Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | Universitatea - Minerul Motru 1-0 |  |
|
bogho
|
| Suporter |

|
8373 Lei grei
Items |
| Aderat | 31 Oct 2004 | | Mesaje | 46 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
In meciul amical de azi, Universitatea - Minerul Motru 1 - 0, gol Dina.
Baird se misca destul de bine, avadn cateva posibilitati de a inscrie
3000 de specatori la meci |
|
|
|
|
 | |  |
|
flipper
|
| Presedinte de club |

Vârsta: 30 |
17694 Lei grei
Items |
| Aderat | 01 Nov 2004 | | Mesaje | 840 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
chiar mi-a placut cum a jucat baird: e bataios, concentrat la joc, are viteza buna, recupereaza mingi si are si plasament. sper sa confirme si in urmatoarele meciuri.
prima repriza am inceput cu bornescu, dodd, ciuca, mitchell, ionescu velcovici, stoica, preda, dananae, orac si piturca.
categoric e pierzatoare varianta cu piturca si orac in atac. amandoi au avut evolutii sterse, piturca nici nu stiu daca a atins de 5 ori mingea in prima repriza si atunci de 2 ori a luftat.
dodd a evoluat fundas central, a jucat in general simplu cu pase laterale catre ciuca si mitchell, dar mi s-a parut ca nu e tocmai concentrat la joc si sincer nu pare sa inspire incredere.
de altfel la pauza au iesit dodd, piturca si orac si au intrat stanga, dina si baird. jocul in a 2-a repriza a fost mult mai animat cu universitatea in atac, baird a scpat de 2 ori singur cu portarul dar o data a sutat pe langa poarta iar a 2-a oara a respins portarul in corner. tot baird a reusit o pasa frumoasa catre dina care a fost insa faultat desi scapase singur spre poarta(jucatorul de la motru a primit cartonas rosu)
golul a fost marcat la o actiune pe partea dreapta cand ionescu dupa ce a primit o pasa f buna de la stanga, l-a driblat elegant pe naicu si a centrat in fata portii de unde a reluat cu latul dina
au mai jucat pentru Universitatea saceanu, fritea, lung jr, stavaru(cred)
Au fost doua reprize total diferite. Prima echilibrata, joc anost, chiar cu o usoara dominarea motreana. La pauza, Stanga i-a certat zdravan si in repriza a doua s-a jucat cu mult angajament si am fost net superiori gorjenilor, pot spune ca am facut chiar o repriza buna.
Remarcatii mei: Ciuca, impecabil, Baird si A. Ionescu, pentru faza golului. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5195 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Goluri tot cu lingurita inscriem, dar victoria e victorie.
Nu pricep cum un jucator abia transferat nu se concentreaza asupra jocului...sau e un visator cronic acest Dodd?
Sunt curios cate sanse le mai ofera Stanga atacantilor Piturca si Orac. |
|
|
|
|
|
flipper
|
| Presedinte de club |

Vârsta: 30 |
17694 Lei grei
Items |
| Aderat | 01 Nov 2004 | | Mesaje | 840 | | Locatie | craiova |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| si ca o intamplare hazlie, prin minutul 85 bornescu a fost inlocuit cu silviu lung junior, ceea ce l-a emotinat pe silvu lung. antrenorul gorjenilor chiar a avut o remarca de genul: sa vezi ca tocmai acum dau astia ai mei gol |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Buna poanta!  |
|
|
|
|
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| flipper wrote: | | si ca o intamplare hazlie, prin minutul 85 bornescu a fost inlocuit cu silviu lung junior, ceea ce l-a emotinat pe silvu lung. antrenorul gorjenilor chiar a avut o remarca de genul: sa vezi ca tocmai acum dau astia ai mei gol |
 |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Iata ce spune presa despre acest meci.
