.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII » Thomas Korontai
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sun Jul 06, 2008 7:20 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri
Thomas Korontai
MesajMesaj postat: Fri Feb 16, 2007 2:06 am
Raspunde cu citat
TitanGirl
Moderator
Moderator

160874 Lei grei
Items

Aderat14 Nov 2004
Mesaje2647
LocatieHouston

Cine munceşte nu are probleme cu mine»
de Răzvan PURCEA
Aparut in ziua de Vineri 16 Februarie 2007
• Antrenorul german al Universităţii, Thomas Korontai, spune că fotbalul modern nu poate exista fără antrenamente de fitness
«Se văd unele īmbunătăţiri, īn primul rānd ca mobilitate»

Cum se poate explica īn ce constă munca lui Thomas Korontai la Universitatea?
Sunt aici pentru tot ceea ce īnseamnă condiţie fizică. Adică viteză, rapiditate, forţă, mobilitate, elasticitate şi rezistenţă, dar de asemenea, aşa cum am făcut şi astăzi, şi pentru coordonare. Coordonarea este o parte principală a educaţiei. Este foarte important pentru tinerii jucători să aibă bune abilităţi de coordonare. Aceste exerciţii pe care le facem sunt noi pentru foarte mulţi fotbalişti, dar ei sunt tineri, sunt talentaţi şi vor reuşi să facă progrese.
Cum este echipa din punct de vedere fizic, după această perioadă de muncă?
Echipa nu este foarte omogenă, sunt unii jucători care au o condiţie fizică foarte bună şi o bună coordonare, dar sunt şi alţii care nu stau chiar aşa de bine. Vom lucra şi vom remedia aceste probleme. Cred că este un plus, faptul că formaţia este foarte tānără şi că toţi jucătorii vor să lucreze, deoarece dacă nu vrei să lucrezi nici nu-ţi poţi īmbunătăţi performanţele. Trebuie ca fotbaliştii să aibă īn minte acest lucru, să conştientizeze că trebuie să se antreneze din ce īn ce mai mult şi mai bine, iar cānd vor reuşi acest lucru vor īnfăptui ceva pozitiv.
Este şi un antrenament psihologic?
Da, este şi un antrenament psihologic. Atunci cānd am īn minte faptul că sunt un jucător care ştie absolut totul şi nu am ce să-mi mai īmbunătăţesc, primul lucru pe care trebuie să-l fac este să gāndesc altfel. Fiecare fotbalist trebuie să realizeze că mai este mult de muncă şi trebuie să vrea să muncească.
Care sunt plusurile echipei īn acest moment?
Se văd unele īmbunătăţiri, īn primul rānd ca mobilitate, pentru că aceste lucruri se obţin mai repede, dar īn ceea ce priveşte rapiditatea, elasticitatea şi forţa, pentru acestea poate dura mai multe săptămāni, chiar luni. Aceste antrenamente nu sunt pentru perioade scurte, trebuie să ne menţinem acest program şi programele individuale pentru fiecare jucător. Apoi se va simţi o creştere de formă, dar avem nevoie de timp.
Cum te simţi la Craiova?
Foarte bine, mă simt binevenit aici īn Craiova şi acest lucru este cel mai important. Īmi place aici, mă īnţeleg bine cu jucătorii şi, dacă vor dori să muncească din greu, cu mine nu vor avea probleme.
Oraşul cum ţi se pare?
Nu am văzut prea multe, fiindcă am stat două săptămāni īn Cipru, dar oraşul este frumos, sunt multe clădiri vechi, frumoase, precum Universitatea, dar şi altele şi aş vrea ca īntr-o zi să am un apartament aici. Am fost īn cāteva restaurante, cāteva baruri, mi-a plăcut.
Dar fetele?
(Rāde) Sunt īntr-adevăr şi multe fete foarte frumoase.
O īntrebare din partea fanilor, ce muzică īţi place?
Cel mai mult īmi place muzica negrilor, soul, rhythm and blues, hip-hop, dar cāteodată ascult şi house, dar şi clasică.

«Această pregătire a devenit īnsă din ce īn ce mai importantă»
Cāt de importante sunt astfel de antrenamente īn fotbalul german?
Īn Germania este foarte important, dar nu toate echipele fac astfel de antrenamente. Această pregătire a devenit īnsă din ce īn ce mai importantă. Toată lumea a văzut īn Germania la Cupa Mondială, la televizoare cel puţin, cum jucătorii germani făceau nişte exerciţii stupide, exerciţii noi, pe care nimeni nu le ştia, dar exact aceste exerciţii sunt atāt de importante pentru fiecare fotbalist. Pentru cei care practică alte sporturi este ceva obişnuit. Fiecare sportiv face astfel de exerciţii, īn hockey, basket, doar īn fotbal au existat la īnceput reticenţe. Şi īn Germania avem conservatorii care spun că, dacă a fost ceva bun acum 20 de ani, trebuie să fie şi acum, chiar dacă nu e bine. Dar īn fotbalul modern, cānd joci după sisteme moderne şi trebuie să fii mult mai atletic, trebuie să alergi mai mult şi să lucrezi altfel.

Sursa: Editie Speciala
Thomas Korontai
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO