Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Stiinta - Poiana, vazut de presa |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
EDITIE SPECIALA
Sport
“La Craiova îmi propun să nu luăm multe”
de Cosmin STAICU
• După ce a bătut în tur Universitatea, Fane Nanu spune că nu speră într-o surpriză mâine
Reporter: Fane, Poiana i-a produs cea mai categorică înfrângere Universităţii în acest campionat, te gândeşti la o recidivă?
Fane Nanu: La Craiova îmi propun decât să nu luăm multe. Universitatea este promovată şi este cea mai bună echipă din serie. Noi avem o formaţie mai modestă, cu jucători care au salarii de 1.500-2.000 de euro pe an, şi ne vom baza mai mult pe meciurile de acasă pentru a aduna punctele necesare salvării de la retrogradare.
La fel ai spus şi în tur şi Poiana a câştigat cu 2-0...
Atunci a fost altceva. În primul rând evoluţia noastră din tur a fost alta. În iarnă i-am pierdut pe Moise, golgheterul echipei, accidentat, şi pe Dumitru, care a plecat la Petrolul. Apoi, după meciul de la Urziceni (în care Poiana a fost învinsă cu 0-1, n. r.), am trei jucători suspendaţi, de fapt toată linia defensivă, Dragomir, Ghidarcea şi Avram.
Se poate spune că prahovenii s-au ajutat între ei, Poiana pierzând ambele partide cu Petrolul şi învingând Universitatea...
Aşa s-a întâmplat. Adevărul este că în tur Petrolul ne-a bătut cu japcă, a marcat golul victoriei în minutul 100, iar în retur tot cu arbitrii ne-au făcut. Eu nu am jucat atunci, fiind suspendat, dar nu meritau să câştige. De fapt, dintre echipele care se bat pentru locul secund, cred că Otopeniul este cea mai îndreptăţită să-l ocupe la final, deşi nici Caracalul nu ar trebui să renunţe. În plus, ne-ar ajuta şi pe noi dacă ar câştiga la Astra. Simt că au început deja jocurile de culise, primul exemplu fiind victoria Astrei la Dinamo II.
Craiovenii de la Poiana cum se mai descurcă?
Ţiclea este un jucător bun, care m-a ajutat mult, Cojan este în criză de formă, iar Poenaru a rămas şi el dator când l-am folosit. Roman, în schimb, este juniorul pe care îl folosesc mereu şi sunt mulţumit de el. Bănică a plecat, pentru că nu a suportat concurenţa. Era supărat că nu juca, iar când l-am folosit a luat goluri uşor. Aşa s-a întâmplat şi la Otopeni, era 2-0 în minutul 10 şi l-am schimbat, iar apoi nu am mai primit gol. S-a supărat şi a plecat. Nu a avut o atitudine de profesionist şi cred că se complace în anonimat.
Chiar să se aştepte Universitatea la un meci uşor cu Poiana sau este o diversiune?
V-am spus, eu mă gândesc mai mult la jocurile următoare şi nu sper la prea multe în Bănie. Sigur, vom veni să jucăm şi cei care intră trebuie să dea totul pe teren. Craiova va promova, dar cred că pentru Divizia A îi mai trebuie cinci-şase jucători, pentru a avea un lot mai numeros şi echilibrat valoric. E enorm ce au reuşit însă până acum, cu un lot căruia puţini îi dădeau şanse la început.
GAZETA DE SUD
Stefan Nanu vine resemnat la Craiova
„Sper sa nu luam multe goluri“
Alexandru VIRTOSU
Având un lot decimat, cinci titulari neputând infrunta mâine Universitatea, antrenorul Câmpinei si-a propus sa nu se faca de râs pe „Ion Oblemenco“.
Antrenorul celor de la Poiana Câmpina a afirmat ca echipa sa nu poate spera la nimic in meciul de mâine, cu Universitatea, motivele fiind problemele de lot cu care se confrunta, dar si valoarea jucatorilor care vor efectua deplasarea. De altfel, Stefan Nanu a stabilit si obiectivul acestui meci, mai precis sa practice un fotbal de calitate si sa nu incaseze prea multe goluri.
„Va fi un meci foarte greu pentru noi. Venind la Craiova fara cinci titulari, chiar ca nu mai putem spera la nimic. Si cu formatia de baza ne-ar fi fost foarte greu, pentru ca lotul nostru nu este prea valoros. Am trei jucatori suspendati pentru cumul de cartonase galbene, Ghidarea, Dragomir, Avram, si doi accidentati, Moise si Aristan, care vine dupa o ruptura musculara si inca se resimte. Practic, noi venim numai cu copii. Tot ce putem spera, este sa nu luam multe goluri“, a spus Nanu.
„Intâlnind Universitatea, nu avem nici o sansa. Nu pentru ca este lidera, ci pentru simplul fapt ca practica jocul cel mai bun din Divizia B, din toate cele trei serii, si, in opinia mea, chiar peste multe echipe de «A». Acesti fotbalisti, care nu spuneau nimic la inceputul sezonului, merita tot respectul pentru ce au facut, la fel si conducatorii. Au readus Universitatea acolo unde ii este locul, adica in Divizia A“, a incheiat Nanu. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
133866 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5182 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
GAZETA DE SUD
Universitatea s-a revansat, dar nu a facut spectacol cu Câmpina
Mai luaram trei puncte
Alexandru VIRTOSU
Desi au câstigat la o diferenta categorica, oltenii au ramas datori cu spectacolul
Universitatea - Poiana Câmpina 3-0
• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.
• Au marcat: D. Stoica ‘44, Gane ‘87, ‘90+3.
Universitatea: Bornescu - Ciuca, Craciunescu, Mitchell - Dananae, Saceanu (‘72, Gârla), D. Stoica, Velcovici - Stemat (‘75, Stavaru), Stinga - Baird (‘59, Gane). Antrenor: Ovidiu Stinga.
Poiana: Panfil - Ichim, Aristan, Ticlea, Nanu - Lupsa (‘88, Dumitru), Poenaru (‘73, Mogos), Dumitrescu, Roman - Cojan, Dragulin. Antrenor: Stefan Nanu.
• Cartonase galbene: Gane, Stemat.
• Au arbitrat: C. Dansa - D. Mudura si C. Neagu.
Alb-albastrii si-au trecut victoria in cont, la capatul unui meci dominat in totalitate, insa fara sa faca spectacol, punctele fiind contabilizate fara ca rivala sa opuna prea multa rezistenta.
In ideea ca Poiana Câmpina nu putea utiliza formula de baza, oaspetii având cinci titulari absenti la Craiova Universitatea a inceput „de sus“ meciul, si, cu toate ca a dominat copios ostilitatile din teren, a avut doar trei ocazii de gol. Prima a avut loc chiar la inceputul partidei, Ovidiu Stinga fiind autorul unui sut-centrare, din interiorul careului de 16 metri, care, pacalindu-l pe Panfil, s-a scurs pe lânga butul portii, spre dezamagirea fanilor din tribuna.
Dupa minute bune de plictiseala, a venit si replica Poienei Câmpina (‘17), timida ce-i drept, Cojan fiind autorul unui „cap“ dezamagitor, mingea trecând peste poarta aparata de „somerul“ Bornescu. Nici elevii lui Ovidiu Stinga nu au apasat pe acceleratie, in ciuda faptului ca au fost in permanenta in fata careului mare, singurele „scapari“ ale alb-albastrilor prinzându-i pe picior gresit pe Baird si Saceanu (‘25), ocazia fiind urmata de o intentie foarte frumoasa a atacantului australian, al carui sut nu putea pune probleme lui Panfil.
Si, in sfârsit, a venit si golul, intr-un moment in care toti cei prezenti pe „Ion Oblemenco“ nu mai credeau in deschiderea scorului, laitmotivul fiind desfasurarea ostilitatilor din teren. In minutul 44, Dorel Stoica a produs prima modificare pe tabela de marcaj, executându-l pe Panfil cu o „ghiulea“ de la 25 de metri, spre dezamagirea lui Nanu, care isi facuse alte calcule.
Dupa pauza, aceeasi „distributie“
La fel ca in prima repriza, Universitatea a intrat decisa sa-si ingenuncheze rivalii, insa realizarile din teren nu au fost cele dorite de juveti. Mai exact, Baird a reluat imprecis pe lânga poarta (‘4 , desi nu era presat de adversari, iar Dananae era cât pe ce sa-l surprinda pe Panfil cu un sut-centrare din marginea carelui de 16 metri (‘51). In rest, totul a fost la voia intâmplarii, Poiana Câmpina multumindu-se sa contraatace timid, iar Universitatea sa puncteze la impresia artistica, pentru ca Saceanu (‘69), scapat singur, l-a driblat pe Panfil, dar nu a „gasit“ luciditatea necesara sa trimita balonul spre poarta goala. Si, din nou, plictiseala, oltenii multumindu-se sa atace steril, in timp ce Nanu si compania bubuiau baloanele in fata.
