Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | "Suflet alb-albastru/Marius Tuca Show" |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Suflet alb-albastru / Marius Tucă Show
“«Ştiinţa» nu poate fi iubită pe timp limitat”
de Mario MARILIO
Aparut in ziua de Vineri 26 Mai 2006
• Marius Tucă vorbeşte în “Ediţie Specială” despre formaţia de suflet a tuturor oltenilor
Marius Tucă nu mai are nevoie de prezentare. Totuşi, celor care nu ştiu prea multe despre el le oferim câteva informaţii. Este născut pe 29 august 1966 la Caracal. În prezent ocupă funcţia de director al celui mai citit cotidian din ţară, “Jurnalul Naţional”. Este cunoscut de toată lumea de la emisiunea de pe Antena 1, “Marius Tucă Show”, din urmă cu ceva vreme. De fapt, realizează această emisiune şi acum, dar cu o frecvenţă mai redusă, doar la evenimente cu adevărat importante. Este căsătorit cu Neguţa, e tatăl unei fetiţe, Daria, născută în aceeaşi zi şi lună ca Marius, 29 august, dar în 1998. E fiul Ginei şi al lui Marin Tucă, cunoscuţi în Caracal şi nu numai. Mai are un frate, Răzvan.
După aproape o lună de aşteptare, primim un telefon în care suntem anunţaţi că Marius Tucă are timp să vorbească pentru fanii Universităţii. “Mâine vă poate primi domnul Tucă”, este mesajul telefonic al unui coleg angajat la “Jurnalul Naţional”, care a continuat astfel: “Cel mai bine ar fi în jur de ora 13, după şedinţa de redacţie”. Convorbirea a avut loc marţi după-amiază. Aşa că miercuri am plecat în Capitală. Ajunşi în redacţia “Jurnalului Naţional”, mai trebuie să aşteptăm, deoarece directorul respectivului cotidian nu terminase şedinţa. Într-un final, după aproape două ore de aşteptat şi jumătate de pachet de ţigări fumate, suntem primiţi în biroul lui Tucă. “Mamă! E pentru mine? Mi-l daţi mie? Vă mulţumesc!”, ne întâmpină Marius imediat după ce am făcut cunoştinţă şi i-am oferit un tricou de joc al Universităţii, cu numărul 10 şi inscripţionat cu FLY. “De unde aţi ştiut asta? Aşa îmi spuneau în copilărie. Numele vine de la paletele acelea de ping-pong, aşa sunt şi maşinile numerotate”, îşi exprimă mirarea. Apoi ne anunţă: “Nu am foarte mult timp la dispoziţie. Aşa se întâmplă dacă vrei să ai cel mai tare ziar, dar hai să începem”. Ne aşezăm pe scaune, apoi demarăm discuţia, care nu a durat mai mult de 20 de minute, cu intermitenţe, cauzate de telefoanele la care Marius Tucă a trebuit să răspundă mereu. Apoi, la final, am făcut pozele, unde olteanul de origine a stat precum un manechin care îşi câştigă banii exclusiv din pozat.
Marius Tucă despre dragostea pentru Universitatea:
O iubesc! «Ştiinţa» nu este o echipă care se iubeşte pe timp limitat! Ori se iubeşte mereu, ori deloc. Eu o iubesc de mic şi o să o iubesc până nu o să mai fiu. Microbul m-a prins după modul în care îi vedeam pe tata şi pe prietenii săi cum urmăresc meciurile Craiovei. Îmi aduc aminte ce vuiet era la mine acasă când «Ştiinţa» avea meci. Cu toţii veneau acasă la noi, în comuna Zănoaga, aproape de Craiova.
Marius Tucă despre actuala echipă:
Am încredere în tinerii jucători de la echipă, în Stângă şi în toţi cei care se ocupă de treabă. De aceea vreau să văd o Universitatea pe prima scenă fotbalistică a ţării ca cea care a fost cu mulţi ani în urmă. O echipă curată, frumoasă care joacă fotbal. Una care poate fi iubită necondiţionat, care să nu participe la blaturile murdare şi care se bate cu echipele din Bucureşti.
Marius Tucă a reuşit performanţa unică în analele emisiunilor de televiziune post-decembriste de a realiza un talk-show, care şi-a schimbat denumirea de mai multe ori, peste un deceniu la postul de televiziune Antena 1.
