.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » STIINTA » Stiinta - stiri Du-te la pagina Precedentul  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sun Jul 06, 2008 1:11 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
MesajMesaj postat: Wed Jun 14, 2006 8:32 am
Raspunde cu citat
flipper
Presedinte de club
Presedinte de club

Vârsta: 30

17694 Lei grei
Items

Aderat01 Nov 2004
Mesaje840
Locatiecraiova

probabil s-au gandit sa nu-l supere pe mititelu MrGreen
MesajMesaj postat: Wed Jun 14, 2006 12:19 pm
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

Vârsta: 31

22201 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1078
LocatieKöln

Trei obiective
Constantin Radu (Craiova)

SĂ®nmărtean, Ghindeanu şi Oae sĂ®nt jucătorii pentru care Ştiinţa negociază Ă®n aceste zile

PĂ®nă Ă®n acest moment, lista de achiziţii certe ale oltenilor Ă®nseamnă patru juniori: Burcă (Dunărea Calafat), Piko, Ojiga şi Ţăran (toţi de la Inter Sibiu). Fotbalişti talentaţi, de perspectivă, dar care cu greu pot fi titularizaţi peste mai puţin de două luni, cĂ®nd Ă®ncepe Divizia A. Alături de aceştia, ca şi transferaţi sĂ®nt şi patru fotbalişti de la Antipozi: portarul Moss, atacantul Webster (ambii din Noua Zeelandă), fundaşul central Heath şi mijlocaşul stĂ®nga Rose (ambii din Australia).

După ce au testat piaţa externă şi cea de tineret, şefii Universităţii Ă®ncearcă acum să rezolve mai multe "bombe". Cea mai importantă e Lucian SĂ®nmărtean, fotbalist aflat la final de contract cu Panathinaikos, dar căruia grecii doresc să-i prelungească unilateral Ă®nţelegerea, pentru a nu pleca la o altă formaţie din Elada.

SĂ®nmărtean vrea 200.000 de euro pe an

Vicepreşedintele Marius Mitran recunoaşte tratativele cu mijlocaşul de 26 de ani, dar spune că şansele ca fostul internaţional să ajungă Ă®n Bănie sĂ®nt relativ mici. Principala problemă care trebuie surmontată e cea financiară, SĂ®nmărtean solicitĂ®nd un salariu anual de 120.000 de euro, plus anumite bonusuri personale, prin care să ajungă la aproape 200.000 de euro pe sezon! "Deşi e tentat să joace tot Ă®n străinătate, Lucian are termen pĂ®nă la sfĂ®rşitul acestei săptămĂ®ni să ne ofere un răspuns", a adăugat Mitran.

Celelalte două ţinte ale juveţilor sĂ®nt fundaşul dreapta Daniel Ghindeanu (FC Naţional) şi atacantul Marius Oae (Sportul). ĂŽn cazul lui Ghindeanu ar fi vorba de o revenire acasă, el fiind născut lĂ®ngă Craiova şi debutĂ®nd Ă®n "A" la Extensiv. ĂŽn ceea ce-l priveşte pe Oae, el a prins foarte rar echipa Ă®n Regie şi ar agrea să schimbe aerul. Totul e ca Vasile Şiman să mai lase din preţul cerut iniţial, 500.000 de dolari!

Ciucă şi Stăvaru, operaţi
După ce, la meciul cu Dinamo II (2-2), a suferit o ruptură a ligamentelor Ă®ncrucişate la genunchiul drept, Mădălin Ciucă (foto) a intrat pe mĂ®na doctorului Doru Filipescu, de la Spitalul SfĂ®ntul Ioan din Capitală. Intervenţia chirurgicală a fost un succes, dar căpitanul alb-albaştrilor va lipsi de pe teren cel puţin 5 luni de zile. Un alt fotbalist craiovean internat la "Sf. Ioan" e Dragoş Stăvaru, care s-a operat de deviaţie de sept. Stăvaru va fi prezent lunea viitoare la reunirea lotului.

Datori Jiului, nu şi Reşiţei
Comisia de Recurs Federală a dat dreptate Jiului Ă®n "cazul Apetrei", astfel că oltenii sĂ®nt obligaţi să achite clubului din Petroşani suma de 75.000 de dolari. Apetrei a fost transferat vara trecută la Craiova, dar a fost prins beat Ă®n cantonament şi apoi dat afară. ĂŽn schimb, Comisia prezidată de Mugur Filipescu a decis că Ştiinţa nu trebuie să-i plătească 30.000 de euro impresarului Octavian Marin, care a reprezentat clubul CSM Reşiţa Ă®n "cazul Chivu".

GSP
14 iunie 2006
MesajMesaj postat: Thu Jun 15, 2006 3:01 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

* Ovidiu Stanga nu va putea fi considerat antrenor principal in prima liga decat daca se va obtine o derogare din partea FRF (si aceea valabila doar un an). El nu intruneste conditiile cerute de regulamentele actuale. In cazul in care derogarea nu va fi obtinuta, se va recurge la o "portita" deja cunoscuta si anume Silviu Lung, antrenor de portari va fi, in scripte, si antrenor principal.
MesajMesaj postat: Mon Jun 19, 2006 6:47 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

* Primavara va evolua tot in a treia divizie, conducerea Universitatii hotarand achizitionarea unui loc in acest esalon.
* Portarul neozeelandez Moss a declinat in cele din urma oferta Stiintei. Se pare ca Neagoe si S. Lung jr. vor ramane rezervele lui Bornescu.
* Transferuri: Sabin Ilie, Murgan, Panc si Ghindeanu sunt cateva nume vanturate in presa "centrala" de sport ca fiind in vizorul Universitatii.
MesajMesaj postat: Mon Jun 19, 2006 1:09 pm
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

22201 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1078
LocatieKöln

numele astea sunt speculatii...aia vor sa le creasca preturile.... Rolling Eyes
MesajMesaj postat: Tue Jun 20, 2006 2:11 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

* Pe 19 iunie s-a reunit lotul Universitatii: Bornescu, Bănică, Silviu Lung-jr. (portari), Dănănae, Săceanu, Fritea, Velcovici, Dina, Gârlă, Costea II, Pârvu, Salih, Jianu, Corcoveanu, Piko, Ogica, Burcă, Epure (27 de ani, Alprom Slatina) (jucători de câmp).
* S-a renuntat la Gane, Craciunescu si Piturca jr. si a fost reprimit Salih. S-a intors si portarul Banica de la Poiana Campina.
MesajMesaj postat: Wed Jun 21, 2006 5:03 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

* Au sosit jucatorii de la Antipozi: Wayne Heath si Joshua Rose. Profilul celor doi jucatori a fost deja prezentat pe site-ul nostru (intra AICI).
* Cine insista castiga. In cazul de fata, Piturca jr. care a purtat cunoscutul razbel "Daca voi nu ma vreti eu va vreu" si l-a biruit pe patronul Mititelu. El ar urma sa se pregateasca cu echipa a doua, dar tare suntem curiosi daca nu pleaca si el in Austria.
* Niciunul din cei 16 jucatori care au efectuat vizita medicala nu au prezentat probleme de sanatate.
MesajMesaj postat: Wed Jun 21, 2006 5:55 pm
Raspunde cu citat
alex_zamfira
Suporter
Suporter

2310 Lei grei
Items

Aderat19 May 2006
Mesaje74
Locatiebucuresti

U Craiova pedepsita cu neprogramarea

Incepand cu data de 20.06.2006,SC Univstiinta craiova SA a fost sanctionata cu neprogramarea in camp[ionatul diviziei A,pana la achitarea integrala a datoriilor catre clubul Jiul Petrosani,datorii aparute in urma hotararii Comisiei de Recurs Federal in cazul jucatorului Gabriel Apetri

gsp
MesajMesaj postat: Thu Jun 22, 2006 5:33 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133895 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5183

* Societatea care patroneaza clubul Universitatea si-a schimbat denumirea din SC Univstiinta Craiova SA in SC FC U Craiova SA. Daca in prima varianta Universitatea era redusa la Univ, in noua formula reducerea este si mai drastica, doar U...Ce urmeaza?
* Stiinta trebuie sa achite 15 000 $ Jiului pentru Apetri. Altfel, riscam neprogramarea in campionat.
* Ghindeanu si Panc nu mai vin. Mititelu il acuza pe Iacov ca a supralicitat suma initiala cu TVA-ul, Iacov sustine ca jucatorii nu au fost de acord cu salariul. Suma vehiculata (500 000 $) era oricum prea mare, mai ales in contextul in care sunt alocati pentru transferuri 600 000 $.
* Reprimit in lotul primei echipe Salih nu va face deplasarea in Austria, din motive de viza. Urmeaza sa se pregateasca iar singur, probabil pe aceeasi ruta Craiova-Buzau
MesajMesaj postat: Tue Jun 27, 2006 10:58 am
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

22201 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1078
LocatieKöln

Scandal cu Apetrei

Vara trecută, cĂ®nd l-au cumpărat pe Gabriel Apetrei pentru 100.000 de dolari, oltenii nu-şi Ă®nchipuiau cĂ®t vor pătimi din cauza fotbalistului adus cu tam-tam de la Petroşani.