EDITIE SPECIALA
AMICAL / Universitatea Craiova - Minerul Motru 1-0 (0-0), a înscris Dina în minutul 62
Baird, vulturul Universităţii
de Mario MARILIO
• Gata, avem şi atac!
• ĂŽn partea a doua a meciului de ieri cu Minerul Motru, prin introducerea lui Dina şi a nou-venitului Michael Baird, Universitatea a părut o echipă cu “unsprezecele” conturat
Marcator - Deşi introdus Ă®n teren Ă®n repriza a doua, Mihai Dina, golgheterul echipei din Bănie Ă®n actualul campionat, a reuşit prin golul său să aducă victoria alb-albaştrilor.
Foamea de fotbal şi dorinţa de a vedea jucând echipa favorită, pe care nu au mai urmărit-o la lucru de aproape trei luni, au adunat ieri Ă®n tribunele Stadionului Tineretului din Craiova Ă®n jur de 2.000 de fani, care au aplaudat, momente bune, prestaţia alb-albaştrilor mai ales Ă®n partea a doua a Ă®ntâlnirii.
După o primă repriză mai ştearsă, o dată cu introducerea la pauză a lui Dina, dar mai ales a nou-venitului Michael Baird (foto), Universitatea a arătat o altă faţă, având mai multe ocazii la poarta motrenilor. Cei prezenţi şi-au dat seama că atacul nu mai este o problemă la Universitatea. Dina, Baird, Jerry Gane, când va evolua, dar şi tânărul Costea I., şi el absent ieri, sunt soluţiile salvatoare. După cum a arătat Ă®n partea a doua, formaţia alb-albastră este Ă®n mare ceea ce doreşte Stângă de la jucători. ĂŽn ceea ce-l priveşte pe atacantul australian Michael Baird, managerul craiovenilor a spus: “Am simţit la el o dorinţă de a juca, şi asta mă bucură. Se vede că este un jucător bun, atâta timp cât şi-a creat trei - patru ocazii Ă®n 45 de minute.”
Stadion Tineretului, spectatori 2.000
A marcat: Dina ’62
Universitatea
Bornescu - Ciucă, Dodd, Mitchell - Dănănae, Ionescu, Stoica, Velcovici, L. Preda - D. Orac, Piţurcă
Antrenor: Ovidiu Stângă
Au mai jucat: Dina, Stângă, Baird, Săceanu, Fritea, Stăvaru, Curteanu, Lung-jr.
Minerul
Andreescu - R. Rădoi, Bălan, Naicu - Bertea, B. Popescu, Nedelea, Nicoloff, Stana - Oprea, Şoo
Antrenor: Silviu Lung
Au mai jucat: Barbu, Pătru, Pătraşcu, Apostol, Nueleanu, Nica, Cruceru, Bucă.
Arbitri: Fl. Duinea - A. Popescu, D. Mitruţi
Cartonaş roşu: Nueleanu ’77
Foamea de fotbal şi mai ales de Universitatea, pe care nu au mai văzut-o la lucru de aproape trei luni, a adunat ieri Ă®n tribunele stadionului Tineretului din Craiova Ă®n jur de 2.000 de fani, care au aplaudat momente bune prestaţia alb-albaştrilor, mai ales Ă®n partea a doua a Ă®ntâlnirii. Ca Ă®n majoritatea jocurilor din cantonamentul din Cipru, Stângă a Ă®nceput meciul pe bancă, dându-i ocazia australianului Dodd să arate ce poate, iar Stoica a evoluat mijlocaş. Faţă de perioada stagiului de la Limassol, managerul general al craiovenilor nu a făcut mari schimbări Ă®n primul unsprezece (chiar dacă Ă®ntre timp atacul a mai fost Ă®ntărit cu doi jucători, “Jerry” Gane şi Michael Baird) şi a Ă®nceput disputa cu Orac şi Piţurcă Ă®n avanposturi. Ca şi până acum, cei doi nu au contat practic Ă®n desfăşurarea ostilităţilor, iar la pauză au fost Ă®nlocuiţi de Dina şi Baird. ĂŽn plus, a intrat pe teren şi Stângă, iar Stoica a fost