Reporter: Am înţeles că aţi iubit Universitatea...
Marius Tucă: Greşit! O iubesc! “Ştiinţa” nu este o echipă care se iubeşte pe timp limitat! Ori se iubeşte mereu, ori deloc. Eu o iubesc de mic şi o să o iubesc până nu o să mai fiu.
De când această dragoste pentru echipa fanion a Olteniei?
Eheee, de când eram mic. Cred că aveam patru-cinci ani. Mi-a fost insuflată din familie, de tatăl meu (Marin Tucă - n. r.). Era un mare fan al Universităţii, se ducea cu colegii la toate meciurile.
Pauză de două minute. Lui Marius Tucă îi sună telefonul. Răspunde, dar nu înainte de a-şi cere scuze: “Un moment te rog”, apoi expediază urgent apelantul: “Dau un interviu, te sun eu când termin”. Apoi se întoarce la discuţia noastră.
Cum spuneam, când eram mic urmăream meciurile cu tata. Microbul m-a prins după modul în care îi vedeam pe el şi pe prietenii săi cum urmăresc meciurile Craiovei. Îmi aduc aminte ce vuiet era la mine acasă când Universitatea avea meci. Cu toţii veneau la noi, în comuna Zănoaga, aproape de Craiova. Mă frapa nu că se strângeau, ci modul cum urmăreau meciurile. Puneau pături la geam, ca să se vadă mai bine la televizor!
Cel dintâi meci văzut la TV, unul din primul campionat câştigat de Universitatea
Care a fost primul joc văzut TV?
Este greu să-mi amintesc, dar ştiu decât că aveam, aşa cum am spus mai înainte, patru-cinci ani. Mai exact, l-am văzut în anul în care Craiova cucerea primul titlu de campioană.
Pe stadion vă aduceţi aminte care a fost primul meci la care aţi fost prezent?
Ceva mai târziu, cred că aveam şapte-opt ani. Mai ştiu doar că tot cu tata veneam la meciuri.
Când aţi fost ultima dată pe stadion la Craiova?
Acum trei ani. Universitatea era pe primul loc, dar a pierdut meciul cu Rapid. Am fost atât de trist, încât nu am cuvinte să mă exprim. Drumul de la Craiova la Bucureşti mi s-a părut foarte lung şi, în plus, mi-am adus aminte de toate tristeţile din copilărie. E drept, au fost puţine, pentru că echipa rareori pierdea, ca să plec aşa trist acasă. Bine, excepţie a fost meciul cu Benfica, atunci când am făcut şi eu parte din zecile de mii de suporteri care au plecat de la stadion cu capetele în pământ şi foarte trişti.
Telefonul sună din nou. Deh, vorbim cu Marius Tucă, nu cu oricine. Iar se scuză, dar nu zăboveşte mult la discuţie, probabil e soţia. Oricum, firul discuţiei noastre se pierde, trecem la alt subiect.
“Nici în cel mai negru vis nu vedeam «Ştiinţa» retrogradată”
Să vorbim de actuala echipă, dar înainte de asta încă o întrebare legată de trecut: credeaţi vreodată că va retrograda Universitatea?
Niciodată, nici măcar în cel mai negru vis...
Stă câteva secunde pe gânduri, anticipând parcă următoarea întrebare şi continuă. Faptul că aceia care au condus destinele echipei nu au trăit momentele cu sufletul, ci cu buzunarele...
La cine vă referiţi?
Nu dau nume, dar am spus “cei care au condus echipa”. Şi ar mai fi ceva, nu neapărat lucrul cel mai important: s-au perindat prea mulţi oameni pe la echipa asta.
Despre parcursul din Divizia B ce ştiţi?
Totul. Chiar dacă nu am văzut niciun meci live, am aflat mereu totul despre Universitatea. Ori îl sunam eu pe tata, ori el pe mine. Dar gata, calvarul s-a terminat. Urmează...
Telefonul sună iar, frecvenţa este de un apel la două-trei minute. E într-un fel normal. Aşa cum spuneam, Marius Tucă are de condus un ziar, cel mai tare din România...
“O echipă curată, frumoasă...”
Ce credeţi că va face “Ştiinţa” acum, la revenire? Va sta iarăşi 41 de ani, va avea succese, apoi iar...
