că nu avem 18 - 20 de fotbalişti de aceeaşi valoare tot timpul, mai intervin şi accidentări, suspendări. Dacă nu strângem punctele necesare până la iarnă, ne vom întări. Eu sper să nu fie nevoie de prea multe transferuri, dar dacă se vor face vom aduce trei - patru jucători de mare valoare. Avem deja numele, ştim şi cât ne costă, dar vom vedea la momentul potrivit. E important ca într-o echipă să fie câţiva fotbalişti cu experienţă, pe lângă care să crească tinerii.
Au apărut în presă recent destule nume de jucători pe care Universitatea i-ar vrea: Şoavă, Gâlcă, Ilyeş şi alţii. Pe care i-aţi dori?
Gâlcă este un jucător interesant, cu experienţă, dar el ne-ar putea ajuta abia peste o lună, deoarece îi lipseşte pregătirea. Nu discut de transferuri până la iarnă, important este să obţinem cât mai mult cu jucătorii pe care îi avem şi apoi vom vedea.
Este normal ca un antrenor să fie exonerat de răspundere dacă nu solicită fotbalişti sau să plece criticând jucătorii după ce şi-a primit banii?
Eu niciodată nu o să dau vina pe jucători, pentru că atunci când am venit am ştiut unde vin şi pe ce mă bazez. Când îmi încasez acel salariu bun, trebuie să răspund atât pentru jucătorii pe care îi antrenez, pentru cei care îi aduc şi implicit pentru rezultate. În schimb, jucătorii trebuie să mă asculte, să facă tot ce le cer, să dea totul pe teren şi să fie uniţi.
Ştefan Stoica:
Toţi jucătorii din lotul Craiovei nu aveau meciuri în prima ligă câte aveau unul sau doi de la Urziceni. Şi tot am câştigat. Înseamnă că avem potenţial. Anul acesta, meciurile cele mai grele sunt cu echipele de jos, care valorează şase puncte. Asta nu înseamnă că nu ne vom bate şi cu Steaua, Dinamo şi Rapid, să obţinem cât mai mult. Nici nu mă interesează prea mult cum câştigăm, e important să o facem. |
|