trecut pe vechiul său post, acela de libero. Schimbările făcute au avut efectul scontat, iar gruparea craioveană a arătat o altă faţă. Cu Stângă Ă®n rol de dispecer, iar Dina şi Baird pe post de călăi, Universitatea a avut o sumedenie de oportunităţi. La numai două minute de la reluare, Baird are o acţiune pe partea stângă, dar şutul său la colţul lung trece pe lângă poartă. ĂŽn minutul 63 tot australianul apare la finalizare, dar singur cu Andreescu a şutat milimetric pe lângă buturile adverse. După o situaţie comică, Ă®n care Naicu a trimis din plonjon spre poarta proprie, iar Andreescu a oprit mingea aproape de linia porţii, Baird mai are o lovitură cu capul, reţinută Ă®nsă de portarul motrean. ĂŽn minutul 62 Universitatea deschide scorul: Ionescu Ă®l Ă®ntoarce ca pe o clătită pe Victor Naicu pe partea dreaptă de atac, centrează Ă®n careu, de unde Dina Ă®nscrie cu un şut de la opt metri. Cei din tribune răsuflă uşuraţi, aplaudă orice atingere a mingii de către Baird, dar cel care mai are o oportunitate este tot autorul golului, Mihai Dina, care, scăpat singur spre poarta motrenilor, este oprit prin fault ca ultim apărător de Nueleanu, care primeşte şi cartonaşul roşu. Până la final nu s-a mai Ă®ntâmplat mare lucru, asta şi din cauza terenului, care, o dată cu trecerea timpului, a devenit imposibil, Ă®nsă după ultimul fluier al centralului Duinea toţi cei prezenţi şi-au dat seama că atacul nu mai este o problemă la Universitatea. Dina, Baird, “Jerry” Gane (când va evolua), dar şi tânărul Costea I (şi el absent ieri) sunt soluţiile salvatoare. Cum a arătat Ă®n partea a doua, formaţia alb-albastră se apropie de ceea ce doreşte Ovidiu Stângă.
“Micul Balaci”, mulţumit de joc
de Cristi D. NEFIRU
• Tânărul mijlocaş al Universităţii Craiova, Andrei Ionescu (foto, stânga), protagonistul unei faze de geniu, Ă®n urma căreia alb-albaştrii au reuşit să marcheze golul victoriei Ă®n partida amicală cu Minerul Motru, s-a arătat ieri mulţumit de prestaţia formaţiei din Bănie
Tânărul mijlocaş al Universităţii Craiova, Andrei Ionescu (foto, stânga), protagonistul unei faze de geniu, Ă®n urma căreia alb-albaştrii au reuşit să marcheze golul victoriei Ă®n partida amicală cu Minerul Motru, s-a arătat ieri mulţumit de prestaţia formaţiei din Bănie. “În prima repriză echipa a şchiopătat, jocul nefiind pe placul nostru, din cauza terenului mocirlos. ĂŽn schimb, Ă®n a doua parte a meciului, acomodaţi cu starea gazonului, am reuşit să ne mobilizăm, lucru ce s-a putut observa Ă®n urma ocaziilor create. ĂŽntâlnirea cu motrenii a fost pentru noi un antrenament reuşit”, a afirmat Ionescu. Referitor la momentul Ă®n care l-a ridiculizat pe fundaşul advers Victor Naicu, Andrei a declarat: “În glumă, suporterii spuneau că i-am rupt coloana lui Naicu, dar n-a fost altceva decât un dribling de fineţe, care, din fericire, mi-a reuşit”. ĂŽn privinţa publicului din tribune, “Micul Balaci”, aşa cum este alintat Andrei Ionescu, a fost surprins Ă®ncă o dată plăcut: “Este impresionant să avem de partea noastră, la un amical, aproximativ 2.000 de fani. Le mulţumim şi Ă®i aşteptăm