Vreau şi eu să văd, sunt foarte curios. Însă am încredere în tinerii jucători de la echipă, în Stângă şi în toţi cei care se ocupă de această formaţie. De aceea, vreau să văd o Universitatea pe prima scenă fotbalistică a ţării precum cea care a fost cu mulţi ani în urmă. O echipă curată, frumoasă, care joacă fotbal. Una care poate fi iubită necondiţionat, care să nu participe la blaturi şi care se bate cu echipele din Bucureşti, sau mai bine zis care bate toate formaţiile din Capitală, aşa cum o făcea înainte.
Telefonul sună din nou. Este secretara, care îl anunţă pe Marius Tucă faptul că delegaţia care trebuia să ajungă este la uşă. Din nou directorul “Jurnalului Naţional” îşi cere scuze. Iese pentru 30 de secunde din birou, îi pune pe oaspeţi să aştepte, apoi revine.
A venit o delegaţie importantă, nu mai pot sta, îmi pare rău.
Domnule Tucă, măcar cinci minute, am venit de la Craiova doar pentru 20 de minute?
Nu! Un minut! Hai repede, spune.
De fapt cam întreaga discuţie s-a purtat în viteză...
Ce aţi mai vrea să se întâmple la Universitatea?
Aş mai vrea ca toţi jucătorii născuţi în acea minunată zonă, izvor de talente, să rămână la Craiova, să joace la gruparea din Bănie. Nu îmi mai aduc aminte când un jucător născut şi crescut acolo a ajuns la Universitatea. Toţi fug la alte echipe. Acolo trebuie organizare, cutare să nu mai dea drumul la fotbalişti spre alte zări, ci să ajungă numai la Universitatea. “Ştiinţa” să culeagă “spuma”. Iar ceilalţi, care nu au loc, să plece.
“Mititelu este cu sufletul...”
De Adrian Mititelu ce spuneţi?
Clar este unul dintre cei care iubesc Universitatea. Nu-l cunosc prea bine, dar se vede că este cu sufletul alături de echipă, de fapt trăieşte pentru “Ştiinţa”, exact ce vă spuneam mai devreme că unii au gândit cu buzunarele, nu cu sufletul, el este ceea ce dorim. Nu îl laud, pentru că nu ştiu dacă am stat de vorbă cu el prea mult, dar ceea ce spune şi ce face dovedeşte ce am spus.
Mulţumesc din suflet pentru tricou... Hai să facem poze...
Încă o întrebare!
Bine, dar repede, de fapt în timp ce faci “ţac”!
Despre Solomon şi...
Cine, primarul? Nu ştiu eu ce se întâmplă acolo, dar greşeşte. Oricum, nu prea vreau să intru în detalii.
Între două fotografii, Marius Tucă mai dă un răspuns de la el, aşa, fără a fi întrebat.
Şi mai notează acolo ceva: Voi iubi Universitatea indiferent cine va fi patron, finanţator, chiar dacă îmi convine de el ori nu. Nu prea ţin eu cont a cui este echipa, eu iubesc Universitatea. Asta să o scrii cu litere mari. În plus o să fiu prezent la primul meci în Divizia A al Universităţii. |
|
|
|
|
 | |  |
|
BigBrother
|
| Moderator |

Vrsta: 20 |
23821 Lei grei
Items |
| Aderat | 04 Mar 2005 | | Mesaje | 1309 | | Locatie | STREHAIA / CRAIOVA |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Am citit articolul in ziar. Trebuie sa ne mandrim cu astfel de oameni pt ceea ce sunt, pt ca sunt olteni si pt ca iubesc Stiinta!! Numai bine D-lui TUCA!!! |
|
|
|
|
 | - |  |
|
craioveanul2006
|
| Suporter |

|
490 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Jun 2006 | | Mesaje | 14 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
cantece galerie:suntem cei mai buni dintre romini suntem olteni si intodeauana vom striga hai craiova
sariti cu totii si strigati tare sa moara caini din stefan cel mare.
cine sare?alb-albastri e
suntem anti bucuresti anti bucuresti anti bucuresti anti caini militari si t***** |
|
|
|
|
|
craioveanul2006
|
| Suporter |

|
490 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Jun 2006 | | Mesaje | 14 | | Locatie | craiova |