La cĂ®teva zile după ce semnase pe 5 ani cu Ştiinţa, Apetrei s-a şi "remarcat": a băut chiar Ă®n cantonament, alături de alţi doi petrecăreţi, iar cĂ®nd a venit Ovidiu StĂ®ngă Ă®n control, s-a apucat să-şi Ă®njure antrenorul! Extrem de supărat, patronul Adrian Mititelu l-a suspendat pe 6 luni, dar jucătorul n-a acceptat penitenţa şi a plecat Ă®napoi, Ă®n Valea Jiului.

ĂŽn iarnă, Apetrei a fost ofertat de Oţelul, iar Craiova nu s-a opus, tocmai pentru a scăpa de scandal. Cu toate acestea, Jiul a depus memoriu la FRF, solicitĂ®nd să primească de la juveţi 75.000 de dolari restanţi din suma iniţială de transfer. Cele două cluburi s-au judecat luni de zile pe la toate comisiile federale, Ă®n final dreptate avĂ®nd "minerii".

"Sistem mafiot!"

Mai nou, pe lĂ®ngă cei 75.000 $, patronul Alin Simota vrea de la omologul său din Bănie, Adrian Mititelu, alţi 200.000 de dolari! E vorba de o clauză din contractul de transfer al lui Apetrei la Universitatea, conform căreia juveţii sĂ®nt obligaţi să dea Jiului respectiva sumă, dacă-l vinde pe atacant sau Ă®l declară liber după data de 15 iulie 2006.

"Comisia pentru Statutul Jucătorului a mers pe mĂ®na Jiului, ceea ce mi se pare cea mai mare nedreptate posibilă. Respectiva clauză intra Ă®n vigoare după 15 iulie, cum au putut membrii comisiei să judece un caz petrecut Ă®naintea acestei date?! Din păcate, sistemul mafiot, comunist şi securist de la FRF ne-a lovit Ă®ncă o dată. Am ajuns să dăm 300.000 de dolari pe un fotbalist care n-a Ă®mbrăcat tricoul echipei noastre nici o secundă! Vom face apel, dar mi-e teamă că murim cu dreptatea Ă®n mĂ®nă. ĂŽn fotbalul românesc e posibil orice abuz, orice nemernicie!", a acuzat Mititelu.

10 pentru "Micul Balaci"
Accidentat de mai mult timp, fotbalistul de 18 ani a revenit joi din Olanda pentru a susţine examenul de bacalaureat. Ieri, la orele prĂ®nzului, mijlocaşul Ştiinţei păşea Ă®n Liceul Matei Basarab, din Bănie, pentru a susţine proba orală la Limba şi Literatura Română. "Am vrut să scap mai repede de griji, cu toate că fusesem programat pe seară să dau examenul", a spus Ionescu, care a luat nota maximă la proba amintită, 10. Andrei a fost Ă®nsoţit şi de părinţi, care erau Ă®n culmea fericirii la aflarea veştii că fiul lor e bun şi la carte, nu doar la fotbal. "Ştim că-i este greu şi-l Ă®nţelegem. Mereu trebuie să-şi Ă®mpartă timpul Ă®ntre fotbal şi şcoală. A fost destul de Ă®ngrijorat Ă®nainte de examen, dar e bine că a Ă®nceput cu o notă bună. Ca şi Ă®n fotbal, trebuie să debutezi cu dreptul pentru a avea un moral bun", a declarat Victor Ionescu, tatăl jucătorului. Un alt elev al lui StĂ®ngă, Dragoş Stăvaru, ar fi trebuit să se prezinte ieri la examene, Ă®nsă a preferat să plece cu echipa Ă®n cantonamentul din Austria. (Daniela Mitroi)

StĂ®ngă, scos din schemă
La Ştiinţa s-a schimbat organigrama. Patronul Adrian Mititelu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului oltean, tot el urmĂ®nd a ocupa şi funcţia de preşedinte executiv la Universitatea. Tehnicianul Ovidiu StĂ®ngă, cel care era membru CA, a ieşit din schemă, nemaifiind inclus Ă®n conducerea administrativă, şi va fi doar antrenor. Astfel, din staff-ul Craiovei mai fac parte: Ovidiu Costeşin, deputatul PSD Claudiu Manda, impresarul Dan Stălinescu, Aurică Beldeanu (membri ai CA), Sorin Joavină, Ovidiu Costeşin, Silvian Cristescu (vicepreşedinţi) şi Marius Mitran (director executiv). (Valentin Coman)

Sursa, gsp
27 iunie 2006
MesajMesaj postat: Thu Jun 29, 2006 9:57 am
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

22201 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1078
LocatieKöln

Ghinionistul

ĂŽn 2005, lui Pavel Badea nu i-a mers deloc bine. A "contribuit" la căderea istorică a alb-albaştrilor Ă®n divizia secundă, apoi a dispărut din prim-plan, dedicĂ®ndu-se propriilor afaceri. A revenit Ă®n lumea sportului Ă®n urmă cu trei luni, cĂ®nd a devenit directorul executiv al Clubului Sportiv Universitatea. ĂŽn scurta perioadă scursă, Bădiţă n-a reuşit să facă mai nimic din ceea ce şi-a propus, iar Ă®n curĂ®nd ar putea demisiona, din pricina gravelor probleme financiare cu care se confruntă.