să ne susţină şi Ă®n campionat, aşa cum numai ei ştiu s-o facă. Cu siguranţă, Ă®n retur alta va fi faţa echipei, fiindcă mai avem timp să ne punem la punct cu pregătirea”. Ionescu este Ă®ncrezător Ă®n faptul că situaţia ofensivei grupării-fanion a Olteniei se va ameliora o dată cu venirea atacantului australian: “Michael Baird este un jucător bun. Părerea mea este că va reuşi să-şi demonstreze calităţile şi la Craiova. Are tot sprijinul nostru”. Referitor la convocarea la lotul naţional de tineret, pentru un joc de verificare cu reprezentativa similară a Turciei, ce se va disputa miercuri, la Ankara, Ionescu s-a arătat Ă®ncântat: “Dacă la prima convocare nu am evoluat nici măcar un minut, Ă®mi doresc mult ca de data asta să joc. Mâine (astăzi - n. r.) trebuie să mă prezint la reunirea lotului, la Mogoşoaia. Consider că antrenorul Florin Marin este interesat de ceea ce se Ă®ntâmplă la Universitatea Craiova şi, probabil, are Ă®n vizor şi alţi jucători craioveni Ă®n vederea convocării la naţionala de tineret a României”.
Ciucă - şi lovit, şi cu banii luaţi!
ĂŽn pauza partidei de ieri, Ovidiu Stângă şi-a strâns elevii la marginea terenului, unde a discutat cu aceştia vizavi de jocul din prima parte. Stângă le-a reproşat mai multor fotbalişti de-ai săi greşelile din primele 45 de minute. Printre cei certaţi de manager pentru jocul prestat au fost cei doi atacanţi, mijlocaşii, care nu recuperau mingi, dar şi căpitanul Mădălin Ciucă. Pentru că i-a răspuns tehnicianului, Mădălin a fost anunţat că va fi amendat cu 50 la sută din rata contractuală din această lună. Căpitanul alb-albaştrilor a mai fost amendat cu 10 euro şi Ă®n cantonamentul din Cipru. Altfel, Ciucă s-a ales ieri şi cu obrazul spart, după o talpă aplicată de colegul său Dănănae. (M. M.)
Stângă face curăţenie
La finalul Ă®ntâlnirii, managerul al alb-albaştrilor, Ovidiu Stângă, era mulţumit de jocul elevilor săi, mai ales de cel din partea a doua. “În prima repriză i-am lăsat pe băieţi să joace fără a le striga eu ce trebuie de pe margine. Am dorit să-i responsabilizez, pentru că sunt câţiva jucători care au capacitatea de a fi buni organizatori. Am dorit să le văd atitudinea şi modul cum gândesc”, a declarat Stângă. Apoi a continuat, ca şi până acum, să nu facă publice nemulţumirile şi, fără a da nume, a anunţat că, dintre cei care au evoluat ieri, câţiva vor fi trimişi la formaţia “satelit”. “Dacă unii jucători nu Ă®nţeleg că trebuie să joace aşa cum le cer eu, vor sta pe bancă sau Ă®n tribună. De luni voi trimite câţiva dintre ei la «satelit», iar Ă®n locul lor voi aduce alţii. Oricum, am destui jucători la antrenament, iar terenuri practicabile doar unul, cel sintetic. Cel pe care am jucat astăzi (n. r. , ieri) vedeţi cum este de greu”, a spus Stângă. ĂŽn ce-i priveşte pe fotbalişti, managerul s-a referit probabil la prestaţia avută de Piţurcă şi Orac. Despre atacantul australian Michael Baird, managerul Stângă a afirmat: “Am văzut la el dorinţa de a juca, fapt care mă bucură. Se vede că este un jucător bun, atâta timp cât şi-a creat trei-patru ocazii Ă®n 45 de minute”. (M. M.)