Finalul a surprins-o pe Universitatea tot in atac, Ciuca si compania continuând sa preseze pentru obtinerea celei de-a doua lovituri, care a venit dintr-o faza care nu anunta mai nimic. In minutul 87, Gane a reluat nestingherit de nimeni din noua metri, dupa ce ratase mai inainte o buna oportunitate (‘82), meritul intregii faze apartinându-i lui Velcovici. Golul primit nu a avut un efect benefic pentru oaspeti, care s-au resemnat si au „sunat“ retragerea, moment in care acelasi Gane a inchis tabela la scorul de 3-0, in prelungiri.
Universitatea si-a atins scopul in acest duel, luându-si revansa in fata Poienei Câmpina, la capatul unui meci in care a dominat copios, dar nu s-a tinut de cuvânt in privinta spectacolului, care s-a amânat cel putin pentru urmatoarea intâlnire.
Stinga, multumit doar de rezultat
„Ma bucur ca ne-am indeplinit obiectivul“
Lucian CAZAN
Stânga s-a linistit doar in minutul 87
La conferinta de presa, antrenorul Ovidiu Stinga s-a declarat nemultumit de jocul elevilor sai. „Sunt multumit de rezultat, iar jocul m-a satisfacut doar in ultimul sfert de ora. Jucatorii au insa o scuza, si anume oboseala acumulata pe parcursul campionatului. Ma bucur ca ne-am indeplinit obiectivul, dar acum trebuie sa ne concentram pe meciul cu CS Otopeni“, a spus Stinga.
Printre altele, tehnicianul oltean a vorbit si despre „cazul nocturna“: „Imi este teama de modul in care va fi rezolvat acest caz atâta timp cât el nu este inca inchis. Asta este situatia si nu e bine pentru noi si nici pentru campionat in general, pentru ca echipele care sunt in lupta cu Astra pentru evitarea retrogradarii isi fac si ele calculele si nu ar fi corect ca ploiestenii sa câstige un meci pierdut clar la Craiova“.
Satul de matineu
Mititelu se incalzeste pentru Divizia A
Lucian CAZAN
Relaxat si fara sa mai trimita sageti catre dusmanii din serie, patronul Stiintei, Adrian Mititelu, a preferat sa vorbeasca mai mult despre Divizia A decât despre meciul cu Poiana Câmpina. „Craiova n-are adversar pentru ca are valoare. La anul vom fi cel putin pe locul trei in Divizia A. Mai avem unul sau doua meciuri in care vom rezolva problema promovarii si din punct de vedere matematic si apoi vom trece la treaba pentru a ne pregati pentru prima divizie. Vreau ca la meciul cu Sibiul, peste doua etape, sa sarbatorim promovarea, insa nu cu mare fast, asa cum s-ar astepta unii. Va fi ceva normal, 20-30 de minute“, a spus Mititelu. In ceea ce priveste absenta publicului de la stadion, patronul juvetilor a dat vina pe vreme, dar era convins ca in Divizia A arena din Banie va fi plina meci de meci.
Mesaj pentru Craioveanu
Lucian CAZAN
Chiar daca a declarat ca a renuntat definitiv la fotbal si nu va mai juca niciodata in România, Gheorghe Craioveanu ramâne unul dintre idolii suporterilor olteni, care ieri i-au transmis un mesaj cât se poate de concludent. In minutul 35 al meciului, galeria a afisat un banner pe care se putea citi: „Craioveanu... Oltenia te asteapta“. Apoi, fanii alb-albastri au scandat minute bune numele lui Craioveanu, la fel cum s-a intâmplat si in repriza a doua. Dupa meci, patronul Adrian Mititelu a declarat: „I-am transmis un mesaj lui Craioveanu, pe care il dorim la Craiova. Daca nu onoreaza invitatia noastra este pacatul lui“.
EDITIE SPECIALA
Ne-am răzbunat
de Cosmin STAICU
• Le-am dat destule
• De ce i-a fost frică, Nanu n-a scăpat, Universitatea - Poiana 3-0
Universitatea 3
Poiana 0
Gane a reuşit o dublă pe final, urcând la cota patru goluri în acest retur
Cu o intermediară a început minicampionatul Universităţii în care are ca obiectiv acumularea a şapte puncte. În faţă a găsit o formaţie ale cărei tricouri păreau o combinaţie echipa naţională - Dinamo, după culoare şi sponsor, dar care în tur tăiase din elanul şi avantajul luat de alb-albaştri în fruntea seriei, câştigând cu un sec 2-0. Prima ocazie avea să vină când puţinii spectatori din tribune nici nu observaseră că începuse jocul, Stângă şutând pe colţul lung, puţin pe lângă poartă. Apoi, linişte.