- Domnule Badea, de ce vreţi să plecaţi din fruntea sportului craiovean?
- Simt că nu se poate face nimic pentru salvarea clubului sportiv, oricĂ®t aş Ă®ncerca. De cĂ®nd am venit, alerg după sponsori ca un nebun, Ă®nsă n-am izbutit mare lucru. Cred că ne merităm soarta. Craiova este singurul oraş din ţară Ă®n care sportul nu este absolut deloc sprijinit. Nici de oamenii de afaceri, nici de oficialităţi. Situaţia este absolut dezastruoasă.

- Ce v-ar putea face să vă răzgĂ®ndiţi?
- Apariţia fondurilor. De oriunde, numai să vină banii! E posibil ca Primăria să nu aloce nici un leu pentru sport?! SĂ®ntem cel mai mare club din Oltenia şi, Ă®n curĂ®nd, o să ne desfiinţăm. O ruşine fără margini!

- Sala Polivalentă cĂ®nd va fi gata?
- ĂŽn maximum doi ani, dar la ce bun?! Dacă nu se schimbă nimic pĂ®nă atunci, o să avem sală de sport, Ă®nsă n-o să aibă cine să joace acolo!

- Fotbalul nu vă mai interesează deloc?
- Doar ca simplu suporter sau ca telespectator.

- Nu vă e dor să reveniţi Ă®n lumea fotbalului?
- Uneori. Dar viaţa merge Ă®nainte foarte bine şi fără fotbal.

- Poate Ştiinţa, cu actualul lot, să se califice Ă®n cupele europene?
- Nu comentez. Nu vreau să mai aud de echipa de fotbal Universitatea Craiova!

Preda la Pandurii
Pus pe liber de Ştiinţa, fundaşul stĂ®nga Laurenţiu Preda se antrenează cu formaţia din TĂ®rgu Jiu, cu care va semna Ă®n curĂ®nd un contract pe minimum un sezon. "SĂ®nt dezamăgit de felul Ă®n care m-au tratat cei de la Craiova. Vreme de opt luni, cĂ®t timp am stat accidentat, nimeni nu s-a interesat de soarta mea. Abia făceam rost de bani de tren, să merg la tratament! Apoi, cĂ®nd m-am refăcut, s-au folosit de mine, iar cĂ®nd a fost să joc şi eu din nou Ă®n , m-au dat afară! Nici unui cĂ®ine nu-i doresc să treacă prin ce-am trecut eu!", a declarat Preda pentru cotidianul "Gazeta de Sud". (Andreea Călin)

ĂŽncă un "cangur"
După Mitchell, Baird, Rose şi Heath, lotul Ştiinţei s-a Ă®mbogăţit cu un nou australian. E vorba de Joshua Maguire, un mijlocaş central Ă®n vĂ®rstă de 26 de ani, care Ă®n urmă cu 3 ani a dat probe şi la Steaua. Maguire a ajuns aseară Ă®n cantonamentul juveţilor din Austria.

PĂ®rvu se Ă®nsoară
Mijlocaşul ofensiv Lucian PĂ®rvu se va Ă®ntoarce din cantonamentul din Austria Ă®ncă de vineri, Ă®ntrucĂ®t duminică se va căsători. Aleasa lui Lucian este Raluca, iar naş Ă®i va fi fostul său antrenor de la juniori, Gheorghe Vlad. La petrecerea de la restaurantul "Green House" va participa şi tehnicianul pe care PĂ®rvu l-a avut la Ergotelis, grecul Mironas Sifakis. (Anca Băltăţeanu)

Sursa:
GSP, 29 iunie 2006
MesajMesaj postat: Thu Jun 29, 2006 2:26 pm
Raspunde cu citat
flipper
Presedinte de club
Presedinte de club

Vârsta: 30

17694 Lei grei
Items

Aderat01 Nov 2004
Mesaje840
Locatiecraiova

dupa cum scria in prosport, mitchell si baird se pare ca vor fi selectionati in curand in nationala a