Cascadorii râsului
Două astfel de faze s-au petrecut ieri pe stadionul Tineretului, la jocul Universitatea - Minerul Motru. Prima, Ă®n minutul 12 al meciului, când, Ă®n Ă®ncercarea de a trimite o minge departe de careul propriu, portarul oaspeţilor, Andreescu, a şutat Ă®n Orac, balonul scurgându-se la câţiva centimetri de poarta motrenilor. ĂŽn repriza secundă, după o centrare a lui Velcovici, stoperul grupării gorjene, Victor Naicu, a trimis mingea din plonjon spre buturile proprii, dar goalkeeper-ul Andreescu a prins-o aproape de linia porţii. (M. M.)
GAZETA SPORTURILOR
Universitatea Craiova - Minerul Motru 1-0
Echipa Universitatea Craiova a câştigat, cu scorul de 1-0 (0-0), meciul amical susţinut, sâmbătă, Ă®n compania unei alte divizionare B, Minerul Motru.
Unicul gol al partidei a fost marcat de Mihai Dina, în minutul 62.
Universitatea Craiova a Ă®nceput meciul Ă®n formula: Bornescu - Ciucă, Dodd, Mitchell, Dănănae - A. Ionescu, Stoica, Velcovici, Preda - Orac, Al.Piţurcă. După pauză au mai intrat portarul Silviu Lung jr. şi jucătorii de câmp Ov. Stângă, Dina, Săceanu, Fritea, Curteanu şi Stăvaru, dar şi atacantul australian Michel Baird. Acesta din urmă a lăsat o bună impresie conducerii tehnice la primul său meci cu Universitatea Craiova.
La finalul Ă®ntâlnirii, managerul Universităţii Craiova, Ovidiu Stângă, s-a arătat dezamăgit de atitudinea unora dintre jucătorii săi, anunţând că o parte dintre aceştia ori vor lua loc Ă®n tribune, ori vor fi trimişi să evolueze la echipa a doua a clubului, aluzie la atacanţii Daniel Orac şi Alexandru Piţurcă. Cei doi atacanţi au fost titulari, ambii fiind fluieraţi de spectatori la aproape fiecare atingere de balon.
Ovidiu Stângă nu l-a folosit Ă®nsă pe atacantul Ionel Gane, aflat Ă®n urmă cu pregătirea fizică. Acesta urmează un program de pregătire separat şi spune că la reluarea campionatului, peste două săptămâni, va fi apt de joc.
La meciul disputat pe stadionul Tineretului au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.
PROSPORT
Mădălin Ciucă a fost amendat
ĂŽn urma unei discuţii Ă®n contradictoriu cu antrenorul Ovidiu Stângă, căpitanul “juveţilor” a aflat după amicalul de ieri că va fi sancţionat financiar.
Narcis DREJAN
George PĂUNESCU
Chiar dacă Universitatea Craiova a câştigat amicalul disputat Ă®n faţa colegei de serie, Minerul Motru, scor 1-0, antrenorul Ovidiu Stângă nu a fost prea mulţumit de evoluţia elevilor săi.