Crăciunescu l-a convins la Ploieşti pe Stângă să-l lase în continuare în primul unsprezece, iar cel sacrificat a fost Dina, atacantul impotent de mai multe etape. Forţat de absenţe, Nanu l-a retras pe Ţiclea în linia defensivă, dar i-a dat în premieră şi banderola de căpitan, iar fostul alb-albastru şi colegii săi au început să bubuie orice minge care trecea prin faţa careului propriu. Totuşi, prahovenii s-au apărat destul de sus, surprinzând echipa lui Stângă, obişnuită să-şi găsească adversarii plasaţi cu posteriorul în propria poartă. Şi când o repriză moartă se pregătea să se încheie firesc cu 0-0, lui Stoica i-a ars de un un-doi cu Baird pe la 25 de metri de poarta adversă şi fundaşul avansat ieri în linia mediană a expediat o torpilă după care Panfil a plonjat doar pentru frumuseţea fazei.
Repriza a doua a început la fel ca prima, cu o mare ocazie a “Ştiinţei”, irosită de Baird. Din nou a urmat o perioadă de acalmie, în care s-a jucat între cele două careuri, întreruptă în minutul 70 de o ocazie uriaşă a lui Săceanu, care a şutat pe lângă poarta goală după o pasă de efect a lui Stoica, Panfil fiind depăşit. În ultimul sfert de oră, alb-albaştrii au făcut pasul înapoi, iar tactica a dat roade, deoarece au reuşit să încheie cu goluri două contraatacuri şi să depăşească diferenţa la care pierduseră în tur.
Gane a transformat profesionist două pase de la Velcovici şi Dănănae, oferite în stilul celui chemat de galerie ieri, naşul Gică Craioveanu. “Ştiinţa” şi-a luat porţia de trei puncte după un meci pe care l-a dominat, dar în care nu a avut, totuşi, strălucirea evoluţiei de la Ploieşti. A reuşit însă o victorie la o diferenţă confortabilă, conturată pe final, iar promovarea este acum şi mai aproape.
• Mesaj / Cerere către Craioveanu
• Suporterii din Bănie membri ai facţiunii Sezione Ultra au afişat în prima repriză a meciului dintre Universitatea şi Dinamo Poiana Câmpina un mesaj prin care îi cereau fostului jucător al “Ştiinţei”, Gică Craioveanu, să vină şi să joace pentru formaţia alb-albastră. “Craioveanu, Oltenia te aşteaptă!” a fost mesajul suporterilor, care încă mai speră că îl vor mai vedea jucând pe stadionul “Ion Oblemenco” pe Gică, deşi se pare că fotbalistul lui Getafe, în vârstă de 38 de ani, nu este dispus să revină în Bănie. (R. P.)
Sibieni prezenţi la meci
Galeria craioveană a fost destul de “subţire” la meciul de ieri al Universităţii cu formaţia antrenată de Ştefan Nanu, asta cu toate că alături de ultraşii din Bănie s-a aflat şi un mic grup de suporteri sosiţi tocmai de la Sibiu pentru a încuraja trupa lui Stângă. Suporterii sibieni au afişat pe gard un banner cu numele oraşului lor, alături de bannerele fanilor craioveni. (R. P.)
S-a jucat şi în nocturnă
În minutul 60 al meciului Universitatea - Poiana, din cauza luminozităţii slabe, pe stadionul “Ion Oblemenco” s-a aprins nocturna, ultima jumătate de oră disputându-se la lumina reflectoarelor, deşi era preconizat ca în acest campionat să nu mai fie folosită instalaţia din cauza incidentului de la meciul cu Astra. Interesant este ce s-a întâmplat pe restul stadioanelor din Divizia B, în cazul în care condiţiile atmosferice au fost asemănătoare. (C. S.)
Nanu atacat cu portavocea
Antrenorul-jucător al formaţiei Poiana Câmpina, Ştefan Nanu, a avut o surpriză foarte neplăcută în debutul partidei, când un suporter al Universităţii aflat la tribuna a doua şi dotat cu o portavoce a început să-l apostrofeze. Cu excepţia pauzei de 15 minute, fanul grupării oltene l-a “atacat” pe Nanu pe tot parcursul partidei, antrenorul Câmpinei rezistând cu brio tirului de înjurături. (R. P.) |
|
|
|
|
|