ĂŽn faţa a 1.500 de spectatori, veniţi să urmărească primul meci al Ştiinţei Ă®n România din acest an, “juveţii” s-au impus graţie reuşitei lui Mihai Dina, care a Ă®nscris după o fază excelentă creată de Andrei Ionescu. ĂŽnainte de finalul meciului, Ovidiu Stângă a avut un schimb dur de replici cu căpitanul Mădălin Ciucă (foto, alb-albastru, Ă®n plan depărtat) şi după ce i-a spus că i se va opri din bani, acesta a replicat, spre nemulţumirea tehnicianului. “Nu-ţi convine această situaţie. Atunci o să fie mai bine, că Ă®ţi opresc jumătate din salariul pe luna asta. Dacă ofer respect, vreau acelaşi lucru de la voi”, a strigat Stângă către Mădălin Ciucă. ĂŽntrebat dacă va veni mâine la antrenament cu bani de acasă pentru a-şi plăti amenda, jucătorul a afirmat: “De ce să mai vin eu cu banii, când ei Ă®mi vor tăia din salariu? E decizia antrenorului şi se mai Ă®ntâmplă asemenea momente”, a spus dezamăgit jucătorul. |
|
|
|
|
 | |  |
|
soso
|
| Lider galerie |

Vârsta: 28 |
8487 Lei grei
Items |
| Aderat | 09 Jul 2005 | | Mesaje | 291 | | Locatie | chicago, usa |
|
|
|
 |
 |
 |
|
"categoric e pierzatoare varianta cu piturca si orac in atac. amandoi au avut evolutii sterse, piturca nici nu stiu daca a atins de 5 ori mingea in prima repriza si atunci de 2 ori a luftat."
pai daca piturca a atins de 5 ori mingea si de doua ori a luftat, inseamna ca , de fapt, a atins mingea doar de 3 ori. si orac a avut singura faza periculoasa cand portarul a sutat in el?
sper sa confirme transferurile jucatorilor baird,l gane si costea + dina ca altfel...
dar mai avem cateva zile pana sa vedem ce s-a facut la craiova. apropo pe 4 martie incepe div b? |
|
|
|
|
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
da, pe 3 martie incepe A-ul si din 4 martie divizia secunda..asta daca nu o sa jucam cumva cu rapid 2 vineri seara, pe 3...deocamdata, se stie ca jucam pe 4 martie, la matineu... |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
134485 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tot din presa despre meciul de sambata.
EDITIE SPECIALA
Baird şi Dina, alături de Gane Şi Costea I, sunt soluţii viabile
de Cosmin STAICU
• Amicalul cu Minerul Motru a prilejuit reĂ®ntâlnirea Universităţii cu fanii, dar şi un trial al atacanţilor de care dispune Stângă
Suporterii Universităţii au avut parte de cea mai Ă®nsorită zi a săptămânii trecute pentru a-şi revedea echipa după aproape trei luni. Cei mai Ă®nfocaţi 2.000 dintre ei au şi venit pe “Tineretului” pentru a observa cum se mişcă băieţii şi dacă trebuie sau nu să-şi mai facă griji Ă®n privinţa promovării. Aşadar, vreme frumoasă, lume destulă, deci spectacolul putea să Ă®nceapă.
Publicul a judecat şi aplauzele au fost verdictul. ĂŽn prima repriză a fost linişte, fiindcă Ă®n linia noastră ofensivă s-au aflat Piţurcă şi Orac. Exact cei care Ă®n turul campionatului au marcat Ă®mpreună... un gol. Şi nu s-a Ă®ntâmplat nimic, nici ocazii, nici aplauze. Joc tern, Ă®n care preocuparea spectatorilor de la tribuna a doua a fost mai degrabă bombardarea asistenţilor cu bulgări. După pauză, Ă®nsă, Stângă a hotărât să nu ne mai obosească - la prima Ă®ntâlnire cu spectatorii din acest an - cu cele două vârfuri impotente şi a trimis Ă®n ofensivă cuplul Baird-Dina (foto, Ă®n centru). Fanii au fost generoşi cu australianul, aplaudându-l la fiecare atingere de balon, dar vârful de la Antipozi, deşi nu s-a lipit de gol, şi-a creat două ocazii mari de a Ă®nscrie, prin care şi-a atras simpatia tribunei. ĂŽn schimb a marcat Dina, golgheterul echipei. Supărat parcă pe tevatura făcută de presă şi fani cu prilejul transferurilor lui Baird, Costea sau Gane, vârful oltean de 20 de ani a arătat că el rămâne prima soluţie pentru retur. ĂŽn minutul 62 a marcat golul ce parcă plutea Ă®n aer, dar a creat şi alte momente de panică Ă®n apărarea motreană, provocând şi eliminarea unui adversar. Faza reuşitei a fost una care a adus un procent Ă®nsemnat de optimism Ă®n tribune. La Ă®nceput a fost pasa magistrală a lui Stângă pentru Andrei Ionescu. “Little Balaci” (pe limba lui Baird) l-a avut Ă®n faţă pe veteranul Naicu şi ce s-a gândit? Că dacă Ă®i vâră mingea printre picioare blondului fundaş ar putea să-l servească ideal apoi pe Dina. Zis şi făcut. Suporterii şi-ar fi dorit mai mult de un gol după o iarnă fără fotbal pe viu, dar faza care a dus la marcarea lui probabil că i-a satisfăcut mai mult decât o ploaie de reuşite. Se putea Ă®nsă Ă®ntâmpla şi astfel, dacă Baird “o băga Ă®n aţe” la una dintre ocaziile pe care le-a avut ori dacă Dina nu era oprit din drumul spre gol cu preţul unui “roşu”, sau mai bine zis gratis, pentru că eliminările nu contează la un meci amical.
Măsuri după amicalul de sâmbătă
Chiar dacă Universitatea a câştigat testul de sâmbătă, susţinut Ă®n compania colegei de serie Minerul Motru, cu scorul de 1-0, managerul Ovidiu Stângă nu a fost prea mulţumit de prestaţia unora dintre elevii săi, lăsând să se Ă®nţeleagă că se vor produce foarte curând modificări la nivelul lotului. Acestea au Ă®nceput deja, Orac fiind trimis la echipa a doua, forma actuală a atacantului nefiind una care să-i permită să joace la echipa mare. ĂŽn altă ordine de idei, s-a renunţat la serviciile fundaşului australian Karl Dodd, care nu mai face parte din lotul grupării-fanion a Olteniei. Cum cei care formează pepiniera grupării din Bănie nu dorm, au fost cooptaţi Ă®n lotul primei echipe juniorii Alin Ignat şi Gabi Ionescu. ĂŽn ultimul amical disputat de Primăvara Craiova, sâmbătă-dimineaţă, test câştigat cu 4-0 Ă®n compania divizionarei D Recolta Ostroveni, primul a evoluat pe postul de fundaş central, Ă®n timp ce al doilea a reuşit să Ă®nscrie nu mai puţin de trei goluri, din postura de atacant. (V. P.)
GAZETA DE SUD
Alb-albastrii au izbutit cea de-a doua victorie din intersezon
Au jucat doar o repriza
Alexandru VIRTOSU
Michael Baird (in alb-albastru) a lasat o impresie buna la prima sa aparitie in tricoul Universitatii
Universitatea - Minerul Motru 1-0
• Stadion „Tineretului“, spectatori: 2.500.
• A marcat: Dina '63.
Universitatea: Bornescu - Ciuca, Dodd, Mitchell - Dananae, A. Ionescu, D. Stoica, Velcovici, Preda - Orac, Piturca. Antrenor: Ovidiu Stinga. Au mai jucat: Stinga, Dina, Baird, Saceanu, Fritea, Curteanu, Stavaru, Lung jr.
Minerul Motru: Andreescu - R. Radoi, Balan, Naicu - Bertea, B. Popescu, Nedelea, Stana, Nicolof - Opre, Soo. Antrenor: Silviu Lung. Au mai jucat: Barbu, Patrascu, Patru, Buca, Apostol, Nueleanu, Nica, Cruceru.
• Au arbitrat: Fl. Duinea - A. Popescu, D. Mitruti.
• Cartonas rosu: Nueleanu ('77).
Elevii lui Ovidiu Stinga au avut o evolutie stearsa in prima repriza, dar si-au revenit in partea secunda si au reusit sa se impuna la limita in fata unei echipe care s-a multumit cu putin.
Prima reprezentatie a Universitatii in fata publicului craiovean a fost una destul de modesta, alb-albastrii având in amicalul cu Minerul Motru doua reprize diferite, prima apatica, in care ocaziile au cam lipsit, iar cea de-a doua incisiva, finalizata cu victorie. Profitând de timiditatea elevilor lui Silviu Lung, Ciuca si compania au „sâcâit“ defensiva adversa pâna când a cedat, Dina semnând singura reusita a meciului, spre bucuria celor din tribune.
In incercarea de a-si demonstra superioritatea, Universitatea s-a postat in jumatatea de teren adversa inca din primul minut, insa fara sa puna prea mari probleme in ofensiva. Si asta pentru ca Alex Piturca si Daniel Orac nu se sincronizau cu centrarile mijlocasilor de banda sau cu pasele lui Andrei Ionescu, tabela ramânând neschimbata si dupa suturile lui Dorel Stoica ('11) si Madalin Ciuca ('37), fara probleme pentru Andreescu.
De altfel, nici adversara nu a concretizat ceva in prima parte a intâlnirii, singurele replici ale „minerilor“, prin Nicolof ('15) si Stana ('25), nereusind sa-l incurce pe Bornescu.
Baird a animat jocul
Suparat de faptul ca elevii sai nu au jucat mai nimic, Ovidiu Stinga a intrat pe teren, impreuna cu Dina si Baird, si a reusit sa ordoneze jocul Universitatii, conducând echipa spre o victorie de moral. Trezindu-se dupa reprosurile primite la pauza, juvetii au fost mult mai risipitori in privinta efortului depus si mai incisivi.
Etalând o pofta nebuna de fotbal, atacantul australian a primit aplauzele publicului, la numai trei minute de la reluarea jocului, când a sutat din sapte metri, din cadere, putin pe lânga poarta. Baird a recidivat in minutele 62 si 73, când s-a aflat in fata golului, dar i-a lipsit luciditatea, reluarile sale „incingând“ insa tribunele. Tot ultimul „cangur“ sosit in lot a produs si eliminarea lui Nueleanu, el scapând singur spre poarta rezervei Barbu si fiind tras de tricou in momentul decisiv, spre dezamagirea suporterilor olteni, pregatiti sa salute reusita.
Desi Baird a fost cel mai periculos atacant al lui Stinga, unicul gol al partidei a fost semnat de Mihai Dina ('63), care a pus latul la pasa excelenta a lui Andrei Ionescu, protagonistul unei faze superbe. Universitatea a fost aproape de a mari diferenta in minutul 78, când „torpila“ lui Dorel Stoica, de la 30 de metri, a trecut cu putin peste poarta lui Barbu, spectator la executie.
Replica oaspetilor nu a prea existat in partea secunda, contraatacurile firave purtate de rezervele lui Silviu Lung fiind stopate in timp util de defensiva alb-albastra, spre aprecierea celor din tribune, multumiti de daruirea favoritilor.
Stinga s-a lamurit in privinta multor jucatori
Incepe curatenia
(A.V.)
Ovidiu Stinga si-a certat elevii in pauza meciului
La finele intâlnirii cu Minerul Motru, antrenorul Universitatii a recunoscut ca elevii sai au „scârtâit“ in prima repriza, fapt care l-a deranjat foarte tare. Ovidiu Stinga a precizat ca lotul craiovean va suporta destule modificari in perioada imediat urmatoare, retrogradarile la „satelit“ urmând sa apara dupa amicalele din aceasta saptamâna, cu Armata (miercuri) si Pandurii Târgu Jiu (sâmbata).
„In prima repriza i-am lasat sa faca tot ce-au vrut, pentru ca voiam sa vad daca stiu sa se organizeze fara sa strig eu de pe banca. Atitudinea lor m-a nemultumit total“, a spus antrenorul craiovean, facâ | | | |